Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
General Garza
Sandra
Lacy
Phobophile
Ben niet zo kapot van dat nummer, maar als je kunt verwijzen naar Slayer moet je het nooit laten! Kudos dus

Slayer heeft inderdaad veel betere nummers gemaakt maar deze was wel toepasselijk voor deze film. Expendable i.v.m. filmtitel en Youth omdat ze zo graag nog eens jong willen zijn
Wernertje
Misschien heb ik me iets verkeerd uitgedrukt kwa leeftijdscategorie en inderdaad 35 a 40+ komt meer tot zijn recht. Ik heb Rocky Rambo en de rest van de stallone films allemaal gezien en meer en deel van de films kwamen uit toen ik in mijn jeugd jaren zat. En stallone was de man toen voor de gemiddelde jeugd, en bij gebrek aan beter weten waren dat voor mij destijds goede films, in die leeftijd hou je je niet bezig met of een film een goed verhaal heeft, als er maar veel in geschoten wordt en het bloed rijkelijk vloeit is en dan is een film super goed. Maar nu ik ouder ben ga ik soms denken: Heb ik dit nu mooi gevonden vroeger en was ik hier nu zo wild van? Kijk misschien kom ik negatief over of zelfs wel als iemand die te veel negatieve kritiek geeft, maar mensen praten soms over stallone als of het de beste acteur ooit is of dat Rambo de old time number one film ter wereld is. Kijk aan het verhaal van Rambo is voor mij persoonlijk niets boeiends aan, ik kan niet echt zegen dat het verhaal over een Vietnamveteraan die op door reis is en in een dorpje door een sheriff opgepakt wordt vanwege landloperij en vervolgens hardhandig aangepakt wordt en dan vervolgens zijn stoppen door slaan en hij en oorlog aangaat met deze scherf bijzonder geweldig is. Nu moet ik wel toe geven dat Stallone eigenlijk mee speelde in iets betere films dan de gemiddelde jaren 80 held alleen zou Rambo niet bestaan en ze nu deze film zouden gaan maken precies het zelfde verhaal en actie maar dan met 1 of andere gespierde ex worstelaar van deze tijd zou de film waarschijnlijk niet eens de bioscopen halen. Maar de jaren 80 heeft best wel aardige actie films voort gebracht die niet zo lomp waren: Beverly Hills Cop, Once Upon a Time in America, Scarface, black rain, die hard, lethal weapon, mad max, en zelfs top gun (is aktie) Running scared, 48 hours en niet te vergeten indiana Jones, oke misschien gaat deze iets meer de avonturen kant op maar toch het is en blijft actie en kijk nu alleen naar de acteurs in deze films wat deze in het algemeen (niet iedereen) hebben gepresteerd in verhouden met Stallone, Mel gibson: oscar beste film en regie (braveheart) Robert de niro oscar Rarrgin bull en Godfather Tom cruise twee oscar nominaties, Al pacino acht keer oscar nominatie 1 keer gewonnen sence of a woman Micheal Douglas won een oscar beste film en acteur. Kijk ik wil Stallone op deze manier niet afkraken of Rambo de grond in trappen alleen wil ik van af mijn kant laten zien dat niet alles in de jaren 80 kwa actie Stallone is en niet elke film uit de jaren 80 lomp en kwa verhaal slecht is. Maar misschien ben ik nu op een leeftijd dat ik meer waarde hecht aan een actie film met een goed verhaal.
Nee, maar waar je wel aan voorbij gaat is de impact die Rambo 2 had op de film industire en America in het algemeen. Men reed nooit rond met bumperstickers van Leathal Waepon en John Mcclaine werd nooit door een president erbij gehaald als hij het over de (benodigde) amerikaanse mentaliteit had en er zijn ook veel meer Rambo kloons dan Leathal Weapon of Die Hard kloons gemaakt. (die laatste is overigens een Rambo kloon.
Als je je iets meer in Rambo zou verdiepen zou je de film niet zo afvallen, want hij is van veel grotere importantie dan al die actiefilms die jij daar noemt. Het is zelfs nog voor Top Gun, de geboorte van de 'High Concept' movie. (hoofdpersoon heeft missie, krijgt tegenslag en overwind). Iets waar Simpson en Buckheimer de daarop volgende jaren Hollywood mee hebben veroverd.
Wernertje
Hahahahaha ja heb net gestemd, allereerst val ik Rambo niet af, ja Rambo is populair en er zijn diverse merchandise op de markt gebracht. Maar reëel moet je blijven iedereen kent Rambo en Rambo is als personage gewoon niet uit de film wereld weg te denken, maar een personage die populair is en er diverse merchandisers van gemaakt zijn wil niet per definitie zegen of aangeven dat we te maken hebben met een goede film (voor iedereen) Er zijn van diverse films allerlei leuke merchandise op de markt gebracht Star Wars of James bond en uitspraken als may the force be with you staan ook op diverse bumper stickers en in Amerika hebben ze ook ruimte projecten naar Star Wars genoemd. Maar dit betekend echt niet (in deze gevallen wel) dat een film dan echt goed moet zijn kwa alles. En iedereen kent Batman en kijk daar is naar hoeveel er van te koop is terwijl alleen batman uit 1989 en the darknight een beetje te pruimen waren.
Maar neem het allemaal niet te serieus ik hou gewoon van een aardige discussie en snap jouw idee en verhaal en opvattingen rondom Rambo best en kan het ook waarderen.
Tuurlijk is de vraag of jij het een goede film vind of niet, altijd een persoonlijke afweging. Waar het mij enkel om ging is aan te geven dat de impact van Rambo 2 vele malen groter is dan de films die jij daar eerst noemde. Maar in het rijtje Star Wars en James Bond past die beter. Batman is natuurlijk vooral bekend vanwege de strips.
sweinsteiger
Sylvester Stallone kan niet acteren !
GuyB
Sylvester Stallone kan niet acteren !
Zet dit op de commentaarzone van YouTube, maar niet op MovieMeter, een plaats waar heel wat users 'Cop Land' hebben gezien.
jipt
Stallone kan prima acteren, als het personage maar bij hem past, net als Schwarzenegger. Rambo speelt hij perfect.
Copland nooit gezien zeker? Daarbij vind ik Rambo ook een perfecte rol, evenals de eerste Rocky waar hij notabene een terechte Oscarnominatie voor kreeg. Hij acteert juist zo goed dat mensen zijn rollen met zijn persoon verwarren. Daarnaast is hij ook nog eens een geweldig schrijver en regisseur.
Standaard actiefilmpje, dat alleen de moeite waard is vanwege de sterrencast en het ouwe jongens krentenbrood sfeertje.
De actie vermaakt, maar is zelden spectaculair. Vooral van de climax had ik me veel meer voorgesteld.
Wat is het Engels van Jet Li abominabel trouwens.
djelle

