- Home
- Films
- The Expendables
- Filtered
Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
Sandra
Lacy
Jawaddedadde
Jep, zo moet het dus
Geweldige actiefilm met een hoog testosterongehalte. Eindelijk nog eens echte mannen met spierballen, met zware wapens en/of geweldige fightingskills. Lekker brute actie- en vechtscènes ook. Gewoon een adrenaline-rush doorspekt met de nodige one-liners. Er is zelfs even tijd voor zelfreflectie en comtemplatie in de vorm van Mickey Rourkes personage. Ook nog een kleine love interest voor Statham, maar laten we eerlijk zijn, die dient alleen maar als aanleiding om nog eens lekker te gaan knokken, en zo moet het ook!
Voor de rest rol je van de ene actiescène naar de andere, van de ene explosie naar de andere. Hoogtepunt vond ik de gevechten in de kelder. Stuk voor stuk lekker bruut en pijnlijk.
Zijn vooral Stallone en Statham die de plak zwaaien, in mindere mate Jet Li wiens personage - toegegeven - toch net iets beter uit de verf had kunnen komen. Stallone gebruikt niet het volledige potentieel van deze vechtjas, beetje jammer. Maar er zitten gelukkig nog genoeg andere spierballen in de film. Wat is Dolph Lundgren toch een imposante verschijning!
Verhaal stelt niet veel voor en dient alleen maar als excuus voor al het geweld, en da's prima zo. Dit is op de eerste plaats een actiefilm en actie is er meer dan voldoende! Lang geleden dat ik nog zo'n vermakelijke actiefilm gezien heb. Met vlag en wimpel geslaagd dus.
JamesB009
Zeer goede film! Heb mij echt heel goed vermaakt. Veel actie, wat overdreven maar dat maakt het juist leuk. Veel humor en geweldige opmerkingen.
Een aanrader voor iedereen die van actie houdt.
voskat
Lichte tegenvaller. De geslaagde grappen zijn schaars - ik had meer verwacht op dat gebied. Met de actie was weinig mis, maar zodra die even ophoudt ligt de hele film ook echt als een dode vis in het water.
2,5 *
Beloki
Dit is actie zoals actie hoort te zijn. Prachtig gewoon. Dat, in combinatie met al onze actiehelden in een film en een aardig verhaal, maken deze film een echte aanrader.
B.
The Expendables is best een leuke film, dat zeker, maar al met al valt het toch lichtjes tegen. Op papier verwachtte ik namelijk dat het een van de beste actiefilms ooit zou worden, maar dat valt wel mee, of tegen in dit geval beter gezegd.
Stallone is nooit een groots acteur of regisseur geweest, maar ik heb wel respect voor de manier waarop hij toch telkens met ideeën weet te komen om zijn carrière die een aantal keren dreigde dood te bloeden weer nieuw leven in te blazen. Dit idee is natuurlijk geweldig en het is leuk om een aantal oude actiehelden weer terug te zien, gecombineerd met wat nieuwere actiehelden. Het is slim van Stallone om Statham naast hemzelf de hoofdrol te laten spelen in deze film. Hierdoor krijgt de jeugd ook gelijk wat meer identificatie met deze film en Statham is zoals altijd erg goed in dit soort rollen, zo ook hier, waar hij er t.o.v. de rest eigenlijk wel weer bovenuitsteekt met zijn droge humor en charismatische uitstraling.
Verder is de film best vermakelijk, maar nooit echt supergrappig of bijzonder. Sommige grappig bedoelde oneliners voelen soms nogal geforceerd aan, al zitten er ook best leuke tussen. Memorabel zullen ze in mijn ogen echter nooit worden, dat hebben andere films toch beter voor elkaar. Maar goed, actie is natuurlijk het punt waar het hier om draait en dat is er volop aanwezig. Bijna iedereen krijgt wel even zijn moment om los te gaan, al vond ik het jammer dat Li zijn gevecht met Lundgren niet mocht afmaken. Twee scènes sprongen er voor mij in positieve zin echt uit en dat waren de vechtscène van Statham op het basketbalveld, en het moment dat Terry Crews even losgaat met zijn ubercoole megagun.
Al met al best een leuk en vermakelijk filmpje, maar verder is het allemaal weinig bijzonder.
as
Erg leuke ode aan de testosteron films van de jaren tachtig voordat de 'metroman' zijn intrede deed. Stallone bedient de liefhebber met een zelfbewust actie extravagant werkje dat alle overdreven regels van het genre volgt maar helaas ook het euvel van zwak scenario niet ontspringt. Maar ach, met zoveel testosteron vertoon deert dat maar matig. Leuk ook om Willis en Der Swarz in een scene met Stallone te zien
Verder nergens echt opzienbarend maar wel met veel lol gemaakt. Wel jammer van dat lelijke CGI bloed en de climax van meer dan een half uur had zeker wat korter gemogen.
