Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 110 minuten / 114 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Dennis Iliadis
Met onder meer: Sara Paxton, Monica Potter en Garret Dillahunt
Releasedatum: 11 juni 2009
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Last House on the Left
"If someone hurt someone you love, how far would you go to get revenge?"
John en Emma Collingwood en hun dochter Mari verblijven in een vakantiehuis in de bossen. Mari krijgt toestemming van haar ouders om haar vriendin Paige op te zoeken in het nabijgelegen dorp. Maar wanneer het tweetal daar in de handen van een groepje criminelen terechtkomt, worden ze ontvoerd...
Mari Collingwood
Paige
Giles
Morton
AchmedATM
Zo schokkerend was het niet echt, vrienden van me die het eerder hebben gezien zeiden dat het echt schokkend was. Maar ik heb erger gezien in o.a. de film Deadgirl. Ik zal ooit eens een keer de Unrated versie gaan kijken maar de Rated-R versie was gewoon niet wat ik had verwacht.
Ik geef het 3* voldoende maar kan veel schokkender.
scorepio
Gedaan met de "tienerslasher's" moeten ze in Hollywood gedacht hebben , want deze is ( misschien in navolging van de nieuwe Franse horrors ) bloederig , bruut en shockerend realistisch.
Zelden leef je zo mee met de personages en zelden wil je "bad guys" zo zien terug gepakt worden.
Alleen de allerlaatse scene vond ik wat "onnatuurlijk " aanvoelen.
Kan een microgolfoven trouwens werken met de deur open ?
Naast dit ene puntje van kritiek , beslist een aanrader.
AchmedATM
Alleen de allerlaatse scene vond ik wat "onnatuurlijk " aanvoelen.
Kan een microgolfoven trouwens werken met de deur open ?
Ja, je moet alleen zodra je het deurtje open hebt iets in de gaten steken waar de deur sluit. Dan gaat het aparaat ervanuit dat het dicht is. En kan je er gewoon gebruik van maken.
scorepio
Bedankt , niet aan gedacht.
treeass
Een van de beste thrillers die ik de laatste tijd heb gezien. Zeer realistisch op elk vlak. Spannend van begin tot eind. Heb me echt geen moment verveeld en das lang geleden.
GroovyDrummer
Pittige film, idd erg realistisch. Goede cast met simpel verhaaltje.
Spanning zit er goed in, zeker een aanrader!
mock turtle
erg goede film: mooi realistisch gefilmd en goede langzame, spannende opbouw van het verhaal.
enig minpuntje: mensen blijven, ondanks fataal nekschot of messteek 15 cm diep in het hart, wel erg onrealistisch lang in leven. een en ander mag natuurlijk best beetje aangedikt worden, maar helaas doet dit het overige realisme van de film een beetje teniet.
daarnaast weet ik niet waarom dit horror is, want het is wel erg bloederig, maar afgezien van dat zou ik het gewoon een thriller noemen...
wel een heel sterke thriller!
TrippelDee
- 1910 stemmen
wat een spoilers in de synopsis alleen al trouwens......
Inderdaad. De hele verhaallijn wordt hier al verteld. Zelfs het verrassingselement van het tweede uur word verklapt.
Kan dit niet veranderd worden?
Je kunt de synopsis zelf aanpassen; klik boven de poster op 'Corrigeren'.
ajacied4life
Heerlijk gruwelijke film dit. Lekker veel bloed spanning en goede actreeprestaties. Als kijker kreeg je ook alle moorden lekker uitgebreid te zien en je ontwikkeld een enorme haat aan die criminelen. Vooral de laatste scene was vet.
Ik vond dit echt een geweldige film dikke aanrader!
charmed one
een geweldige remake.ik had hem een stuk minder verwacht. maar hij is lekker spannend heb me geen moment verveeld.
wimpiee1
De film is zeker een aanrader !!!!!!!!!!!
moet je wel een keer gezien hebben...
Beloki
Tophorror.
Goede acteurs, goed verhaal en continu spannend. Vooral dat gegoochel met de neus van die badguy was goed uitgewerkt. Pakt em ff op zijn zwakke punt, haha. Sowieso waren de moorden heftig. Zo moet horror zijn.
Absoluut een aanrader.
B.
mandy_1989
Een echte aanrader voor mensen die graag op het puntje van hun stoel zitten. Ik heb wel moeten slikken.. Absoluut een goede film.
*5*
Exploitation
Redelijk goede remake van de originele versie.
Maar ondanks dat deze versie langer duurt en je dus iets meer tijd krijgt om de karakters te leren kennen, miste ik enorm het grimmige jaren 70 sfeertje, wat het origineel (in mijn ogen) vrij heftig maakt!
