• 9.382.116 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

cm_punk schreef:

Jeuzus, heb je zelfs inception met cam gezien? Tjonge jonge...

Yep, 4 sterren. Wolfman heb ik ook in cam gezien.

Ik heb nu de volgende films klaar staan:

-Blair Witch project in DVD (2e keer kijken)

-Cloverfield 720p (nog niet gezien)

-Leon 720p (2e keer kijken)

avatar van JacoBaco

JacoBaco

En Jet Li kon je perfect verstaan? Hij is eventueel de enige die wat onduidelijk praat. Wat we hem ook absoluut niet kwalijk kunnen nemen.

startkabels schreef:

Of juist wél last van hebben. Ik probeer de ondertiteling vaak zo min mogelijk te lezen. Niet alleen om de helft van de film niet te missen omdat je de teks aan het lezen bent, maar meer omdat het erop lijkt dat er tegenwoordig mensen als vertaler werken die geen idee hebben wat ze vertalen. Té vaak letterlijke vertalingen en niet in de context van het verhaal enzo. Erg irritant is dat je (ik in ieder geval wel) automatisch toch geneigd bent om de ondertitel wél te gaan lezen.

Ik heb het overigens ook wel in boeken meegemaakt dat dingen niet logisch lijken en je er achter komt wat ze bedoelen als je het letterlijk naar Engels vertaald en dan terug naar Nederlands. In de boeken van Preston & Child bijvoorbeeld is het heel erg.

JacoBaco schreef:

Die kon ik ondanks zijn accent wel verstaan ja, dus er was niets mis met mijn geluid hoor.

True

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Thorak schreef:

Té vaak letterlijke vertalingen en niet in de context van het verhaal enzo.

Dat had ik laatst ook. Er werd gezegd: ''You have to take care of her.'' In de context van, Je moet met haar afrekenen. Maar in de ontertiteling stond dus doodleuk, Je moet voor haar zorgen.

Ze hebben alleen de audio en dan gaan ze die film zitten vertalen.

Thorak

Of in Predators (in de trailer op tv dan tenminste, de film heb ik nog niet gezien) word van ''This is a game reservation and we are the game'', 'game' vertaald als spel ipv wild. Dit soort dingen kunnen van het verhaal een complete warboel maken.

wimnoot

Dat deze film niet de volgende Citizen Kane was toch niet zo moeilijk in te schatten?

Overigens ben ik ook niet zo heel erg voor "pindakazen" alleen voor films die hier helemaal niet uitkomen vind ik het wel kunnen.

avatar van rep_robert

Of voor films waar je van tevoren al weet dat je er geen geld voor wilt betalen hehe. Maar een TS versie kijken is echt drama, vroeger een paar keer gedaan. Nooit weer!

rokkenjager

Krappe 2,5* dan maar. Ik heb mij wel vermaakt, er mankeert echter een hoop aan deze film, maar laat ik maar paar dingen nuanceren. Ik heb hier niet alles gelezen, maar vanwaar zijn al die 80's actieliefhebbers hier zo laaiend enthousiast erover? Deze film kenmerkt zich toch qua vorm (buiten de oneliners na) helemaal niet als een jaren 80 actiefilm? Daarvoor is de montage sowieso te flitsend en snel. Daar ergerde ik mij af en toe weliswaar aan trouwens. De actie was hierdoor ondoorzichtig en de achtervolgingsscène in de stad een doorn in het oog. Ook deden na enkele oneliners na heel wat grappig bedoelde scènes en oneliners geforceerd aan (Because you're Smaller ). Gewoon die hele opbouw van een bepaalde scène om naar één oneliner toe te werken is echt belachelijk, maar soit.

Sommige actiescènes waren wel prima moet ik zeggen. Zoals die vliegtuigscène en het gevecht in die bunker. Al voelde de actie door de nogal eentonige manier wel wat rommelig en langdradig aan. De bombastische, zwakke soundtrack werkte ook veelal in het nadeel van de actiescènes.

Ik las ergens (correct me if I'm wrong) dat Reinbo een afkeer heeft tegen moderne-actiefilms die zich kenmerken tot een love-interest. Maar deze film biedt ook zo'n nietszeggend liefdes-plotje met wederom zo'n lachwekkende 13 in een dozijn scène als die basketbal-scène. Hoeveel van dit soort ongein hebben we tot nu toe wel niet gezien? Je kan zeggen wat je wilt, maar dit soort dingen doen gewoon afbreuk aan de filmbelevenis. Het publiek moest er zelfs bijna nog in geloven dat Stallone met zijn rotkop zo'n chick aan de haak zou slaan. Godzijdank dat dat niet het geval was. Het acteerwerk, het uiteindelijke plot, cinematografie en dergelijke laat ik wel buiten beschouwing, desondanks valt er genoeg op aan te merken.