Dikke 3 *en
sinterklaas
De droom van iedere actieliefhebber: The Expendables. Natuurlijk werd het een keer tijd om al die ouwe lullen en uitgerangeerde (en nieuwe) actiehelden weer eens te laten herenigen in slechts 1 film. Maar dat ook onder een voorwaarde: de actiehelden die vroeger (en nu) een succes zijn/waren (Stallone, Li, Statham, Rourke) dat zijn de good guys. De B-film actiehelden (Daniels, Austin, Roberts etc) zijn dan weer de Bad Guys en dan heb je natuurlijk ook de actieheld die eerst een held was en daarna een b-acteur Dolph Lundgren, die eerst good is, dan ineens bad en dan ineens toch weer good.
En dan ook nog kleine rolletjes van Willis en Schwarzennegger. En dan nog een hele mooie bijrol van Mickey Rourke. Crewes kon ik btw niet. Phoee, nu heb ik wel even teveel namen opgenoemd.
Maargoed, de film kan je wel een beetje voorspellen: een grote meuk aan actie, geweld, schieten, achtervolgingen en een typisch jaren 80 & 90 sausje erover. We worden continu verrast met heerlijke over de top actie scenes waar zelfs nog mensen uitelkaar worden geschoten en de explosies ook amper te tellen zijn. Verhaal zit er al niet in, dit gaat echt gewoon om het actie maar ook de typische humor en machogedrag. Sylvester Stallone die zit er btw in deze film ook verdacht veel jonger uit.
Jason Statham gaat er weer als een ADHD-er tegenaan en Jet Li was me toch grappig op vele momenten met zijn expresse Chinese accentje.
En zo heeft de film ook zijn vele hoogde punten. Zelfs op de momenten waarbij je zou denken dat het rustig zou zijn, nee hoor. Dan krijgen we bv een uitermate schitterende autoachtervolging voorgeschoteld waarbij die Jet Li ook zo acrobatisch met zijn Uzi op de achtervolgers schiet. Verder was die vliegtuig actie ook onvergetelijk. En ook het einde kan je wel een beetje met het einde van The Wild Bunch Associeren want dan krijgen we me toch een knalfestijn voorgeschoteld. Gewoon zalig. Zo kan een standaard actiefilm gewoon niet meer stuk. Het einde was weer een hartverwarmertje.
Maargoed, als je ziet hoe het achteruit is gegaan de laatste tijd met ouwe actiehelden en film is het nu eens tijd om daar weer verandering in te brengen en dat met The Expendables. Sylvester Stallone heeft het weer kunnen bewijzen. Alleen jammer dat Vin Diesel, JC van Damme en Steven Seagal niet meededen. Verder denk ik dat al die uitgerangeerde actiehelden ineens weer tophelden zijn na het uitkomen van The Expendables. Een film die natuurlijk ook weer allerlij copycats zal krijgen.
Erwinner
Toch had ik een échte foute film verwacht, hoopvol naar de bios, mijn 2 jaarlijkse (nog niet eens
) bios uitje. Knallen... ver na de pauze, alleen maar knallen dus
. Een Jet Li die alles verknalt
Visueel nogal matig, soundtrack belachelijk, vooral dan het strijkorkest.
Gelukkig een paar leuke grapjes, en het verhaaltje, dat ik met de koop toe neem.
Genoeg old-school films die effe iets leuker zijn dan The Expendables. Toch?
Mijn 3 sterren zijn eigenlijk iets te hoog, mja, 't waren wel mijn vroegere favorietjes incl. Jason en Jet. En zo lang duurde de film gelukkig niet, vlug vermaak, kleine tegenvaller. Op DVD was mijn score waarschijnlijk funest geweest.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Helaas, tegenvaller. Had een ontzettend over the top actiefilm met veel absurditeit verwacht. Het was echter een hier en daar over the top actiefilm met erg weinig absurditeiten. De chemie was ook wat kunstmatig als je het mij vraagt.
Zonde! Want deze film had alle ingrediënten om een voor mij zeer smakelijk en vooral goor gerecht voor te zetten.
Lexcoaster
Erg coole actiefilm, die zelfs nog meer slaagt in z'n opzet dan Rambo 4. Dit keer iets minder traag geneuzel, en iets meer actie. Stallone weet hoe een actiefilm hoort te zijn. De actie is keihard, de acteurs hebben er zin in, de effecten zijn geweldig, een aantal leuke dialogen en de film zit in een lekker snel tempo.
Logica? Diepgang? Gelukkig kent de film die dingen niet. Het draait hier om spierballengeweld en dat is er in overvloed aanwezig.
Top popcornvermaak!
FillumGek
Stallone weet, net als Rambo (2008), hoe je een dikke actiefilm in elkaar zet. De film kent zelfs veel gelijkenissen met Stallones vorige werk. Geen diepgang, maar non stop actie, explosies, achtervolgingen en brute kills. Sowieso al een genot om zoveel grote namen naast elkaar te zien schitteren. Het voelt bijna als een reünie. Erg vermakelijk en een topper in zijn genre!
Montorsi
Had er toch wel wat leukers van verwacht. Vond het bij vlagen best saai, lang niet zo komisch als ik had gehoopt, en een paar elementen waar ik weinig van begrijp.
Het begon allemaal wel leuk met die openingsscene waar Lundgren hard tekeer ging en de personages zich aandienen, maar al gelijk daarna beginnen zich de eerste haarscheurtjes te openbaren. Krijgen we een of ander superlame liefdesverhaaltje van Statham waar vervolgens echt helemaal niks mee gedaan wordt wat al niet echt helpt, maar ook Stallone zelf moet van zijn meest gevoelige kant worden getoond. Zelfs bij Rourke zie je op een gegeven moment nog net niet de traantjes over de wangen biggelen. En dan ben je al halverwege, en heb je voor actiescenes van betekenis niet meer dan een paar vingers nodig..
Verder bevat de film zeker wel leuke momenten, maar wat mij betreft maar veel te sporadisch. Veel van die momenten dat een of meer leden van de groep iets of iemand overhoop knallen, en als dat dan succesvol blijkt er zo'n extreem geforceerde oneliner achtergeplakt moet worden. Zulke dingen hebben wel potentie als je alles echt over de top maakt, maar gek genoeg is het geheel nog best serieus en sentimenteel. Natuurlijk is het wel een knipoog naar de Eighties, dat zie ik ook wel, maar het voelt allemaal nogal achterhaald en niet helemaal geslaagd aan.
Daarnaast vond ik de choreografie verder wel goed, de groep heeft zijn skills en ze kicken aardig ass ja, maar werd de actie met de scene eentoniger (elke keer weer dat schieten in de voet enzo). Helaas was er soms vrij weinig van te zien, want hoe het in beeld is gebracht is laat nogal eens te wensen over. Verder ziet alle actie en de ontploffingen er wel overweldigend uit, maar allemaal erg blikkerig CGI-wise, net als dat digitale bloed elke keer. En toch ook wel een uitkomst dat er altijd zoveel vaten olie, gasflessen en ander explosief spul rondslingert op zulke locaties
Camerawerk en soundtrack waren ook wel gewoon erg zwak.
Zo nu en dan wel een leuk momentje (dat Lundgren er opeens weer bijzit op het einde
), dat geknal van die neger in de tunnel, de cameo van Schwarzenegger , maar dan heb je het ook wel zo'n beetje gehad. Qua memorabele actiescenes wel erg mager voor een film als deze.
El ralpho
Anderhalf uur puur genieten
Nee als actie fan heeft men bij deze film weinig te klagen. De oude rotten zoals Stallone, Lundgren en Li laten nog steeds zien hoe je een goede actiefilm bewerkstelligt maar ook broekie (vergeleken met de rest) Statham staat zijn mannetje in de film.
De film neemt zijn tijd niet alleen voor de actie scene's maar ook voor de personages. En hoewel deze de gehele film wel oppervlakkig blijven zorgen ze toch voor de nodige leuke scene's. Met als hoogtepunt natuurlijk de Schwarzenegger cameo; ongetwijfeld nu al een klassieker.
De film heeft zaken als obligate plotwendingen, ingewikkelde complot theorieën en slaapverwekkende under cover acties lekker thuis gelaten maar is teruggegaan naar de kern waar het om draaide in de jaren 80; kei harde actie. Veel te vaak worden de films vandaag de dag ondergebracht onder de categorie actiefilm terwijl het meer wegheeft van een slaapverwekkende spionage thriller die dan toevallig een enkele actie scene bevat.
Niks van dit alles bij deze prent; als de actie even niet van het scherm knalt is het genieten van de vele grootheden die het scherm sieren. Jammer dat Willis en Rourke weinig screentijd in de film hebben en eigenlijk alleen maar figureren. Had hun ook wel graag in een aantal scene's volledig los willen zien gaan
Nee stallone weet nog steeds hoe hij moet knallen. Zowel voor als achter de camera; eighties style!
5,0
otherfool
Deceptie van het jaar?
Idee van de film neigt naar het lichtelijk briljante; al die ouwe killing-machines uit de jaren '80 nog eens bij elkaar, aangevuld met wat nieuw talent. Helaas is het veelbelovende uitgangspunt meteen het hoogtepunt van de film.
Wat vooral opvalt zijn de tergend slechte dialogen, met name in het eerste half uur. De one-liners zijn slap, de timing is compleet off en het cheek in tongue toontje werkt voor geen meter. Neem bijvoorbeeld die roemruchte scene met de Governator en McClane; zoveel potentie, zo weinig opbrengst.
Maar er deugt meer niet; de explosies zijn vooral obligaat en nergens opmerkelijk (op die ene fijne vliegtuig/steiger scene na), hetzelfde geldt voor de hand-to-hand gevechten en het domme verhaaltje doorstaat zelfs de toch vrij minimale jaren '80 keuring niet. En waar is de coole bad guy?
Ik denk dat ik Commando nog maar eens opzet. Voor dit broddelwerkje: 1*.
Dit is een film die ik graag in de bioscoop wou zien. En dat is er deze week van gekomen. Verwachtingen van de film? Gewoon een no nonsense film zoals ze die in de jaren '80 aan de lopende band maakten. Het was al even geleden dat er nog eens een goeie actiefilm werd gemaakt. Luc Besson maakte nog wel eens flitsende films, maar er was ook veel materiaal dat bezoedeld werd door een overdosis special effects, blabla met computertermen, sentimenteel gedoe of meer aandacht voor de camera dan voor de actiescènes.
Tijd dus voor echte actie en daar is Stallone wel degelijk in geslaagd. De film heeft alles in huis om het waar te maken. Bekende namen, de nodige knipogen naar andere films, een vlotte montage, coole oneliners en vooral over de top actie op de lekker ouderwetse manier. Grote messen, wapens om iemand tussen de soep en de patatten aan frut te schieten en tussendoor 2 minuten filosofisch gezwets waar niemand een knijt van verstaat.
De film is een soort Magnificent Seven, maar dan in de 21e eeuw. Ik hoop wel dat er een vervolg van komt. Stallone laat zien dat hij een meester is in het vak en dat dit genre echt wel zijn ding is. Meer van dat zou ik zeggen!
timbo_
Het was met afstand het meest opzienbarende project van dit jaar. Het samenbrengen van Sylvester Stallone, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Jason Statham, Jet Li, Mickey Rourke, Eric Roberts en Dolph Lundgrun voor de film The Expendables. Verrassend genoeg levert het ook nog eens prima film op. De reden daarvoor is tweeledig. Allereerst bulkt de film zoals te verwachten van de actie. De kogels, doden en explosies vliegen je vooral het eerste uur, op prima in beeld gebrachte wijze, om de oren. Dat The Expendables een finale in petto heeft die iets te massaal en groots is opgezet, is vervolgens dan ook jammer maar niet onoverkomelijk.
Daarnaast is er dan nog de cast. Je merkt aan alles dat de vergeten actiehelden de tijd van hun leven hebben tijdens het maken van de film. Het plezier spat er van af en de acteurs nemen zichzelf met hilarische oneliners ook meerdere malen op de hak. De gehele cast levert dan ook uitstekend werk al stelen de bad guys Eric Robert en vooral Dolph Lundgrun ("Insect") absoluut de show. Alles bij elkaar maakt dat van The Expendables wat mij betreft een uitstekende film in zijn genre en daarmee dé actiefilm van 2010.
Zandkuiken
Toch wel van genoten. Knokpartijen zoals knokpartijen er moeten uitzien, alles wat kán opgeblazen wordt opgeblazen en het geheel is geserveerd met een vette knipoog.
Leuk om al die actiehelden samen te zien, waarbij vooral Jason Statham en Dolph Lundgren me opvielen. Had eigenlijk verwacht me blauw te ergeren aan al die derderangs acteurs, maar dat viel wonderwel mee.
Ook goed dat The Expendables zich aandient als hapklare brok en het verhaal niet nodeloos wordt gerekt. Het voelt een beetje aan als een guilty pleasure, maar best een fijn filmpje.
3 sterretjes.
Drezic
De versie die ik gezien heb zat in ieder geval helemaal geen romatische beweeg redenen in. Ik ben toch wel zeer benieuwd naar die andere versie di veel mensen gezien lijken te hebben.
