• 9.377.366 stemmen

Gladiator (2000)

Historisch / Drama | 155 minuten / 171 minuten (extended edition)

Genre: Historisch / Drama

Speelduur: 155 minuten / 171 minuten (extended edition)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Malta / Marokko

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Russell Crowe, Joaquin Phoenix en Connie Nielsen

IMDb beoordeling: 8,5 (1.827.205)

Releasedatum: 18 mei 2000

Plot Gladiator

"What we do in life echoes in eternity."

De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.

avatar van Huib Gr.

Huib Gr.

Eén van de beste films die ik ooit gezien heb. Goeie actie, heel goede muziek, er goede acteerprestatie en een mooi verhaal. In één woord fantastisch!

avatar van 88Fabian

88Fabian

Hier hoeft geen vervolg van te komen,deze film is al goed genoeg.

avatar van dvd-me

dvd-me

De film heeft mij echt opgezogen, van begin tot eind, ik was verkocht toen ik de veldslag in het begin zag. Ik heb de film in totaal ook wel ongeveer 7x gezien. en dat is geen geintje!!

Ik maakte mij op voor dikke actie, maar eigenlijk is dit veel meer dan een actiefilm, veel beter, de film heeft zowaar nog een verhaal ook, en wat voor een. Het verhaal steekt goed in elkaar, af en toe kleine details die je niet zou verwachten. Dan denk ik aan het feit dat als Crowe geëxecuteerd moet worden, dat dan door de kou de kling van het zwaard is vastgevroren. Ontzettend goed detail.

De spanningsboog heeft mij geweldig door de film heen gehaald. Van begin tot eind heb ik op het puntje van mij stoel gezeten, de film is een absolute klassieker die men met respect mag bekijken. Ridley Scott vond ik al een goede regisseur na het zien van de film Alien. Maar na deze film, was ik helemaal verkocht. Niet wetende dat Scott in de daarop volgende jaren nog heel wat meesterwerken zou afleveren. Denkende aan: Hannibal (2001), Black Hawk Down (2001), Kingdom of Heaven (2005) en natuurlijk niet te vergeten: American Gangster (2007).

Al die meesterwerken van 1 man, niet te geloven.

Maar terug naar de film, het verhaal is dus vrij goed maar niet perfect. Het camerawerk is erg goed. En dan houden we over het acteerwerk. Het acteerwerk is goed, maar had wel wat beter gekund naar mijn mening. Bijvoorbeeld net wat meer leven in je personage. Als Crowe nou net wat meer pit in zijn personage had gestopt, dan had de film een bijna perfect meesterwerk geweest.

Dus al met al is de film goed, vind het een sterke film met leuke scènes etc. Wat mij betreft een 4.5 want een 4 vind ik net wat te laag. dus niet helemaal een 9 maar een 8.5 / 8.7 En de film heeft ook een hoge herkijk waarde. wat net die 4.5 bezorgde.

Youp Elzing

enige minpunt is dat hij te vaak op tv komt.

avatar van Isaura*

Isaura*

Een van de beste films die ik ooit heb gezien, verhaal bezit actie, spanning, emoties, wraak en een klein beetje geschiedenis.

Decot en kostuums prachtig, ook prachtig geacteerd.

Een film waar je van kan genieten.!

avatar van Don MN

Don MN

Youp Elzing schreef:

enige minpunt is dat hij te vaak op tv komt.

Leg me alsjeblieft uit hoe dat een minpunt kan zijn?

Dat te weinig mensen de DVD kopen?

avatar van dikkop

dikkop

Alles is goed in deze film. Valt weinig over te zeggen eigenlijk, voor degenen die hem nog niet gezien heeft, dit is top of the top. Elke keer als ik deze film kijk krijg ik kippenvel, gewoon heftig...

Don MN schreef:

Leg me alsjeblieft uit hoe dat een minpunt kan zijn?

Dat te weinig mensen de DVD kopen?

deze film is er ongeveer om de maand wel op. Dan op BBC dan op SBS dan op RTL. Dan denk je ook wel jaja iedereen heeft hem al gezien.

avatar van 83Utreg!

83Utreg!

Dus als iedereen een film heeft gezien is dat een minpunt?

avatar van mickgkz

mickgkz

kijk jij deze film maar eens 3x

dan kijken we daarna naar je Cijfer, grote kans dat die lager is.

