• 9.377.664 stemmen

Gladiator (2000)

Historisch / Drama | 155 minuten / 171 minuten (extended edition)

Genre: Historisch / Drama

Speelduur: 155 minuten / 171 minuten (extended edition)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Malta / Marokko

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Russell Crowe, Joaquin Phoenix en Connie Nielsen

IMDb beoordeling: 8,5 (1.827.205)

Releasedatum: 18 mei 2000

Plot Gladiator

"What we do in life echoes in eternity."

De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.

avatar van MXO

MXO

Waarom moet ik stemmen? Ik vind het moeilijk om een cijfer te geven aan een film. Een film is in mijn ogen nooit perfect en is ook niet snel een 0,5 waard. Ik hoef ook niet te stemmen op deze film want dat is mijn stem niet waardig.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

MXO schreef:

Je MOET niks, maar normaal gesproken stemt een MM-user als hij/zij een film gezien heeft.

Waarom is het je stem niet waardig, als ik vragen mag? Als je hem zo slecht vindt, geef hem dan een 0.5.Maar nogmaals, je doet zelf waar je zin in hebt.

avatar van MXO

MXO

Dankje, ik vind het alleen moeilijk om een stem uit te brengen. Hij is een 0,5 zeker niet waardig, dat zou een te laag cijfer zijn. En een film is bij herziening altijd anders dus kan je later pas je cijfer aanpassen.

avatar van Materny

Materny

Ben alleen maar positief over deze film.

Zowel Cast als Crew is werkelijk fenomenaal met in het bijzonder Phoenix en Crowe.

Crowe vondt ik altijd al een goede acteur maar Phoenix is toch echt ondergewaardeerd.

Hij levert prachtige prestaties maar blijft helaas nog een beetje ondergewaardeerd.

avatar van Eyesolation

Eyesolation

Een leuk avondje entertainment niet meer, niet minder.

***

avatar van Territoria

Territoria

MXO schreef:

Je moet maar net van zulke films houden, Ik vind het zelf een hele mooie film.

En de muziek vind ik ook goed, het past goed bij het verhaal.

Het is tenminste wat anders dan wat er tegenwoordig bij veel films zit.

Daar komen dan krijsende en knarsende geluiden uit de speakers, en dan durven ze dat nog muziek te noemen ook.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

De Extended Special Edition een paar weken geleden gekocht en vandaag herzien en filnk wat van de specials gekeken. Nog steeds vind ik het een prachtige overdonderende film, met geweldige acteursprestaties, goede regie, en prachtige plaatjes. Ik ga hem nog maar eens een halfje verhogen, 5 sterren nu!

avatar van Exploitation

Exploitation

Gewoon weg een van de beste films die ik ooit heb gezien!

Een typische film die je keer op keer kunt bekijken zonder dat ie gaat vervelen. Geweldige acteer prestaties, geweldig camera werk, geweldig verhaal, en een geweldige film score! Gewoon een meesterwerk!

avatar van Nando

Nando

SUPER film..geweldig gespeelt door Russel crowe..dit is tog wel een van de besten films die ik gezien heb van dit soort genre..

avatar van BlueSword

BlueSword

gladiator is zeker goeie film, had hem gelijk in die tijd op video gekocht.

moet hem ook nog op dvd, nog is doen.

harde film, lekker bloederig, goed geacteerd en verhaal is goed.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Nando schreef:

....Heb je Ben Hur ook gezien? Of Spartacus? Die kan ik je aanbevelen. Deze zijn in de lijn van de Gladiator. Het zijn spektakel films. Kostuumfilms....Gladiator is in een moderner jasje gegoten. Gemoderniseerd.

Gladiator vind ik ook een mooie film in de zin dat ik het een échte bioscoop film vind. De sfeer komt dan zo goed over van die arena, muziek etc. etc. kippevel..........

****-sterren

avatar van enzyme

enzyme

Fantastische film, hij blijft doorzetten om uiteindelijk Commodus te doden en zelf ook dood te gaan.
De scènes als hij naar de zwarte poort gaat en dan die muziek erbij zullen mij altijd bijblijven.

Ik heb deze film ondertussen al 11 keer gezien en ik blijf em fantastisch vinden.

avatar van Coop

Coop

Ben deze 2 keer gaan kijken in cinema, een waar meesterwerk, de scene in het begin zal me altijd bijblijven(veldslag).

