Genre: Historisch / Drama
Speelduur: 155 minuten / 171 minuten (extended edition)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Malta / Marokko
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Joaquin Phoenix en Connie Nielsen
8,5 (1.827.205)
Releasedatum: 18 mei 2000
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot Gladiator
"What we do in life echoes in eternity."
De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.
Maximus
Falco
Gaius
Quintus
MXO
Waarom moet ik stemmen? Ik vind het moeilijk om een cijfer te geven aan een film. Een film is in mijn ogen nooit perfect en is ook niet snel een 0,5 waard. Ik hoef ook niet te stemmen op deze film want dat is mijn stem niet waardig.
Turkeyloverz
Je MOET niks, maar normaal gesproken stemt een MM-user als hij/zij een film gezien heeft.
Waarom is het je stem niet waardig, als ik vragen mag? Als je hem zo slecht vindt, geef hem dan een 0.5.Maar nogmaals, je doet zelf waar je zin in hebt.
MXO
Dankje, ik vind het alleen moeilijk om een stem uit te brengen. Hij is een 0,5 zeker niet waardig, dat zou een te laag cijfer zijn. En een film is bij herziening altijd anders dus kan je later pas je cijfer aanpassen.
Materny
Ben alleen maar positief over deze film.
Zowel Cast als Crew is werkelijk fenomenaal met in het bijzonder Phoenix en Crowe.
Crowe vondt ik altijd al een goede acteur maar Phoenix is toch echt ondergewaardeerd.
Hij levert prachtige prestaties maar blijft helaas nog een beetje ondergewaardeerd.
Territoria
Je moet maar net van zulke films houden, Ik vind het zelf een hele mooie film.
En de muziek vind ik ook goed, het past goed bij het verhaal.
Het is tenminste wat anders dan wat er tegenwoordig bij veel films zit.
Daar komen dan krijsende en knarsende geluiden uit de speakers, en dan durven ze dat nog muziek te noemen ook.
Mc
- 2092 stemmen
De Extended Special Edition een paar weken geleden gekocht en vandaag herzien en filnk wat van de specials gekeken. Nog steeds vind ik het een prachtige overdonderende film, met geweldige acteursprestaties, goede regie, en prachtige plaatjes. Ik ga hem nog maar eens een halfje verhogen, 5 sterren nu!
Exploitation
Gewoon weg een van de beste films die ik ooit heb gezien!
Een typische film die je keer op keer kunt bekijken zonder dat ie gaat vervelen. Geweldige acteer prestaties, geweldig camera werk, geweldig verhaal, en een geweldige film score! Gewoon een meesterwerk!
Nando
SUPER film..geweldig gespeelt door Russel crowe..dit is tog wel een van de besten films die ik gezien heb van dit soort genre..
BlueSword
gladiator is zeker goeie film, had hem gelijk in die tijd op video gekocht.
moet hem ook nog op dvd, nog is doen.
harde film, lekker bloederig, goed geacteerd en verhaal is goed.
Dennis Evahi
....Heb je Ben Hur ook gezien? Of Spartacus? Die kan ik je aanbevelen. Deze zijn in de lijn van de Gladiator. Het zijn spektakel films. Kostuumfilms....Gladiator is in een moderner jasje gegoten. Gemoderniseerd.
Gladiator vind ik ook een mooie film in de zin dat ik het een échte bioscoop film vind. De sfeer komt dan zo goed over van die arena, muziek etc. etc. kippevel..........
****-sterren
enzyme
Fantastische film, hij blijft doorzetten om uiteindelijk Commodus te doden en zelf ook dood te gaan.
De scènes als hij naar de zwarte poort gaat en dan die muziek erbij zullen mij altijd bijblijven.
Ik heb deze film ondertussen al 11 keer gezien en ik blijf em fantastisch vinden.
Coop
Ben deze 2 keer gaan kijken in cinema, een waar meesterwerk, de scene in het begin zal me altijd bijblijven(veldslag).
Als je deze nog niet hebt gezien, schande, ga hem huren of koop hem, hij is echt goed !
petra pitt
[i]De mooiste film ooooit.... geweldig verhaal, geweldige acteurs en een schitterend uitgewerkt.... ik vin die sénes met zijn vrouw en kind egt heel mooi... Ik moet nog steeds huilen als ik die zie...
Helaas kan je maar 5 sterren geven, want hij verdient hoger!!
