Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
General Garza
Sandra
Lacy
click66
de cast alleen al is zoveel waard, en de film zelf is top!
chevy93
Jij bent bevooroordeeld.
chevy93
Stallone heb ik nooit een hoge pet van op gehad. Nu zal ik ook toegeven dat de kant in de filmwereld waar hij werkt mij zelden trekt. De Rambo-reeks is vermakelijk, maar niet meer dan dat. Ik heb echter nog nooit een serieuze film van hem gezien, beste uiteraard Rocky.
Wel weet ik dat Clint op een dermate hoog voetstuk staat, dat geen acteur daar ooit ook maar in de buurt van gaat komen
startkabels
Sly laat voortdurend emoties zien, maar misschien op een subtielere wijze dan jij gewoon bent.
Overigens, The Matrix vind je wel goed geacteerd?
De hoofdpersonages daar laten drie films lang geen greintje emotie zien..
De Matrix is gewoon stukker beter geacteerd, denk aan Neo/Trinity/Morpheus/The Frenchman/Agent Smith.
Stuk voor stuk een stuk beter inderdaad en als je geen emotie hebt gezien in The Matrix heb je niet goed zitten kijken.
Maar het gaat hier over The Matrix maar over The Expandables zoals ik al zei. En volgens mij spelen er ook geen acteurs van deze film in The Matrix (helaas).
Goodfella1812
Heerlijke film! Actie actie en actie. Vooral Statham, Austin en Li laten wat lekkere knokpartijen zien. Achteraf inderdaad jammer dat JCVD niet mee wilde doen, ook Seagal had er gewoon bij mogen zijn net als bijv Dwayne Johnson, Vin Diesel, Wesley Snipes, Patrick Kilpatrick en Michael J White.
Ondanks de afwezigheid van meerdere grote actie sterren, is dit je genre dan is dit de film! In het actiegenre 4 dik verdiende sterren
cm_punk
JCVD, The Rock, Diesel en Michael J White in het team van Schwarzegger in deel 2, ik zeg: DOEN!
paul83
Prima idee, nu hopen dat Schwarzenegger snel gouverneur af is.
Joy4ever
Al met al een vermakelijke film. Zo nu en dan sterke dialogen. Statham vond ik erg goed net als Lundgren. Als geheel bezien vond ik de film echter niet overtuigen. De orgie van geweld op het einde vond ik jammer maar was uiteraard te verwachten
. Actiescenes eerder in de film vond ik een stuk sterker. Coole film maar niet de topfilm die ik had gehoopt dat het zou zijn.
Leland Palmer
Ja, eerlijk is eerlijk; The Expendables is een uiterst vermakelijke film. Niet meer, niet minder. Een aantal zeer gave actie-scénes in een doldwaas en leuk geheel.
Dé held is Jason Statham. Ik kan me voorstellen dat je als enorme Stallone adept hier anders over denkt, maar Statham is verreweg het stoerst en heeft de vetste en bruutste kills. Toch vind ik dat het allemaal niet zo bijzonder geschreven is. Bepaalde one-liners, quotes en dialogen hadden veel scherper gekund/gemoeten en Stallone probeert het (naar mijn gevoel) allemaal nét wat cooler te laten lijken dan dat het uiteindelijk is. Er had, ondanks dat dit grotendeels geweldig was, nóg meer uit gehaald kunnen worden.
Een paar klassieke scénes, zoals die met het vliegtuig (
), natuurlijk het moment met Willis, Stallone én Schwarzenegger, Crews z'n kanon en een aantal zeer gave gevechten, vooral ook naar het einde toe - al zat dit altijd wel goed. Soms lijkt het nogal wat slordig gemonteerd en komt het niet helemaal tot z'n recht, maar dat is geen groot probleem. De cast is voor de rest wel prima. Vooral Stallone deed z'n uiterste best.
Ik heb niet zoveel met een Steve Austin en ook Jet Li vond ik niet altijd even goed in het geheel passen, maar voor de rest pakte het allemaal uitstekend uit. Crews, Lundgren, Rourke; allemaal erg leuk. Het einde met Lundgren (dat-ie toch nog leeft én vrolijk terug is) is wat teveel van het goede eigenlijk, maar oké. Dat past hier dan ook wel weer in.
Stallone slaagt er dan wel niet in om de 80's sfeer terug te halen, hij maakt wel een uitstekend stukje vermaak. Het verhaal zelf is een wat onlogisch en rommelig geheel, maar dat neem ik in een film als deze niet zo streng mee. Al hadden bepaalde punten best wel wat beter gekund. Maar als ik dan weer terugdenk aan bijv. die scéne met dat vliegtuig of bepaalde kills (een hele romp of kop die er wordt afgeknald/gehakt of dat enórme mes van Statham, die een paar keer keihard en bruut door een strot geramd wordt) denk ik bij mezelf; ach ja, wat kan dat ook schelen eigenlijk. En als je dan zo'n 63 (!) jarige...
... ziet rennen (beetje moelijk, dat wel
) kijk je dit gewoon met een brede grijns uit. Een film om thuis weer te zien - daar zie ik dit toch veel liever. Dikke voldoende.
Naomi Watts
Grappig al die stukjes waar een heleboel namen aangehaald worden maar je niks hoort over Captain America. De meest onderschatte expendable wat mij betreft, gevolgd door Li.
Wie?
Nee, hoor tweede keer viel hij al een stuk meer op tussen z'n veel bekendere buddies.
yeyo
Dan moeten we deze discussie, zoals ik eerder al zei, voortzetten bij The Matrix Revolutions.