Ik ben benieuwd naar de versie die jij gezien hebt. Welke soepstengel geeft nou 5 sterren voor deze film? Ik vind hem zeer vermakelijk hoor, maar het acteerwerk is zo slecht dat het aandoenlijk wordt en omdat het eigenlijk alleen om de spierballen en de actie gaat is het te pruimen. De flinterdunne plot ga ik niet eens op in en de diepgaande filosofische dialogen waren mij te ingewikkeld.
Ik vind dat deze film zelfs als actieflik beter had gekund. De scènes tussen de explosies en gevechten door hadden veel intenser moeten en kunnen zijn; eigenlijk vind ik alleen de scenes met Mickey Rourke de moeite waard omdat je bij hem echt emoties waar lijkt te nemen en hij een echt uniek karakter neer zet. Stallone zelf is wat dat betreft het slechtst van allen, manman. die kerel kan echt geen emotie acteren. Wanneer de scenes tussen het geweld door wel intenser waren geweest had de film veel lekkerder wegekeken; nu had ik echt het idee dat die scenes de actie in de weg zaten. Als je begrijpt wat ik bedoel.
Metalfist
Four and a half men
The Expendables was een titel die nog op mijn verlanglijst stond om in de bioscoop te zien. Het kwam er maar niet van door uiteenlopende agenda's maar gisteravond was het dan toch zo ver. In een redelijk volle zaal (iets wat ik niet had verwacht) zaten we daar dan, wachtend op wat één van de beste actiefilms ooit zou moeten worden.
En wat is het ook geworden. Kilo's testosteron spatten van het scherm af en op den duur weet je niet meer waar kijken. De film is één rit vol ontploffingen, schietpartijen, messenwerpen en teveel coole one-liners. The Expendables weet de juiste snaar te raken en zorgt dan ook voor een heerlijke spierbundel film. Het plot zelf kent genoeg diepgang om de verschillende actiescènes aan elkaar te plakken en meer wou ik ook niet zien. Het subplotje over het romantische leven van Christmas stoort niet en ik begrijp dan ook niet helemaal waar de negatieve commentaar over dat deel hier op slaat. Het brengt een welkome afwisseling van de continue gunfights en zorgt nog voor een paar vermakelijke scènes zoals Statham op het basketbalveld. Qua CGI is dit ook wel serieus de moeite waard. Alles ziet er werkelijk fantastisch uit en is het dus wel jammer dat er hier en daar wat lelijke effecten zijn te bespeuren. De scène waar Stallone een mes in de keel van een soldaat ramt en er nog wat mee beweegt is echt wel lelijk. Gelukkig is dit maar een klein smetpuntje op de voor de rest uitstekende effecten van de film.
Hoewel dit een waar orgasme moet zijn voor actiefanaten, is het nog harder klaarkomen bij de vele ronkende namen die aan dit project zijn verbonden. Ik weet nog toen ik voor het eerst van de plannen van The Expendables hoorde, me afvroeg of ze effectief al deze mensen in de film gingen krijgen. Zouden er niet teveel ego's bosten of zou het niet allemaal teveel geruchten zijn? No fucking way. Ik weet niet met welke badass te beginnen dus laat ik het maar op de Imdb volgorde doen. Stallone had al veel respect gekregen dankzij de Rambo quadrilogie, Rocky staat nog altijd op de verlanglijst om ze eens allemaal te zien, maar hier is hij ook weer geweldig. Het scheve bakkes, de rauwe stem, ... Heerlijk om naar te kijken en te luisteren. Als 64-jarige flikt hij net nog altijd om (weliswaar op het randje) geloofwaardig over te komen. Alleen moet hij in het vervolg minder lopen, want dat kwam wel erg kramakkelig over. Statham is precies een toevoeging voor de jeugd die de hoogdagen van de jaren '80 actie cinema nooit hebben meegemaakt, ik reken me er zelf ook bij trouwens. Dat neemt niet weg dat ook hij een actieheld pur sang is. Jet Li is zowat de humoristische toevoeging. Het lukt Li precies nog altijd niet om deftig Engels te spreken maar het zorgt wel voor een aantal leuke situaties. Toch is Dolph Lundgren toch wel degene die de show steelt. Een dik en vet accent en gestoord in zijn hoofd. De introductiescène is geniaal en gewoon het feit dat ze hem gewoon terug tot het clubje toelaten nadat hij bijna iedereen heeft willen vermoorden. Het einde was trouwens over het algemeen fantastisch. Eric Roberts speelde nog niet zo lang geleden een geniale rol in wat tot nu toe de beste aflevering van Chuck is van seizoen 4 en hij doet hier het kunstje nog eens over (of andersom, het is maar hoe je het bekijkt). Erg leuke bad-guy en tot nu toe was iedereen dan ook perfect in zijn rol gecast. Dit met uitzondering van Randy Couture. Een nogal vervelend personage dat totaal niet-grappig is, hij had het beter bij UFC gehouden. Neen, dan is die andere worstelaar wel een pak beter. Ik heb het natuurlijk over de coole Steve Austin. Een beer van een vent en de knokscènes met hem in beeld zijn dan ook genieten geblazen. Terry Crews was de enige onbekende naam voor mij maar verdomme, ook hij weet er een heerlijke film van te maken. Je ziet hem niet zo bijster veel maar wanneer hij verschijnt dan is het er wel serieus op. Ook de mooie Charisma Carpenter niet vergeten natuurlijk, naast Buffy de 2e schone uit het Sunnydale/Los Angeles universum. Tot slot zijn de bijrollen van Schwarzenegger en Willis natuurlijk ook genieten. Ohja, Rourke is natuurlijk ook weer even goed als altijd.
