• 9.379.415 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

avatar van Thorak

Thorak

Ajax&Litmanen1 schreef:
The Terminator en Terminator 2 hebben ook een uitstekend verhaal.
Als er een film serie is met gaten in de verhaallijn is het wel de Terminator serie. De chonologie wordt per deel weer veranderd en de doorlopende verhaallijn kloptte bij deel 2 al niet meer. De delen er na maakten het allemaal nog vager.
Dat neemt niet weg dat met name deel 2 wel vermakelijk is.

djelle schreef:

Vond dat nu net een van de weinige die minder waren. 'Warningshooot!' en 'Your hairdresser' vond ik veel geslaagder. Beste voltreffer was natuurlijk Whats his problem? -He wants to be president.
De "...your hairdresser/...your mom" quote vond ik erg flauw, kinderachtig en verre van origineel. De "Warningshot!" en "I got my ass kicked!" quotes wel de betere.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Beste...

What do you wear, size 3? Bring it, "happy feet"

• 1922 berichten

"I've got my ass kicked" vind ik ook erg geestig maar de beste... er zitten zo veel leuke oneliners in deze film, ik kan op dit moment nog niet kiezen. Gister trouwens gekocht op zowel Blu Ray als DVD, met een echte "Expendable" zippo erbij, jaja. Ga ze vanavond denk beide kijken (en vergelijken).

Sasja

Ikke blij, toen ik mijn pakje net openmaakte: De dvd van deze film en van Rambo gekregen.

(alleen jammer dat deze heel mooi in mijn kast zal blijven staan, aangezien er geen engelse subs op zitten, maar goed ik heb de hd versie als op mijn hd staan met engelse subs)

ps: weet iemand of die collector's edition bij MM engelse subs heeft?

avatar van Reinbo

Waarom heb je engelse subs nodig? Daarbij wordt er nu ook niet zo heel veel zinvols gezegd.

Omdat nederlandse subs altijd zuigen

avatar van TMP

TMP

Over de top acteerwerk. Zinnen die duidelijk ingestudeerd overkomen. En een sterrencast. The Expendables is zeker geen meesterwerk, maar vermakelijk is het wel. Verwacht geen hoogstaand acteerwerk, maar gewoon actie.

Sasja schreef:

Omdat nederlandse subs altijd zuigen

Kijk je toch zonder subs. Als je engels kan lezen, kan je het ook verstaan, lijkt me. Bovendien leidt het lezen van ondertitels af van het kijken naar het filmbeeld.

En zoals ik al aangaf. Essentieel voor het volgen van de film zijn de teksten zelden.

Reinbo schreef:

daar heb je ook gelijk in, alleen heb ik slechte ervaringen met films zonder ondertiteling

oa veel films waarbij ik dan in slaap viel of ik heb er dan mijn hoofd niet bij en dat de film dan niet boeit (op enkele na dan)

Maar ik ga em nu kijken, tis toch alweer een tijdje geleden en ik vermaakte me wel prima tijdens de film

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Sorry, maar ik vind het wel erg vreemd dat de (Engelse) ondertitels er vaak voor moeten zorgen dat de film boeit of dat je niet in slaap valt. Maar oké, die hadden we nog niet eerder gehoord.

Sasja schreef:

Dan ben je waarschijnlijk meer en boekenmens. Ik vind persoonlijk niets zo lelijk als een stel van die witte letters dwars door het beeld heen.

Reinbo schreef:

Ik heb nog minder met boeken, ben zelf gek op de LOTR films, heb de Engelse boeken al een paar jaar(vanwege de nederlandse vertalingen van de namen) en heb ze nog geen een keer gelezen.

Nee zonder engelse ondertiteling werkt niet voor mij, moest tot nu toe 10 keer terugspoelen omdat ik het niet goed kon verstaan. Volgens mij heb ik zelfs Stallone horen zeggen: You gotta shit beer

De piraat kon ik ook niet verstaan en het spaanse is ook niet ondertiteld wat vaak wel is, zelfs met ondertiteling uit

avatar van Reinbo

Je zou je minder druk moeten maken of je het exact verstaat. ook als je iets mist kan je het vaak nog prima volgen. Daarbij zegt de blik vaak veel meer dan de tekst....

Dialogue should simply be a sound among other sounds, just something that comes out of the mouths of people whose eyes tell the story in visual terms.

Alfred Hitchcock

(Al geef ik toe dat dat laatste bij Stallone niet helemaal uit de verf komt. )

Sasja

ik vond het wel geinig klinken als hij echt zei you gotta shit beer. Maar misschien heb je wel gelijk. Grootste reden van vermaak bij deze flick is de over the top actie, dialogen zijn een extratje. En het heeft LOTR een beetje verpest voor mij, daarbij ken ik zowat alle tekst uit mijn hoofd en dus weinig behoefte om deze het komende halfjaar nog te bekijken

avatar van Phobophile

Phobophile

Deze film moest wel gaan tegenvallen. Kon niet anders. Het klonk leuk, al die actiehelden bij elkaar, maar die charme van de oude actiefilms zou niet geëvenaard kunnen worden.

