Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Daniel Barber
Met onder meer: Michael Caine, Emily Mortimer en Iain Glen
Releasedatum: 25 februari 2010
Plot Harry Brown
"Every man has a breaking point."
Wanneer de beste vriend van weduwnaar en ex-marinier Harry Brown (Michael Caine) op brute wijze wordt vermoord, zint hij op wraak. Op geheel eigen wijze baant hij zichzelf een weg door een donkere wereld, vol wapens, drugs en bendes, waar hij uiteindelijk oog in oog moet komen te staan met de moordenaar van zijn beste vriend.
Harry Brown
Noel Winters
Marky
_Daan_
Indrukwekkende film!!!
Beetje traag maar met goed verhaal
En het einde .....was ook leuk
daslekker
een combinatie tussen MR73 en Eden Lake..beide top-films, en dat is deze film ook...
deBully
Prima film! De machteloosheid tegen criminele jeugd komt hier erg goed naar voren. Bovendien is de hoofdrol erg goed vertaald door Michael Caine.
fivipat
In Noorwegen schijnt het erg te zijn met de jongeren...
Nee, dan die Canadese hangjeugd. Echt oppassen daar hoor.
DragQueen
Aangrijpende film, met een sterke rol van de op leeftijd zijnde michael caine. het verhaal laat goed zien hoe machteloos de ouderen vaak zijn tegen de criminele jongeren. maar caine bijt heel aardig van zich af hier. verder waren er momenten dat de film me een beetje deed denken aan prenten zoals gran torino. 3,5 ster.
Leo1954
- 2073 berichten
Michael Caine is voor mij geen vaste waarde meer voor een goede rol, maar in deze film schitterde hij. Film zit prachtig in elkaar, rauw en filmisch heel goed. Een schokkende realiteit spannend weergegeven. Zeker een 4.
eddyeddy
Mister Caine ala Charles Bronson, alleen was deze setting stukken beter en geloofwaardiger.
Geweldige film die iets wat traag op gang komt maar toch de droefenis in het begin maakte de later frustratie duidelijker en rechtvaardigde die ook.
Met aan het eind een apotheose met wat lichtjes in de duisternis...Bravo
j0hng0tti
Wat een mooie film is het.
Op het begin heb je zoiets van, wat is dit voor film.
Maar dit is echt een mooie film.
kiwihoofd
mooie film,
ik zat er wel lekker in en vooral de beelden in het begon kon ik zeer goed waarderen ik kreeg er een echt film gevoel bij op een of andere manier.
senseisyl
Fantastische start van de film. Een film die vanaf het begin blijft boeien. Zeer realistisch in beeld gebracht. Een film waarin je meeleeft met het verdriet van Harry Brown, een prachtrol van Michael Caine.
carp
Idd geweldige film, in de stijl van wijlen Charles Bronson!
Death Wish is back
*****
wibro
Geen onaardige thriller die qua verhaal mij toch wel sterk deed denken aan "Gran Torino", tegen welke deze film het toch wel duidelijk af moet leggen, omdat in HB simpelweg het verrassingseffect ontbrak. Ik vond het allemaal en vooral het einde nogal voorspelbaar. Boeiend was de film wel en ik vond het ook allemaal zeer mooi gefilmd maar helemaal geloofwaardig kwam de film toch niet bij me over, zeker wat betreft de scène in het begin waar die vrouw met de kinderwagen zo maar neergeschoten werd. Dit vond ik iets te overdreven. Ze hadden die scène beter weg kunnen laten.
Filmkriebel
Dit is inderdaad een variant op Deat Wish, dat is overduidelijk. En nog eens goed in elkaar geflenst ook. HB bouwde zich op zoals ik het graag heb : eerst krijg je sympathie voor de oude man, dan leer je de bad guys haten, en dan over naar de actie met tot slot een lekker bloederig einde . Daar hou ik echt van als die delinquenten neergeknald worden
Hier en daar zéér overdreven, dat is waar. Dit huis met die bijna 2m hoge cannabisplanten en die rellen vond ik buiten proportie. Harry Brown krijgt onderscheiding met 4* omdat dit absoluut was wat ik in deze film wilde zien.
dondiego

