• 9.378.492 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

avatar van Theunissen

Heeft er ook iemand moeten lachen om de namen die Jason Statham gebruikte toen hij zich samen met Sylvester Stallone ging voorstellen aan die miep ? "I am "Boeda" and he is "Pest" Dat kon wel verzonnen zijn door Martin Lawrence zo slecht en flauw was het.

avatar van Reinbo

En toch vond ik 'm geestig, met name omdat ik er de link in zag met Rambo 3.

avatar van tomola

tomola

er zaten echt wel grappige momenten in waaronder dat stukje.

avatar van tomola

tomola

maar persoonlijk heb ik ( en de hele zaal met me) het hardst gelachen toen Terry Crews met dat zwaar machinegeweer door die grot liep te knallen!

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Nou, bij ons ook, vooral de mannen in de zaal en ook vooral de mannen achter mij.

Tja,

avatar van Theunissen

Ik was toevallig bij IMBD (die site is vernieuwd) eens rond aan het neuzen bij Rambo: First Blood Part II. En kwam bij "Fun Stuff" de volgende Quotes tegen:

Co Bao: Why did they pick you? Because you like to fight?

Rambo: I'm expendable.

Co Bao: What mean expendable?

Rambo: It's like someone invites you to a party and you don't show up. It doesn't really matter.

Co Bao is die miep in Rambo II.

Zou Sylvester Stallone de titel van deze film daar misschien gebaseerd ophebben ?

avatar van starwars321

starwars321

ja daar heeft hij het op gebaseerd kijk maar op wikipedia

avatar van starwars321

starwars321

De titel van de film verwijst naar een quote uit de film Rambo: First Blood Part II (1985):

Co Bao: Why did they pick you? Because you like to fight?

Rambo: I'm expendable.

GrimReaper

En hij verwijst natuurlijk naar de film zelf

avatar van schram101

schram101

Eindelijk gezien!

Wat een heerlijke film! De film kon op alle fronten aan mijn verwachtingen voldoen en is het is een absolute must de film in volle glorie op het grote bioscoopscherm te aanschouwen. Stallone, Li, Statham en de rest van de oudgedienden, iedereen is even geweldig waarbij ik vooral Lundgren er vond uit springen. Wat een heerlijke rotkop heeft die man! Geniaal. Tof hem weer eens te zien!

De actie knalt van het scherm waarbij het gevecht in de kelder de coolste was!

Topvermaak die om een herziening, in de bioscoop, schreeuwt!

avatar van mock turtle

mock turtle

Stallone heeft er een aardige Stallone-show van proberen te maken, maar ik vond zijn rol en uitvoering toch een stuk minder dan die van Statham en Li. Die zie ik persoonlijk toch een stuk liever.

Verder vond ik de actie wel tegen vallen: de Steven Seagal-achtige praktijken, acties versneld tonen in een poging om de roestige prestaties wat op te vijzelen, werkten niet echt en stonden me wat tegen.

Grootste tegenvaller was nog wel het verhaal. Van een actiefilm moet je misschien ook niet te veel verwachten, maar ik vond het wel erg oppervlakkig en doorsnee. Zo spannend en ingewikkeld als hierboven bij de film is beschreven is het in ieder geval absoluut niet.

Aardige film, maar ik zou er zéker niet voor naar de bioscoop gaan.

avatar van Reinbo

mock turtle schreef:

Er was werkelijk niets Steven Seagals aan (Wat bedoel je daar eigenlijk mee? Die man zijn films helemaal geen eigen stijl.) En versnelde acties (wat we inderdaad inmiddels wel kennen) heb k de hele film niet gezien.....

mock turtle schreef:

Spannend? Ingewikkeld? Wie heeft je dat in godsnaam wijsgemaakt?

Ben je eigenlijk wel geweest?

GrimReaper

Hij bedoeld met "hierboven" te omschrijving bovenaan de pagina.

avatar van Theunissen

Bij het einde van de film viel me trouwens nog wat grappigs op. Op het einde bij de aftiteling zie je ze allemaal wegrijden op hun motor en dan zie je opeens Jet Li op een knal roze motor zitten met achter twee steunwieltjes (zoals bij een kinderfietsje).

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

GrimReaper schreef:

Hij bedoeld met "hierboven" te omschrijving bovenaan de pagina.

Idd. Hij bedoeld het hierboven beschreven plot.

Ik heb 'm vandaag gezien. Review volgt nog. Wat een film...!

avatar van lagaiske

lagaiske

De actie scenes zijn top in deze film.

Daarmee is al het positieve dan wel gezegd.