Belachelijke hype weer!

avatar van dilic

dilic

@ startkabels

Ik ben ervan overtuigd dat ik jouw punt al met de grond gelijk heb gemaakt in mijn vorige post. Of eigenlijk heb je dat zelf gedaan door al die tegenstrijdige dingen te roepen. Even een opfrisser:

"Ik ben het wel eens met je dat films niet tot hun recht komen in CAM, maar dat had ik ook al een aantal keer gezegd."

Maar toch beweer je:

"Ik waardeer de actie in deze film en mijn waardering was niet hoger geweest als ik de actie in betere kwaliteit en met harder geluid had gekeken"

Verder ben ik niet de enige die het niet eens is met jou. Thorak had bijvoorbeeld een heel aardig punt en legde precies uit waarom.

startkabels schreef:

Films komen in cam kwaliteit minder tot hun recht. Desalniettemin kan de film door mij in ieder geval goed genoeg gevolgd en beleefd worden om een mening te kunnen vormen.

Thorak antwoordde:

Nee dat kun je niet. Je geeft de film onder andere minpunten omdat je Stallone en Schwarzenegger niet kon verstaan. Had je de film in de bios gezien of over een paar maanden op de originele dvd/blu-ray had je het wel kunnen verstaan. Verder zie je in CAM-versies geen detail. Ga dat nou niet ontkennen want dat is gewoon niet zo. Een cam versie is precies het zelfde als een foto van een foto maken. dan heb je geweldig veel beeld verlies. Daarna zijn CAM versies ook nog een gecomprimeerd tot avi of DivX en heb je dus nóg meer beeld verlies. Zelfs DivX films van originele dvd's zien er niet uit. Dus ga nou alsjeblieft niet de hele tijd lopen roepen dat je op basis van een CAM versie een film kunt beoordelen!

En ik wil helemaal niks zeggen met die quotes van jou. Ik had gezegd "I REST MY CASE".. Die quotes van jou waren bedoeld als vermaak/kennismaking voor mensen die de reacties net waren begonnen te lezen.

rokkenjager schreef:

Het opblazen van een tropisch eiland, het simpele verhaal, de simpele foute bad guy en de acteurs zijn ook typisch jaren 80.

Kijk Commando eens zou ik zeggen. Vrijwel identiek qua opzet en struktuur.

rokkenjager schreef:

Ze worden gelukkig ook nergens romantisch.

Reinbo schreef:

Kijk Commando eens zou ik zeggen. Vrijwel identiek qua opzet en struktuur.

Heb Commando 2 weken terug nog gezien. Maar vond Expendables nou niet echt identiek aan Commando qua vorm.

wimnoot

Commando is een kinderfilm. Net als Terminator 2.

@ rokkenjager: Wat vond jij van het eindgevecht tussen Barney en Monroe?

avatar van Reinbo

Niet qua visuele vorm, wel qua concept en verhaal structuur. In beide film draait het om de actie en de one liners en wordt er een eiland aan gort geschoten. Enige verschil is dat Arnold het vrijwel in z'n eentje doet. Maar meer dan actie en one liners heeft die film ook niet te bieden. Ben persoonlijk zeer te spreken over de update op audio visueel vlak. Met het camerawerk uit de jaren 80 kon die echt niet meer aankomen. Schreef overigens in mijn eerste review dat het sideplot van Statham er wel uit had gekund. Vond het de tweede kijkbeurt juist wel leuk vanwege enkele leuke one-liners.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Belachelijke hype weer!

Misschien ligt het wel aan jou.

avatar van Reinbo

Het is ook nauwelijks een hype, als de film 100 mjn opbrengt in de us is het veel

avatar van ZomersBiertje

ZomersBiertje

Heerlijke ode aan de jaren 80 en 90 Aktiehelden film met een hoop vertouwde gezichten de nodige cliché's, brede armen en one-liners

Aan het begin van de film wordt meteen de toon gezet met de nodige droge humor en botte aktie.

Geweldig om die kop van Dolf Lundgren weer te zien. ( '' i'm hanging a pirate, i like to hang a pirate " ) die man kan nog steeds niet acteren maar alleen al zijn aanwezigheid is om te smullen.

Jammer dat Jean Claude van Damme en Chuck Norris er niet tussen zaten, die hadden er perfect bij gepast als Side Kicks van Stallone.

Vooral de vuistgevechten zijn mooi in beeld gebracht en dan met name de vermakelijke cliché scene met Jason Statham op het basketbalveld.

