Genre: Historisch / Drama
Speelduur: 155 minuten / 171 minuten (extended edition)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Malta / Marokko
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Joaquin Phoenix en Connie Nielsen
8,5 (1.827.513)
Releasedatum: 18 mei 2000
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot Gladiator
"What we do in life echoes in eternity."
De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.
Maximus
Falco
Gaius
Quintus
Kalou2005
Welkom op de site Ridley.
De leukste thuis zeker?
Als je niet snapt wat ik bedoel kun je beter terug naar de kleuterschool...
Als je grappig probeert te zijn: sorry dat ben je niet...
Dus kortom: een nutteloze reactie!
Waar het om gaat: Gladiator heeft alles naar mijn wensen: actie, dramatiek, mooie muziek, prima acteerwerk, schitterende shots en erg meeslepend! Heb me geen minuut verveeld in de 3 keer dat ik hem gezien heb!
absoluut een klassieker! en 5* waardig
V
De leukste thuis zeker?
Ja, ik woon op mezelf.
Nee, ik heb idd geen idee wat je probeert te zeggen.
Lol, lees je eigen bericht nog eens terug. Onschuldig geintje vs. overtrokken reactie.
Jean76
Hmm; laten we het even gezellig houden hierzo
Wat vinden diegenen die de extented versie gezien hebben? Zijn de extra scene's echt een verbetering? Ik vind van de meeste scene's wel en er hadden nog wel meer ingemogen van mij (maar zal verder niet zeiken hoor
). Alleen is er wel een scene waarin er een dialoog is die in mijn ogen juist deze scene minder maakt. Wanneer Maximus zijn wond verzorgt en Juba tegen hem praat, is ook nog een dialoog bijgedaan met een gladiatoor die voorheen schrijver geweest schijnt te zijn. Dit vond ik wel een beetje zwakjes. Maar verder was het prima.
Mark86
Laatst weer eens herzien en ik was blijkbaar vergeten hoe goed ie was. Heb echt genoten. Russell Crowe speelt enorm overtuigend, en die Connie Nielsen deed het ook niet verkeerd. Joaquin Phoenix vond ik iets minder. Soundtrack is helemaal schitterend.
De extended versie heeft me totaal niet gestoord, wat bijv. bij Apocalypse Now wel het geval was.
a.r.t.
Een topfilm
- goed verhaal
- goed geacteerd
- Bijzondere filmmuziek
al met al, een van de betere films die de laatste jaren is gemaakt.
hessel
Geweldige film!
prima acteerwerk! verhaal is adembenemend mooi en emotioneel. opname is prachtig bruin/geel gekleurd. tempo van de film is goed. maar wat deze film helemaal af maakt is de muziek! perfect mooie muziek! kortom een adembenemende film die iedereen MOET zien.
Dylan Blanker
Echt een grandioze film, met indrukwekkende beelden, schitterende gevechten en een mooie verfilming (goed gefilmd). Bovendien wordt het Romeinse rijk erg goed weergegeven, zoals het Collosseum, en het acteerwerk is ook zeer goed (leeft er helemaal in mee, en je beleeft gewoon de angst). De film blijft gewoon ijzersterk van begin tot eind, hoe lang de film ook duurt.
***** (5 sterren)!!
Een van de beste films die de laatste jaren is gemaakt.
Echt de moeite waard!!