MIS!

The Expendables is een kick ass actiefilm geworden de gewoon net zo leuk en ongecompliceerd is als de klassiekers uit de jaren tachtig. Ze hadden de film wat mij betreft 'Commando 2' mogen noemen. Hiermee doel ik niet direct op het verhaal, maar ik bedoel het gewoon als compliment. Zo'n film is het. KICK ASS!

avatar van pieteroyama

pieteroyama

Ik vond hem erg tegenvallen. Wel mooie actie, maar een ongelofelijk slecht verhaal.

Welk verhaal?

avatar van Wernertje

Wernertje

Terminator (originale) mag echt als een klassieker beschouwd worden een film met een verrassend verhaal en voor die tijd super speciale effect en zelf nu 25 jaar of ik geloof bijna 27 jaar later nog vermakkelijk is als je hem ziet. Maar was dit mede door door de geweldige acteer prestaties van Arnold? Deel twee was zeker een waardige opvolgen en in tegen stelling tot veel andere films zou je bijna kunnen zegen: beter dan het origineel (is hij niet) Maar Arnold was nauwelijks te zien in the expendables net als Willis dus een beetje on reëel om dan deze mensen er bij te halen. En statham en li etc doen hun ding in de films gewoon lomp beuken en laten we eerlijk wezen de meeste films met deze acteurs behalve stallone en rouke halen de bioscopen niet eens en worden in Europa al gelijk alleen op dvd uitgebracht of zijn maar in een op 1 hand te tellen paar zaaltjes te zien. Maar goed als we films met deze acteurs gaan kijken weten we dat we lomp entertainment te zien krijgen (en is best leuk) en dat we echt geen oscar winnende films te zien krijgen. En ja Rocky en Rambo zijn films die we allemaal kennen en voor sommige dus ook echt vermakelijk, maar misschien moeten we eens kijken naar het verschil tussen populair en een meesterwerk. Rocky en Rambo zijn populair en en zijn namen in de film wereld en met name de categorie mensen tussen de 18 en 40 hebben wat met rambo of Rocky omdat het uit hun jeugd jaren komt. Maar laten we reëel wezen is Rambo nu zo geweldig en wordt er goed in geacteerd en was het verhaal ook zo bijster goed? En Rocky oke' heeft wat prijzen gewonnen en deel 1 was een drama film waar ze de opvolgers van hebben uitgebuit door het tot actie films te maken maar ook hier kan ik zeggen, was het zo goed geacteerd en was het verhaal zo mooi verrassend en origineel? Met the expendables heb ik me best vermaakt, maar echt hoogstaand was het gewoon niet ik vond het een tussen door film en vooral omdat er zoveel bekende acteurs in zitten en je dan eigenlijk wel wat meer had en mogen verwachten. Bij vlagen waren de actie scenes redelijk om te zien maar met name de explosies zagen er uit als die van de gemiddelde jaren 80 films. En naar mijn ideee was de maker drukker om te kijken hoe die de meeste kills in 1 film kon krijgen dan dat ie aandacht bestede aan de rest er om heen. Misschien ben ik wel te kritisch of heb ik een hele andere kijk op films dan andere, maar the Expendables is gewoon een tussen doortje en als je naar de film poster kijkt weet je wat je te wachten staat (what you see is what you get)

avatar van Reinbo

Als we eerlijk over Rambo moeten zijn, dan denk ik dat je toch moet vaststellen dat de eertse twee delen echt goed zijn. Zeker deel 1 heeft een sterk en mooi verhaal en is ook prima geacteerd. Ik vind Rambo sowieso een ontzettend geloofwaarfig personage, perfect vertolkt door Stallone. Zo goed zelfs dat mensen beide vaak als een schijnen te zien. Maar ook deel twee is een goede film, als was het enkel omdat het de toon zette voor een nieuw soort actiefilm, waar het vooral om de actie draait en het verhaaltempo daardoor erg hoog ligt. Verder was het zeker in de tijd dat de film uitkwam (en de vraag of er nog Amerikaanse krijgsgevangenen in Vietnam waren) actueel en sprak het enorm tot de verbeelding. Dat het allemaal erg populistisch is, doet daar weinig aan af.

Maar ik ben het wel met je eens dat qua relevantie Expendables het niet haalt bij de door jou aangehaalde voorbeelden. Maar het is wel een heerlijk tussendoortje tussen al die veel te lange en naratief gedreven actiefilms van tegenwoordig.

avatar van Thorak

Thorak

First Blood (oftewel Rambo 1) is ook meer een drama dan een aktiefilm (en nog een heel erg goede ook!). Je vergeet in je relaas ook nog eens Copland, die is bij de Oscar commisie ook niet onopgemerkt voorbij gegaan.