Mad Dog
Redelijke film maar blijft niet echt hangen. Inderdaad een standaard actiefilmpje. Trouwens, een aantal verwijzen naar Cop Land voor de acteerprestaties van Stallone, maar dat was toch ook een middelmatige film???
djelle
een standaard actiefilmpje.
Cop Land valt best middelmatig te noemen, maar het is wel een prent die meer ruimte laat om acteerwerk beter naar voren te laten treden en bijgevolg zie je vlugger Stallone's kwaliteiten op dat vlak. Dus in die zin niet zo gek om dat voorbeeld aan te halen.
Zouden de mensen die dit standaard noemen mij wat tips kunnen geven? Ik ken op Rambo na namelijk niets wat hier qua actie op lijkt.
Ramon K
Predator, Predator 2, Hard Boiled, A Better Tomorrow 2, Full Contact(Ringo Lam) etc.
Ik vind dit ook een standaard-actiefilm. Met een glimlach kijken naar al doe oude rotten, maar irriteren aan de slecht gemonteerde actie. Juist in de actiescenes had Stallone hier moeten uitblinken en dat laat ie na.
Nomak
Missing in Action trilogie met éénmansleger James Braddock. Chuck Norris!
Enkel de openingsscene Predator 2 komt er qua fun en energie bij in de buurt, maar wel allemaal veel minder geweldadig. (Doelend op het neermaaien van mensen met ene punt 50 en soort gelijk wapentuig. Vond dit toch een behoorlijke upgrade op dat gebied.
Ramon K
Ik heb 't niet over 'geweldadig' maar over de kwaliteit van een actiescene. Ik vind dat je nogal doorslaat in dit topic. Dit is op actiegebied echt niet bijzonder hoor. Zeker qua montage (de trend dat alles heel snel achterelkaar gemonteerd moet worden) kan ik goed begrijpen waarom mensen dit als een standaard actiefilm beschouwen.
Ach, ik ben toch redelijk thuis in het genre en dit is met afstand de luidste en geweldadigste actiefilm die ik ken (op de laatste 30 minuten van Rambo na). Heb erg het idee dat iedereen die dit als standaard afdoet de film thuis op een 2.0 installatie heeft zitten kijken.
Ramon K
Ik ben ook redelijk thuis in het genre (vooral HK voortaan) en ik denk dat het vooral om choreografie gaat en de manier waarop een actiescene in beeld komt. Ik wil zien HOE Jet Li Dolph Lundgren een optetter geeft.
Ramon K
Met dit argument kan ik niets. En de andere actiefilms dan? Die zou ik dan toch ook met die installatie zien.
Die HK films hebben altijd belabberde audio, dat was bij deze film juist de attractie. Ik geef toe dat de choreografie bij het gevecht tussen Lundgren en Li niet best was, maar de opmerking: What do you wear, size 3? Bring it on happy feet", maakte dat weer helemaal goed. Maar zowel de openingsscene, als het bombardement op de steiger en de tunnelgevechten zijn absoluut klassiekers in wording.
Ramon K
Bombardement? Misschien. Tunnelscene? Nee, verneukt door de montage.
Zoals ik zeg, voor HK actie maakt het niet uit, daar is de audio slecht, vaak zelfs mono. Van deze film is het misschien wel het sterkste (belangrijkste) element. De hele tunnel sequence is juist zo gaaf vanwege de galm die je in die tunnels hebt.
Bombardement? Misschien. Tunnelscene? Nee, verneukt door de montage.
Wat vond je slecht aan de montage in de tunnelscene? Vond het juist geweldig hoe er tussen de verschillende gevechten heen en weer gesneden werd totdat Crews met die geweldige gun binnen kwam....
(Zo'n shot zat overigens ook in de trailer van Inglourouis bastards, dat wel....)

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988