Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
General Garza
Sandra
Lacy
Thorak
Helaas word te vaak té letterlijk vertaald of woorden met meerdere betekenissen met precies het verkeerde woord vertaald.
Thorak
Ik hoorde het vanmorgen op de radio (Radio 3) . In de top 10 stond meen ik op nummer 7 Chuck Norris. Gezien zijn hoop zooi films in de jaren 80 klopt dat aardig.
Opzicht zeer knap dat Chuck Norris in de top 10 staat want de jeugd van tegenwoordig heeft waarschijnlijk nog nooit gehoord van de beste man want zijn films komen zelden op TV (wel soms op MGM). Wat natuurlijk weer vrij logisch is
Chuck Norris hoort er zeer zeker ook wel in ja. Missing In Action en Delta Force zijn toch grote klassiekers!
Dan stond onze Chuck misschien wel op 6. Maar hij stond echt in dat rijtje. De hele Missing in Action zooi zijn inderdaad grote klassiekers maar dan wel klassiekers in negatieve zin. Delta Force 1 was best nog aardig en hetzelfde geldt eigenlijk ook voor Invasion U.S.A (die vinden de meesten trouwens waardeloos
Dan vind ik "Lone Wolf McQuade" toch net iets beter. Zit trouwens voor een Chuck film ook best een goede cast in met wijlen David Carradine en de destijds bloedmooie Barbara Carrera (is nu ook nog best een mooie oudere vrouw).
Jeannotvanberlo
Wat een film. Je weet wat je gaat krijgen en daar faalt deze film absoluut niet in. De auto shotgun scene was heerlijk. Leuk om Schwarzenegger weer eens te zien.
tomola
Ja man, ondertiteling sucked big time. Ga de blu ray daarom niet kopen. Ik koop nooit films met slechte ondertiteling...
Wie leest er nou ondertiteling??..
Behalve die gene die chips aan het eten zijn natuurlijk.
maar inderdaad het is bekend dat vooral bij wel geplaatste goeie grappen je geen ondertiteling moet lezen.
Denk je nu echt dat mijn bericht serieus bedoeld was. Jij gelooft ook alles.....
tomola
Dat was gewoon een reactie in het algemeen..
Meer een aanvulling op jouw reactie in dit geval
Thorak

Maar inderdaad bij het eten van chips, nootjes en andere krakende etenswaren is ondertiteling inderdaad wel makkelijk
Het is ook niet zo dat ondertitels altijd slecht zijn, maar het valt me wel steeds meer op bij nieuwe films ten opzichte van oude(re) films.
Ik zet ze meestal uit. Leidt enkel af van het visuele. Meestel zeggen de blikken meer dan de tekst, dus als je een keer een tekst niet helemaal verstaat is dat meestal geen probleem.
Dialogue should simply be a sound among other sounds, just something that comes out of the mouths of people whose eyes tell the story in visual terms.
Alfred Hitchcock
Thorak
Daarom moet je dit soort films ook minstens vijf keer kijken.
Thorak
Hahaha hou jij ook zo van borrelnootjes dan?
Ik ben het ook zeker met je eens dat deze film steeds beter word als je 'm meer kijkt. De meeste films gaan na een par keer wat vervelen maar deze vond ik na 4 keer nog steeds er goed. The Expendables en Shoot 'em up zijn de enige 2 films die ik na veel keren gezien te hebben in vrij korte tijd nog steeds ijzersterk vind.
tomola

Het isniet aan de ondertitels te wijten, alhoewel er bij "the expandables" wel veel fouten in zaten.(waar overigens een film nooit op afgerekend mag worden)
Het ismeer te wijten aan het feit dat engelse (amerikaanse) woordspelingen gewoon weg niet te vertalen zijn.
We weten allemaal dat letterlijke vertaling niet altijd een juiste zin vormt.
Laat staan een grappige.
tomola
Daarom moet je dit soort films ook minstens vijf keer kijken.
In dat geval kies ik voor geen chips/borrelnootjes onder film.
Moet er niet aan denken deze film 5 keer te kijken.
steventje
Alfred Hitchcock
Dat is juist, ik vind ondertitels ook erg storend, zeker bij de visuele plaatjes. Het leidt je gewoon af. Nu snap ik ook waarom de Duitsers en de Fransen alles dubben
Thorak
Dat vind ik toch echt geen goede verklaring voor dat dubben hoor. Zo storend vind ik ondertiteling ook weer niet dat het afleidt van het visuele, alleen storend als de vertaling weer eens niet klopt of nog ergens nergens op slaat. Mede door dat je ook hoort wat er gezegd word kun je meestal toch in een oogopslag zien wat er onder staat...
helleke
Ondanks de redelijk indrukwekkende cast vond ik het toch maar een heel gewoon filmke.
Veel schieten en bijhorende ontploffingen, maar qua verhaal was het maar povertjes.
2,5 sterren.
steventje
Naar het schijnt is het nefast voor de ogen zo te dubbelstaren op die ondertitels, je verliest het totale beeld want je ogen zijn te gefixeerd.
Bij anderstalige films kan je soms niet zonder natuurlijk
Klopt. Jorens Ivens stelde het als volgt: het lezen van ondertiteking is een intellectuele handeling die ten koste gaat van het kijken naar het beeld.
Daar ben ik het volledig mee eens. Helaas wordt het effect nogal eens onderschat.
Sasja
Hahaha hou jij ook zo van borrelnootjes dan?
nou bij mij begon de film mij een beetje te vervelen bij de 2de keer kijken. Ikdacht de hele tijd: oh ja nu komt dit, die doet dat, dan gaat het zo, enz
Nou dan heb je goed op zitten te letten de eerste keer. Op hoofdlijnen was het natuurlijk wel duidelijk, maar zat leuke teksten, one liners en kills die me de tweede keer pas goed bij bleven.
Elk gezond brein kijkt een film maar 1 keer of max 2X.
Een film 5 keer kijken in zo'n korte tijd zegd veel over de persoon in kwestie....
nakada
Elk gezond brein kijkt een film maar 1 keer of max 2X.
Moet ik me zorgen gaan maken en een mri laten maken of zo ?
Elk gezond brein kijkt een film maar 1 keer of max 2X.
Ik luister ook wel vaker naar hetzelfde muziekstuk, zou niet weten waarom je niet een paar keer naar dezelfde film kan kijken of een museum meerdere malen kan bezoeken....
Kijk jij ook maar een keer je vakantiefoto's terug?
tomola
Kijk jij ook maar een keer je vakantiefoto's terug?
deze drie dingen met elkaar vergelijken is nog zorgwekkender..
En nee..... dat ga ik niet uitleggen dat hoor je zelf te begrijpen waarom deze drie dingen niet met elkaar te vergelijken zijn....
tomola
Moet ik me zorgen gaan maken en een mri laten maken of zo ?
vooral niet doen,jij schijnt je eigen er goed bij te voelen.....vooral nog een keer gaan kijken!
deze drie dingen met elkaar vergelijken is nog zorgwekkender..
Gaat allemaal om interactie tussen audio visuele bronnen en de ontvanger. Krijg de indruk dat jij bij een film niet verder kijkt dan het verhaal..... Maar ik kan keer op keer genieten van zaken als fotografie, cinematografie, editing, art direction etc. Film is mijn favoriete kunstvorm, samen met muziek.

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988