Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Daniel Barber
Met onder meer: Michael Caine, Emily Mortimer en Iain Glen
Releasedatum: 25 februari 2010
Plot Harry Brown
"Every man has a breaking point."
Wanneer de beste vriend van weduwnaar en ex-marinier Harry Brown (Michael Caine) op brute wijze wordt vermoord, zint hij op wraak. Op geheel eigen wijze baant hij zichzelf een weg door een donkere wereld, vol wapens, drugs en bendes, waar hij uiteindelijk oog in oog moet komen te staan met de moordenaar van zijn beste vriend.
Harry Brown
Leonard Attwell
Noel Winters
Marky
Waackx
Don't mess with the old men
Caine was in mijn ogen geen al te bekende acteur; naast de Batman films waar hij slechts een simiere rol had heb ik eigenlijk vrij weinig van de beste man gezien. En dat is jammer was het eerste wat bij me te binnen schoot bij het bekijken van deze film. De man zet namelijk een indrukwekkende rol neer. Caine rockt als op wraak beluste 60 plusser als hij genoeg heeft van de jongeren die bij hem de buurt terroriseren en zijn beste vriend hebben vermoord. De politie kan er weinig mee en dus besluit Caine voor de harde aanpak te gaan; en die is indrukwekkend.
Niet heel de film is dit echter. De politie bestaat uit standaard vertolkte stereo typetjes evenals de rollen van de ''hang jongeren''. Het is dus Caine die de hele film naar zich toe trekt. Dit doet hij prima tot aan het einde toe; dit gedeelte is te overdreven en strookt met de empirie ten opzichte van de rest van het verhaal.
Uiteindelijk blijft er alsnog een film over die mij prima kon bekoren.
Verwacht geen verrassend verhaal of iets dergelijks, maar een gemiddelde wegkijkprent.
3,0
Caine geen bekende acteur ?
De laatste 23 jaar onder een rots gelegen ofzo ?
El ralpho
Zoals ik al zei; In mijn ogen geen bekende acteur..naast een rolletje die hij had in de Batman trilogie kwam hij me niet al te bekend voor. Wil niet zeggen dat hij voor iedereen onbekend is
Simoensk
Zeer sterke film! Caine was voor deze rol geknipt. Niets op aan te merken. Heel vermakelijk en leuke scenes.
3,75 --> 3,5*
SnakeDoc
Gisteren even gehuurd en het was best een aangenaam filmpje! De aanloop naar het moment supreme was misschien wat langdradig en het einde was net wat aan de matige kant, maar toch waren er genoeg momenten die deze film een welverdiende 3,5 bezorgen!
Bijvoorbeeld een paar hele aardige spannende en lugubere momenten. Vooral de verslaafde pistool / drugs handelaren maakten indruk!
Maar alle credits gaan natuurlijk naar Michael Caine die ik eigenlijk alleen maar van de Batman films ken maar hier een geweldige rol neer zet!
Ook vond ik dat Emily Mortimer het heel aardig deedt!
Haar baas de politie chef was eigenlijk het grootste min puntje van de hele film. Overdreven rolletje. Had niet gehoeven!
Al met al dus een leuk Brits weg kijkertje!
Toch wel een apart genre die wraakfilms. Er zijn de laatste jaren weer enkele bijgemaakt, maar het blijft een leuk genre. Qua verhaal is dit zeker geen echte opvallende film, maar het acteerwerk zit wel goed en de film bevat wel enkele sterke harde scènes. Caine is natuurlijk een grote troef voor de film. Er had misschien wat meer in kunnen zitten, maar uiteindelijk is dit best wel een goeie film geworden. In elk geval een aanrader voor liefhebbers van het genre.
Waackx
Ook vond ik dat Emily Mortimer het heel aardig deedt!
Al met al dus een leuk Brits weg kijkertje!
Ik blijf het toch vreem vinden dat gasten van 23,Caine alleen kennen van Batman.
