• 9.380.400 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

avatar van Reinbo

Wat voor acteerwerk zou je dan graag gezien hebben in een film als deze?

Persoonlijk vond ik het prima passen. Het zijn tenslotte bigger than life cartoon personages, die moet je niet met te veel nuance en emotie spelen, lijkt mij.

yeyo schreef:

Regelrechte bollocks, een praatje dat mensen verkondigen die bevooroordeeld zijn over de man. Stallone is charismatisch, overtuigend en oprecht. Zoveel meer dan een ordinaire vechtjas.

Hoezo? Hij zegt alles op dezelfde manier, kijkt altijd op dezelfde manier. Totaal geen nuances, goed acteren zit vaak in kleine dingen.

Maarja ik vind weinig actiehelden goed, bijvoorbeeld ook Denzel Washington vind ik niks. Maar Tom Hanks speelt altijd zichzelf?? Dacht het niet, of hij moet in het echt een een verstandelijk gehandicapte of iemand met aids zijn?

yeyo schreef:

Wat een contradictie zeg. Als de film volgens jou geloofwaardiger moest zijn, was er natuurlijk véél minder actie geweest.

Nou dat is pas onzin wat je daar zegt.

Laat die verf verder maar zitten, er zal wel een logische verklaring voor kunnen zijn

startkabels schreef:

Misschien zochten ze een gespierde leeghoofd?

Denk jij dat Stallone een leeghoofd is, of enkel dat hij goed dergelijke personages neer kan zetten?

startkabels schreef:

Ken jij Rocky 1, F.I.S.T., Copland, Cliffhanger First Blood of Lock Up?

Reinbo schreef:

Wat voor acteerwerk zou je dan graag gezien hebben in een film als deze?

Misschien waren de personages en sommige acteurs allebei wel bagger

Reinbo schreef:

Ken jij Rocky 1, F.I.S.T., Copland, Cliffhanger First Blood of Lock Up?

Ja, daar speelt hij dezelfde zoutzak haha

Ja, daar speelt hij dezelfde zoutzak haha

Geloof er geen donder van dat je al die films gezien hebt.

Je kan het personage uit Rocky toch niet vergelijken met die uit Copland of wel? Zijn totaal tegenovergestelde van elkaar.

Misschien waren de personages en sommige acteurs allebei wel bagger

Dat is geen antwoord op mijn vraag.....

startkabels schreef:

Zijn rollen zijn misschien soms verschillend (duh), maar de aanpak is altijd hetzelfde. En een ziekte zegt nog niks over het karakter van een personage. Dan zou ik ook kunnen stellen dat Stallone een goed acteur is, omdat hij in het echt geen Vietnam veteraan en geen ex-heavy weight champion of the world is.

startkabels schreef:

Nou dat is pas onzin wat je daar zegt.

Komaan zeg, heb tenminste de eer om je ongelijk in te zien.

Een realistische, geloofwaardige weergave van de invasie van een eiland zal waarschijnlijk veel minder actie bevatten dan The Expendables. Of denk je dat oorlog steeds zo mooi gechoreografeerd is?

avatar van Reinbo

Laten we er maar mee stoppen. Startkabel loopt gewoon te trollen.... (En is volgens mij ook slecht op de hoogte van het oeuvre van Stallone)

yeyo schreef:

Komaan zeg, heb tenminste de eer om je ongelijk in te zien.

De aanpak van Tom Hanks is niet hetzelfde hoor. Hoe kun je Forrest Gump hetzelfde spelen als philadelphia?

Jij kan niet hetzelfde over Stallone zeggen, omdat ik niet heb gezegd dat Stallone zichzelf altijd speelt. Jij kwam met het argument "hij is sympathiek aan", wat niets met zijn acteerprestaties te maken heeft. Toen zei ik dus: Hij speelt niet zichzelf!

Nou ik ben het gewoon niet met je eens. Neem bijvoorbeeld Saving Private Ryan? Realistisch, geloofwaardig en genoeg actie!

Reinbo schreef:

Ik heb die films allemaal gezien Reinbo.

Sterker nog, ik ga even wat stemmen uitbrengen!

avatar van Reinbo

SPR is Enkel eerste 20 minuten zijn briljant.

Vind jij Stallone hetzelfde spelen in Rocky 1 en Copland?

startkabels schreef:

Ik heb die films allemaal gezien Reinbo.

Geloof er gezien je beweringen geen donder van....

Reinbo schreef:

SPR is Enkel eerste 20 minuten zijn briljant.

Vind jij Stallone hetzelfde spelen in Rocky 1 en Copland?

Nee, dat niet maar je kunt het verschil zo moeilijk zien als hij de uitstraling van een zombie heeft.

Cop land is gewoon een van de betere films van Stallone, omdat hij daar een keer niet van z'n spieren moet hebben en door Robert DeNiro.