Wat beteft jeugdsentiment denk ik dat je dat eerder moet zoeken bij de 35+ers dan bij de groep 18-40. Mischien nog wel 40+ ook. Toen de eerste Rocky (1978) en Rambo (1982) uitkwamen waren de 35ers van nu nog te klein om dat te zien/er van af t weten. De jaren 70/80 waren inderdaad wel de hoogtij dagen van de aktiefilm. In de jaren 80 waren er de pareltjes van Stallone, Schwarzenegger en consorten en in de jaren 70 had je de helden als Eastwood, Bronson en Roundtree met hun Dirty Harry, Death Wish en Shaft series. Wat betreft harde en zinloos geweld waren de jaren 70 nog heftiger dan de jaren 80. Verhaaltjes waren toen ook iets wat bij de meeste films alleen maar de aktie in de weg zat en dus er bijna niet in voor kwam. Mischael Caine wilde nog wel eens een harde film maken met een goed verhaal, maar verder kan ik zo gauw weinig verzinnen (er zullen er ongetwijfeld wel meer zijn).

Al met al valt de aktie voor het grote deel vanaf de jaren 90 juist erg tegen, voornamelijk omdat er juist opeens (moraliserende) verhalen aan toegevoegd moesten worden. Aktie als The Expendables lijkt daardoor juist een sentimentele waarde te hebben voor de groep 30-50 jaar.

avatar van Reinbo

Vergeet John Woo niet, die gaf het actiegenre eind jaren 80 nog een hele eigen impuls vanuit Hong Kong.

avatar van jipt

jipt

Thorak schreef:

Eind jaren '90 begin 21ste eeuw (laat ik zeggen toen ik tussen 10 en 15 was) heb ik ook zwaar genoten van films als Terminator en Rambo. Veel vrienden van mij zien Rambo ook als jeugdsentiment ook al zijn ze ver na datum geboren. Denk omdat het de enige echte films zijn waar lompe actie 'mag' en de acteurs bij de lompe actie passen.

In de 21ste eeuw, kwamen ook de Bourne films en andere politieke actiethrillers uit, geen lompe actie veel meer verhaal en alles wordt veel serieuzer genomen, doel: mensen op het puntje van hun stoel krijgen. Vind het zelf ook leuk.

Maar wat ik houd ook van macho films en debiele lompe actie waar het plot als kapstok wordt gebruikt, ik denk dus om te zeggen dat Rambo en Termo voor het grootste deel jeugdsentiment zeker ook tussen 18 tot 25 ligt.

avatar van djelle

djelle

Thorak schreef:

Lijkt me eerder een probleem sinds de milleniumwissel (de Bourne reeks, James Bond die plots zo serieus moet zijn etc...). Qua hoogtijden zou ik de jaren 90 eerder naast de jaren 80 zetten. Heel wat goeie titels komen uit de jaren 90: Last Boyscout, Demolition Man, Hard Target, Under Siege 1 en 2, Eraser, Con Air... Okee misschien vind je die niet allemaal goed maar het zijn wel degelijk echte actiefilms met een simpel verhaal. Verschillen zijn er met de 80's, maar dan eerder qua stijl dan inhoud. Het is een enorm interessant decennium voor het genre: Die Hard had eind jaren 80 pas een nieuwe trend gezet net zoals de invloed van Woo in tal van jaren 90 actiefilms terugkomt, idem dito met Michael Bay die de het gebuik van filters populariseerde in het genre sedert zijn Bad Boys. Van Damme zat middenin de hoogdagen van zijn (weliswaar wat korte) carriere en had met films als Universal Soldier en Timecop zijn grootste box office hits te pakken etc...

De jaren 70 vind ik eigenlijk het minst interessant wat het actiegenre betreft. Ik hoor namen als Eastwood en Bronson, en hoewel ik ze soms wel graag bezig zie zijn de meeste films juist wat karig met hun hoeveelheid actie.

avatar van Reinbo

Dat klopt ook want Rambo 2 was de eerste 'lompe' (pure) actiefilm.

avatar van mikey

mikey

Vergeet Mad Max 2 niet. (ook al was die te briljant om als lomp te kunnen betitelen)

avatar van aa040513

aa040513

Helaas veel te veel standaard actiemomenten. Langdradig, saai en voorspelbaar.

• 1922 berichten

Allesbehalve "standaard" als je het mij vraagt...

avatar van Reinbo

Niet reageren, joh, user heeft maar 1 film gezien en dat is deze. Zal wel blind en doof zijn....

• 1922 berichten

LOL had niet eens gezien dat dit zijn eerste film is. Trouwens afgelopen weekend de dvd en blu ray gezien. Ik moet zeggen dat de dvd ook van behoorlijke kwaliteit is maar wat ik wel gemerkt heb is dat het geluid ook zeer belangrijk is qua beleving van de film. De blu ray was echt fantastisch om te zien.

avatar van Theunissen

Gemiste kans voor regisseur Sylvester Stallone qua muziek