inderdaad een variant op death wish maar beter vergelijkbaar met Gran Torino
Filmkriebel
HB is toch een flink stuk harder dan Gran Torino maar idd er zijn gelijkenissen.
dutchtuga
Confronterende en op momenten verontrustende film. De Engelse jeugdproblematiek was al pijnlijk aan de kaak gesteld in Eden Lake en ook hier worden er geen doekjes om gewonden. Harry Brown kent veel gelijkenissen met eerdergenoemde, zowel inhoudelijk als audiovisueel. De automatische vergelijking met Death Wish is een logische, maar waar die vooral exploitation betrof is Harry Brown een veel serieuzere en naargeestigere film. Om de klassieke Michael Caine hier bezig te zien was een bizarre, maar wel erg treffende bedoening. Mooie clash tussen twee generaties, zowel inhoudelijk als filmisch. Harry Brown kent een hoop hoogtepunten, met de scène met de dealers als absoluut hoogtepunt, maar gaat een klein beetje de fout in met de twist aan het eind. Harry Brown had deze narratieve impuls allesbehalve nodig. Verder ben ik best onder de indruk van dit filmpje.
andrehoek
Caine is uiteraard ook hier weer goed aanwezig. Vond ook sommige bijrollen echt goed vertolkt. Helaas was de slot-actie-scene wat afgeraffeld. Harry Rolluik is best een aanrader...
NERD
De setup is goed, maar daarna sprak het verhaal me minder en minder aan. De setup is erg goed, de scene met de drugsdealers laat je denken daar komt nog wat moois, maar eigenlijk wordt het vanaf dat moment minder en minder. De scene waar hij die jongen ontvoert, ondervraagt en als lokaas gebruikt is dan weer een lichtpuntje, maar het eindigt donker en teleurstellend met het hele eindstuk wat eigenlijk één grote anticlimax is. Wel een PRACH-TI-GE poster trouwens zeg, subliem!
2.5 sterren
Maximilian
Ongelofelijk dat deze film hier pas 25 Februari in de bioscoop komt.
what is truth
De film zet heel goed het verpauperde leven in de achterbuurten weer. En de dominantie van sommige jongeren die uit verveling rare dingen gaan doen. Daarnaast de machteloosheid van de politiediensten, en van de slachtoffers van het zinloze geweld.
Het verhaal is echter niet helemaal nieuw, zie onder andere het plot van de film deadwish uit 1974. maar uitstekende film.
In2Sneakers
Ik vond het zo'n indrukwekkende film, dat ik bijna de hele aftiteling onbewust bleef kijken, om in mezelf de film nog even door te nemen en te laten bezinken.
Een van de beste films die ik ooit heb gezien.
there is only one man stronger than chuck norris, and that is Harry Brown.
prachtige film!
mayhemblik
Ik had een serieuze mooie film verwacht maar het bleek gewoon een actie/wraak film te zijn.
Halverwege de film zette ik pas de knop (in mijn hoofd) om en kon toen wel genieten van de overdreven personages. (op die van Harry na natuurlijk)
Hoewel overdreven, er lopen eigenlijk best wel van dit soort ''stoere'' gasten rond.
Ik doel eigenlijk meer op die junkies met die hennep plantage, zo over de top geacteerd dat het wel weer leuk werd.
Ik heb een paar keer Eden Lake voorbij zien komen maar die vond ik toch een stuk beter en realistischer dan H.B.
Wat er bijvoorbeeld op dat strandje bij Eden Lake gebeurd gebeurd bijvoorbeeld ook in Maaskantje, pak daar als vrouw maar eens een biertje van de plaatselijke jeugd.
LotusBlossom
ik ben van plan deze film ook maar eens te gaan kijken
vooral door de soundtrack (super lied!!) en de goede beoordelingen=]

Hoe kan dit? De opvallendste nominaties van de Oscars 2026

Defiance
Drama / Oorlog, 2008

Pusher 3
Drama / Misdaad, 2005
riotself-defensepubonderzoekburgerwachtmoordziekenhuisdrug dealinggeweldweduwnaarlonersubway tunnel army veteranvigilante justice