Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Daniel Barber
Met onder meer: Michael Caine, Emily Mortimer en Iain Glen
Releasedatum: 25 februari 2010
Plot Harry Brown
"Every man has a breaking point."
Wanneer de beste vriend van weduwnaar en ex-marinier Harry Brown (Michael Caine) op brute wijze wordt vermoord, zint hij op wraak. Op geheel eigen wijze baant hij zichzelf een weg door een donkere wereld, vol wapens, drugs en bendes, waar hij uiteindelijk oog in oog moet komen te staan met de moordenaar van zijn beste vriend.
Harry Brown
Leonard Attwell
Noel Winters
Marky
pannakoning
slechte film! er zit geen goed verhaal in er gebeurt maar wat, het is niet te volgen en kortom gewoon niet leuk!
pannakoning
HB is toch een flink stuk harder dan Gran Torino maar idd er zijn gelijkenissen.
Meneer Bungel
Trivia: 'Harry Brown' werd gedraaid in de wijk waar Michael Caine is opgegroeid(Elephant and Castle) en, net als de hoofdrolspeler, heeft ook Caine in het leger gezeten. Ben wel benieuwd naar deze film.
Rosicky
behalve dat Gran Torino ongeveer 8x beter is!
Ben ik het totaal niet mee eens. Gran Torino is erg voorspelbaar, en het einde is veel te clichematig. Harry Brown is veel spannender, en heeft ook een veel interessanter hoofdrolspeler.
Filmkriebel
Ik kan me ook niet in pannakonings commentaar vinden. Gran Torino gaat meer de drama-toer op terwijl Harry Brown duidelijk de écht harde aanpak hanteert. Ze tonen gelijkenissen maar zijn ergens ook heel erg verschillend van elkaar.
Snoggey
Deze film heeft mij van het begin tot het einde weten te boeien en was beslist niet saai te noemen. De oude Caine verstaat het vak nog steeds prima. Ik hoop dat hij nog een tijdje op deze voet doorgaat.
pannakoning
nee, gran torino mag dan wel iets voorspelbaarder zijn.
maar heeft een betere hoofdrolspeler die goed woede kan uiten,
ik vind gran torino een stuk beter maar meningen verschillen;)
zorro
goeie Spannende Film doet me denken aan Death Wish zeker de moeite waard
gratis
Mooie film, wordt goed neergezet zonder dat het "te" of ongeloofwaardig wordt. Heb me goed vermaakt
Deze poster vind ik niks vergeleken met de vorige.
Hij past vooral helemaal niet bij de film.
wwelover
Sterke Britse film, met veel emotie gebracht door een zeer sterke Michael Caine. Blijf het een prachtige man vinden, speelt weer ontzettend goed. Het verhaal is niet heel bijzonder, maar wel boeiend en niet echt voorspelbaar, op sommigen aspecten na natuurlijk. Ook het camerawerk en muziek waren erg goed. Vond de overschakeling in begin op camera van mobieltjes wel geinig.
engelen
Michael Caine blijf het toch maar doen en dat op die leeftijd. Echt goed geacteerd.
Spannende mooie film. De echte filmliefhebber moet deze toch gezien hebben. Die Britten kunnen toch wel goede films maken.
deLeeuw
- 1943 stemmen
Net gegeken, en ik moet zeggen een zeer vermakelijke film! Een nachtje slapen en dan zal ik kijken wat ik hem geef.
En inderdaad, wat is dit voor ouwbollige poster, doe mij die vorige maar!!
NiloUtrecht
Redelijke film. Niet echt een sterk verhaal. Een standaard actie film. Had er meer van verwacht aangezien de beoordelingen redelijk goed waren.
Michael Caine speelt wel goed.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
De film wordt gedragen door Michael Caine, blijft een erg goede acteur! Echter wordt deze film nergens echt goed, vind ik. Natuurlijk zijn er gelijkenissen met Gran Torino (het achterliggende verhaal is exact hetzelfde: eigenhandig de buurt schoonvegen), hierboven wordt dat enigszins ontkend maar het valt niet te ontkennen. Maar ik vind Gran Torino echt veel beter, bij die film kreeg ik het wow-gevoel wel.
Het was niet druk gisterenavond in de zaal: 8 mensen. Dat is nu ook wel weer wat weinig voor een film als deze, maar volgens mij heeft ook nog niemand gehoord van Harry Brown.
Heb je zin in een avondje film met hier en daar wat actie, Brits en een oudgediende? Dan raad ik Harry Brown toch wel aan!
Hij past vooral helemaal niet bij de film.
Vindt ik ook die andere poster geeft veel beter beeld van de film.
ezra mendez
Ik vond dit een hele goede film met Michael Caine in een sublieme rol. Het is een actie film maar dan net anders.