Werwolf
Welkom op de site Ridley.
Ik kan er wel om lachen. En idd overdreven reactie terug...
Mooiste stuk film is toch wel als Russell Crowe zich omdraait als Joaquin Phoenix hem vraagt wie hij is. (Maar dat zal vast wel la ergens genoemd zijn dit voorbeeld...) Kippenvel!
Respekked
De hele hype van Gladiator is eigenlijk langs mij heen gegaan en heb em al meer dan 5 jaar genegeerd, maar door mijn nieuwe studie(geschiedenis) toch enigzins geïnteresseerd geraakt. Vandaar dat ik em vandaag maar eens heb gekeken.
Wat een geweldige film. Waar het epos Troy mij echt geen seconde weet te boeien, heeft dit heldenverhaal alles in huis. Een topverhaal, erg goed geacteerd, prachtige beelden, GEweldige actiescenes en dan met name de gevechten in de arena's, erg mooie muziek en de herkenning van de oudheid.
Nergens neemt het sentiment een te grote overhand, de nadruk ligt toch steeds op het terugbrengen van de oude waarden van Rome. Dat is een heel sterk punt. Ik was even bang dat het een wraak verhaal zou worden waarin de moord op zijn vrouw en zoontje te sterk de overhand zou nemen Gelukkig is dat totaal niet het geval.
De gevechten in de arena en dan vooral in het Colloseum zijn echt schitterend. Ze worden erg goed in beeld gebracht, en vooral de verscheidenheid aan tegenstanders is een sterk punt
En Crowe acteert zeer naar behoren. Ik was geen fan van hem, maar voor dit spectacel krijgtie van mij
5* en een nette plek in mijn top10
Ericjuh
Gladiator.. een film waar weinig andere films, naar mijn mening, tegen op kunnen.
het maakt de film zo uniek omdat het sfeer uitstraald.. de muziek is ECHT geweldig! Je leeft echt tijdens de hele film met de hoofdpersoon heen
idd helemaal mee eens. ik kende dat stukje helemaal uit het hoofd.
einde misschien een beetje voorspelbaar, maar ik had echt geen beter einde kunnen verzinnen!
echt meesterstuk van Ridley Scott.
4,5 * (omdat ik vind dat 5 ster niet kan)
thecompany
Wat blijft het toch een geweldige film! Een van de beste films van zijn genre! Goed Acteerwerk, hele mooie omgevingen en een heerlijke soundtrack. Wat wil je nog meer? Ik geef hem 5 sterren!
-J-Unit
echt mooie film!! Goed gespeeld door de acteurs en een prachtig verhaal. Zo'n film komt niet zo veel voor.
4,5 sterren
lil-jo
gisteren nog gezien en wat een film! .Gewoon goede film mooi eind en goede acteurs ook.4,5 * van mij.
Materny
Bovendien een erg meeslepend en best wel emotioneel einde!
Hoe het zou aflopen kon je de hele film al een beetje aanvoelen.
Desondanks toch moeilijk voor de traantjes binnen te houden

peterteunisen
Zonder enige twijvel een van de beste films welke ooit zijn gemaakt!!
Daphne
Super film!
Heb hem al een miljoen keer gezien, maar hij blijft steengoed.
Het verhaal, de cast alles is er goed aan!
Sl0ppetje
deze film is echt gheel erg goed.. het verhaal is heel boeiend, goed acteerwerk, en de gevechten zijn ook heel indrukwekkend om naar te kijken
Edie
Prima film ja, verhaal vond ik vrij eenvoudig, maar het zag er allemaal goed uit, goed geacteerd en mooie shot's.. Niet verveeld
Al was de eerste zo'n chaos dat je niet echt zag wat er gebeurde..
WanderingStar
Ik vind het een hele mooie film. Van de week voor het eerst gekeken.. Erg indrukwekkend, al vind ik dat sommige mensen er meer stampei over maken dan dat het in mijn ogen waard is.. Het is een hele mooie film, maar zO bijzonder nou ook weer niet ..
Ziener
Deze film is de beste ooit gemaakt.
het verhaal is zo perfect verfilmd en mooi weergegeven.
Er mag wel even gezegd worden dat vooral die jaoquin echt perfect acteert, want hij heeft toch wel een iets moeilijker personage als Russel crow, die echter ook perfect acteert. Deze film krijgt van mij 5 sterren!
MXO
Deze film is de beste ooit gemaakt.
het verhaal is zo perfect verfilmd en mooi weergegeven.
Ofwel jij hebt alleen kutfilm gezien. Gladiator is een redelijk film die veelste hoog staat aangeschreven in de top 250. Er zit niet één scene in die mij is bijgebleven. Je moet verder kijken dan je neus lang is en dan oordelen. Bekijk films die hoger staan aangeschreven dan deze 2de rangs film.
Turkeyloverz
Heb jij Gladiator wel gezien, je hebt er namelijk niet op gestemd.

Gladiator II
2024

Russell Crowe kritisch op 'Gladiator II': 'Geen begrip voor het origineel'

Historische actiefilm 'Gladiator' van Ridley Scott is vanavond te zien op televisie

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

The Lord of the Rings: The Return of the King
Avontuur / Fantasy, 2003

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995
rome italiëouder-kindrelatiegladiatorarenasenaatromeinse rijkkeizerslavernijoude romeepischwraakslagveldslavenveilinghistorical fictionoude wereldgeweldgevechtstrijdwagenfilosoof fictieve geschiedenisbarbaarse horde2e eeuwopvolgercommodusmarcus aureliusmaximus filmnewfilmarchserenedefiant