Genre: Thriller / Actie
Geregisseerd door: Tony Scott
Met onder meer: Denzel Washington, John Travolta en James Gandolfini
Releasedatum: 20 augustus 2009
Plot The Taking of Pelham 1 2 3
"I can't get it out of my head. I'm gonna die today."
Een groep criminelen onder leiding van Ryder (John Travolta) kaapt de New Yorkse metro 'Pelham 1 2 3' en eist een enorme som losgeld, namelijk 10 miljoen dollar. Ryder wil dit bedrag binnen een uur in zijn bezit hebben, anders zal er elke minuut na de deadline een passagier sterven. Toezichthouder Walter Garber (Denzel Washington) probeert met zijn kennis over de metro de criminelen om de tuin te leiden, maar heeft zelf geen idee welke vluchtroute zij in gedachten hebben.
- The Taking of Pelham One Two Three (BoekMeter)
- The Taking of Pelham 1 2 3 (MusicMeter)
- Kijk op meJane
George, teen hostage
George's Girlfriend
Mother-hostage
lars-pixar
The Taking Of Pelham 123: Goeie film ik had meer actie verwacht, maar het was meer een film waar ze in gingen onderhandelen. Een paar min punten was van die politie auto's en motors die het geld vervoeren en toen over de kop vlogen of over een auto vliegen vind ik dom in de film een beetje jammer, verder goeie cast wel grappig om te zien hoe Denzel Washington moet samen werken met John Travolta!! Nu zie ik ook dat er een stuk of 3 films van The Taking of Pelham 123 zijn gemaakt waarom is dit egt gebeurd>?
slechterug
best een goeie film, Het was meer een drama dan een actie film vond ik.. Alleen maar onderhandelen bla bla bla, daarna kan je wel voorspellen wat er gaat gebeuren. Ik had meer actie verwacht. Misschien komt er nog wel een nieuwe film van de beruchte 1.2.3.....
Compendium
Beste ,
Ik vond deze film eerder matig . Een goede Denzel Washington .
Maar ik vond John Travolta wat ' overacting ' .
Voor de rest een typische Amerikaanse film .
De eerste versie van The Taking ... vond ik dan wel uitstekend .
Rik
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Toch wel wat tegenvallend.
Begint wel erg fijn, vooral visueel (wat dan jammer genoeg wel enkel in het begin is).
Het grootste gebrek van de film: spanning. Het vele gepraat (en gescheld) voelt af en toe wat onnodig aan, en brengt niet echt spanning in de zaak. Ook het momentje waar Garber nog 6 min had om daar heen te komen en nog een paar minuutjes met z'n vrouw ging bellen haalde me nogal uit de film (telefoongesprek was me sowieso iets te subtiel).
Ook zien we wat politie neer crashen, allemaal leuk en aardig, maar voegt verder ook niks toe aan de spanningsboog (enkel dat ze haast hebben).
Cast is oke. Denzel weet het wel weer goed te spelen, het is meer de rol die me stoort. Allemaal leuk en aardig dat een meer random persoon de rol van politie/bemiddelaar op zich neemt, voelt alleen nergens aan als de heldhaftige protagonist die het (vooral richting het einde) probeert te zijn. John Travolta, nooit echt van de man gehouden, maar weet ook z'n rol aardig neer te zetten, alleen voelt ook zijn rol niet geheel aan als die van een bad guy. Verder nog wat andere bekende koppen in bijrollen die ook geen storende factor vormen, ook niet qua rol.
Einde voelt ook niet geheel bevredigend.
Jammer, meeste filmpjes van Tony Scott weet ik wel te waarderen, maar dit is de eerste tegenvaller. Weet desondanks nog wel te vermaken. Net geen voldoende.
sinterklaas
Het is toch altijd wispelturig bij Scott: de ene keer maakt ie gewoon leegloop actiefilms en de andere keer klassiekers. 1 2 3 was ook weer zo'n standaard actie film, maar daar was ook zeker niks mis mee. John Travolta is weer lekker bezig op zijn ouwe dag als Badguy Ryder en zit weer bomvol van de heerlijke dialogen en Denzel Washington is ook weer aardig neergezet als Garber. Verhaal: Ryder gijzeld metro en eist 10 miljoen dollar van de burgemeester. Punt. Nouja, wat kunnen we er verder nog van maken? