• 9.370.379 stemmen

Geregisseerd door: Daniel Barber

Met onder meer: Michael Caine, Emily Mortimer en Iain Glen

Releasedatum: 25 februari 2010

Plot Harry Brown

"Every man has a breaking point."

Wanneer de beste vriend van weduwnaar en ex-marinier Harry Brown (Michael Caine) op brute wijze wordt vermoord, zint hij op wraak. Op geheel eigen wijze baant hij zichzelf een weg door een donkere wereld, vol wapens, drugs en bendes, waar hij uiteindelijk oog in oog moet komen te staan met de moordenaar van zijn beste vriend.

Harry Brown

Noel Winters

avatar van _Daan_

_Daan_

Indrukwekkende film!!!

Beetje traag maar met goed verhaal

En het einde .....was ook leuk

avatar van daslekker

daslekker

een combinatie tussen MR73 en Eden Lake..beide top-films, en dat is deze film ook...

avatar van deBully

deBully

Prima film! De machteloosheid tegen criminele jeugd komt hier erg goed naar voren. Bovendien is de hoofdrol erg goed vertaald door Michael Caine.

avatar van fivipat

fivipat

mipha schreef:

In Noorwegen schijnt het erg te zijn met de jongeren...

Nee, dan die Canadese hangjeugd. Echt oppassen daar hoor.

avatar van DragQueen

DragQueen

Aangrijpende film, met een sterke rol van de op leeftijd zijnde michael caine. het verhaal laat goed zien hoe machteloos de ouderen vaak zijn tegen de criminele jongeren. maar caine bijt heel aardig van zich af hier. verder waren er momenten dat de film me een beetje deed denken aan prenten zoals gran torino. 3,5 ster.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Michael Caine is voor mij geen vaste waarde meer voor een goede rol, maar in deze film schitterde hij. Film zit prachtig in elkaar, rauw en filmisch heel goed. Een schokkende realiteit spannend weergegeven. Zeker een 4.

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Mister Caine ala Charles Bronson, alleen was deze setting stukken beter en geloofwaardiger.

Geweldige film die iets wat traag op gang komt maar toch de droefenis in het begin maakte de later frustratie duidelijker en rechtvaardigde die ook.

Met aan het eind een apotheose met wat lichtjes in de duisternis...Bravo

avatar van dikkop

dikkop

Michael Caine is de perfecte Harry Brown voor deze film...

avatar van j0hng0tti

j0hng0tti

Wat een mooie film is het.

Op het begin heb je zoiets van, wat is dit voor film.

Maar dit is echt een mooie film.

avatar van kiwihoofd

kiwihoofd

mooie film,

ik zat er wel lekker in en vooral de beelden in het begon kon ik zeer goed waarderen ik kreeg er een echt film gevoel bij op een of andere manier.

avatar van senseisyl

senseisyl

Fantastische start van de film. Een film die vanaf het begin blijft boeien. Zeer realistisch in beeld gebracht. Een film waarin je meeleeft met het verdriet van Harry Brown, een prachtrol van Michael Caine.

avatar van carp

carp

Idd geweldige film, in de stijl van wijlen Charles Bronson!

Death Wish is back *****

avatar van wibro

wibro

Geen onaardige thriller die qua verhaal mij toch wel sterk deed denken aan "Gran Torino", tegen welke deze film het toch wel duidelijk af moet leggen, omdat in HB simpelweg het verrassingseffect ontbrak. Ik vond het allemaal en vooral het einde nogal voorspelbaar. Boeiend was de film wel en ik vond het ook allemaal zeer mooi gefilmd maar helemaal geloofwaardig kwam de film toch niet bij me over, zeker wat betreft de scène in het begin waar die vrouw met de kinderwagen zo maar neergeschoten werd. Dit vond ik iets te overdreven. Ze hadden die scène beter weg kunnen laten.

avatar van balou01

balou01

Vond het echt een geweldige engelse film

cijfer 3,5

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Dit is inderdaad een variant op Deat Wish, dat is overduidelijk. En nog eens goed in elkaar geflenst ook. HB bouwde zich op zoals ik het graag heb : eerst krijg je sympathie voor de oude man, dan leer je de bad guys haten, en dan over naar de actie met tot slot een lekker bloederig einde . Daar hou ik echt van als die delinquenten neergeknald worden
Hier en daar zéér overdreven, dat is waar. Dit huis met die bijna 2m hoge cannabisplanten en die rellen vond ik buiten proportie. Harry Brown krijgt onderscheiding met 4* omdat dit absoluut was wat ik in deze film wilde zien.