SnakeDoc
Ja ik kan er echt niks aan doen! Heb laatste tijd veel films gezien maar weinig van hem.
Noem er is een paar waarvan jij vind dat ik hem eigenlijk had moeten kennen!?!
Waackx
Noem er is een paar waarvan jij vind dat ik hem eigenlijk had moeten kennen!?!
Voor jou en mijn tijd: Get Carter,Sleuth,The Man Who Would Be King,
Hannah and her Sisters.
Fims voor Batman Begins,
The Cider House Rules,The Quiet American,Austin Powers 3,Secondhand Lions
cordiacovens
Goeie film, heerlijke wraakactie vond vooral die scène waar hij dat pistool ging kopen erg goed en vond Michael Caine erg goed
Zizzo
Viel mij wat tegen, persoonlijk heb ik het niet zo op wraak-films, ze lijken altijd erg op elkaar en zijn weinig vernieuwend, dit is geen uitzondering. Caine zet wel een aardig personage neer, als één van de weinigen in de film. Het verhaal heeft mij jammer genoeg niet gegrepen.
oemoemenoe
Leuke film met de oude rot van een Micheal Caine...
Hij laat zien nog goed mee te kunnen in de film...
Ik ben zelf een fan van wraakfilms, maar jammer genoeg zie je maar weinig goede wraakfilms...
Ook Harry Brown stelt iets teleur...
Dit komt eigelijk vooral door het script van de film...
Het gegeven van oud tegen jong is aantrekkelijk, de film heeft een actueel onderwerp, maar dit alles faalt met het overbrengen van een goed standpunt...
De acties van de personages zijn te onwetend, ze doen maar iets zonder echt na te denken. Alles word maar vanuit één bepaalde kant gezien. De kant van de held die eigelijk iets "goeds" doet...
Voeg hierbij wat schoffies toe die zo zwart mogelijk afgeschilderd worden en je hebt genoeg kruitvoer voor de film...
Toch vraag je het jezelf wel af of alle schoffies het wel verdienen om te sterven. De meeste zijn door en door slecht, maar in bijvoorbeeld zo'n "Marky" zit toch nog een mens schuil die nog iets van zijn leven kan maken, alleen heeft hij hier wel hulp bij nodig...
Dit word teveel genegeerd door de film...
Er had meer gedaan kunnen worden met dit plan, jammer dat het neerkomt op een geinspireerde wraakfilm die maar op één been staat...
nightbreed
Britse variant op films als de Death Wish reeks, Gran Torino, The Brave One en Death Sentence. Deze film doet zeker niet onder voor de genoemden, ik vond deze film zelfs erg goed. Het is een zeer vermakelijke werkje, zolang je dit soort films niet te serieus gaat nemen. Ik heb me in ieder geval geen seconde verveeld.
Zizzo
Gran Torino, The Brave One en Death Sentence. Deze film doet zeker niet onder voor de genoemden.
Persoonlijk vind ik alle genoemde films stukken beter dan Harry Brown
orbit
- 12092 berichten
Bikkelharde film met sterke Caine.. deed inderdaad aan Gran Torino denken, maar dit was toch wel een stapje heftiger en ook wat rauwer en realistischer.
Fortune
Vind hier veel betere scenes in zitten, opening is hard en dat stuk in de wiet plantage brengt al meer spanning dan die andere films in totaal.
AddictedToMovies
Rauwe Britse cinema waar Michael Caine op zijn oude dag nog een prachtrol aflevert. In een bijzonder sterke beginscène zien we de verschrikking van het zinloos geweld. Met dat als indrukwekkende inleiding, wordt het verhaal goed opgebouwd, waar een oude man in korte tijd zijn vrouw en vriend verliest in een bedorven buurt waar straatschoffies de dienst uitmaken. Met enkele skeletten in zijn kast uit zijn mariniersdagen, borrelt er het een en ander op bij Harry Brown. Op een overtuigende manier gaat hij maatregelen nemen. Sterke debuutfilm (wat je er overigens niet kunt zien) van Daniel Barber die zeer vakkundigde situatie goed weergeeft en de gevolgen die dat heeft op Harry Brown. Maar het is vooral Michael Caine die de film draagt, en de film geen seconde doet vervelen.
