Gladiator (2000)
Genre: Historisch / Drama
Speelduur: 155 minuten / 171 minuten (extended edition)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Malta / Marokko
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Joaquin Phoenix en Connie Nielsen
8,5 (1.857.668)
Releasedatum: 18 mei 2000
Bekijk via SkyShowtime
Plot Gladiator
"What we do in life echoes in eternity."
De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.
Maximus
Falco
Gaius
Quintus
Thriller
Ik heb hem net nogmaals gezien, de film is gewoon supermooi, de muziek is ook echt om te smullen, toch is 4* te veel. Maak er 3,5 van. Het sentiment over een held wordt weer teveel aangezet, erg amerikaans, hoewel het toch een juweeltje blijft qua uiterlijk.
ThaMovieVoter
Wat valt er nog meer te zeggen, voor velen een van de beste films ooit, nou.....ik hoor daar ook bij...alhoewel ik hem niet te vaak kan zien...want dan begint het wel te vervelen, hoe mooi de imposante battles en verder gevechten ook zijn!
Opgenomen in werkelijk goede kwaliteit, maar ja, het was ook het jaar 2000 dus wat verwacht je
De kleuren zijn prachtig geremastered in de laatse dvd versie van Columbia Tirstar en Sony.
Perfect concept en een zeer positieve inluiding van deze eeuw!!!
eerdekes
russel crowe bewijst in deze film, wat n klasse acteur hij is
n jaartje later, bij 'a beautiful mind'
doet hij datopniuew
jaren geleden, bij the quick and the dead
doet hij dat ook
i lovehim
**** sterren
yodek
Hollywood spektakel of niet, who cares
Deze film hoort beslist thuis in de galerij der groten. Crowe, maar ook de andere acteurs, spelen hun rol met overtuiging (wat is die Commodus toch een lekker ventje
Ik vond vooral het begin indrukwekkend (het gevecht tegen de germaantjes), en het eind is weliswaar een beetje een tearjerker, maar ach, dat hoort ook bij het leven he.
Must see!!
Overbodige Spartacus spin-off. Imposant spektakel, maar met mager verhaal.
Dollos
Ik snap het niet, deze film hoort niet op deze plaats maar op nummer drie ofzo. Maarja misschien omdat JAP.
braambes
overbodige spartacus spin-off
dat slaat natuurlijk nergens op, deze film is veel indrukwekkender en gewoon beter dan spartacus !
4.5 sterren
Nick Kang
Overbodige Spartacus spin-off. Imposant spektakel, maar met mager verhaal. 2,5*
malkovich
Ongelofelijk dat deze film als beste van 2000 is bekroond! Was er dan echt geen betere? Op de een of andere manier kon de film mij niet echt raken. Een 2,5 voor de moeite.....
ThaMovieVoter
Ik ben benieuwd welke film jij dan het beste vond?
Diesel
Ben ik ook erg benieuwd naar.
Gladiator is naar mijn mening veruit de beste film van 2000.
Nick Kang
Naar mijn mening is er sinds 2000 geen betere film dan Gladiator verschenen (zie mijn top 10).
Diesel
Gladiator is naar mijn mening veruit de beste film van 2000.
Memento
O Brother, Where Art Thou?
Requiem for a Dream
Almoust Famous, Der Krieger und die Kaiserin, Snatch, Tilsammans, Amorres Perros, Unbreakable, Jalla! Jalla!, Billy Elliot samen met de drie bovengenoemde, om nog maar eens enkele te noemen.
De 4* die ik heb staan voor Gladiator zijn denk ik veel te hoog. Binnenkort maar eens herzien.
Benninf
Mooie grootse film, alleen het verhaal had een stuk beter gemoeten.
4 sterren.
malkovich
Smaken verschillen he!
Uch wat een lelijke poster trouwens. Zou Gladiotor prijzen hebben gewonnen omdat het een heldenepos is? Russel Crowe heeft me pas overtuigd met A beautiful mind..
sn@ke
- 2077 berichten
Mag voor mij zeker bestempeld worden als beste film 2000. Grootse,prachtig geacteerde, epische film zoals er maar weinig gemaakt worden.

Gladiator II
2024

Russell Crowe kritisch op 'Gladiator II': 'Geen begrip voor het origineel'

Historische actiefilm 'Gladiator' van Ridley Scott is vanavond te zien op televisie

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

The Lord of the Rings: The Return of the King
Avontuur / Fantasy, 2003

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995
rome italiëouder-kindrelatiegladiatorarenasenaatromeinse rijkkeizerslavernijoude romeepischwraakslagveldslavenveilinghistorical fictionoude wereldgeweldgevechtstrijdwagenfilosoof fictieve geschiedenisbarbaarse horde2e eeuwopvolgercommodusmarcus aureliusmaximus filmnewfilmarchserenedefiantgladiador