• 9.377.375 stemmen

The Last House on the Left (2009)

Horror / Thriller | 110 minuten / 114 minuten (unrated version)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 110 minuten / 114 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Dennis Iliadis

Met onder meer: Sara Paxton, Monica Potter en Garret Dillahunt

Releasedatum: 11 juni 2009

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Last House on the Left

"If someone hurt someone you love, how far would you go to get revenge?"

John en Emma Collingwood en hun dochter Mari verblijven in een vakantiehuis in de bossen. Mari krijgt toestemming van haar ouders om haar vriendin Paige op te zoeken in het nabijgelegen dorp. Maar wanneer het tweetal daar in de handen van een groepje criminelen terechtkomt, worden ze ontvoerd...

avatar van cdman19800

cdman19800

Vond deze echt wel eens iets anders, de laatste scene hoefde er voor

mij echter niet bij.

avatar van Nivo

Nivo

gekeken met me vriendin, in de hoop dat we eens een keer een film konden kijken die ik leuker vond dan zij.. dit is helaas niet gelukt..

ik kon me totaal niet inleven met de personages en het hele horror gebeuren kon ik ook nog niet echt terug vinden.. me vriendin daarentegen zat de hele film op het randje van het bed omdat zij hem wel eng vond en zich echt in kon leven met Emma.. ik heb vooral kunnen lachen om deze film.. zeker de laatste 2 minuten waren dramatisch slecht,.

2 * gemiddeld voor ons...

avatar van Bullit

Bullit

Ik hou niet van horror maar deze was zeker de moeite waard.

avatar van Mai*

Mai*

Ik heb me zeker vermaakt.. al vond ik de verkrachtingscene erug heftig!!

avatar van robinb

robinb

Aardige film die me na het lezen van alle reacties hier wel een beetje was tegen gevallen.

Ik had hem veel bruter verwacht, maar ik vond eigenlijk geen enkele scene schokkend. Ook die verkrachting scene waar men hier zo over spreekt vond ik helemaal niet zo erg, je zag helemaal niets, en schokkend was het totaal niet.

Ik had verwacht dat het een beetje in de trend van Eden Lake zou zijn, maar die was in mijn ogen echt een stuk schokkender dan deze.

Maar al met al was het best een redelijke film, geen topper, maar wel de moeite waard om een keer te kijken.

2.5 ster

gr

avatar van renalpha

renalpha

robinb schreef:

Jouw mening is echt te kansloos en zooooo onopbouwend.
Als je lekker wilt kijken naar meiden die v... worden, ga dan alsjeblieft naar een psychiater.

Deze film was 100% geloofwaardig, een goeie film.

-spoiler-

De moeder die het aanvoelt dat er iets niet pluis is, daarnaast de verkrachtingscenen.

Die vond ik echt verschrikkelijk, je voelde mee met de ouders.

-spoiler-

Daarbij was het niet toeval dat ze naar het meisjes huis gingen. Zij leidde hen de weg. - leer een film kijken en dan pas kritiek geven

Deze film is perfect geacteerd en goed in mekaar gezet, 4.5 sterren.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Pff dat jij je nou zo laat meeslepen door zo'n overgedramatiseerde, uitgekauwde film, hoeven anderen dat toch niet? Vind zelfs een aflevering van Law&Order nog spannender en schokkender (m.u.v. de gore uiteraard). En uiteraard zijn verkrachtingen een van de ergste dingen, voordat je mij ook al gaat verdenken van psychopatische trekjes.

avatar van Sasja

Sasja

het probleem met deze film, imo, is dat het té geloofwaardig en té realistisch is waardoor met deze film ik niet kan genieten. Ik vind het juist beter om uit realisme te stappen. Als ik iets over verk... wil zien of horen kijk ik wel naar het nieuws. Er gebeurt al genoeg daarvan in de wereld, waarom zou je dat dan ook nog eens in een film willen zien?

nee ik zeg het nog een keer, dit is bagger an de bovenste plank

avatar van jadolino

jadolino

Goede film.

Spannend,niet verslappend en hoe meer psychopatisch wil je het nog hebben, aanrader.

avatar van The Oceanic Six

Sasja schreef:

nee ik zeg het nog een keer, dit is bagger an de bovenste plank

Ik raad jou Irriversible eens aan. Kijk je meteen niet meer zo dramatisch richting deze verkrachtingsscene.

Is dat trouwens een woord dat je niet mag noemen ofzo?

avatar van robinb

robinb

renalpha schreef:

Jouw mening is echt te kansloos en zooooo onopbouwend.