Aapje81
Onderhoudend misdaaddrama dat volledig draait op het charisma van Michael Caine. Hij speelt zijn rol heel innemend en met veel klasse. Vooral het contrast tussen Caine en het straattuig wordt erg goed neergezet. Enig nadeel is dat het scenario soms wat warrig is en dat naast de overtuigende prestatie van Caine deze film nauwelijks iets te bieden heeft.
Redelijk.
Aardige misdaad film maar niet echt bijzonder en zeker niet origineel want het was min of meer een soort of Death Wish 3 in combinatie met Grand Torino. Het simpele verhaal stelde niet veel voor en echt realistisch was het allemaal niet. Waar sloeg het in hemelsnaam op dat de politie zat toe te kijken (ze deden niets terug) terwijl ze bekogeld werden met stenen en brandbommen
Dat sloeg gewoon nergens op.
Maar dankzij de actie, Michael Caine en het sterke einde (zelfs enigszins verrassend) was deze film best goed te kijken. De scene waar Michael Caine een geweer gaat kopen bij die freak was overigens geweldig.
JohnRyder
Death Wish op zijn engels, Als Carles Bronson nog had geleefd hadden ze samen de wraakfilm kunnen maken.
appelsapgodin
Een heel rauw verteld verhaal over het troosteloze bestaan dat helaas best wel vaak werkelijkheid is (niet het vigiliante gedeelte, maar wel de wijk, de criminaliteit, het feit dat nobody cares or dares.)
Michael Cain speelt een prachtige rol, maar is zeker niet de enige goeie acteur in deze film, Liam Cunningham als Sid heeft bv ook een aardig lang TV en film CV, onder de thugs heel wat bekende hoofden uit bv shameless en this is England en ze hebben schijnbaar genoeg f-ed up speedfreaks gezien om ze gellofwaardig neer te zetten. De andere acteurs doen het echt goed. Ook al is de wraakfilm vaker gedaan, het werkelijkheids-gevoel van deze film voegde voor mij echt wel wat toe. Deze film gaat niet om geloofwaardigheid of diepgang, alhoewel ze deze zeker niet mist. (Ik miste het niedergeval niet tijdens het kijken, het verhaal heeft het verder niet nodig, alle beweegredenen zijn duidelijk. Caine wordt gelukkig geen kung-fu-opa, maar is beheerst.)
Ik ben na het zien van deze best benieuwd wat Daniel Barber ons nog in de toekomst gaat brengen. Voor een debut film is dit een prima prestatie.
Decec
Een redelijk britse misdaad/drama film...
Acteur Michael Caine is 76 jaar oud...
Hij speelt wel goed, maar zijn leeftijd.... is niet genoeg...
Vervelend vandalisme/jeugd...
Drugs is niets...
Zeker een wraakfilm...
Acteur Michael Caine speelt nog steeds.. ook in 2012..
Nou ik ben benieuwd...
TMP
Aardige film die gedragen wordt door Caine. Caine speelt prima als Harry Brown en de grauwe omgeving wordt ook goed neergezet. De film is boeiend van begin tot eind, maar mist toch iets om een topper te zijn.
gauke
'The Best Britisch Film of the Year', staat er op de dvd-hoes en dat wekt verwachtingen, vooral omdat Michael Caine een van de grootste Britse acteurs is. De film valt me tegen, alhoewel Caine een uitstekend staaltje acteren weggeeft. Het verhaal is te clichématig, te subjectief en te onwaarschijnlijk.
maerk
Harry Brown.
