• 9.379.408 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Ondanks de ensemble-cast had ik weinig verwachtingen bij deze film. Na een half uur had ik het ook wel door. Stallone heeft weer eens een 'Alles moet kapot'-film gemaakt met grappen waarbij ik niet wist of ik moest huilen of lachen, dus deed ik het maar beiden tegelijkertijd. Actie was ook geheel volgens verwachtingen flitsend en maar matig volgbaar. Het deed me helemaal niks.

'Alles moet kapot'-films

avatar van GuyB

GuyB

Ik heb deze film op dvd!

Reinbo schreef:

'Alles moet kapot'-films

Enige wat kapot moet is The Expendables.

Verschrikkelijke film.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Als ik zo je top10 bekijk met films als Heat en The Rock lijkt het me dat je een goede actiefilm wel kunt waarderen ,wat is er dan zo gigantisch slecht aan deze film?

FunkStarr schreef:

Inderdaad, een goede actiefilm kan ik zeker waarderen, maar The Expendables is allesbehalve een goede actiefilm.

De actiescenes waren belachelijk slecht en de special effects leken wel gemaakt door middel van Adobe After Effects. ( een goedkope special effects programma is dat)

De hele cast leek wel stelletje retards.

Met name Rourke, vooral de scene waar hij (met een close up ) zijn vage verhaal aan Sly verteld sloeg nergens op.

Een dag eerder was hij aan het feesten met zijn 3 meiden en een dag later moeten we hem serieus nemen?

Volgens mij heeft hij zijn verhaal verzonnen , hij was gewoon dronken denk ik.( like always)

Ook het humor was niet te doen.

Waar ik bij The Rock mee kon lachen kon ik bij Expendables niet eens denken aan lachen.

Het verhaal boeide mij totaal niet, dit zou niet een minpunt zijn als de actiescenes in orde waren, maar vooral de actiescenes waren slecht.

Jullie mogen 5 sterren ofzo geven, maar ik vind Expendables een verschrikkelijke film.

Ik kon niet eens 1 sec. genieten van de film.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Mora schreef:
Ik kon niet eens 1 sec. genieten van de film.

Dan heb jij blijkbaar een andere opvatting over goede actiescenes dan mij, maakt verder niet uit maar de actiescenes vond ik juist zeer geslaagd en ik heb ook wel een paar keer moeten (glim)lachen, ik bedoel, dat gedeelte met Statham op het basketbal veld moet je gewoon niet serieus nemen, dat is juist de bedoeling van dit soort films lijkt me.

FunkStarr schreef:

Ieder zijn eigen smaak.
Ik laat deze film aan zijn fans over, ik ga weer eens verder.

Ieder zijn eigen smaak.

Ik laat deze film aan zijn fans over, ik ga weer eens verder.

Met bitterballen draaien zeker.

avatar van willemfilm

willemfilm

Doorgezaagde acteurs en slap verhaal. Leuke effecten. Toch nog een 2.5.

Reinbo schreef:

Met bitterballen draaien zeker.

Ik vat hem niet....

avatar van Wulfios

Wulfios

Vond dit een barslechte film.
De actiescènes waren OK maar daar blijft het bij.
1 vd slechtste verhaallijnen.
Een ex-cia agent dat een eilandje koopt en runt met alleen 2 kleerkasten.
Deze film is zo maar dan ook zo voorspelbaar.
de scene waar stallone zich moet reppen om op tijd het vliegtuig te halen, dacht nu iemand uberhaupt dat hij dat vliegtuig niet ging halen?
En als er dan toch een poging wordt gedaan om er wat romantiek in te steken, neem dan een hete chick. Toch 1* voor de (geslaagde) actiescènes

avatar van willemfilm

willemfilm

Ik vat hem niet....

Ik wel hoor Cora. kroketten dan ?

avatar van TheSpecialOne

TheSpecialOne

Zeer slechte film. De green-screen is in dit film echt heel slecht gebruikt. Zeer matige acteerwerk (dat verwacht je ook wel van dit acteurs). 1 Ster voor de gezelligheid .

avatar van Reinbo

Waar vond je de greenscreen dan slecht gebruikt? Ik heb wel wat slechte vlammen gezien (Wat niets met green screen te maken heeft) en het instorten van het gebouw was niet top, maar verder vond ik de cgi prima.

avatar van TheSpecialOne

TheSpecialOne

Die scene van Jason Statham waar die uit de helikopter schiet.

avatar van Reinbo

Welke helicopter? Bedoel je van voor op dat vliegtuig? Daarvan is mij in elk geval geen slecht green screen gebruik opgevallen. Maar ik zal er binnenkort eens op letten. Herziening is sowieso aanstaande.

