Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
General Garza
Sandra
Lacy
Naomi Watts
Ja, of Fedor. Maar in Hollywood zelf zijn er toch ook al een aantal. Ik denk aan Michael Jai White, Wesley Snipes, Scott Adkins en natuurlijk Jet Li. En ik zal er natuurlijk nog wat vergeten zijn.
Lyoto Machida, die af en toe een film maakt zal ik ook wel zien zitten. Maar ik ben dan ook een fan. Fedor, Adkins, Jet Li, ook namen waar nog genoeg jaren plezier in zit.
dutchtuga
Hier ben ik het echt TOTAAL niet mee eens. Die rol in GT stelt ten eerste niet zoveel voor en ten tweede heeft Stallone zich allang bewezen als zeer degelijk acteur, getuige Copland en Rocky. Ook in FIST en Paradise Alley speelt hij behoorlijk.
Als Stallone zijn rollen aanpast aan zijn leeftijd zie ik 'm echt nog wel een jaartje of 10 meegaan.
cm_punk
van Damme mag eigenlijk niet in een zin met Stallone en Schwarzenegger genoemd worden, speelt twee divisies lager. Chuck en Motherfuckin Charlie Bronson staan hoger op de ladder. Dan komen van Damme en Seagal
Bullshit
Van Damme >> Stallone, Norris
Nomak
Lyoto Machida
Naomi Watts
Nooit over na gedacht maar dat is inderdaad wel de ideale Ryu.
Haha Rocky. Dat waren ook gewoon beperkte rollen waar zijn gebrabbel niet zo opviel omdat hij vooral aan het trainen of aan het boksen was. Sly is voor bepaalde actiefilms een prima gast maar als acteur is hij heel beperkt.
dutchtuga
Dat is een beetje kortaf. De scène in Rocky waar hij voor de spiegel staat en een foto van zichzelf als kind ziet is behoorlijk overtuigend geacteerd. Prachtig mooie scène. Zulke diepgaande expressie heb ik Clint nog niet zien verrichten.
Stallone's probleem is dat zijn acteertalent wordt overschaduwd door een hoop simpele rollen die hem een stempel hebben gegeven. Ik ben ervan overtuigd dat hij wel degelijk kan acteren, misschien nog wel beter dan Clint.
Naomi Watts
Ik vond de emotioneel geladen scenes in de tweede first blood dan ook van een enorm hoog niveau. Ik vind sowieso wel dat ie op dat gebied erg sterk is. Ik heb Cop Land nog niet eens gezien, en daar schijnt ie echt geniaal bezig te zijn.
Clint speelt hele andere rollen. Stallone is meer van het fysieke vechten en lomp knallen. Dat kan je over een paar jaar niet meer doen. Eastwood is andere rollen gaan spelen. Stallone heeft heel weinig acteertalent. Die kan een rol als in Gran Torino absoluut niet spelen zonder zich belachelijk te maken.
Wat een onzin weer. Stallone kan absoluut goed acteren, kijk maar eens naar Copland en de eerste Rocky. Bovendien speelt hij ook Rambo perfect.
Dat is gewoon passen bij je rol (Rocky, Rambo), maar heeft nauwelijks wat met goed acteren te maken. Rambo is niks meer dan alleen fors schieten en vechten. Zeker in Rambo 4 was het begin met zijn ''emotionele'' dialogen echt lachwekkend. Verder was het wel een leuke film
John Lee Hooker
Dat is ook zo, Stallone is gewoon goed voor de harde actie. Kijk naar Mel Gibson bijvoorbeeld, die zet zijn (verschillende) emoties veel overtuigender neer.
Veel actiehelden vertonen dat gebrek trouwens: V. Damme, Seagal, Norris, Schwarznegger... komen soms nogal saai over.
dutchtuga
De Rocky van deel 3 en 4, ja, en de Rambo van deel 2, 3 en 4, maar hoe zit het dan met dat voorbeeld van mij net? Dat zijn momenten van rollen die net even buiten dat standaardbeeld van Stallone vallen. Of negeer je die?
Heb jij Rocky 1 wel gezien? Dat is toch een en al karakterrol. Kreeg hij notabene een Oscarnominatie voor. En in Rambo (Kijk First Blood maar eens) weet hij gewoon een mooi en zeer geloofwaardig personage neer te zetten. En wat dacht je van F.I.S.T.
Nee, je moet Stallone als serieus acteur niet beoordelen op basis van Judge Dredd, Rocky 4 en Rambo 3, maar er zijn zat films waarin hij heeft laten zien dat ook te kunnen. Als je dat ontkent ben je niet goed op de hoogte of heb je gewoon een bord voor je kop.
Mee eens, zo denk ik ook over Schwarzenegger.
Schwarzenegger heeft nooit een serieuze rol gespeeld.....
Nee hoor, dat betekent dat ik er gewoon een andere visie over heb.
dutchtuga
Is hetzelfde als De Niro van de laatste jaren bezig zien en concluderen dat het een matige acteur is. Om tot zulke conclusies te komen moet je wel een reëel beeld hebben van iemands CV. Die heb jij niet helemaal van Stallone, geloof ik.
Nee hoor, dat betekent dat ik er gewoon een andere visie over heb.
Bord voor je kop dus.
En aan je stemmen te zien heb je Copland, F.I.S.T. & Rocky 1 niet eens gezien.
dutchtuga
Schwarzenegger heeft nooit een serieuze rol gespeeld.....
Stay Hungry. En niet eens zo slecht
Edit: Zelfs een Golden Globe voor gewonnen, lees ik net.
dutchtuga
Maar dat is dan een bijrol. Zie 't hem niet een hele film doen, zoals Stallone dat wel kan.
TrickySmalls
In Cliffhanger speelt hij nog niet eens zo'n slechte rol.
Eén van zijn betere films.
Bord voor je kop dus.
En aan je stemmen te zien heb je Copland, F.I.S.T. & Rocky 1 niet eens gezien.
Rocky wel, maar ken hem niet goed genoeg nog voor een cijfer. De andere 2 inderdaad niet geloof ik. Maar ik heb wel genoeg Stallone gezien in mijn leven.
Ach, ik zie het hem zelfs nog wel doen, als het een beetje in zijn straatje ligt maar het zal niet handig zijn voor zijn carierre. A&J heeft gewoon niet door hoe zo iets werkt in Hollywood. Als je eenmaal bankable bent binnen een bepaald genre krijg je gewoon geen andere rollen aangeboden. Daarom heeft Stallone vooral veel actiehelden op zijn CV, aar dat wil niet zeggen dat hij niet anders kan. Het bewijs ligt er notabene. In Copland speelde hij De Niro en Keitel naar huis....
Je kent dus slechts een kant van zijn oeuvre en bent dus niet in staat een goed oordeel te vellen, want wat je nu beweerd is gewoon onwaar.
Ga maar gauw Rocky nog maar eens kijken...
dutchtuga
Maar ik heb wel genoeg Stallone gezien in mijn leven.
Niet de juiste, blijkbaar, om tot zulke harde conclusies te komen.
Niet de juiste, blijkbaar, om tot zulke harde conclusies te komen.
Onzin. Stallone's werk is 90% hetzelfde met actie en schieten. Dat ie misschien in een enkele film wat anders doet maakt hem niet plots een andere acteur.
John Lee Hooker
Ben zeer benieuwd nu ik alle goede reacties heb gelezen!
Verwacht er niet te veel van, ik garandeer je dat hij tegenvalt.
Ik zeg ook niet dat het een ander acteur is, enkel dat hij ook rollen zonder veel fysiek gewed aan kan.
Hier begon de discussie mee.

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988