- Home
- Films
- The Expendables
- Filtered
Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
General Garza
Sandra
Lacy
Zeriel
Natuurlijk verstand op nul gezet voor aanvang, leuk al die fosielen uit de jaren '80 weer eens bij elkaar verzameld te zien. In het genre retro-jaren-tachtig- B-pulp zeer geslaagd. Leuk voor de fans. Verder is het gewoon een middelmatige actie-film.
dave
Kleine meevaller, maar of de jongens echt terug in de stad zijn, dat durf ik niet zonder scrupules beweren. De actie is gelukkig wel in gepaste hoeveelheid voorradig en is royaal ingesmeerd met die lekkere authentieke jus. Het laatste halfuur wordt hier merkelijk door getekend en wel op zo'n manier dat het m.i. zelfs één van de beste in zijn soort moet zijn. Zonder veel pretentie wordt er lustig op de vijand geschoten en ingehakt. Geweren spuwen kogels tot hun loop er slap van gaat hangen. Tevens zijn de geweldige bloedeffecten weer aanwezig. Heerlijk stroperig en toch niet afkomstig uit een fastfoodrestaurant. Tenzij het CGI-team daar zijn werkplaats had.
Verhaaltechnisch en auditief is clichématigheid zowaar een relatief goede deugd hier. Zou een spitsvondig scenario namelijk wel passen bij Stallone en Statham? Verder zijn de cameos van Schwarzenegger en Willis helaas wat overroepen, maar natuurlijk leuk om ze even samen in beeld te zien. Rourke daarentegen speelde zijn bescheiden rol met verve en is denkelijk een veel betere acteur dan mensen hem willen toeschrijven.
Goed.
3,50 (3,25)
brabusRUS
Who sent you? Your hairdresser.
Een heerlijke actie film die ook nog eens grappige en leuke one-liners heeft. Hoe geweldig is het om de oude actiehelden in één film te zien!? Vooral Arnold Schwarzenegger en Lundgren heb ik al een tijdje niet gezien. Jammer dat Arnold en Willis zo kort in beeld waren. Maar ja, anders zou de film te duur worden denk ik. Ook heerlijk om Stallone zo fit te zien. Je zou niet zeggen dat die man 64 is.
Actie is top. Lekker snel, lekker grof. Ook de omgeving was wel leuk. Alleen het verhaal is een beetje aan de zwakke kant vond ik. De rede waarom ze weer hun leven waagden voor peanuts, vond ik niks. Alleen voor een leuk vrouwtje, die al een keer de kans kreeg om mee te gaan, maar niet wilde.
Kortom, heerlijke film voor een actie-liefhebbers. De film doet mij denken aan de jaren 80' films. Veel actie, geweld en one-liners maken deze film zeer geslaagd!
Miss Lola
Het was inderdaad grappig om die 'oudjes' bij elkaar te zien. Is meer een reünie van ooit goede acteurs dan een climax op hun film carrière. Meer een anti-climax. En Stallone irriteerde me met zijn opgespoten gezicht, mijn hemel.
Verhaal is mager, actie is wel ok qua special effects/stunts etc., maar ben 3 keer in slaap gevallen, het lukt me gewoon niet om de film uit te kijken....zo spannend was het. 1 ster voor de moeite!
swrene
Ik snap eerlijk gezegd niet dat deze film hier zo hoog scoort. Ik vond hem eerlijk gezegd erg voorspelbaar en bij tijden zelfs saai. Met name de dialogen misten iedere inspiratie en waren de helft van de tijd zo binnensmonds dat het amper te volgen was. De actie was vooral veel van hetzelfde en het plot werd me niet helemaal duidelijk.
Al met al lijkt me dit zeker een aanrader voor mensen, die houden van hersenloos geknal afgewisseld met hersenloos gemompel van gespierde mannen(die vroeger misschien goed waren maar nu echt ondermaats acteerden)
Voor alle anderen: Kijk hem niet!