Gelijkenis met Grand Torino vind ik onzin..
Rednas 2
Michael Caine acteert bijzonder goed in deze "wraakfilm". Ik vond overigens de acteur die de rol van wapenhandelaar/wietteler vertolkte ook ijzersterk, wat een creep... Het sfeertje deed inderdaad wel wat denken aan Gran Torino, maar dat kwam meer doordat zowel Caine als Eastwood inmiddels mannen op leeftijd zijn, dan door het verhaal zelf. Gran Torino was verrassend, Harry Brown gewoon een goede film, maar wel voorspelbaar.
merijn82
- 1931 berichten
Lekkere wegkijker wel. Als het zelfde verhaal in een Amerikaanse film gebruikt wordt, vind ik het 9 van de 10 keer helemaal niks. Heeft te maken met het rauwe en realistische van deze film. Ook wordt er aardig geacteerd. Wel vond ik de eerste helft van de film wat beter dan de tweede helft. Met name het einde, de scene in de kroeg met de weinig verheffende plot, vond ik niet zo passen bij deze film.
Al met al 3,5 *
DutchSRT
Ben zeker niet van de britse films normaal gezien maar dit was een toppertje..... zeker waarheidsgetrouw al blijft het natuurlijk een film.
Dat er geen verhaal in zou zitten is natuurlijk onzin.
Van het begin af aan geboeid geweest door Harry, samen met m'n vriendin!
Caine doet Charlie.
Maar dan toch beter.
Want dit is een typische wraakfilm. Vrij standaard en slap verhaaltje ook, met dat verschil dat e.e.a. opvalt door een aantal uitstekende acteerprestaties. Met name de boefjes zijn sterk. Evenals Caine die de film draagt.
Goed.
Dutchmeister
Deed me op bepaalde moment zeker denken aan Gran Torino, maar komt zeker niet in de buurt van Gran Torino. Daar GT een goed verhaal heeft, uitstekende one-liners en een meesterlijke Eastwood die zijn rol perfect vertolkt, blijft het hier toch een beetje hangen met Caine. Begint opzich allemaal vrij sterk maar naarmate het verhaal vordert neemt de geloofwaardigheid af. Zaten zeker enkele keiharde scènes in, daarom ook uitstekend vermaak om eens te kijken...
3,5
Insignificance
Een film met twee gezichten waarbij Barber er niet in slaagt om deze samen te laten smelten tot één daverend geheel. Daar kan de glansrol van Caine weinig aan veranderen.
Met de agressie op straat (prima openingsscène) en het mistroostige leven van Harry Brown weet Barber te imponeren. De transformatie van Brown tot iemand die het heft in eigen hand neemt (de moord op de overvaller in benevelde toestand) weet hij ook nog wel aannemelijk te maken. Toch knarst het dan al als bijv. Brown's marine verleden een paar keer wordt opgedreund, een smerige junk in een keurig café opduikt en de bijdrage van de politie in het geheel bedroevend is (en blijft).
Als Harry eenmaal de rug recht en zelf actie gaat ondernemen, raakt de film weliswaar in een stroomversnelling, maar ook uit koers. Ondanks toffe scènes bij de pistolenboer (alhoewel de opmaat hiervan nogal bedenkelijk is) en in het tunneltje wordt het meer en meer een wezenloze crowd pleaser met hinderlijke heroïek van een longpatient. Het slot is dan ook armoedig. Van de oorspronkelijke toon is uiteindelijk jammer genoeg helemaal niets meer over en dat hakt er flink in. Bij mij.
Een (g)rauw portret van een Britse probleemwijk enerzijds en een doorzichtig vendetta-filmpje anderzijds, maar samen is het bepaald geen yin en yang.
Jazzthieve
behalve dat Gran Torino ongeveer 8x beter is!
Nutteloze vergelijking, Harry Brown is een wraakfilm, Gran Torino is dat niet.
Bélon
Niet onaardige wraakfilm maar is toch wat te standaard en voorspelbaar om echt een hoogvlieger te zijn. Op bepaalde punten ongeloofwaardig met name de scene waar de junkies HB als onbekende gewoon binnenlaten en 'm door hun wietplantage leiden, een beetje drugshandelaar zal niet zo te koop lopen met z'n complete handelswaar en dit niet aan iedere onbekende willen laten zien
Kleine 3.5*

Defiance
Drama / Oorlog, 2008

Pusher 3
Drama / Misdaad, 2005
riotself-defensepubonderzoekburgerwachtmoordziekenhuisdrug dealinggeweldweduwnaarlonersubway tunnel army veteranvigilante justice