Jouw reactie zegt meer iets over jezelf dan over mij. Ik heb juist aangegeven dat ik het een redelijk goede film vind, nergens hoor je mij zeggen dat deze film enorm slecht is.

En het gaat me niet om het plezier mbt het kijken naar een verkrachting, maar ik reageerde nav de berichten dat die scene zo schokkend was, maar vergeleken bij andere films vond ik het juist enorm meevallen.

renalpha schreef:

Deze film is perfect geacteerd en goed in mekaar gezet, 4.5 sterren.

Tja ook dit is een bijzonder vreemde reactie. Nergens heb ik iets gezegd over de wijze waardoor ze bij haar ouders terecht kwamen. Volgens mij mis jij echt een of ander chromosoompje in je hoofd hoor.

Dus lees voortaan aub eerst iemands reactie goed en volledig voordat je nutteloze commentaar en kritiek levert, dat lijkt me wel zo handig.

Ook als ik kijk naar je stemgedrag denk ik niet dat jij in een positie bent om iemand anders te bekritiseren !!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

TrippelDee schreef:
... De hele verhaallijn wordt hier al verteld. Zelfs het verrassingselement van het tweede uur word verklapt.

Kan dit niet veranderd worden?
Bij deze. Het plot gaf inderdaad veel te veel weg. Daarnaast ook de unrated versie toegevoegd bij de speelduur, want die heb ik gezien en staat ook op IMDb.

Ik vond het wel een prima filmpje. Redelijk spannend en vermakelijk. Mooie hoofdrolspeelster, maar dat is tegenwoordig een must natuurlijk in horror- en/of thrillers. Een paar best wel heftige scénes, zoals Mari die verkracht wordt. Wel jammer dat de film echt een behoorlijke stapel cliché's uit de kast haalt; een afgelegen huis, geen telefoonbereik, sleutels (in dit geval van de boot) die natuurlijk nooit te vinden zijn, etc. etc. Daarnaast is de vader wel erg toevallig een dokter die precies weet hoe hij z'n dochter moet behandelen. Maar... oké, buiten dat vond ik het wel prima eigenlijk. Zo nu en dan de nodige spanning, prima score van John Murphy en een paar erg sterke scénes. Ook wel wat mindere trouwens, die de vaart er wat uit halen, maar over het algemeen toch een makkelijke voldoende. Ik heb me goed vermaakt.

Heerlijke film.

Spannend, soms beetje voorspelbaar, maar kijkt lekker weg.

Film is ok in zijn genre. Verhaal is standaard, acteurs komen overtuigend over. Voldoende spanning en geloofwaardigheid. Kortom een 3,5.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Wat een gruwelijke film. Niet zo zeer qua bloed en zo maar meer qua wreedheid. Toen die verkrachtingsscene in beeld kwam (al hoef ik die eigenlijk niet meer te spoileren omdat iedereen dat zo ongeveer wel weet) heb ik hem uit gezet. Ik vond het gewoon te erg voor woorden. Ik ga hier niet op stemmen omdat ik hem niet heb afgekeken.
Hij is wel spannend moet ik toegeven.

avatar van Sagitario

Sagitario

Wat een film, het begint heel anders wat niks verder in de film te maken heeft. De scene's lopen goed over elkaar zodat je een spannend beeld krijgt. De spanning werd steeds opgebouwd totdat er een ontploffing komt van gebeurtenissen. Maar ik vond best een hele goeie film

avatar van Tazke

Tazke

Tegenvaller. Had er echt meer van verwacht, maar tegenwoordig doe ik dat wel vaker van films ; ).

Vermakelijk, maar niet echt een topper.... Voor een regenachtige zondag goed genoeg....

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Sagitario schreef:

Ik begrijp er niet veel van wat jij allemaal typt

avatar van Cyberator

Cyberator

Ik begreep niet echt waarom er zo veel nadruk op dat broodmes lag?

(hadden ze misschien zin in een avond snack )

Top film , enkel einde wat goedkoop.

avatar van Fryce

Fryce

Zaten een aantal gruwelijke scenes in deze film, erg goed gemaakt. Vond beide vaders niet zo heel sterk acteren. De rest was wel ok. Verhaal is verrassend fris. En een lekker einde. Prima film al met al.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Voor een remake is dit meer dan goed. Ik vond hem zelfs iets beter dan het origineel uit 1972. Het origineel is duisterder en dramavoller mede doordat de dochter sterft. De remake aan de andere kant is véél spannender, overtuigender en leuker. Hoewel het soms voorspelbaar was, straalt deze remake een aparte frisheid uit.