Ik begin met een erg stevige 4 maar zal naar alle waarschijnlijkheid wel verhogen wanneer ik hem nog eens terugzie. De actie ziet er goed uit, iedereen (of toch bijna iedereen) zit uitstekend in zijn rol en de film doet waarvoor hij gemaakt is, mij een erg vermakelijke avond bezorgen.
Dikke 4*
DVD-T
Leuke film die doet terug verlangen naar de actiefilms uit de jaren tachtig en negentig.
Al ademt The Expendables niet echt de sfeer uit van de actieknallers uit die tijd, mede door de montage en het flitsende camerawerk, probeert het wel alsvanouds die no brainer te zijn en lekker anderhalf uur knallen. En geknald wordt er genoeg. De natte droom voor elke actieliefhebber. Een aaneenschakeling van explosies, kogelregens, nog meer explosies wat hand to hand combat, nogmaals een explosie en tot slot nog wat gedoe met messen. I love it. Zo hoort een actiefilm nu te zijn, gewoon erg vermakelijk. Jammer dat veel actiefilms van tegenwoordig de fun missen die je ook in de jaren 80 en 90 had. Oude rotten in het vak spelen samen met de jongere garde. Lundgren blijft gewoon erg bruut, al is hij natuurlijk wat ouder en niet meer zo lenig, een gevecht aangaan kan hij nog steeds. Ook Stallone is nog erg fit als opa. Statham doet het ook erg goed en steelt af en toe echt de show. Alleen een beetje jammer van de tegenvallende rol van Willis, die maar in 1 kleine scène zit. Maar dan wel weer samen met Arnie en Stallone het scherm delen. En ook Rourke en Roberts had ik graag meer van gezien.
Verhaal is lekker simpel en heeft niet veel om het lijf. De film drijft puur op de actie, die werkelijk weergaloos is.
Een geweldige actieknaller dus met (bijna) alle actieveteranen en een nieuwe garde actiehelden. Wat wil een mens nog meer....
kArIzMa_Movie
In augustus gezien, geen tijd gehad voor een kleine review... Laat ik daar bij deze dan even de tijd voor nemen, he...
De film is naar mijn mening goed. Om te beginnen beoordeel ik 'The Expendables' met een mooie 4,0*. Maar dit kan na herzien veranderen natuurlijk. Statham stak boven alles en iedereen, met hoofd en schouders uit (voor het eerst in zijn carriere perhaps). Zijn mes-scene's waren keihard. Maar serieus, nooit schittert hij zo in films! Mijn complimenten. Verder vond ik de rol van Mickey Rourke heel goed. Kreeg letterlijk kippenvel bij 't verhaal dat hij vertelde toen hij alleen met Stallone in de kamer was. Goed dat Stallone geen flashbacks liet zien. Stuk realistischer zo. Kan me nu geen film voor de geest halen die nooit flashbacks liet zien bij zulke (ontroerende) verhalen. Maaarrrrr... Geen enkel karakter werd uitgewerkt! Ook dat van Mickey niet, nee. Kijk, ik verwacht dat ook niet bij dit soort films, maar toch probeerde Stallone het met Mickey. Ik dacht steeds bij Mickeys verhaal: Nou komt het! Nu! Nu? Nu! Nee. Het kwam niet. Maar goed. Wel mooi gedaan.
Verder had ik graag een bekendere en aantrekkelijkere actrice de rol van Sandra zien spelen. Vond haar niet echt geschikt voor deze rol. Verder prima gedaan allemaal. Verdient zeker de credits.
houbi
Wie eens een typische jaren 80 actiefilm wil zien zit goed.