Als je deze nog niet hebt gezien, schande, ga hem huren of koop hem, hij is echt goed !

avatar van petra pitt

petra pitt

[i]De mooiste film ooooit.... geweldig verhaal, geweldige acteurs en een schitterend uitgewerkt.... ik vin die sénes met zijn vrouw en kind egt heel mooi... Ik moet nog steeds huilen als ik die zie...

Helaas kan je maar 5 sterren geven, want hij verdient hoger!!

avatar van moviegate111

moviegate111

Zeer goede film, goed decor, in deze film is Russel Crowe echt op zijn best!!. Het verhaal is ijzersterk, gevechten zijn indrukwekkend.

Gladiator heeft echt die 4 oscars verdiend.

avatar van Juvefan

Juvefan

zeker 1 van de beste films ooit! ik vind alleen het stukje dat maximus gevangen zit (redelijk op het einde) en met lucilla (zus van commodus) praat slecht gespeeld door russel crowe. maar dat is 1 slecht speldje in een hele grote hooiberg van fantastische dingen. dus zeker 5*

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Een meesterwerk 5*

(waarom? Lees de voorgaande berichten, ben het volledig met ze eens)

avatar van meclane

meclane

het is een top film
met de regisseur was iets anders
hij was zo dom ( niet zo slim (anders word het weer verwijderd ) om the gladiator te laten sterven aan het einde van de film zo is er dus ook geen vervolg gekomen

avatar van Halcyon

Halcyon

meclane schreef:
het is een top film
met de regiseur was iets anders
hij was zo dom (niet zo slim (anders word het weer verwijderd ) om the gladiator te laten sterven aan het einde van de film zo is er dus ook geen vervolg gekomen

Jij had graag een vervolg gezien?

avatar van hinie

hinie

ik vond dit een geweldige film.

jammer dat er geen vervolg inzit.

avatar van Halcyon

Halcyon

hinie schreef:

ik vond dit een geweldige film.

jammer dat er geen vervolg inzit.

Hoe had dat vervolg er dan moeten uitzien volgens jou?

avatar van Jason28

Jason28

Een meesterwerk, schitterend gefilmd en een klassiek simpel maar daarom pakkend verhaal over verraad, intrige en alle elementen nodig om een spektakel te maken, en dat is gelukt tot in de kleinste details. Russel Crowe speelt overtuigend goed zowel Phoenix. Het einde had niet beter gekund, ik had geen vervolg willen zien want dat had dit meesterwerk zeer zeker verknald.

avatar van carobo

carobo

Ik vond het een verschrikkelijke film, heb 'm ook niet uit gekeken. Echt verschrikkelijk gewoon

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Wel fijn dat je ook verteld WAAROM die zo verschrikkelijk is....

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ja, ik ben wel benieuwd.

avatar van code9

code9

Wat een vervelende film zeg. Russell Crowe speelt welliswaar niet echt slecht maar gezien alle positieve kritieken had ik veel meer verwacht van deze film. In feite komt het neer op hoofdzakelijk wat zwaardgevechten, gecombineerd met een soms mierzoet uitgewerkt wraakmotief. Op het eind sterft de held natuurlijk, ja duh.... Ik kan me voorstellen dat veel vrouwen 'm mooi vinden, en dat benadrukt de eenzijdige insteek van deze film alleen maar. Onbalans ten top, dus niet meer dan 0,5*.

avatar van Nis

Nis

Net de extended s.e gezien, wat een geweldige film, valt niet aan te twijfelen.

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Nis schreef:

Net de extended s.e gezien, wat een geweldige film, valt niet aan te twijfelen.

Groot verschil met de gewone versie?

avatar van hinie

hinie

Halcyon schreef:

Hoe had dat vervolg er dan moeten uitzien volgens jou?

ik heb begrepen dat gladiator 2 er aan zit te komen!

avatar van Phoenix

Phoenix

Immediatie. Opgaan in de mediatekst. Dit is zo'n film waarbij je niet doorhebt dat je naar film als medium zit te kijken en die kwaliteit staat bij mij heel hoog aangeschreven. Na 2,5 uur verdwaald in Rome merk je de kat op je schoot op. Je herinnert je die arme tijger wat weer lijdt tot het realiseren van het feit dat je met een brok in je keel naar de muziek onder de aftiteling aan het luisteren bent. En als je dan terug kijkt, dan merk je pas de strakke regie. De klasseacteur. En de verscheidenheid in spektakel en intrige. Beiden gaan over de top, maar dat draagt misschien alleen maar bij aan het compleet vervagen van de grens tussen mij en het medium film.

Van 4 naar 5*