Black Math
Een meevaller. Het genre is niet helemaal mijn ding, maar een vriend die gek is op Schwarzenegger films wilde hem graag zien, dus toch maar gekeken. Ook al wordt er flink in de vechtscènes gesneden, toch wel een aantal leuke dingen gezien, en zeker het geweer dat meer op een kanon leek had wel wat. Ook wel fijn dat Stallone hier niet neergezet is als de onverslaanbare vechter gezien zijn "I got my ass kicked" line. Wel jammer dat dit ook voor Jet Li geldt, die in deze film ook niet ongenaakbaar is.
De grootste lol heb ik eigenlijk gehad met de manier waarop door diverse heren met stierennekken laag gebromd in plaats van gesproken wordt. Wellicht had ik dat niet als ik hem alleen keek, want nu werden we wel erg melig. In ieder geval maakte het de film (onbedoeld?) grappig.
Leuk om Thin Lizzy te horen tijdens de aftiteling. Triest om even later op teletekst te lezen dat hun gitarist Gary Moore is overleden. Staat gelukkig los van de film, zodat de pret van de film niet al te zeer gedrukt wordt. 3,5*.
Redelijke actiefilm waarvan de cast absoluut het meest bijzondere is. Sylvester Stallone heeft bijna elke actieheld van de afgelopen 25 jaar weten te casten in deze film. De actie is lekker dik aangezet, maar helaas vaak wat te snel gemonteerd. Het verhaal op zich stelt weinig voor en je komt ook maar erg weinig te weten over de personages. Verder een aantal leuke one-liners en de scene waarin Stallone en Schwarzenegger verbaal armpje-drukken is al de moeite waard op zich.
Dennissssss
Deze film viel mij erg tegen! De special effects die je doorgaans in iedere actiefilm ziet, 'het rijden in een auto' 'vliegen in een vliegtuig' zagen er slecht uit! Ik had zelfs een aantal momenten van verbazing zo slecht! Ook sommige ontploffingen zagen er slecht uit!
Met zo'n cast en in het jaar 2010 had ik er toch veel meer van verwacht. Dit was meer een volgende deel van Rambo. En dan was Rambo 4 nog beter. Een krappe voldoende. Tegenvaller....
Angrod_Pallanén
Vette actie.
'The Expendables' heeft keiharde actie, spetterende ontploffingen en bijdehante opmerkingen. De mooie beelden, het aardige verhaal en het zien van bekende gezichten maakt heerlijk vermaak voor de juist getimede speelduur. Je weet wat je krijgt en je krijgt het precies goed.
Kijkt lekker weg.
3,0
Turkeyloverz
Stoere cast en heerlijk vermaak zonder dat je ook maar één van je hersencellen verspilt. Verder heeft de film helaas niet veel om het lijf. Met een sterker verhaal en betere personages was dit een topper geworden.
De hoofdletter B, niet van film, maar van boring.
Er zijn twee cuts (niet eens scenes) waar The Expandables levert wat het belooft. Het shot uit een aanpalende tunnel waar we een hoop lijken zien voorbijvliegen door de 250 rounds/minute shotgun met bijbehorend pompend geluid, en de kopstoot die aan Stallone uitgedeeld wordt waardoor hij tegen een muur ploft.
Actie met oomph, daar mist het enorm aan in deze film. Nu heb ik niet zoveel met die 80s actiefilms, maar volgens mij is de actie daar nog beter dan hier. Eindeloze cuts van mannetjes die schieten, mannentjes die vallen, mannetjes die schieten, ... je krijgt niet eens een idee dat de schiet en valcuts op dezelfde dag zijn opgenomen. Ook de handgevechten zijn ubersaai. Statham op het basketpleintje is een aanfluiting, in The Transporter laat hij tijdens de mindere vechtscenes in die films al veel meer zien. Ook Jet Li mist in deze film kansen om te schitteren. In z'n gevecht tegen Lundgren komt hij niet verder dan wat mepjes en schopjes ... hallo choreograaf?
