Genre: Historisch / Drama
Speelduur: 155 minuten / 171 minuten (extended edition)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Malta / Marokko
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Joaquin Phoenix en Connie Nielsen
8,5 (1.827.205)
Releasedatum: 18 mei 2000
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot Gladiator
"What we do in life echoes in eternity."
De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.
Maximus
Falco
Gaius
Quintus
rico_defender
ik vind dit een superfilm vooral de special effects ik hoop eigenlijk bij deel 2 hoe je ziet hoe Russel Crows personage Generaal word met aantal grote veldslagen maar ook lekker goed verhaal erin
Angrod_Pallanén
Hmm, ja, deel 2? Denk het niet. En anders is Scott zijn hoofd kwijt geraakt.
Remi
Waarom komen er steeds gevolgen op geweldige films... het is bijna 90% kans dat een vervolg slecht gaat worden... Ik word er gek van, van die vervolgen...
animalkrullie
Deze film behoort tot de beste films ooit gemaakt.
Mooi verhaal, goed gefilmt en een schitterende sountrack
hinie
dat is niet altijd het geval, maar ik denk inderdaad ook dat deze niet te overtreffen valt.
The Moviefreak
Zeer Sterk verhaal en goed gespeelt
echt een pracht film!!
4,5 sterren
feanaro surion
Hmm, ja, deel 2? Denk het niet. En anders is Scott zijn hoofd kwijt geraakt.
Had hij dat niet al toen hij aan 'Hannibal' ging meewerken dan?
Ziener
ik vond dit een geweldige film.
jammer dat er geen vervolg inzit.
Hoe wil je hier een vervolg op maken? "The Gladiator" himself is dood. moet er dan een nieuwe gladiator komen ofzo? Zo is de film goed. Perfect einde. Een vervolg zou echt jammer zijn.
pjutter
geweldige film!!
heel mooi verhaal
je blijft op het laatst toch nog een beetje op een happy ending hopen, dat kwam natuurlijk maar deels uit,,,,
dit is de enige film, waarbij ik het echt kan snappen dat mensen moeite hebben hun tranen te bedwingen, zo ontroerend!!
en een geweldige muziek keuze
Beek
Zeker een geweldige film, staat in mijn top 10. Maar een vervolg lijkt mijn inderdaad geen goed idee en dat kan naar mijn mening ook helemaal niet geraliseerd worden, gezien de verhaallijn.
sT3f@N
Dit vind ik gewoon de beste film die ik ooit heb gezien. Er zullen echt wel films zijn met een beter verhaal of beter acteerwerk, maar deze film verveelt mij gewoon geen moment. En het is het type film waar ik van houd, dat zal ook wel mee spelen in mijn beoordeling.
De veldslag in het begin van de film en de gevechten in het colloseum zijn gewoon meesterlijk.
Het is ook een film die na 3, 4 keer kijken nog steeds niet verveelt.
hinie
Het is ook een film die na 3, 4 keer kijken nog steeds niet verveelt.
helemaal mee eens!!
Maar waarom zullen er films zijn met een beter verhaal,
of beter acteerwerk volgens jouw?
Vind dit een heel mooi verhaal en geweldig goed geacteerd!!
Mijn nummer 1 film!!
Maikeru
- 1934 berichten
Mijn nummer 1 film!!
Op het moment staat hij anders bij je op nummer 7
Op het moment staat hij anders bij je op nummer 7
Shit dat ga ik meteen veranderen
Sam_Bracke
Gladiator is echt een super goede film, mooie gevechten, mooie beelden, het is mijn favoriete film. Zelf vind ik Gladiator de beste film tot nu toe, maar is mijn mening. En er komt een Gladiator 2 uit(2006) heb ik gehoord op de DVD, ik kan niet wachten!!!!!

Sam_Bracke
nee? ik dacht in 2006 al, maar er komt wel een Gladiator 2 uit als het goed is, staat op de nieuwe dvd als extra
IcU
Scott is inmiddels alweer met hele andere dingen bezig en liet in een gesprek met de pers weten wat we in de toekomst zoal kunnen verwachten. Over een vervolg op Gladiator zei de Engelsman:
"... we're trying to find a good solution for a sequel. Remember there's no Maximus anymore, I think the task is quite difficult...there is a next generation idea but it's very loose at the moment."
Bron: filmtotaal.nl
Werwolf
Houden zo, geen vervolg, dit einde van de film is prima zo. Zou er raar van opkijken als een tweede deel waardig zou zijn aan deze film. Overtreffen valt echt niet te doen..
Sam_Bracke
ben ik het volledig mee eens. Op deze film moet geen vervolg komen, is een perfect einde
Hanne
Schitterende film. het is en het zal mijn lievelings film blijven. Ik huil heel weinig bij films maar hier krijg ik toch telkens weer als ik hem zie tranen in mijn ogen. De soundtrack (Enya- Now we are free) is ook schitterend.
4,5**
Werwolf
Bezorgd me ook nog steeds rillingen deze film. Na laatste post toch nog eens bekeken, en de scenes bij de veldslag en in het Colosseum bezorgen me nog altijd kippenvel. Heerlijk!
Sam_Bracke
bij bezorgden het ook kippenvel maar ik werd vooral erg stil en rustig op het einde van de film als hij dood gaat, dat mooie muziek erbij, ik vond het echt geweldig
film_kaza
ik vond de film erg mooi, het leven van een gladiator.
de gevechten waren ook erg spektaculair.
maar ik moet toch zeggen dat ik heb geen 2x hoef te zien
4,5 sterren.
Maze
Hele goede film, het verhaal zelf is heel er goed hij begint als generaal en eindigt als gladiator. De personages zijn ook goed uitgewerkt en ze zijn stuk voor stuk goed gecast. Verder ben ik ook erg over de soundtrack te spreken. 4.5*
thoms04
top film, film al meerdere malen gezien, egt een topper,deel 2 een prequel worden. maar zal zeer waarschijnlijk nooit de kwaliteit van deel 1 evenaren.
gorelover
Geweldige 5* film.
Woorden schieten tekort bij de beelden en de muziek.
Kan iemand mij vertellen of de director's cut de moeite waard is. Las in een recentie dat de maker ervan deze versie beter vond.

Gladiator II
2024

Russell Crowe kritisch op 'Gladiator II': 'Geen begrip voor het origineel'

Historische actiefilm 'Gladiator' van Ridley Scott is vanavond te zien op televisie

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

The Lord of the Rings: The Return of the King
Avontuur / Fantasy, 2003

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995
rome italiëouder-kindrelatiegladiatorarenasenaatromeinse rijkkeizerslavernijoude romeepischwraakslagveldslavenveilinghistorical fictionoude wereldgeweldgevechtstrijdwagenfilosoof fictieve geschiedenisbarbaarse horde2e eeuwopvolgercommodusmarcus aureliusmaximus filmnewfilmarchserenedefiant