Dat zelfde verschil (de sfeer) vond ik ook bij de Texas Chainsaw Massacre remake een grote rol spelen ten opzichte van het origineel!
misteryland
goede film, cast, verhaal (remake)
het was all even geleden dat ze nog is met een deftige thriller afkwamen, maar deze doet het toch
aanrader mense !
zeker een 4*
zjandannybob
Beetje saaie film als je al zoveel horror/thrillers gewend bent die de laatste tijd allemaal beetje magertjes zijn.
Kijk voor een echt aangrijpende film 'the girl next door'. Deze wordt geen moment spannend en is ook vanaf het begin voorspelbaar. Paige acteert daarbij ook nog in der rolletje zeer slecht. En de wonden zien er maar nep uit. En ik vind de gevechten ook maar beetje over de top uitgewerkt.
Kon me de gehele film ook niet inleven in de karakters.
Ook het einde slaat nergens op. Ofja kon daar opzich wel om lache. Maar het was niet wreed ofzo.
Jammer had hem beter verwacht.
narva77 (crew films)
Min of meer wel, ja. De uitwerking en het decor is nogal anders, maar het verhaal is duidelijk geleend van Jungfrukällan (1960) .
Naomi Watts
De titel zocht ik al een tijd en was te lui om zijn oeuvre af te zoeken, thanks.
narva77 (crew films)
JDSsmetje
Mooie en aangename horrorthriller die jammer genoeg ook niet aan de veelvoorkomende probleempjes kan ontsnappen. Clichés dus. Maar ik vond het grootste deel van de film best wel spannend. Alleen de grote finale vond ik dan weer zeer voorspelbaar, jammer daarbij had ik iets meer originaliteit verwacht. Ook het feit dat het weer stormt is misschien een cliché maar ik vind dat het wel een groot pluspunt geeft aan de sfeer en setting. Al bij al heb ik me flink vermaakt, met vele spannende momenten en hier en daar een beetje emotie. Wegkijkertje voor de horrorliefhebbers.
Exploitation
I know.
Heb de Bergman film ook gezien, maar ik doelde zelf dus op de Wes Craven film met de zelfde titel
Kuwiel
Kon mij niet boeien ! standaard verhaaltje, slecht geacteerd en met te veel geweld .Heb m afgezet.
Bottleneck
En helaas alweer een slechte horror van Amerikaanse bodem (hoewel horror...), dat wordt een lang lijstje. Pas de laatste twintig minuten gaat het er heftig aan toe, maar dan is het meer een over-en-weer-vechtfilm met een paar ranzige stukjes, dan een horror. De moorden zijn wel redelijk bruut.
Daarvóór vind ik het niet echt om aan te zien, de cliches vliegen je om de oren. Lieftallig meisje wordt aangevallen door overdreven slecht neergezette Hollywood-bad-guys. Gelukkig kan ze goed zwemmen en dat wordt dan ook natuurlijk haar redding, en dat papa een dokter is komt ook goed uit.
De meeste scenes worden te lang uitgerekt zodat er geen vaart in de film zit, de verkrachtingsscene, en dat getreuzel in de keuken de hele tijd. De muziek eronder is ook vaak overdreven emotioneel, om nog maar eens extra te benadrukken dat het toch wel heel erg is wat er allemaal gebeurt.
Het einde is ook redelijk voorspelbaar en dus teleurstellend. En ze leefden nog lang en gelukkig. En dat Justin een goeie rakker is ligt er ook al zo dik bovenop.
Wat is dat toch met sommige Amerikaanse horrors, alles moet in hapklare brokjes worden aangeleverd. Geef mij maar liever de heftige Europese horrors van de afgelopen jaren, in plaats van de zoveelste remake zoals deze.
De allerlaatste scene is wel treffend, een slomo van de vier in een bootje met een suf pianomuziekje eronder, past goed bij een rtl-4 drama.
En het toppunt was nog wel dat de vader letterlijk de lucht in vloog toen ie werd bekogeld met... een stapel kleren.
schorpio1970
Niet echt een horrorfilm, maar wel een gruwelijk goede thriller.
Gore-momenten waren top.
Misschien hier en daar beetje voorspelbaar, maar dan wel weer een verrassend einde.
johnrambo
Het verhaal is niet echt origineel en vernieuwend maar de uitwerking mag er zeker zijn. Voldoende spanning en tot de laatste minuut boeiend. Het acteerwerk van alle acteur/trices was goed.
Het plot mag met een korrel zout genomen worden, maar blijft voor dit genre voldoende geloofwaardig.

The Last House on the Left
1972

Dit zijn de beste recente horrorfilms volgens Stephen King

Vijf remakes die veel bekender zijn dan het origineel

Plein Soleil
Misdaad / Thriller, 1960