Lundgren ziet eruit als een mentaal gehandicapte, Stallone praat als een gehandicapte, en de rest van de cast hangt er eigenlijk maar een beetje bij te bengelen. De cameos zijn ook iets te gescript, Schwarzenegger komt letterlijk via dezelfde deur in en uit de film wandelen, het script heeft eigenlijk niet eens een reden om hem daar te plaatsen, want hij heeft geen enkele intentie om de job aan te nemen
Rest Bruce Willis (zelfde scene, andere verplichtingen neem ik aan, want het is de enige die wat substantieels aan deze film had kunnen toevoegen) en Rourke, die voor het melige gehalte van de film zorgt.
Alle 80s clichés en minpunten daar gelaten, deze film heeft gewoon niks in de zin van degelijke actie en daarom en daarom alleen is het gewoon een kutfilm. Brak geëdit, uiterst slecht in beeld gebracht, saai gechoreografeerd (als je daar al van kan spreken) en zonder impact. Al de rest is terecht bijzaak, als je in dit soort films geen deftige actie weet te brengen dan schiet er sowieso niks over.
Na het eerste half uur is de lol van spot-the-actor eraf en rest een uiterst saai, brak actienonspektakel. Van Damme heeft een goeie keuze gemaakt.
Lange Darm
Op zich nog een leuk verhaal geworden na het opstapelen van zoveel oude en enkele nieuwe actiehelden.
Hassink
Leuk om zoveel (oude) actie helden in één film te zien. Dit is het belangrijkste ding dat de film te bieden heeft in combinatie met een aantal geslaagde vechtscènes. Het verhaal is enorm mager maar boeit eigenlijk niet in dit soort film. Verder ben ik buiten bij Rocky nooit echt fan geweest van Stallone, Jet Li vond ik ook mager en Dolph Lundgren was ronduit slecht.
Ik vond het ook zeer jammer dat de ultieme actieheld Bruce Willis zo'n kleine rol (cameo, bijrol,... hoe je het ook wilt noemen) had. Het gebrek aan echt goede oneliners (waren maar zeer matig) was dan ineens van de baan! Statham en Rourke waren wel zeer genietbaar in de film.
Al bij al juist voldoende dankzij leuke elementen en een leuk concept maar het had veel beter en leuker kunnen zijn.
Decec
Ik vond een uitstekende spannende Actie/Thriller film...
Top bekende acteurs Sylvester (incl. regisseur), Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren,
Eric Roberts en Mickey Rourke spelen zéér goed...
Spannend en goed verhaal...
Perfect achtergrond muziek...
Uitstekend camerawerk...
Heerlijk genoten!
Zeker een aanrader voor actieliefhebbers...
Oh ja, er komt een nieuw deel 2!
Aapje81
Leuk idee, maar geen bijzondere film. Rourke, Lundgren, Straton en vooral Stallone zijn overtuigend en ik geloof ook wel dat ze veel lol hebben gehad maar toch is dit geen film die ik nog eens op zou zetten. Het is een soort Ocean's Eleven met actiehelden.
Redelijk
P.s.
Had dit niet de laatste rol van Brittany Murphey moeten zijn?
mister blonde
Best vermakelijk. Actiescenes zijn wat wisselend. Af en toe werd ik gek van die montage. Kwam vooral onoverzichtelijk over, waardoor je slecht ziet wat er nou gebeurt. Maar het is lekker compromisloos en bloederig. Beetje hoog videogamegehalte, maar niet storend.
Het idee is geweldig zo'n jaren '80 actiehelden revival. De uitwerking is helaas zo zo. Humor is soms wel aardig, soms gewoon nogal flauw, maar nooit echt leuk. Willis en Schwarzenegger hebben wel heel weinig te doen. Ik snap het concept van een cameo wel, maar dan nog. Had daar wel op iets meer vuurwerk gehoopt. Zelfde geldt voor Rourke, hoewel hij net wat nadrukkelijker aanwezig mag zijn.