Met The Expendables tracht Stallone dit genre te reanimeren dat hem destijds groot maakte.
Verwacht geen cinematografische hoogstandjes!
Wat je te zien krijgt zijn oorverdovende kogelregens, ontploffingen, vrolijk in het rond vliegende afgerukte armen en benen, enz…
Naar mijn mening, actie zonder spanning. Ik voelde ze alleszins niet.
Driedubbelgespierde acteurs die levenswijsheden uitspuwen als “ik weet een goed mes wel te waarderen” en meer van dat fraais, vond ik wel leuk!
Echter… Twee mooie scènes springen eruit: de 'Slivovitsj'-monoloog van Mickey Rourke , en het moment met Sly, Schwarz en Willis. Heerlijk.
En voor de rest… dekking zoeken
Een door testosteron opgepompte actieprent.
Allicht een absolute aanrader...
For (action) lovers only.
Stu-Pot
Doordat vele onder mij bekende users deze zo hoog beoordelen besloten The Expendables te kijken. Al van de eerste keer ik er iets van hoorde had ik er mijn twijfels bij, toen hij in de bioscoop kwam heb ik alle uitnodigingen om hem te gaan kijken vriendelijk afgestaan. Deze avond dan toch maar eens bekeken.
De film begint sterk. Leuke dialogen, knappe actiescene maar nadien stort de film wat in. Komt misschien vooral doordat de cast van deze film mij helemaal niet ligt. Sylvester Stallone, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Steve Austin,... Dat beloofde op voorhand al niet veel goeds. Geen één van deze acteurs heeft mij ooit al weten te overtuigen, van Jet Li heb ik zelfs nog nooit een film volledig kunnen afkijken. Hier en daar krijgen we nog een actiescene voordat de film echt begint. De gehele achtervolging vond ik maar wat al te saai tot het moment er een eerste confrontatie kwam. Lundgren Versus Jet Li. Knap gevechtje met een maar al te voorspelbare winnaar. Maar dat is zowat bij iedere actiefilm dus geen puntenaftrek daarvoor. Na deze scene begon ik toch al naar mijn uurwerk te kijken, hoelang nog? Mr. Nobody en Altiplano liggen hier ook nog steeds. Komaan, hoe lang nog.
Godzijdank dat de film uiteindelijk in gang schoot. Het hele einde was om van te smullen al kon ik hier en daar niet zien wat er juist gebeurde. Is dit nou Jet Li die aan het vechten is? Nee het is Statham? Ooh nee het is toch Jet Li. Héé wacht eens, dat is Steve Austin? Nee toch niet.. Dit probleem had ik toen ze in de 'kerkers' aan het vechten waren. Ik kon de gevechten niet meer onderscheidden en wist op den duur helemaal niet meer wat er aan het gebeuren was. Op één of andere manier wist ik het toch te apprecieren doordat ik figuurlijk op het puntje van mijn stoel zat. Leuk einde, redelijke film. Al heeft deze film toch op één groot punt gefaald. Lundgren die er plots levend en wel terug bij de clan zit? Tjonge wat heb ik mij daaraan geërgerd. Happy-end zal ik maar zeggen?
Nu ik er aan denk, de personages konden buiten één iemand mij totaal niet boeien. Alleen met de Generaal had ik toch nog iets. Zijn speech vind ik overigens het beste stuk van de film. Het weerzien van Arnold Schwarzenegger vond ik ook best leuk, al kwam het nogal geforceerd grappig over. 2.0*
kobe bryant fan
Voor ik aan mijn recensie begin wil ik even zeggen dat Reinbo de beste avatar heeft van het moment!
Eerst wil ik zeggen dat ik niet superveel jaren 80 actie films heb gezine toch weet ik hoe deze gaan:lekker veel actie en een verhaal net als een pannekoek slap dus.
Toch vind ik het verhaal hier niet zo slecht het is toch iets dat nu ook nog oorlogen van komen.
Jammer genoeg moet ik alles bespreken dus ook de acteerprestaties die waren in één woord TOP!Had ik niet echt verwacht
Jammer ook dat ik moet zeggen hoe de actie inelkaar zit ook in één woord TOP!
Maar niet alles is top aan deze film,sommige menesn vinden de special effects slecht ik vind ze ook matig maar het hoort eenmaal bij een jaren 80 film!
Jammer dat Bruce Willis en Arnold er zo weinig inzaten,toch heb ik me vermaakt er zit ook de nodige humor in zoals:You look nervous!Dus een dikke 4.0*
Don MN
'Only an idiot would do this job.'
