Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Alejandro Casaseca en Óscar Zafra
Gesproken taal: Spaans
Plot [Rec]²
"Fear Revisited."
Direct na het einde van [Rec], wordt het verhaal weer opgepakt. Een dokter en een SWAT-team worden naar het afgesloten gebouw gestuurd en proberen de situatie onder controle te krijgen. Door middel van een camera weten ze alle gebeurtenissen vast te leggen. Er is wederom geen weg naar buiten en een duistere, mysterieuze nachtmerrie is aanstaande, want ze zijn niet alleen...
Dr. Owen
Mire
Ori
Tito
Miss Sway
Ik wel. Maar hier heeft ieder uiteraard zijn eigen kijk op.
Ik ben het wel met je eens. Daarintegen vond ik het plot niet passend voor deze twee delen.
Misschien dat dit nog veranderd nadat ik het deel heb gezien dat zich voor REC1 plaatsvind.
Desalniettemin is dit deel evenals deel1 echt wel een must see. Ben nu Quarantine aan het kijken, de Amerikaanse remake van REC1.
Prima vervolg op het ijzersterke eerste deel. Omdat het nieuwe ervan af is vond ik deze net iets minder dan het eerste deel. Maar ondanks dat zat het verhaal weer goed in elkaar en was het ook weer een boeiende film. Het einde vond ik overigens best goed gevonden. Wie weet komt er misschien nog een 3e deel.
orbit
- 12092 berichten
Wazig vervolg met een wat rommelig verloop. Ook minder spannend dan de eerste.
rambam3
Er komt ook daadwerkelijk een 3e en 4e deel!
Alleen aankomende rec-film is 'Rec-Genesis'; Kortom, het verhaal speelt zich af voor deel 1 en 2. Deel 4 (Rec Apocalypse) wordt wel gewoon een vervolg op het 2de deel.
Ik kijk er naar uit!
Noodless
In het begin redelijk warrig verhaaltje dat geleidelijk aan wel terug duidelijker wordt.
Het originele concept met de daarbij horende spanning is er niet meer aanwezig in vergelijking met het eerste deel. Het verhaal is ook wat aangepast met betrekking tot de infectie.
Jammer, want dat is duidelijk minder. Gelukkig draagt het camerawerk en de infrarood-beelden
nog steeds bij tot realisme en het creëren van spanning. Ik vond wel het eerste half uurtje dat de film iets van een game weg had. Wel weer positief vond ik het meisje met de hamer, de zolder en de letterlijke inplanting van het kwade in de reporter.
De 3 jongeren geeft geen meerwaarde en bleef op het einde van de film ook onduidelijk wat er met twee ervan gebeurde.
Goed vervolg, maar lang niet zo ijzersterk al het eerste deel ! 7/10
otherfool
Leek een half uur lang een vervelend en vooral extreem overbodig vervolg te worden, maar nadat de invalshoek (of eigenlijk de camera) wijzigt en er een paar fraaie, hectische scenes volgen zat ik er toch wel weer middenin. Te uitleggerig allicht, maar toch ook met een paar adembenemend spannende scenes. Wel erg spijtig om te vernemen dat er blijkbaar nog een paar delen gaan volgen, want deze was al op het randje wat mij betreft...
3 nipte sterren.
harm1985
Gisteren op film 1 action een stuk van gezien, maar was te moe om het uit te zitten, maar wat ik heb gezien smaakt zeker naar meer! Eerst toch maar eens deel 1 zien...
Zizzo
Deze film kwam zondagmiddag op film 1. Wilde hem eerst toch overzetten en deel 1 eerst zien. Toch maar niet gedaan
. Vond het een top film, spannend, origineel, boeiend verhaal en erg goed acteerde cast! Erg leuk in elkaar gezet, ga zeker deel 1 kijken en dan deze nog een keer. Zeker de moeite waard!
marcelvkan
Geen horrorfan... maar van deze film toch wel erg onder de indruk..
Heel benieuwd ook naar het 1e deel!
