• 9.378.448 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

GrimReaper

Wat een flauwe grap zeg! Reinbo laat die quotes uit de film maar lekker zitten hoor.

De tekst van Jet Li vind ik luchtige tekst en dan doet ie best goed, alleen verder niets om over te lachen ofzo.

Maar dan moet er weer zo'n voorspelbare grap van Stallone achteraan.

De scene wordt inderdaad helemaal naar die ene zin van Stallone toe gebouwd en dan zegt ie zo iets kinderachtigs.

JAAAH GRAPPIG HUAHUAH NOT!

Justinw schreef:

Inderdaad die AA-12 is briljant. Een van de beste momenten!

Die AA-12 shotguns hebben normaal een patroonhouder erin zitten, kun je bij Call of Duty MW2 ook kiezen. Schiet heel snel dat ding en die neger heeft er een dikke trommel onder gemonteerd met explosieve kogels ofzoiets hehe

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Die dikke shotgun/halve rpg was inderdaad wel zwaar briljant.

avatar van rinusjr

rinusjr

Dat was toch wel de meest briljante scene van de film. En zeker de grappigste. Helaas had ik meer van dit soort scenes willen zien in de film. En meer grappen op niveau. er had gewoon meer ingezeten. Nu was het een leuke actiefilm, niets meer niets minder.

Een film hoeft voor mij echt geen interessante verhaallijn te hebben, als het maar goed wordt gebracht. En Stallone komt ver, maar niet ver genoeg. Hopelijk zullen de grappen in deel 2 van dezelfde kwaliteit zijn als dat van de actie.

Justinw

Die Crews heb volgens mijn een rond magazijn zoals deze!

Terwijl er normaal en bij COD deze inzit

GrimReaper schreef:

Wapenkennis gebaseerd op een computer spel...

De AA-12 heeft gewoon ook de trommel als standaard magazijn, zowel als 20 en als 30 schots te leveren.

Kijk eerst eens of het ergens op slaat voor je weer iets plaatst (en dan natuurlijk niet in een computer spelletje).

Stoer hoor

avatar van tal1b

tal1b

goh.. zal wel aan mij liggen.

erg verrast van 't hoge gemiddelde van deze film hier.

SS ziet dr bovendien echt niet meer uit, zou verboden moeten worden hem nog in beeld te laten komen.

vond voor de rest de hele film niet om aan te zien, SUPER flauwe clichés, Erik Roberts heel fout (zowiezo) ook... Snel vergeten die hap. Kijk liever tig andere films die ik 'lekker' weg kijk.

@Thorak

Sorry hoor, ik heb dat ding 2 keer gezien. Een keer op Discovery en via COD. Beiden met een recht magazijn. In deze film zag ik een trommel. Dus als ik normaal weghaal ben je blij

Ik heb nog wel respect voor SS op zijn leeftijd.

avatar van Pacino87

Pacino87

Viel me wel tegen. Vrij standaard verhaal, matige acteerprestaties behalve van Danny Trejo en Jason Statham. Een aantal grappige momenten en verder heel veel Rambo gehalte. 5 man die een heel leger uitroeien je moet er maar van houden

Pacino87 schreef:

.....matige acteerprestaties behalve van Danny Trejo .......

Danny Trejo speelt niet in deze film

GrimReaper

Hij had in deze film moeten zitten!

avatar van T.S.S.A.

T.S.S.A.

Een leuke film, niks meer, niks minder.

De humor was er leuk in verwerkt, elke acteur doet wat je van hem verwacht. En het verhaal is flinterdun.

Het enige waar ik me wel echt aan stoorde, en dat maakt het voor mij toch een film die ik niet snel terug ga kijken. Het camerawerk. Heel slordig, soms nutteloos schuddend en er waren een paar vechtscenes veel te ver ingezoomd. Dat haalde me erg uit de film op sommige momenten.

Verder was de muziek erg tof, het einde heel cool. Dus qua amusement toch een 4.

En voor mensen die aceurs miste, deel 2 gaat niet op zich laten wachten.

ps. Mensen die hier de film een laag cijfer geven vanwege clichés hebben denk ik Stalones idee niet helemaal begrepen. Hij wil juist clichés, zo veel mogelijk clichés in combi met een hoop dooie mensen, leuke binnekomers en dat afgewerkt met een paar belachelijke oneliners. Als je dat niet wil zien, kijk deze film dan gewoon niet...

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ben het helemaal mee eens, alleen het camerawerk viel mij nog niet op

Maar daar let ik meestal ook nooit op dus vandaar.

