Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
startkabels
Welk verhaal?
Oorlogje spelen
Klinkt nu al goed.
Geldt voor deze net zo goed, denk dat deze geluidsband nog een pak indrukwekkender is dan die van LotR.
CAMalypse Now, dat zou pas zonde zijn.
ZomersBiertje
Schwarzenegger for president!!
met Stallone als first lady!
Daar win je de oorlog wel mee

Paar off-topic en op de man spelende berichten en reacties daarop verwijderd.
edit>> Nog maar een bericht verwijderd.
Dit is niet bij te houden zeg sjonge jonge
, twee dagen niet online geweest en nu al helemaal weer 10 pagina's veder. Kan iemand ff een korte samenvatting geven van 10 pagina's terug dan meng ik me ook weer in de discussie
Dit is niet bij te houden zeg sjonge jonge
CAM is Cool & Stallone niet vs CAM is uncool en Stallone is cool.
dilic
@ Starbright boy
Wat verstaat moviemeter onder on-topic? Als elke comment over de film moet gaan raak je snel uitgepraat. Andere aspecten van het filmkijken mogen toch ook best aangekaard worden.
kArIzMa_Movie
Een 8-jarige recenseert The Expendables.
Ik weet niet of dit hier al is geplaatst, maar hij is leuk !
Zelfs een 8 jarige snapt het
Wat ik nou niet snap is waarom zo veel mensen verwachten dat er een diepgaand verhaal in zit en dan gaan zeuren dat het er niet inzit. Alsof er in actiefilms überhaupt ooit een goed en diepgaand verhaal in zit
Dat is gewoon zeiken om het zeiken imho!
jorkie
een actie film hoe die hoort te zijn! keihard knallen en alles in de fik zetten!
sylvester stallone kan het nog steeds! gewoon genieten van al deze actie!
Thorak
Het publiek moest er zelfs bijna nog in geloven dat Stallone met zijn rotkop zo'n chick aan de haak zou slaan.
Zelfde geldt ook voor de genen die roepen dat Stallone te oud is, een zoutzak is en niet meer kan vechten. Als hij voor je zou staan weet ik zeker dat het toch echt dun door je broek heen loopt en je het niet in zijn gezicht durft te zeggen. Loop toch gewoon allemaal niet de stoere puber uit te hangen.
benq
Wat Thorak al zei, dit is een ode aan de jaren 80 actiefilms. Dat het plot achterblijft, jammer dan. Geloofwaardig afwezig, jammer dan. Maar wat heb ik genoten in de bios, deze echte mannen laten zien hoe het moet. Vette actie, gevatte one-liners en de aanwezigheid van de actiesterren maken deze film. Tijdens de finale bekroop mij zelfs het gevoel om weer het schoolplein op te rennen met een zelfgemaakt pistooltje van hout, heerlijke nostalgie.
Heb ook genoten van de scene met Stallone, Willis en Schwarzenegger, Arnie z,n Engels is nog steeds hilarisch. En vond Willis heerlijk dreigend.
Als pure actiefilm erg geslaagd en vermakelijk, niets meer en niets minder.
***1/2.
Thorak
Als ik je dat zou zien doen, zou ik nog mee doen ook!
Thorak
Wat ik eigenlijk nog liever had gezien in deze film was Gary Busey als de bad guy. Die man heeft pas charisma, hij is voor mij de ultieme bad guy. Hopelijk in deel 2! Zou helemaal mooi zijn als hij dan JCVD zou doden
FrisoBoei
Het was ongeveer 10 minuten leuk om die oude helden weer in actie te zien en dan nog wat jongere helden erbij was leuk.
Maar wat een afschuwelijk simpele film zeg. En dan ook nog eens geen bijzondere actie die het gebrek aan verhaal goed maakt.
Leuk hoor al die acteurs bij elkaar, maar maak dan ook een goede film :S.
Het geld ging duidelijk naar de acteurs en niet naar het script etc.
Het is natuurlijk een knipoog naar de oude actiefilms waar o.a. Stallone en Lundgren groot mee zijn geworden maar het had ook niet de charme die de bijvoorbeeld Rambo films wel hadden. Daardoor is het een zielig filmpje geworden naar mijn mening.
Q Jones
Nee niet JCVD. hij is een uber held. Gary busey zou trouwens idd niet misstaan als badguy. Ik hoop dat in deel twee arnie met zijn team ook aan de slag mag.
Wat een afschuwelijk simpele film zeg. En dan ook nog eens geen bijzondere actie.
Leuk hoor al die acteurs bij elkaar, maar maak dan ook een goede film :S.
Het geld ging duidelijk naar de acteurs en niet naar het script etc.
Nee hoor, ging naar het explosieven budget en de marketing campagne die jou er voor moest waarschuwen dat je hier niet heen moest gaan.... Dat laatste is mislukt.
Geen bijzondere actie? Heb jij ook een CAM versie gezien?
Verhaal was briljant!
een stelletje steroïdespuiters gaat naar een eiland wat eikels overhoop knallen die daar de boel zitten te terroriseren. Lijkt wel wat op the A-team (serie), maar dan met meerdere BA's.
Wat wil een mens nog meer?
Q Jones
Hahaha geen bijzondere actie dat is wel echt een hele goede grap.
Naomi Watts
Zo aan zijn top 10 te zien houd ie inderdaad niet zo van simpele films en films zonder verhaal
chevy93
Bedankt voor je bijdrage. Helaas kan niemand er wat mee.
). Pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet...
Naomi Watts
]Alsof jij tegen Robben zou zeggen dat hij een eikel is, omdat hij die één op één met Casillas miste.
Daar verdient ie een koninklijke onderscheiding voor.
Q Jones
Deze film heeft tien keer wat zeg ik 20 keer betere actie scene´s dan de overschatte film The Boondock Saints
Thorak
Zal dus wel over voetbal gaan...
Of tegen Gibson gaat roepen dat hij een gedrocht heeft gemaakt met Passion of the Christ. Vind het een beetje rare redenering. En om het dan nog zelfs in het hokje 'de stoere puber uithangen' te plaatsen, vind ik al helemaal laag
rokkenjager
Dat is dan heel dom. Met zoveel geld en fame als Stallone zou iedereen wel genoeg vrouwen kunnen krijgen. Daarvoor hoef je geen charisma, persoonlijkheid en goed uiterlijk te hebben.
chevy93
Geen idee waar dit over gaat
Zal dus wel over voetbal gaan...

Waarschijnlijk omdat ik bij een middelbareschool woon waar ik dergelijk gedrag bijna dagelijks zie, op een afstand gaan staan schreeuwen en schelden naar iemand's rug. Maar hard weg rennen als die zich omdraait, laat staan wachten tot die naar je toekomt of het zeggen als die nog voor je staat. Dat soort pubers die zichzelf heel erg stoer vinden en later tegen hun vrienden patsen met '' zo ik heb hem helemaal verrot gescholden!'' maar er niet bij zeggen dat het op 40 meter afstand was.
Als leider van een team huurlingen die de bevolking komt bevrijden, krijg je ook vast wel wat chickies.
Thorak
Amsterdam? Nee gelukkig niet.
Ongetwijfeld zullen niet alle pubers zo zijn nee, maar het overgrote deel hier lijkt wel zo te zijn.

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Thriller / Actie, 1988