• 9.377.559 stemmen

Gladiator (2000)

Historisch / Drama | 155 minuten / 171 minuten (extended edition)

Genre: Historisch / Drama

Speelduur: 155 minuten / 171 minuten (extended edition)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Malta / Marokko

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Russell Crowe, Joaquin Phoenix en Connie Nielsen

IMDb beoordeling: 8,5 (1.827.205)

Releasedatum: 18 mei 2000

Plot Gladiator

"What we do in life echoes in eternity."

De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.

avatar van rico_defender

rico_defender

ik vind dit een superfilm vooral de special effects ik hoop eigenlijk bij deel 2 hoe je ziet hoe Russel Crows personage Generaal word met aantal grote veldslagen maar ook lekker goed verhaal erin

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Hmm, ja, deel 2? Denk het niet. En anders is Scott zijn hoofd kwijt geraakt.

avatar van Remi

Remi

hinie schreef:

ik heb begrepen dat gladiator 2 er aan zit te komen!

Waarom komen er steeds gevolgen op geweldige films... het is bijna 90% kans dat een vervolg slecht gaat worden... Ik word er gek van, van die vervolgen...

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Deze film behoort tot de beste films ooit gemaakt.

Mooi verhaal, goed gefilmt en een schitterende sountrack

Remi schreef:

dat is niet altijd het geval, maar ik denk inderdaad ook dat deze niet te overtreffen valt.

Zeer Sterk verhaal en goed gespeelt

echt een pracht film!!

4,5 sterren

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Angrod_Pallanén schreef:

Hmm, ja, deel 2? Denk het niet. En anders is Scott zijn hoofd kwijt geraakt.

Had hij dat niet al toen hij aan 'Hannibal' ging meewerken dan?

avatar van Ziener

Ziener

hinie schreef:
ik vond dit een geweldige film.
jammer dat er geen vervolg inzit.

Hoe wil je hier een vervolg op maken? "The Gladiator" himself is dood. moet er dan een nieuwe gladiator komen ofzo? Zo is de film goed. Perfect einde. Een vervolg zou echt jammer zijn.

avatar van Emirdagli

Emirdagli

mooie film, begin ook heel erg. een superstrijd. ook 5*

avatar van pjutter

pjutter

geweldige film!!
heel mooi verhaal
je blijft op het laatst toch nog een beetje op een happy ending hopen, dat kwam natuurlijk maar deels uit,,,,
dit is de enige film, waarbij ik het echt kan snappen dat mensen moeite hebben hun tranen te bedwingen, zo ontroerend!!
en een geweldige muziek keuze

avatar van Beek

Beek

Zeker een geweldige film, staat in mijn top 10. Maar een vervolg lijkt mijn inderdaad geen goed idee en dat kan naar mijn mening ook helemaal niet geraliseerd worden, gezien de verhaallijn.

avatar van sT3f@N

sT3f@N

Dit vind ik gewoon de beste film die ik ooit heb gezien. Er zullen echt wel films zijn met een beter verhaal of beter acteerwerk, maar deze film verveelt mij gewoon geen moment. En het is het type film waar ik van houd, dat zal ook wel mee spelen in mijn beoordeling.

De veldslag in het begin van de film en de gevechten in het colloseum zijn gewoon meesterlijk.

Het is ook een film die na 3, 4 keer kijken nog steeds niet verveelt.

sT3f@N schreef:

Het is ook een film die na 3, 4 keer kijken nog steeds niet verveelt.

helemaal mee eens!!

Maar waarom zullen er films zijn met een beter verhaal,

of beter acteerwerk volgens jouw?

Vind dit een heel mooi verhaal en geweldig goed geacteerd!!

Mijn nummer 1 film!!

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

Mijn nummer 1 film!!

Op het moment staat hij anders bij je op nummer 7

Maikeru schreef:

Op het moment staat hij anders bij je op nummer 7

Shit dat ga ik meteen veranderen

Sam_Bracke

Gladiator is echt een super goede film, mooie gevechten, mooie beelden, het is mijn favoriete film. Zelf vind ik Gladiator de beste film tot nu toe, maar is mijn mening. En er komt een Gladiator 2 uit(2006) heb ik gehoord op de DVD, ik kan niet wachten!!!!!

avatar van J.S.

J.S.

Er komt dus helemaal geen Gladiator 2 uit in 2006.

Sam_Bracke

nee? ik dacht in 2006 al, maar er komt wel een Gladiator 2 uit als het goed is, staat op de nieuwe dvd als extra

avatar van IcU

IcU

Scott is inmiddels alweer met hele andere dingen bezig en liet in een gesprek met de pers weten wat we in de toekomst zoal kunnen verwachten. Over een vervolg op Gladiator zei de Engelsman:

"... we're trying to find a good solution for a sequel. Remember there's no Maximus anymore, I think the task is quite difficult...there is a next generation idea but it's very loose at the moment."

Bron: filmtotaal.nl

avatar van Werwolf

Werwolf

Houden zo, geen vervolg, dit einde van de film is prima zo. Zou er raar van opkijken als een tweede deel waardig zou zijn aan deze film. Overtreffen valt echt niet te doen..

Sam_Bracke

ben ik het volledig mee eens. Op deze film moet geen vervolg komen, is een perfect einde

avatar van Hanne

Hanne

Schitterende film. het is en het zal mijn lievelings film blijven. Ik huil heel weinig bij films maar hier krijg ik toch telkens weer als ik hem zie tranen in mijn ogen. De soundtrack (Enya- Now we are free) is ook schitterend.

4,5**

avatar van Werwolf

Werwolf

Bezorgd me ook nog steeds rillingen deze film. Na laatste post toch nog eens bekeken, en de scenes bij de veldslag en in het Colosseum bezorgen me nog altijd kippenvel. Heerlijk!

Sam_Bracke

bij bezorgden het ook kippenvel maar ik werd vooral erg stil en rustig op het einde van de film als hij dood gaat, dat mooie muziek erbij, ik vond het echt geweldig

avatar van Rob82

Rob82

schitterende meeslepende sfeervolle film

avatar van film_kaza

film_kaza

ik vond de film erg mooi, het leven van een gladiator.

de gevechten waren ook erg spektaculair.

maar ik moet toch zeggen dat ik heb geen 2x hoef te zien

4,5 sterren.

avatar van Daaltje

Daaltje

prachtige film!

al zo vaak gezien en kon tog me tranen niet inhouden

avatar van Maze

Maze

Hele goede film, het verhaal zelf is heel er goed hij begint als generaal en eindigt als gladiator. De personages zijn ook goed uitgewerkt en ze zijn stuk voor stuk goed gecast. Verder ben ik ook erg over de soundtrack te spreken. 4.5*

avatar van thoms04

thoms04

top film, film al meerdere malen gezien, egt een topper,deel 2 een prequel worden. maar zal zeer waarschijnlijk nooit de kwaliteit van deel 1 evenaren.

avatar van gorelover

gorelover

Geweldige 5* film.

Woorden schieten tekort bij de beelden en de muziek.

Kan iemand mij vertellen of de director's cut de moeite waard is. Las in een recentie dat de maker ervan deze versie beter vond.