Ik heb op sommige momenten echt met een big smile zitten kijken naar de actie, meestal keek ik echter vrij stoicijns, soms gaapte ik. 3,5 sterren verdient ie wel.
Fran
- 1953 berichten
Lekkere actiefilm. Leuk om de voor mij toch wel ultieme actieheld van toen weer in actie te zien. Voor mij is dat toch Stallone. De actie is lekker over the top en af en toe is het wel leuk om een dergelijke film te bekijken. Vooral de vechtscène's in het fort van de generaal als ze de dochter aan het bevrijden zijn, zien er echt heel strak uit.
Wat ik wel een minpunt vind is dat het soms allemaal net iets te veel was en net iets te snel ging waardoor je overspoelt word aan een grote golf actiescène's achter elkaar die zo snel gaan dat je alles nog maar heel moeilijk kan volgen. Ik had ook het idee dat ik hierdoor bepaalde dingen miste.
De close up van Mickey Rourke vond ik ook heel indrukwekkend gedaan. Die man kan toch wel acteren hoor. De emotie kwam er heel goed vanaf.
Alles bij elkaar opgeteld is dit zeker wel een goede actiefilm.
El Loco
The Expendables is een geslaagde actiefilm. Het verhaal op zich is natuurlijk vrij standaard, maar qua actie zit het allemaal wel goed in elkaar. Het tempo ligt vrij hoog en de actievolle scènes volgen elkaar goed op. De stukken met het lief van Lee Christmas (Jason Statham) waren zeker niet slecht, maar vond ze eerder overbodig.
De combinatie Statham - Stallone vond ik niet echt aanslaan. Ik miste een beetje interactie tussen de 2. Afzonderlijk weten ze wel de show te stelen en het publiek te vermaken, maar als duo vind ik ze niet echt passen. Van Statham ben ik sinds zijn eerste Transporter fan en ik hoop dat hij nog meer van dit werk gaat afleveren.
Verder was er natuurlijk nog de ontmoeting tussen Stallone, Arnold en Bruce Willis. Wel leuk gevonden, maar spijtig dat de rollen van Arnold en Willis erg beperkt waren.
Een vermakelijke actiefilm die 3.5* verdient.
DonPeliculón
Een simpel verhaaltje biedt een aantal actiehelden de mogelijkheid om anderhalf uur te knallen, zo zou ik The Expendables definiëren. Die anderhalf uur zijn echter zeer vermakelijk door de verschijningen van een hele voorraad actiehelden, waarbij vooral Jason Statham, Sylvester Stallone en Jet Li het goed doen. Al moet gezegd worden dat het acteren in deze film vooral neerkomt op actiescènes en zo nu en dan een gevatte oneliner. Op de actiescènes na nergens echt goed, maar toch zeker de moeite waard.
jordandejong
Wat een heerlijke actiefilm.
Leuk om al die actiehelden bij elkaar in één film te zien. Toch wel jammer dat Bruce Willis en Arnie een redelijk kleine rol hadden.
De actie spat van je scherm, met de meest harde guns die je ooit in een film zal zien. Wel jammer van de erg snelle montage bij de vuist-gevechten. Dat werd wel erg moeilijk te volgen vind ik.
Al met al een heerlijke actie film. Hopen dat deel 2 nog beter wordt.
Number23
Vandaag herzien en toch halfje erbij. Toegegeven, camerawerk is niet altijd even fris, maar actiescenes zijn geweldig. Vooral het gevecht tussen Austin en Stallone was genieten geblazen. Maar waar ik nog het meest van genoten heb zijn het gebrekkige accent van Zayas (El Generale), de droge grappen van Roberts en Lundgren die helemaal los mag gaan en daardoor de beste rol uit zijn carriere te pakken heeft. Gewoon niet veel lullen, maar knallen. Plus Arnie
Master Director Stalone he did it
Wat een film te gek gewoon, vlotte actie en bom vol explosies.
Verhaal dat is ook nog eens goed.