4 *
FillumGek
Erg fijn vervolg die niet veel onderdoet voor zijn voorganger. [Rec] 2 gaat verder waar [Rec] was gestopt dus het is leuk om ze vlak na elkaar te kijken aangezien je dan naar één lange film kijkt. De film is grotendeels hetzelfde met enkele nieuwe ideeën, maar levert wel wat aan spanning in.
Waar [Rec] vooral een lange opbouw had en zich focuste op het creëren van een mysterieus en beklemmende sfeer wordt je hier meteen in de actie gegooid. Al is actie een groot woord, een SWAT team van vier man en een dokter gaan naar binnen om orde op zaken te stellen. Meteen maak je kennis met een nieuwe toevoeging, op iedere SWAT helm zit een cameraatje waardoor de cameraman een picture in picture view kan krijgen. Zo wordt er regelmatig geswitcht naar één van de leden en wanneer zij met hun gun vooruit lopen doet het regelmatig denken aan Doom. Maar mensen die het eerste deel hebben gezien weten hoe de vork in de steel zit, dus is het allemaal niet zo spannend meer. Wel is er af en toe nog een geslaagd schrikmoment te bespeuren, al kennen we het sping-op-de-camera-af-trucje nu ondertussen wel. Door het filmen met de handcamera en het gemis van dure special effects heb je continu het gevoel naar semi-realiteit te kijken.
Ondanks dat de film aan mysterie inlevert is het sfeertje weer dik in orde. De setting oogt opnieuw heerlijk smerig, dit keer ook met opgedroogde bloedplassen om de angst bij het locale team er in te drukken. Natuurlijk komt het team in aanvaring met het kwaad wat weer resulteert in schuddende beelden en geschreeuw. Er zijn mensen die zich er aan storen, maar ik vraag me af hoe ze het dan willen hebben. Natuurlijk wil je geen camera die netjes en in doodse stilte door de gangen zweeft. Dan kun je één van de duizend andere spookhuis-horrors kijken. Persoonlijk vind ik de nieuwe laag die er aan het verhaal wordt toegevoegd geslaagd. Geeft het een tikkie meer diepgang al wordt er af en toe iets teveel tijd besteed aan uitleg.
Het hele gebeuren met de jeugd vond ik ook niet storend, al waren hun keuzes een beetje ongeloofwaardig. Wel leuk gedaan dat de verhaallijnen elkaar doorkruisen. Hoewel deze film niet meer gorigheid bevat dan de voorganger, toch wil ik een compliment maken aan de make-up artists. Zo angstaanjagend als de creeps in [Rec] zie ik ze niet vaak. De scene met de priester en het joch was dan ook ijzersterk, terwijl de vuurwerkscene meer naar komedie neigde, maar wel met een pikzwart randje. Erg leuk ook om de mooie Velasco weer terug te zien.
Het einde is ook dit keer erg goed, maar net wat minder verstikkend als in [Rec]. Van mij hoeft er alleen niet per se een vervolg te komen, want het de twist was iets té. Het idee van de larve leek wel van een uit de prullenbak gevist kladje te komen. Past totaal niet in het verhaal. Hoewel dit deel qua feeling voortborduurt op [Rec] is de uitwerking net zo goed wat mij betreft. Sterke sequel.
Uitstekende vervolgfilm die de draad direct oppakt bij het einde van het eerste deel. Op een slimme manier blijft de film trouw aan het concept en de vorm van zijn voorganger, met toch gebruik van meerdere cameras (deel 1 had er namelijk maar één).
Verder bevat de film genoeg verassingen (o.a. de vuurwerkscene en de terugkeer van de presentatrice uit deel 1) om toch nog interessant te blijven en ook het einde is opnieuw erg goed. Spannend genoeg en sommige scenes lijken net uit een first-person-shooter-game te komen.
Muyo
Heerlijk genoten van dit hysterische deel 2 van [rec] !
Nog meer chaos, nog meer bezetenen en weer een hoop bloed.