Ondanks alle 'gebreken' is dit zoals al vaker gezegd de actiefilm pur sang. No nonsense recht-voor-zijn-raap taal, sympathieke spierbal-personages, maar bovenal onwijs gaaf geweld.
Na een aaneenschakeling van onrealistische chaos, vals sentiment, voorspelbare beslissingen en zwakke liefdesverhaaltjes is er maar één woord dat in de bovenkamer blijft hangen: 'Bruut!'
In een decennium vol new-age strak-in-het-pak comic-helden actie, presenteert Stallone een 'old school' grande finale. Een krankzinnige combinatie van oprecht vermaak en een noodkreet-doordrongen wanhoopspoging van zelfverheerlijking om nogmaals te laten zien waar men goed in is, met het stille besef, tussen al die magnifieke maar maskerende explosies, dat het ook het enige is.
Vinokourov
Ondanks de ensemble-cast had ik weinig verwachtingen bij deze film. Na een half uur had ik het ook wel door. Stallone heeft weer eens een 'Alles moet kapot'-film gemaakt met grappen waarbij ik niet wist of ik moest huilen of lachen, dus deed ik het maar beiden tegelijkertijd. Actie was ook geheel volgens verwachtingen flitsend en maar matig volgbaar. Het deed me helemaal niks.
TMP
Over de top acteerwerk. Zinnen die duidelijk ingestudeerd overkomen. En een sterrencast. The Expendables is zeker geen meesterwerk, maar vermakelijk is het wel. Verwacht geen hoogstaand acteerwerk, maar gewoon actie.
Standaard actiefilmpje, dat alleen de moeite waard is vanwege de sterrencast en het ouwe jongens krentenbrood sfeertje.
De actie vermaakt, maar is zelden spectaculair. Vooral van de climax had ik me veel meer voorgesteld.
Wat is het Engels van Jet Li abominabel trouwens.
Rianneke_Dan
Dit soort actie films zijn meestal niet mijn ding. Maar na lang zeuren van mijn vriend ben ik deze toch maar mee gaan kijken en het viel me eigenlijk best mee.
Redelijk verhaal, goede actie waarbij je meer bloed zag vliegen dat bij een gemiddelde actie film. (gelukkig was het niet zo erg als bij Rambo, want dat is iets te hard voor mijn doen) Maar in deze film was dat goed te doen, al vertrok mijn gezicht ook wel af en toe al die vingers, armen en benen die gebroken werden, dat moet toch zeer doen
Maar ja met Stallone weet je wel dat zoiets te gebeuren staat. Wat een beer van een vent zeg, hij heeft toch wel een bepaalde uitstraling wat wel te waarderen is in zo'n film, en hij acteerde ook prima verder. Leuk ook die bijrollen van Arnold en Bruce, heerlijk zelfspot van beide, kan ik wel waarderen.
Statham kwam aardig mee met al die oude rotten, jammer alleen van Rourke, vind dat zo'n smerig mannetje. Die hadden ze van mij eruit mogen laten. Leuke kleine rol ook van Charisma, mooi vrouw nu ze wat ouder is geworden.
En toch begreep ik de heisa niet helemaal om deze film. Ik zag niet echt in waarom deze film zich nou onderscheidt van andere actie films. En dat heb ik dus ook gevraagd aan mijn vriend die dat wel deels heeft uitgelegd, iets met nostalgie van de actie films zoals ze vroeger gemaakt werden. Helaas heb ik daar niet echt ervaring mee dus kan ik ook niet echt inzien waarom deze film ver bovengemiddeld is. Maar toch viel het me heel erg mee, en kan ik wel begrijpen wat mannen hiermee hebben.
Ik geef deze film een ruime voldoende omdat het me toch alles meeviel en omdat al deze oude actie helden toch wel een stoer geheel vormen
3.5* (en geloof me dat is voor mijn doen best hoog)
TinkerTex
De film propageerde als de actiefilm der actiefilms. Stallone speelt en zit zowel op de regiestoel. Net als in zijn eerdere Rambo. Een film die zich kenmerkte door het totaal over-the-top-gehalte. The Expendables heeft dat ook alleen iets minder. Ik ben blij dat de makers zich niet hebben laten verleiden tot bloederige martelpraktijken. Dingen die je in deze huidige torture porn era in allerhande genres terug ziet.
De film is op bepaalde punten inhoudend. Daardoor komen de actiescènes extra goed uit de verf. De film biedt niets nieuws, maar is vermakelijk en daar gaat het om. Deel twee dan maar?

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988