Ouwe rotten in het vak kunnen er nog wat van.
Sergio Leone
Redelijke actieprent, maar niet helemaal wat ik ervan verwacht had.
Het verhaal (ja, er zit wel "verhaal" in) laat eigenlijk weinig actie toe. Het bereidt een climax voor - die kwam dan wel - maar in het eerste uur krijg je amper 2 actiescènes voorgeschoteld, die samen misschien 5 minuutjes duren. Da's behoorlijk teleurstellend.
Godzijdank eindigt het allemaal met dik 20 minuten knallen en knokken.
Toch is dat einde niet helemaal bevredigend, want waarom moet Sly er zo nodig een grietje op nahouden?
De cast bestaat uit stevig wat actie'helden'. Toch zijn er weinigen die echt kunnen overtuigen. Jason Statham is goed, Mickey Rourke gaat ermee door, maar voor de rest.. Stallone, Lundgren en Li vallen tegen (en neen, ik doel niet op het acteerwerk, maar op hun actiescènes). En ik vraag me ook af waarom Schwarzenegger en Willis zo'n vervangbaar rolletje kregen. Laat die mannen toch meeknokken!
Stallone als regisseur gaat al helemaal niet goed. De actiescènes 1) zijn nooit origineel, 2) zien er bij momenten traag uit en 3) zijn meestal rommelig in beeld gebracht. Dat laatste geldt ook voor de conversaties. Sly knipte en plakte teveel. Ik vroeg me op het einde bv af wie nu tegen die kale dikke aan't vechten was.
Pluspuntje is de muziek. Ik verwachtte zware gitaren, maar kreeg wat fijnere geluiden voorgeschoteld.
Krappe 3
sirecc
Is gewoon een lekkere knok film
Geen diep zinnige dialogen maar gewoon een hoop geweld
Is een prima vecht film maar verwacht er veder niks van want het is ook niets meer
Karl van H.
Het idee is natuurlijk vet, 'n stel actiehelden bijeen flikkeren met heel veel explosies, maar het resultaat is nou niet direct om van te staan springen. Dat ligt vooral aan de rommelig geschoten en gemonteerde actiescènes, die het vaak maar moeilijk maken om te volgen wat er nu precies gebeurt. Daarnaast is het script gewoon ontzettend slecht geschreven, waarmee ik niet doel op het zwakke verhaal - wie kan het verhaal nou wat schelen bij een concept als dit? -, maar op de zwakke oneliners die daarnaast nog slecht worden gebracht ook. Toegegeven, entertainend is het wel - Jason Statham is cool als altijd, Jet Li is 'n keertje best grappig en de anderhalf uur zijn voorbij voor je er erg in hebt -, maar de film valt in het niet bij de gedachte aan wat het had kunnen zijn.
patrick17
Vandaag nog maar eens herzien. Ik vind het zelf een overheerlijke film met al die oude actiehelden in een film.
Het verhaal mag dan wel dunnetjes zijn, daar kunnen we het over eens zijn maar de momenten in de film zijn mooi. Dan heb ik het over zowel de actie momenten als over de normale momenten waar tussen de regels door met een knipoog aardig wat werd afgelachen.
Het begon inpricipe al gelijk goed met de indringers die de gijzelaars hadden. Dat gevecht was een goede beginner als opmaat voor de film. Ook de qoutes die er toe bij behoren zijns geestig.
Gunnar: ''Warning shot'' Whoops Aimed a little low''. Hilarisch. De scene's volgen elkaar op want hierna was het verhaal met oude glorie Arnold Schwarzernegger en Bruce Willis. Dit was wel een hoogtepunt in de film. Ook de opmerkingen tussen de regels door waren om van te smullen.
Het vervolgens verhaal op Vilhena is natuurlijk met een knipoog bij de balie, vooral na het gevecht bij het paleis. Waar ze terug komen bij de douane en Stallone zegt ''You look Nervous''
Daarna is het alleen nog maar actie actie actie wat de klok slaat. Tot het eind. Het is en blijft mooi om te zien, althans wat mij betreft wel. Ik kan er naar blijven kijken.