Sterke en erg grappige one-liners waarbij de ultime one-liners uitgesproken worden door Good Oll aktiehelden Schwarzenegger en Stalone. Ik heb werkelijk dubbel gelegen van het lachen.

als ik alle one-liners uit deze film zou opschrijven heb ik een A-4tje aan beide kanten volgeschreven.

Statham en Jet Li zijn een welkome frisse kracht tussen de oudjes, hoewel ik moet nageven dat Stalone er voor zijn leeftijd goed getraind uitzag, dat was wel wat anders dan bij rambo 4.

Klein minpuntje was het feit dat het over the top spektakel stukje aan het eind er wel een beetje erg greenscreen uitzag.

Heerlijke oldschool aktiehelden film zonder plot. ( wat hoord bij zo'n film. ) met mijn oude jeugdhelden.

Indien er een vervolg komt hier alvast een sugestie: Cast a.u.b. Jean Claude van Damme, Chuck Norris en Michael Dudikoff dan is het rijtje echt af.

rokkenjager schreef:

Zie trouwens dat je Commando ook al niet kon waarderen, blijkbaar niet je ding dit...

rokkenjager

Natuurlijk is dit een hype. Wordt al maanden dood geplugd overal. En dit gemiddelde op MM en aantallen discussies en pagina's hier zeggen meer dan genoeg.

kArIzMa_Movie schreef:

Misschien ligt het wel aan jou.

Ik spreek hier ook gewoon voor mezelf.

Niet echt inderdaad, ben ook maar enkel meegegaan omdat een vriend dit heel graag wilde zien.

@ rokkenjager: Wat vond jij van het eindgevecht tussen Barney en Monroe?

Ik kan mij geen eindgevecht tussen die twee herinneren?

rokkenjager schreef:

Ik kan mij geen eindgevecht tussen die twee herinneren?

Precies! Vond ik ook een mankement.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

rokkenjager schreef:

Ik spreek hier ook gewoon voor mezelf.
Moet je je dan geen zorgen maken? .

@rokkenjager:

Hele scherpe recensie dit en ik ben het laaiend met hem eens!

dilic schreef:

@ startkabels

Nog een keer herhaling dan maar:

Dat eerste punt klopt dat beweer ik inderdaad. Das 1.

Punt 2 (zelfde als 1 maar ok): Je quote daar kritiek van iemand anders richting mij, waar ik zo op heb gereageerd (als je had gelezen):

"De kwaliteit is minder, maar ben prima in staat een film op basis van cam te beoordelen. Ik had tijdens de actie niet eens meer in de gaten dat ik naar een cam zat te kijken omdat ik in het spektakel zat met mijn gedachten. Dus ook met een cam versie komt het prima over.

En het geluid was prima, bij de andere acteurs geen last van onverstaanbaarheid.

Ik heb trouwens zonder ondertitels gekeken waar mensen in de bios geen last van hebben natuurlijk. Hierdoor is het wel veel duidelijker dat Stallone en Lundgren soms nogal onverstaanbaar zijn.

Ik blijf dus lekker roepen dat ik films prima op basis van cams kan beoordelen"

Dus je hebt helemaal niets met de grond gelijk gemaakt, je valt alleen in herhaling.

Thorak

Deze film is nou niet bepaald gehyped. Sterker nog, afgezien van hier op MM heb ik mar bijzonder weinig over deze film gezien qua promotie e.d. Pas vanaf het moment dat de film ging draaien in de bioscoop zag je pas op tv de teasers.

Het eindgevecht tussen Monroe en Ross was inderdaad geen gevecht van een aantal minuten zoals bij andere films. Daarentegen hebben ze dat 'eindgevecht' zo geregiseerd dat íedere Expendable een bijdrage aan de ondergang van Monroe leverde!

Dat er mensen zijn die deze film niet boeit omdat het niet hun ding is, dat kan en daar zou je me dan ook niet over horen als je dat op een normale (liefst onderbouwde) manier verteld. Maar er zitten er een paar bij die hard roepen dat ze de film niet crap vinden maar wel ieder element afraken tot op het belachelijke aan toe.

Deze film is niets meer dan een ode aan de jaren 80 actie films. Niets meer en niets minder, dat moet je ook niet vergelijken met de huidige actiefilms van deze tijd.

startkabels schreef:

Hele scherpe recentie dit en ik ben het laaiend met hem eens!

Fijn voor je, hebben jullie allebei geen smaak.

Thorak schreef:

Dat mensen deze film helemaal geweldig vinden omdat het hun ding is, daar hoor je mij niet over.

Maar sommige mensen zitten alles op te hemelen tot op het belachelijke aan toe.

avatar van AGE-411

AGE-411