Ik denk dat hij dit bedoelt.

klopt

Nomak

Klopt helemaal niet. Waarom zou je cijfer moeten zakken na meerdere kijkbeurten?

avatar van Kevin13

Kevin13

Nomak schreef:

Inderdaad. Ik kijk C'era una Volta il West elke maand omdat ik hem zo fantastisch vind, en elke maand vind ik hem beter worden.

Inderdaad Kevin13.

Maar Youp Elzing spreekt zichzelf tegen want in het Titanic topic vertelt hij dat die film hem elke keer weer raakt, maakt niet uit hoe vaak hij die kijkt.

Het lijkt me dan ook dat een liefhebber van Gladiator ook nooit genoeg kan krijgen van Gladiator.

C'era una Volta il West kan ik ook nooit genoeg van krijgen.

avatar van starbright boy

Ze kunnen in de tijd die ze besteden aan het uitzenden van deze film (of elke andere film die heel vaak op TV is) natuurlijk ook eens een film uitzenden die zelden op TV is. Zou ik leuker vinden dan telkens dezelfde. Zelfs al was het een van mijn favoriete films.

Dat bedoel ik

starbright boy schreef:

Dat is wel waar natuurlijk. Gelukkig hebben we Canvas, die zenden nogal regelmatig mooie films uit die je niet op commerciële zenders te zien krijgt. Gisteren nog het Japanse Bashing (mooie film) gekeken. Fijne zender zonder reclameonderbrekingen.

Youp Elzing schreef:

Dat bedoel ik

Als het zo is, dan geef ik je wel gelijk. Maar jouw bericht kwam wel over alsof een film slechter wordt na meerdere kijkbeurten.

avatar van Kevin13

Kevin13

Nomak schreef:

Inderdaad . Maar naar mijn mening soms wat te onbekende films.

avatar van maxwevalli

maxwevalli

starbright boy schreef:

Maar ik denk dat je hierook te maken hebt met filmrechten en natuurlijk de eeuwendurende reclame's waarmee ze geld verdienen er zijn natuurlijk meer mensen die naar een titel als Gladiator kijken dan naar een andere onbekende film..! Of 's nachts andere films zoals BBC het doet, Ik ben ook een voorstander van meer verschillende films..!

avatar van JFR

JFR

Gladiator vind ik tot nog toe de beste film die ik gezien heb. De Grieks-Romeinse tijd heeft mij altijd al kunnen bekoren en deze film laat mij haast terugreizen in de tijd. Alles is fantastisch nagebootst en over het verhaal ben ik zeer te spreken. De rollen worden prachtig neergezet door de acteurs en ik werd dan ook echt in de film gezogen. De verschillende gebeurtenissen en avonturen volgen elkaar in rap tempo op en in elke scene gebeurd wel iets wat later weer invloed heeft op het verloop verder in de film. De muziek is prachtig gecomponeerd (door Hans Zimmer aan wie je dit wel kan overlaten) en vooral de gevechten van de gladiatoren in de arena's zijn bewonderenswaardig nagebootst.

avatar van iris.vessem

iris.vessem

Het is een erg goede film

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Deze krijgt van mij een 5.

Echt een top film,met prachtige acteer prestaties,vooral Phoenix zet een rol van vlees en bloed neer.

De gevechtten zijn spannend en mooi gemaakt.

Prachtige muziek,special effects,landschappen,enz enz..

Emotionele scenes afgewisseld met harde vecht scenes,tja dit is gewoon het topje van de ijsberg.

avatar van arnodsi

arnodsi

88Fabian schreef:

Hier hoeft geen vervolg van te komen,deze film is al goed genoeg.

Hoe kan je op deze film nu een vervolg maken?

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

haha niet!

En een vervolg zou nog geeneens in de lijn van het verhaal passen en zou een schande zijn etc. maar laten we daar maar niet over praten want die komt er niet.

avatar van gratjema

gratjema

Dit is en blijft een van mijn favo films... heb m al jaren op dvd en kijk m zo af en toe nog steeds met veel plezier!

avatar van Starmaster501

Starmaster501

tussen de gevechten erg saai. maar nog wel goed

avatar van edouard

edouard

Zojuist de 'Extended Special Edition' gekocht

avatar van shannen128

shannen128

Absoluut mijn favoriet. Ijzerstrek acteerwerk van Russell Crowe.

Een prachtig einde en absoluut niet afgezaagd.

avatar van Starmaster501

Starmaster501