Iedereen heeft zijn rol in de film en dat is ook meer dan prima. Stallone is de leider met een knipoog naar de andere. Statham is een goede tweede rechterhand die zijn rol prima invult.
Mickey Rourke zet overtuigend een drama rol neer. Lundgren (wat een beest) is goed als de bad-good guy. Randy Coutoure vond ik een beetje buiten de film vallen, geen toegevoegde rol eigenlijk. Dit zelfde geldt voor Jet Li die verbleekt bij de andere sterren. Het gruwelijkst vind ik Terry Crews, wat een beest! Hoe hij met zijn machine stond. Och!
Ook de badboy Steve Austin is geen misselijke jongen. De rollen van Schwarzenegger en Willis waren kort maar werden toch leuk ingevuld.
Hopelijk kunnen we snel genieten van het tweede deel!! Ik kijk er in ieder geval naar uit.
schram101
Bij de derde kijkbeurt lijkt The Expendables nog wel beter dan bij eerste twee. Daarom ook maar een halve ster erbij. De cast is weergaloos en de show wordt absoluut gestolen door Lundgren. Wat een baas. Hopelijk heeft hij in het tweede deel een grotere rol. Ook het rolletje van Rourke is erg stoer. Hij doet dan wel niet mee aan de missies maar als mentor van de groep is hij prima gecast. Uiteraard heeft de gehele cast zijn komische momenten. De one-liners zijn hilarisch en die actie is ontzettend bruut. De cameo's van de echt grote namen met Schwarzenegger, Willis en Stallone is denk ik nu al nostalgisch te noemen.
Maar de scene waarin Crews zijn AA-12 demonstreert is toch wel de bruutste scene van de film denk ik. Weergaloos hoe hij in die kelders zijn maten komt helpen en een bataljon aan slechterikken aan gort schiet.
MizKriz
Actie films zijn niet direct mijn favoriete genre,
maar deze is toch wel een geweldige film.
Goed verhaal, de beste acteurs die erin meespelen, doen het goed.
De special effects vond ik wel een beetje een tegenvaller, (vliegtuig scenes) vond ik niet zo goed gedaan, leek zo onrealistisch, normaal proberen ze met de special effects het toch geloofwaardig te maken, dat was bij The Expendables niet zo, wat wel jammer is.
Maar al bij al, goed verhaal, goede film
martijn011
- 2034 berichten
Deze film al weer voor de derde keer gezien. Gisteravond met wat vrienden weer eens opgezet omdat ik dit eerste deel eens met het tweede wilde vergelijken. Heb het tweede deel onlangs in de bios gezien dus die stond me nog vers in het geheugen gegrift.
Ik had vorig jaar m'n score een halfje verlaagd ten opzichte van mijn eerste stem, maar die draai ik nu snel terug. Ook deze film is een aanrader voor elke actieliefhebber. Alhoewel het met de humor iets minder gesteld is dan z'n opvolger is ook nu het entertainmentgehalte heel hoog.
Ik heb de extra's nu ook eens bekeken en daar kom je er achter dat Stallone alle actiescenes zowat zelf doet, en hij diverse keren in het ziekenhuis is beland met een breuk of een blessure.
Respect!
Zoals gezegd verhoog ik de film weer snel naar drieënhalve ster, van mij mag er zeker een deel drie komen, en snel ook, want de Expendable-films zijn absolute aanraders voor elke actieliefhebber! Ook al vind ik dit deel nét wat minder dan het tweede..
K. V.
'k heb precies gekregen wat 'k verwacht had. Een actiefilm met voorspelbaar verhaal, maar wel vermakelijk. Heel wat sterren passeren de revue, al vond 'k de scène met Arnold Schwarzenegger er toch meer uitspringen. 'k had hem eigenlijk liever nog iets meer in de film gezien.
Tja, voor de rest leuk om eens gezien te hebben.

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988