Neemt niet weg dat ik vind dat ze er beter iemand anders voor hadden kunnen nemen. Dat geldt niet voor Rambo.

avatar van Reinbo

Rocky een Zombie? Die man stopt nooit met praten...... eerder een druktemaker.

Ik Rocky, F.S.T., Night Hawks gebruikt hij zijn spieren ook nauwelijks.

Reinbo schreef:

Rocky een Zombie? Die man stopt nooit met praten...... eerder een druktemaker.

Ik zei uitstraling van een zombie, niet vocabulaire van een zombie. Een drukke zombie haha. Hij kan niets veranderen aan z'n emotieloze gelaat.

In Rocky gaat het natuurlijk ook over een z'n spieren. Deel 1 heb ik echter een 3.5 gegeven door meer verhaal en diepgang.

avatar van Reinbo

Uitstraling is blijkbaar iets persoonlijk, ik vind juist dat de man heel veel uitstraling heeft.

avatar van wimnoot

wimnoot

Ik snap startkabels wel een beetje, maar als je een spierbundel bent dan wordt je gecast in films als Clifhanger, Over the Top en Demolition man en niet in een film over bijvoorbeeld ballet. Maar een acteur moet in de rollen blijven waar hij goed in is, en daar is Sly een voorbeeld van.

En natuurlijk staat zijn mond een beetje scheef en mompelt hij soms een beetje ( heel grappig na gedaan in Southpark) maar om te zeggen dat hij maar een rol kan spelen gaat wat ver. We hebben het hier niet over Danny Trejo. Stallone's rol in Rambo: First Blood was oscarwaardig.

en door Robert DeNiro.

De Niro heeft maar een piepkleine rol in Cop Land, zijn bijdrage is futiel. Totaal geen speciale rol overigens, De Niro heeft wel al wat beters laten zien.

Ik begin me ook serieusaf te vragen of je al die films daadwerkelijk gezien hebt..

startkabels schreef:

Wie dan? Ik ken haast niemand die beter zo een tragisch, melancholisch figuur kan vertolken.

avatar van MarcieMarc

MarcieMarc

ga toch chatten in een room gasten.....is de film nou leuk of wat.....

startkabels schreef:

Hij kan niets veranderen aan z'n emotieloze gelaat.

Sly laat voortdurend emoties zien, maar misschien op een subtielere wijze dan jij gewoon bent.

Overigens, The Matrix vind je wel goed geacteerd? De hoofdpersonages daar laten drie films lang geen greintje emotie zien..

avatar van foray

foray

Heerlijk actie en goede, soms subtiele, humor. Het verhaal was erg standaard zoals eerder al is gemeld. Ik vond het wel jammer dat het CIA verhaal niet verder is uitgewerkt en we Arnie en Bruce maar heel even in actie zien, hoewel Arnie niet echt in shape was zo te zien.

avatar van Xen0n

Xen0n

MarcieMarc schreef:

ga toch chatten in een room gasten.....is de film nou leuk of wat.....

Op deze site moet ook plaats zijn voor discussies lijkt me, wil je reviews zien dan zul je een paar forumpaginaatjes terug moeten kijken en dan weet je het....

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Wil je reviews zien dan druk je op ''Meningen''. De rest is vrij voor discussie

avatar van The Oceanic Six

Tonypulp schreef:

Wil je reviews zien dan druk je op ''Meningen''. De rest is vrij voor discussie

Dit topic staat vol met een pak meningen en honderden reacties van Reinbo. Zie ook het topic van Avatar of Inception als je wederom zoiets wil zien.

avatar van GuyB

GuyB

dutchtuga schreef:

Stallone's probleem is dat zijn acteertalent wordt overschaduwd door een hoop simpele rollen die hem een stempel hebben gegeven. Ik ben ervan overtuigd dat hij wel degelijk kan acteren, misschien nog wel beter dan Clint.

Fan van Eastwood én Stallone, maar die eerste moet het gewoon van zijn verschijning hebben. Stallone kan echt heel goed acteren hoor, jammer dat vele mensen zich blind staren op de Razzie awards en de algemene gedachte op hem dat hij geen goed acteur zou zijn, onzin.

Ajax&Litmanen1 schreef:

Tja, ik ouwehoer graag over film.

avatar van chevy93

chevy93

Niet alleen over film hoor.

dutchtuga schreef:

You gotta be a moron...

avatar van cm_punk

cm_punk

Wat een film! Kan me niet voorstellen dat mensen die fan zijn van actie genre (jaren 80) dit slecht vonden. Als je weet wat je kan verwachten, en je staat er niet positief over kijk hem dan gewoon niet.

Nu ik de film heb gezien baal ik er wel van dat Van Damme de rol heeft geweigerd. Li vs JCVD zou awesome zijn geweest

chevy93 schreef:

Niet alleen over film hoor.

You gotta be a moron...

Jij bent bevooroordeeld.

Ik ben fan van beide, beide prima acteurs.