Deel 2 brengt je echt in een huis vol afschuw, waar je wederom op het puntje van de bank zit en weer aardig wat adrenaline door je bloed stroomt !
Overigens vond ik dit deel nog beter gefilmd en een nog nauwkeurigere uitwerking hebben dan deel 1.
Beide delen zijn zeker de moeite waard om eens even lekker horror en paniek te beleven.
3 sterren voor deze lekker weg kijkende horror.
LFCx8
Goed vervolg op deel 1 !
vooral door het verhaal
een beetje SAW achtig met flashbacks
(door die kids die in het huis zitten en de camera in handen krijgen)
en het eind is ook wel verassend
verheug me al op deel 3 en natuurlijk ook op 4 !
Stu-Pot
Na het fantastische [Rec] kon ik niet wachten op het vervolg. Over het algemeen haat ik sequels maar dit kon zeker wat worden. Het eerste gedeelte van de film is zeer sterk. Nergens evenaart het zijn voorloper maar dat verwachtte ik ook niet. De dreiging en spanning zijn weer volop aanwezig, ook een paar brute scenes. [Rec]2 stond op het punt een fantastisch vervolg te worden, althans tot het 2de gedeelte van de film. Het religieuze gezeik nam de overhand waardoor de geloofwaardigheid binnenin het genre het nulpunt bereikte. Er werden ook nieuwe personages geïntroduceerd wat de film ook geen deugd deed. Belachelijke vertoning van die pubers. Naar het einde toe werd het heel even iets beter maar helaas wisten ze het weer te verkloten. Vanaf vandaag zal ik heel anders naar [Rec] kijken dankzij dit walgelijk 2de gedeelte. Nu herinner ik me terug waarom ik sequels haat. 2.5* voor het sublieme 1ste gedeelte.
notsub
Rec 2 doet wat Rec al deed: een chaotische weergave van paniek verzorgen. De herkenbare filmstijl en het spaans laten je gelijk weer terugkeren naar waar deel 1 ophield. De spanning zit er weer goed in en de panische sfeer is perfect weergegeven. Het verhaal krijgt nu iets meer inhoud en voegt nog een element toe. De twist doet een beetje aan Saw denken, maar Rec staat echt op eigen benen en is een mooie aanvulling op het genre.
jpbosch
Mee eens, maar daardoor gaf het mij wel 'religieuze creeps'. Daarbij overheerst het gevoel van isolatie nog steeds waardoor ik de film nog steeds een dikverdiende 3 sterren geef.
Davidus
Zwak. Het hysterisch gedoe gaat wat mij betreft een grens over Te geforceerd, te onrealistisch. werd zelfs zwaar irritant. Die "priester" die maar liep te zeiken over dat bloed, die soldaten die maar liepen te schreeuwen en te blerren en om onduidelijke reden niet tegen die priester op konden. En het religieus gebeuren was helemaal belachelijk.
Deel 1 kon me nog wel vermaken, maar nu was het voornamelijk irriteren
lvlvlv
niet zo goed als de eerste, ze hadden er en betere film van kunnen maken
het plot was dan weer iets beter dan de rest van de film
het middel was vooral geschreeuw en meer avontuur dan horror vond ik
Bubblez
- 2060 berichten
Deze film sluit naadloos aan bij het eerste deel dat ik erg goed vond. Jammer is dat de eerste helft van dit tweede deel behoorlijk saai is. Pas vanaf het moment dat het verhaal van de binnendringende pubers start (en erg goed aansluit bij het eerste deel van de film), vond ik het interessanter worden. Jammer dat dit ook weer abrubt eindigde.
Dat het hoofdpersonage uit de eerste film terugkwam had ik niet verwacht, maar het paste wel erg goed in het uiteindelijke, redelijk verrassende einde. Dat laatste shot, wow...
Desondanks vind ik REC2 véél minder spannend dan de eerste. De verrassing is er gewoon af denk ik. En buiten dat vond ik vooral het geluid, maar ook het beeld vele malen irritanter.