Verhaal lijkt nergens op en de kleine rol van Swartzenegger deed me huiveren!

avatar van semmie12

semmie12

ik ga hem binnekort in de bios kijke,

van wat ik gehoord heb is het een hele vette actie film,

en de acteurs zijn ook geweldig.

avatar van valleyman

valleyman

Geweldig zo'n oldscool actiemovie!!

Dat was echt DE FILM van 2010. Wat heb ik genoten en me kapot gelachen. Die lui spraken in oneliners met elkaar. En een aantal geweldige vechtscenes. En die bad guy met dat gespierde kale achterhoofd was helemaal geniaal.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Weer eens gezien met een vriend van me. Wat blijft dit een heerlijke men on a mission flick. Actie in een razend tempo, de echt ontelbare oneliners en natuurlijk de all star cast. The Expendables levert geen impact in, het blijft gewoon een erg coole actiefilm, die eigenlijk alles doet wat je van een actiefilm verwacht.

avatar van Adammeh

Adammeh

Humor, zeker op z'n Arnold Swarchenegger. Acteer werk redelijk. Actie? TOP! Te lang geleden dat ik zo'n goeie actie film heb gezien!

ik zou de film ''Rambo Ultimatum: A Legend Never Sleeps but Unites'' noemen.

Adammeh schreef:

ik zou de film ''Rambo Ultimatum: A Legend Never Sleeps but Unites'' noemen.

Wow! Dat geeft prima het niveau van de film aan!

En wat is dan het ultimatum?

avatar van FixX

FixX

heerlijk z,n lekkere nieuwe ( ouwe ) actie film zonder nadenken movie

en geweldig dat veel bekende acteurs mee wilden doen

avatar van RickZ

RickZ

Lekkere actiefilm met overbekende oude rotten in het vak. Puur brainless bekijken en het verhaal (welk verhaal?) links laten liggen. Vermakelijk genoeg.

avatar van Thorak

Thorak

GrimReaper schreef:

Wow! Dat geeft prima het niveau van de film aan!

En wat is dan het ultimatum?

Die opmerking geeft ook prima jouw niveau aan!

avatar van Zinema

De Bluray Expendables Colle... Bij Free Record Shop voor een tientje per Bluray. De DVD's gaan nog net niet gratis weg. Het spuuglelijke hoesje moet men op de koop toenemen.

avatar van neles24

neles24

1 woord : GEWELDIG !!!!!!!

avatar van Lefgozer

Lefgozer

valleyman schreef:

Geweldig zo'n oldscool actiemovie!!

Ben het hier helemaal mee eens.

avatar van rinusjr

rinusjr

Heb hem twee dagen geleden gezien, en ik moet zeggen dat ik hem toch wat tegen vond vallen. Begrijp me niet verkeerd, het was een goede actiefilm, maar ik had er toch meer van verwacht.

Het begon al bij de eerste scene. Daar had gewoon meer in gezeten. Ik vond de actie van Gunner grappig, maar ik vond het geen sterke scene. Daar had gewoon meer in gezeten. Het gaat allemaal te snel, niet grappig, en slecht uitgewerkt.

Gelukkig werd dit snel goedgemaakt op het eiland met als hoogtepunt de scene dat Jason Statham en Sylvester Stallone terugvlogen en los gingen. Vanaf dat moment zat het wel goed met de actie, al irriteerde ik me soms rot aan het feit dat alles zo snel gemonteerd was. Soms kon ik de actie niet volgen en dat is jammer. Het waren een beetje Batman Begins praktijken, snelle actie, snelle montage, een meebewegende camera, nee, dat is niet aan mij besteed. En toch was het overgrote gedeelte van de film qua actie te genieten.

Alleen de zogenaamde humor in de film, wat was dat van een triest niveau. Totaal niet grappig, errug flauw (de vele trieste grappen over de lengte van Li), en te gemaakt. Nee, de volgende keer mag iemand zich over de grappen gaan buigen, want dat was echt niets.

Jason Statham had een leuke rol, Sylvester Stallone deed het ook leuk, Jason Li had een veel te kleine rol, en eigenlijk gold dit ook voor die andere 2 acteurs die deel uitmaakte van The Expendables. De rol van Dolph Lundgren vond ik weer wel super, die had van mij wel wat groter gemogen. Maar dat is misschien ook meer een beetje jeugdsentiment die meespeelt. Een pluspunt waren ook Micky Rourke en Roberts.

Al met al een film met (erg) goede actie, slechte humor en toch 3,5 ster.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

rinusjr schreef:

Je bedoelt Jet Li had een veelste kleine rol. Natuurlijk had hij een kleine rol. Je geeft het zelf al aan. Er worden grappen gemaakt dat hij zo klein is, dus daarom krijgt hij ook een kleine rol.