avatar van dondiego

dondiego

Filmkriebel schreef:

inderdaad een variant op death wish maar beter vergelijkbaar met Gran Torino

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

HB is toch een flink stuk harder dan Gran Torino maar idd er zijn gelijkenissen.

avatar van nick306

nick306

Geweldige Film !!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Confronterende en op momenten verontrustende film. De Engelse jeugdproblematiek was al pijnlijk aan de kaak gesteld in Eden Lake en ook hier worden er geen doekjes om gewonden. Harry Brown kent veel gelijkenissen met eerdergenoemde, zowel inhoudelijk als audiovisueel. De automatische vergelijking met Death Wish is een logische, maar waar die vooral exploitation betrof is Harry Brown een veel serieuzere en naargeestigere film. Om de klassieke Michael Caine hier bezig te zien was een bizarre, maar wel erg treffende bedoening. Mooie clash tussen twee generaties, zowel inhoudelijk als filmisch. Harry Brown kent een hoop hoogtepunten, met de scène met de dealers als absoluut hoogtepunt, maar gaat een klein beetje de fout in met de twist aan het eind. Harry Brown had deze narratieve impuls allesbehalve nodig. Verder ben ik best onder de indruk van dit filmpje.

avatar van andrehoek

andrehoek

Caine is uiteraard ook hier weer goed aanwezig. Vond ook sommige bijrollen echt goed vertolkt. Helaas was de slot-actie-scene wat afgeraffeld. Harry Rolluik is best een aanrader...

avatar van NERD

NERD

De setup is goed, maar daarna sprak het verhaal me minder en minder aan. De setup is erg goed, de scene met de drugsdealers laat je denken daar komt nog wat moois, maar eigenlijk wordt het vanaf dat moment minder en minder. De scene waar hij die jongen ontvoert, ondervraagt en als lokaas gebruikt is dan weer een lichtpuntje, maar het eindigt donker en teleurstellend met het hele eindstuk wat eigenlijk één grote anticlimax is. Wel een PRACH-TI-GE poster trouwens zeg, subliem!
2.5 sterren

avatar van Maximilian

Maximilian

Ongelofelijk dat deze film hier pas 25 Februari in de bioscoop komt.

avatar van what is truth

what is truth

De film zet heel goed het verpauperde leven in de achterbuurten weer. En de dominantie van sommige jongeren die uit verveling rare dingen gaan doen. Daarnaast de machteloosheid van de politiediensten, en van de slachtoffers van het zinloze geweld.

Het verhaal is echter niet helemaal nieuw, zie onder andere het plot van de film deadwish uit 1974. maar uitstekende film.

avatar van In2Sneakers

In2Sneakers

Ik vond het zo'n indrukwekkende film, dat ik bijna de hele aftiteling onbewust bleef kijken, om in mezelf de film nog even door te nemen en te laten bezinken.

Een van de beste films die ik ooit heb gezien.

avatar van 074

there is only one man stronger than chuck norris, and that is Harry Brown.

prachtige film!

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Ik had een serieuze mooie film verwacht maar het bleek gewoon een actie/wraak film te zijn.

Halverwege de film zette ik pas de knop (in mijn hoofd) om en kon toen wel genieten van de overdreven personages. (op die van Harry na natuurlijk)

Hoewel overdreven, er lopen eigenlijk best wel van dit soort ''stoere'' gasten rond.

Ik doel eigenlijk meer op die junkies met die hennep plantage, zo over de top geacteerd dat het wel weer leuk werd.

Ik heb een paar keer Eden Lake voorbij zien komen maar die vond ik toch een stuk beter en realistischer dan H.B.

Wat er bijvoorbeeld op dat strandje bij Eden Lake gebeurd gebeurd bijvoorbeeld ook in Maaskantje, pak daar als vrouw maar eens een biertje van de plaatselijke jeugd.

avatar van LotusBlossom

LotusBlossom

ik ben van plan deze film ook maar eens te gaan kijken

vooral door de soundtrack (super lied!!) en de goede beoordelingen=]

avatar van Rodger

Rodger

Goeie film.. beetje de cultuur wat er speelt in Engeland..

3.5

avatar van video-dude

video-dude

michael caine blijft toch 1 van de betere acteurs

avatar van pillie55

pillie55

Hele goeie film,Spannend tot het einde

Is om te bewaren