Harry Brown maakt een vlotte start. In de allereerste scène krijgen de mensen met een zwak hart al een waarschuwing dat ze deze film niet af moeten zien. Harry Brown is dan ook bij vlagen een erg harde film. Er komen een aantal erg gewelddadige scènes aan bod. Voor mensen die lekker lui op de bank een actiefilmpje willen kijken is dit toch geen goede keuze, want de concentratie ligt uiteindelijk meer op de gekwelde Brown.
Michael Cain speelt zonder meer erg goed. Harry Brown heeft het niet makkelijk en Cain weet die lijdensweg heel overtuigend weer te geven in zijn spel. De bad guys van de film zijn ook goed gecast, echt van die gasten die je absoluut niet wilt tegen komen in het donker.
De film bevat ook een erg grimmige sfeer, waarbij je je niet op je gemak voelt. Erg goed gedaan, zo voelen we ons een beetje als de hoofdpersonages in de film.
De film bevat goed acteerwerk, ziet er erg gelikt uit en is soms beangstigend realistisch, maar voor mij werd het nergens écht goed. Alles draait om Harry Brown en hoewel ik zijn lijdensweg eerst heel aangrijpend vond, was dat aan het einde niet meer. Het personage was mij niet interessant genoeg meer. Daarnaast is het uiteindelijk gewoon een wraakverhaal zoals we er al zoveel gezien hebben, niet zo bijzonder. Erg jammer vond ik ook het gebruik van CGI bloed, zo leek dit net een slechte slasher.
3,5*.
Blarown
vond deze beter dan Gran Torino,
meer actie, meer bloed
een heel leuk filmpje
condomafia
Opzich goede film, maar de rol die Emily speelt haalt de hele film naar beneden. Tempo is ineens weg en ik irriteerde me aan haar personage. Een iets vlottere vrouw had de film een stuk beter gemaakt.
maxcomthrilla
Heftig!
De film begint gelijk goed met een prachtig gefilmde scene, weliswaar in een naargeestige en bedreigende setting. Hierna neemt de film even gas terug en maakt de regisseur ons fijntjes duidelijk dat de hoofdpersoon in een door jeugd geterroriseerde achterstandswijk woont waar het niet fijn vertoeven is. Aanvankelijk gaat de misère aan Harry Brown voorbij, maar als er zich plots een noodlot voltrekt in zijn omgeving knapt er iets in hem.
De regisseur levert een knappe prestatie af door een film af te leveren waarin de politie machteloos toe moet zien hoe een wijk is veranderd in een wetteloze jungle, waar je je leven niet zeker bent en alleen de allersterksten overleven. Michael Caine is fantastisch op zijn plaats als iemand die helemaal niets meer te verliezen heeft.
De scenes bij de drugsdealers, in de tunnel en in zijn totaliteit: de intimiderende, onbehagelijke sfeer in de laatste 15 minuten blijven mij nog wel even voor de geest staan. Een dikke 4*
maithekke
behoorlijk sterk!
De sfeer zat er goed in en de acteerprestaties waren echt heel goed.
Er zaten bovendien een aantal sterke scene's in waardoor ik helemaal het verhaal in gezogen werd.
Een soort verhaal als deze is natuurlijk niet nieuw maar dat stoorde me voor geen moment. Vanaf de eerste scene kreeg ik die ongemakkelijke, beklemmende sfeer mee.
Ik vond alleen eerlijk gezegd de politieagente wat minder sterk. Ze kwam op de een of andere manier een beetje geforceerd op me over. Ik vond haar verder ook niks speciaals en was in mijn ogen een van de mindere personages,
De jongeren en michael cane daarintegen waren ijzersterk. En ik vond degene die harrry's vriend speelde ook behoorlijk goed, De wanhoop spatte van hem af.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Defiance
Drama / Oorlog, 2008

Pusher 3
Drama / Misdaad, 2005
riotself-defensepubonderzoekburgerwachtmoordziekenhuisdrug dealinggeweldweduwnaarlonersubway tunnel army veteranvigilante justice