JacoBaco
In deel 2 moet gewoon Gerald Butler komen, maar dan als een soort Leonidas van de 21ste eeuw. En anders als Kable uit Gamer.
Tja wat kun je nog zeggen over deze film dat nog niet gezegd is?
Ik had mezelf vóór de film voorgenomen deze film maximaal 4.5* te geven omdat ik 5* alleen aan meesterwerken geef. Nu de film gezien en hij verdient toch echt die 5*!!
Deze film is grotendeels zoals de betere jaren 80 actie films, geweren die compleet andere geluiden maken dan in het echt, grote brede mannen, stoere one-liners en alles dat beschoten word explodeerd
Enige hele kleine minpuntje vond ik toch een beetje Davis Zayas, ik had wat mneer van hem verwacht. Hij kwam niet heel erg over als brute generaal. De scène met '' de grote 3'' vond ik helemaal geweldig! De opmerkingen over en weer tussen Stallone en Schwarzenegger waren helemaal geweldig! alleen Willis, tja die stond er bij en keek ernaar.
Ik vond de afwezigheid van Van Damme en Seagal ook absoluut geen gemis, ik zou niet eens weten in wat voor een rol zij in deze film zouden passen. Van Damme mischien wel aan de kant van Roberts, maar Seagal? Nee die mistte ik totaal niet. Wesley Snipes daarentegen had wel goed bij de Expendables gepast denk ik.
En Randy Couture, ook heel erg van genoten, vooral de droge uitleg over zijn oor
Jet Li had ik minder van verwacht en dus ook een groot pluspunt. Het had me helemaal mooi geweest als ze er een gevecht tussen Austin en Couture in hadden gedaan, wat zou dat opleveren?
88Fabian
Een Gevecht.
Thorak
Prima idee, nu hopen dat Schwarzenegger snel gouverneur af is.
JacoBaco
Dat is toch juist de scène die wel in de trailer te zien is, maar niet in de film?
Een Gevecht.
88Fabian
Moet jij niet werken?.
De kids hebben vakantie.
Thorak
Dat is toch juist die scène die wel in de trailer te zien is, maar niet in de film?
Thorak
O wat natuurlijk ook erg goed was was de soundtrack
Creedence Clearwater Revival, Thin Lizzy, lekkere 70's rock en gelukkig niet zoals in de trailer Guns n' Roses
Ook de muziek van Brian Tyler was erg goed.
startkabels
Tja wat kun je nog zeggen over deze film dat nog niet gezegd is?
Ze hadden Seagal beter de rol van Li kunnen geven, Li past naar mijn mening niet in deze film.
Bruce Willis was in mijn ogen de sterkste van de 4 in de scene waarover jij het hebt.
De generaal vond ik ook niet goed overkomen, dat ben ik met je eens. Maar dat vind ik absoluut niet het enige minpuntje.
Het grote minpunt vind ik het acteerwerk en met name de dialogen waar Stallone een rol in heeft, verder heeft het verhaal ook niet veel om het lijf en is het hele concept The Expandables beetje ongeloofwaardig.
5 sterren zou je inderdaad aan meesterwerken moeten geven, dat is deze film absoluut niet.
Wel zeer vermakelijke actie.
JacoBaco
Ik bedoelde eigenlijk de trailer van Inglourious Basterds. Dan zie je Eli Roth al schietend door een tunnel rennen. Het lijkt er bestwel op ja, maar dat stukje kwam uiteindelijk niet in de film.
En in de trailer hoor je trouwens als het goed is de band ''Shinedown'' Geen Guns n' Roses toch? Maar de OST is inderdaad
Lennert
Tja wat kun je nog zeggen over deze film dat nog niet gezegd is?

De scène met Terry Crews waarin hij al schietend door de tunnel loopt vond ik erg gaf gedaan, maar wel erg gejat van Inglorious Basterds, daar zit een bijna identieke scène in.Ja deze film verdient zeker die 5*, grote kans dat ik deze film nog een paar keer ga zien in de bioscoop!
Er was ook een gevecht tussen Austin en Couture
Thorak
In dit genre is deze film zeer zeker wel een meesterwerk. Stallone doet ook gewoon zijn ding en daar hou je van of niet en jij duidelijk niet. Dat het verhaal ongeloofwaaridg is hoort gewoon bij dit genre. Li past zeker wel bij de Expendables, maar is niet zo'n grote gespierde bodybuilder.
Maar wat ik me dan afvraag is wie jij als 4e ziet in de scène die ik bedoel?
Ik heb geen idee wat jouw leeftijd is, maar het zou het verschil in de waardering kunnen verklaren. Deze film is naar mijn idee gemaakt voor de generatie die in de jaren 80 is opgegegroeid. Het is in ieder geval gemaakt naar het comcept van de jaren 80 actie films.
Thorak
Ik bedoelde eigenlijk de trailer van Inglourious Basterds. Dan zie je Eli Roth al schietend door de tunnel rennen. Het lijkt er wel op ja, maar dat stukje kwam uiteindelijk niet in de film.
In de trailer hoor je als het goed is de band ''Shinedown''
In de 2e trailer zit inderdaad Shindown. In de eerste trailer Guns n' Roses.
verder heeft het verhaal ook niet veel om het lijf en is het hele concept The Expandables beetje ongeloofwaardig..
Beide zaken, en vooral het laatste, zijn juist een hele grote pre. Het is een catoorn. Tom & Jerry zou toch ook niet leuk zijn als de kat steeds dood ging....

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988