Maar heb je nog meer voorbeelden of was dat het wel.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Berichten verplaatst naar Filmdragers > Apparatuur > Blu-ray

avatar van Wernertje

Wernertje

Hahahaha nostalgie, Stallone back in aktion, iedereen heeft het over de acteer prestaties en over het zwakke verhaal. Kom op zeg! hebben we ooit 1 film (behalve stallone en willis) van 1 van deze gasten gezien met een bijster verhaal? (behalve stallone en willis) Nee toch deze gasten staan al vanaf de jaren 80 en 90 bekend dat hun films bijna geen inhoud hebben en gewoon lomp zijn. En de Expendables is gewoon wat je verwacht krijg je; geen verhaal slechte acteer prestaties en lompe actie zoals we dat van de acteurs gewend zijn. Het is gewoon een stukje nostalgie en je vindt het mooi of niet en we weten allemaal dat deze film nooit voor de oscar zou kunnen gaan.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Euh... en Mickey Rourke dan?

avatar van Wernertje

Wernertje

Hahahahaha oke Rouke hoort ook tot de betere acteurs. Ondanks dat merendeel van de films naar 1990 waar in hij meespeelde niet van super kwaliteit spreken (tenminste acteer prestatie) en vindt eerlijk gezegd dat hij niet echt in de film thuis hoort tussen de actie helden. Omdat hij in meer films heeft gespeeld die meer waarde brengen aan de film wereld dan de rest (man on fire, the wrestler, rumble fish en body heat)

Wernertje schreef:

Total Recall (Schwarzenegger) Sommige films met Rourke hebben een goed verhaal, Jet Li films kunnen ook een goed verhaal hebben films met Statham (Snatch., Lock Stock) hebben ook een bijster sterk verhaal. Alsof alle acteurs alleen maar lompe actie films maken.

De kracht van deze film ligt niet per definitie in de ijzersterke cast, maar het personage dat bij elke acteur hoort en natuurlijk de geweldige actiescènes en de coole quotes! Maar ik geef je groot gelijk dat ieder personage geweldig gecast is

avatar van The Oceanic Six

The Terminator en Terminator 2 hebben ook een uitstekend verhaal.

Wernertje schreef:

Pff wat een bullshit, Rourke heeft zeker niet meer waarde gebracht dan Stallone of Schwarzenegger. Rocky, Rambo & Terminator hebben meer poot in de filmwereld dan wat Rourke heeft gemaakt (die vent heeft zo veel goede rollen afgeslagen dat hij juist zijn waarde in de filmwereld heeft laten liggen)

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Jipt, de personages hier worden amper uitgediept en welke rollen zou Rourke hebben afgeslagen?

jipt

Het zijn toch geweldige personages, allemaal hun eigen dingetje, Jet Li die extra geld wil, Statham met z'n overdreven liefdesverhaaltje, Stallone als stoere held, Rourke als oude vechter, Schwarzenegger die president wil worden enzovoort, ik zeg ook niet dat ze goed worden uitgediept, maar wel dat het toffe personages zijn.

Wat Rourke betreft, hij weigerde de hoofdrol in The Untouchables, Beverly Hills Cop en onder andere rollen in Silence of the Lambs, Platoon, & Rain Man

avatar van askicker

askicker

De beste zin in deze film was ongetwijfeld: I've got my ass kicked.
Ik vond het ook geweldig toen alle 'Expandebles' in dat vliegtuig vlogen alsof het niks was. Eigenlijk meer een soort auto was.
Ik een lachwekkend stukje vond ik toen ze helemaal aan het begin van de film ergens zaten te discussiëren wie welke boeven een kopje kleiner mocht maken met welk wapen
Kortom leuke stukjes zinnen en een lekkere actie.
Alleen zwak dat die blonde reusgeval aan het einde van de film toch nog terug komt. Ik was hem al helemaal vergeten, en dan komt ie nog een keer aanzetten.
Nou ja, een 4* dan maar..

avatar van djelle

djelle

askicker schreef:
De beste zin in deze film was ongetwijfeld: I've got my ass kicked.

Vond dat nu net een van de weinige die minder waren. 'Warningshooot!' en 'Your hairdresser' vond ik veel geslaagder. Beste voltreffer was natuurlijk Whats his problem? -He wants to be president.

avatar van The Oceanic Six

Blijft alleen wel een kleine gemiste kans dat Arnold niet met een ''I'll be back'' uit de kerk wegliep

avatar van Reinbo

"i don't care about the problem. Got enough problems of my own." vind ik de beste.