Na het zeer verrassende [Rec] was ik toch benieuwd naar dit vervolg. Eerlijk gezegd toch met een bang hartje. Het is tenslotte een sequel en het verrassingseffect is weg. Veel sequels komen amper aan de knieën van hun voorganger. Rec2 is ook niet de topper van deel 1 omdat inderdaad de verrassing weg is, maar de spanning zit er wel in. Het effect van 'kiekeboe', monster in de kast en angst voor het donker helpen zeker. Regelmatig een schrikeffect en voldoende spanning om ook hiervan een aangename film te maken.
Temparer
Na een super goed deel 1 van [REC] deel 2 bekeken. Ook deze viel erg in de smaak. Echter was ik iets meer onder de indruk van deel 1 met name door de verrassende opbouw en camerawerk. De acteerprestaties zijn echter in beide films van goede kwaliteit! Spaans is een mooie taal voor deze films
Heb me zeker vermaakt met [REC]2! Wacht met smacht af op deel 3 & 4.
Ook deel 2 van [REC] is een aanrader! *4
Nomak
De eerste was een meesterwerk, en deze is niets minder. Mooi dat de film weer de draad oppakt waar de eerste film stopte, op die manier zit je van de eerste seconde meteen in de film.
Ook in deze film alweer uitmuntend acteerwerk van de hele cast. Lijkt net echt, zo naturel komen de personages over. Vooral de dokter (priester) vond ik erg sterk, al kan ik over geen enkele acteur negatief zijn. Het is ook echt genieten van dat Spaanse gebrul van de leden van het SWAT-team die in het begin geen flauw idee hebben in wat voor een hel ze zijn aangekomen. En hel is wel het juiste woord om deze gruwelijke plek te omschrijven want het wordt in de loop van de film duidelijk dat ze te maken hebben met de duivel zelf. Uitstekende keuze om de film die kant op te laten gaan, zo krijgen we wat bovennatuurlijke momenten voorgeschoteld. De sfeer is in elk geval eng en beklemmend en als kijker leef je mee met de personages en voel je net als hen de wanhoop toeslaan.
De film bevat ook enkele razendspannende momenten zoals de scène waarin een stoere kerel van het SWAT-team een buisje met bloed van de bezetene gaat halen. En natuurlijk zijn de scènes waarin de priester met de duivel praat ook erg sterk. Echt van die momenten waar ik van hou in een horrorfilm. Het einde is ook heerlijk als blijkt dat de duivel het lichaam van de teruggekeerde Ángela Vidal in bezit heeft en zo uit het gebouw zal geraken. Geslaagde en toch ook wel enigszins verrassende twist.
Rec 2 is een ijzersterke horrorfilm die geen moment moet onderdoen voor zijn uitstekende voorganger.
bobbydigital01
net zoals zijn voorganger een toppertje.
als horror fan moet je ze bijde gezien hebben.
kanwel
daarintegen vond ik REC1 niet zo goed als REC2 een spannend verhaal maar moest te lang wachten voordat je uiteindelijk filmvermaak had van REC1, REC2 daarintegen begon gelijk goed vanaf het begin spannend verhaal vandaar mijn hogere rating op REC2 dan op REC1
de grafhond
Ik vond het een lekker stukje film vanwege de "schrikmomenten"! Mooi vervolg op deel 1. Doet er niet voor onder. Ik vind het ook altijd wel geinig om het op het bovennatuurlijke te gooien. Grootste nadeel, dat kl*te spaans! Ik heb z'on hekel aan die taal. Een film hoort gewoon engels te zijn.
Nomak
Een film hoort gewoon engels te zijn.
de grafhond
Uiteraard een mening Nomak; toch vind ik het fijner!

[REC] 4: Apocalipsis

Shutter
Horror / Thriller, 2004

I Am a Hero
Actie / Horror, 2015
religion and supernaturalblood sample occultismeswat teamgas masknight visionfreezer gevonden beelden