moviegate111
Zeer goede film, goed decor, in deze film is Russel Crowe echt op zijn best!!. Het verhaal is ijzersterk, gevechten zijn indrukwekkend.
Gladiator heeft echt die 4 oscars verdiend.
Juvefan
zeker 1 van de beste films ooit! ik vind alleen het stukje dat maximus gevangen zit (redelijk op het einde) en met lucilla (zus van commodus) praat slecht gespeeld door russel crowe. maar dat is 1 slecht speldje in een hele grote hooiberg van fantastische dingen. dus zeker 5*
Knarf Kenobi
Een meesterwerk 5*
(waarom? Lees de voorgaande berichten, ben het volledig met ze eens)
meclane
het is een top film
met de regisseur was iets anders
hij was zo dom ( niet zo slim (anders word het weer verwijderd ) om the gladiator te laten sterven aan het einde van de film zo is er dus ook geen vervolg gekomen
Halcyon
het is een top film
met de regiseur was iets anders
hij was zo dom (niet zo slim (anders word het weer verwijderd ) om the gladiator te laten sterven aan het einde van de film zo is er dus ook geen vervolg gekomen
Jij had graag een vervolg gezien?
hinie
ik vond dit een geweldige film.
jammer dat er geen vervolg inzit.
Jason28
Een meesterwerk, schitterend gefilmd en een klassiek simpel maar daarom pakkend verhaal over verraad, intrige en alle elementen nodig om een spektakel te maken, en dat is gelukt tot in de kleinste details. Russel Crowe speelt overtuigend goed zowel Phoenix. Het einde had niet beter gekund, ik had geen vervolg willen zien want dat had dit meesterwerk zeer zeker verknald.
carobo
Ik vond het een verschrikkelijke film, heb 'm ook niet uit gekeken. Echt verschrikkelijk gewoon
TheRisingSun
Wel fijn dat je ook verteld WAAROM die zo verschrikkelijk is....
code9
Wat een vervelende film zeg. Russell Crowe speelt welliswaar niet echt slecht maar gezien alle positieve kritieken had ik veel meer verwacht van deze film. In feite komt het neer op hoofdzakelijk wat zwaardgevechten, gecombineerd met een soms mierzoet uitgewerkt wraakmotief. Op het eind sterft de held natuurlijk, ja duh.... Ik kan me voorstellen dat veel vrouwen 'm mooi vinden, en dat benadrukt de eenzijdige insteek van deze film alleen maar. Onbalans ten top, dus niet meer dan 0,5*.
Nis
Net de extended s.e gezien, wat een geweldige film, valt niet aan te twijfelen.
Dead01
- 1977 stemmen
Net de extended s.e gezien, wat een geweldige film, valt niet aan te twijfelen.
Groot verschil met de gewone versie?
hinie
Hoe had dat vervolg er dan moeten uitzien volgens jou?
ik heb begrepen dat gladiator 2 er aan zit te komen!
Phoenix
Immediatie. Opgaan in de mediatekst. Dit is zo'n film waarbij je niet doorhebt dat je naar film als medium zit te kijken en die kwaliteit staat bij mij heel hoog aangeschreven. Na 2,5 uur verdwaald in Rome merk je de kat op je schoot op. Je herinnert je die arme tijger wat weer lijdt tot het realiseren van het feit dat je met een brok in je keel naar de muziek onder de aftiteling aan het luisteren bent. En als je dan terug kijkt, dan merk je pas de strakke regie. De klasseacteur. En de verscheidenheid in spektakel en intrige. Beiden gaan over de top, maar dat draagt misschien alleen maar bij aan het compleet vervagen van de grens tussen mij en het medium film.
Van 4 naar 5*

Gladiator II
2024

Russell Crowe kritisch op 'Gladiator II': 'Geen begrip voor het origineel'

Historische actiefilm 'Gladiator' van Ridley Scott is vanavond te zien op televisie

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

The Lord of the Rings: The Return of the King
Fantasy / Avontuur, 2003

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995
rome italiëouder-kindrelatiegladiatorarenasenaatromeinse rijkkeizerslavernijoude romeepischwraakslagveldslavenveilinghistorical fictionoude wereldgeweldgevechtstrijdwagenfilosoof fictieve geschiedenisbarbaarse horde2e eeuwopvolgercommodusmarcus aureliusmaximus filmnewfilmarchserenedefiant