Hij volgt de originele niet helemaal en maakt er een eigen versie van. Ik ben blij dat hun dochter het heeft overleefd, ze hadden immers al een zoon verloren. Ik vond de film zéér spannend. De originele moest het vooral van zijn shock value hebben. Gelukkig hoeft deze remake niet te veel deze kant op te gaan om te kunnen vermaken.

Kijkplezier, het hakt er meteen goed grof in bij deze film het acteerwerk vind ik ook erg goed de film bouwt lekker spannend op zeker 3,5 ster waard.

Het niet kunnen inleven in de personages vind ik onzin bij dit soort films want zodra je dit gaat doen,dus meer diepgang geven aan de personages krijg je er iets anders voor terug namelijk langdradigheid en daar zit je niet op te wachten bij een griezel/horror film.

Alleen die allerlaatste laatste scene had ik iets anders gedaan daar kan je leukere dingen voor verzinnen.

Haha wat las ik nou;verkrachting je ziet niks?Dan moet je ander soort films huren perfert

Ik vond deze film niet echt lekker wegkijken. Bij de scene in het bos
waarin Mari wordt verkracht en Paige neergestoken
begon ik eigenlijk te twijfelen of het wel leuk was naar deze film te kijken. Ik kijk toch een horror ook een beetje om te ontspannen en hier werd ik eigenlijk een beetje triest van; ik kreeg nou niet echt zin om een chipje weg te peuzelen.
Ik ben echt wel wat gewend, maar vooral het totale gebrek aan humor in deze film maakt het zwaardere kost dan andere films.
De laatste scene stond dan ook in schril contrast met de rest van de film en had men beter ook maar weg kunnen laten of beter invullen.

avatar van Nasty

Nasty

Prima gedaan deze film ,je zit er gelijk lekker in.

Helaas is het verhaal soms wel wat voorspelbaar af en toe zitten er ook ook wat foutjes in het verhaal .

Het acteren was niets mis mee en ook het camera werk was goed gedaan .

Goede horror /thriller om je een avondje lekker mee t e vermaken .

Film wat mij betrefd boven het gemiddelde 3*

avatar van deTuinman

deTuinman

precies zoals nasty laat weten waeren het acteer- en camerawerk de kernpunten van deze film, verder erg doorsnee

de verkrachtingscene is erg overrated, mensen moeten dan maar wat meer films gaan kijken

avatar van Ossenkar

Ossenkar

Vreselijke film met een scene waar een jonge meid verkracht word door een of andere gore klootzak duurt gewoon te lang na drie minuten geschreeuw en gejank even `doorgespoeld`

Voor de rest een doorsnee verhaaltje
erg slecht acteerwerk en belichting was hier en daar ook matig te noemen.
dus gewoon een zaad-film geen woorden meer voor.

half sterretje

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ossenkar schreef:

dus gewoon een zaad-film.

Een zaadfilm.. Nou, daar kunnen Mari en Krug je alles over vertellen.

avatar van The Oceanic Six

Wordt lastig, het is immers onbeleefd om te praten met een volle mond.

avatar van toetje1977

toetje1977

Geen horror vind ik. Eerder een logische reactie van die ouders... Kreeg een beetje een ongemakkelijk gevoel toen die ouders echt wraak gingen nemen, je zag gewoon dat ze bepaalde grenzen gingen verleggen en dat was erg goed gedaan. Kan me voorstellen dat je zoiets doet, maar dat je zelf ook wel gruwelt van hetgeen je doet. Wat dat betreft prima gedaan.

Heb de unrated versie gekeken, ik kan me voorstellen dat een bepaalde scene de bioscoop niet gehaald heeft (scene in het bos met de meisjes)... die had er wat mij betreft uitgelaten kunnen worden...

Oh en die laatste scene... die past er niet echt bij... en mijn magnetron werkt niet met de deur open...

avatar van Kisje

Kisje

't is inderdaad te veel opgebouwd, je ziet gewoon wat gaat komen.
Ze is een goede zwemmer? Goho, wat'n geluk dat ze bij een meer was dan.
Ze heeft'n kettinkje aan dat dan wijst op al het dramatische dat ze al heeft meegemaakt én het komt ook nogeens van pas op het einde, amai, amai.

Komaan, dat kon stukken beter. 't Is géén horror.