En natuurlijk leuk dat er een deel 2 komt

Thorak schreef:
Je zegt eerst dat ze duidelijk ouder worden en daarna dat er geen gebruik word gemaakt van Li's kwaliteiten... is dat niet een beetje tegenstrijdig? Daarbij levert hij toch een redlijk gevecht tegen Lundgren.
De actie vond ik juist erg spectaculair en alles behalve standaard.

Ik doelde eigenlijk meer op Stallone en Lundgren. Li kan nog mee in het genre, die is met 47 jaar nog steeds goed in vorm. Als je wat recente Hong Kong films van hem bekijkt zie je dat Li nog geweldig kan vechten, dat mis ik in deze film. De vechtscene tussen Li en Lundgren vond ik niet denderend en was slecht in beeld gebracht.

avatar van Reinbo

Wat een onzin, Clint is al 80 en nog een pak stoerder dan menig jong acteurtje (Damon, LaBeouf, Diesel, etc.) Zo ook deze gasten. En zeker Lundger vond ik niet oud. Zag er juist geweldig grotesque uit.

Justinw schreef:

@Thorak

Ik heb nog wel respect voor SS op zijn leeftijd.

Kijk eens een paar paginas terug, daar heeft iemand een filmpje gelinkt van de makers van dat wapen...

Reinbo schreef:

Stoerheid is wat anders, ik heb het meer over het fysieke. Eastwood zie ik ook niet meer rollebollen over de grond met een automatisch wapen en wegduiken voor een granaat. Lundgren is inderdaad een beer van een vent, maar het oogt allemaal wat stroefjes

Apster schreef:
Ah op die manier. Ik dacht eigenlijk ook dat Li al ouder was. Maar was ff in de war met Jacky Chan, die vecht ook niet zo veel meer in zijn films vanwege zijn leeftijd. Ik denk daarentegen wel dat Lundgren nog flink partij kan bieden (en inderdaad zelf ook winnen) tegen Li. Niet vergeten dat ook Lundgren in diverse martial arts kampioen is geweest, dat zal nu niet meer zo flitsend gaan als toen maar verleren doe je het ook niet. Ik denk dat ze allen ook nog wel regelmatig trainen.

Apster schreef:

Nee gelukkig niet, dan krijg je zoiets als Dirty Dozen 2, Lee Marvin die met de grootste moeite over een hekje heen springt. Gewoon totaal not done.

Afgezien van dat zijn ze allemaal zoals Reinbo zegt inderdaad wel een stuk stoerder dan de huidige generatie.

Eigenlijk alleen Statham is nog een beetje echte actie held, zelfs Vin DIesel en Dwayne Johnson zijn maar zielige verschijningen eigenlijk...

Apster

Ik wil Lundgren ook niet teveel afkraken hoor, ik kon als jochie actiefilms als The Punisher altijd erg waarderen. En Stallone is natuurlijk ook een pure actieheld uit de jaren 80 en 90.

Thorak schreef:

Klopt, gelukkig krijgt Statham nog voldoende ruimte om zijn skills te tonen in deze film.

Apster schreef:

Ja dat waren nog eens tijden hè?

Mischien is de nieuwe MovieMeter Contest, gemaakt door Reinbo, dan ook wel wat voor jou.

Link naar de contest zelf

GrimReaper schreef:

Alleen het stukje uit de Punisher is leuk, de rest is allemaal homofiel.

Spuit elf geeft ook weer bagger!

Ga vooral lekker zo door, dan zijn we dalijk tenminste weer van je af.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

GrimReaper schreef:

de rest is allemaal homofiel.

Pfff....

avatar van Aernout

Aernout

Spoedig heeft deze film een lager cijfer op IMDB dan the A-Team.

* Jeuj!! *

avatar van Reinbo

GrimReaper schreef:

Alleen het stukje uit de Punisher is leuk, de rest is allemaal homofiel.

Je komt ze vaak tegen in het nachtleven?

avatar van IronHide

IronHide

Ik vond het gewoon een lekkere actiefilm. Lekker knallen en beuken. Leuk die scene met Schwarzi, Willis en Stallone. Ben alleen niet helemaal overdonderd, had er misschien wel iets meer van verwacht.

avatar van wimnoot

wimnoot

Even mijn stem verhoogt naar een 3.5. Gisteren met JacoBaco naar Piranha 3D geweest en de halve avond over The Expendables gekletst. Er zitten toch wel genoeg memorabele scenes in die aan dit hogere cijfer meedragen.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

In 'Piranha' zitten er anders (veel) meer!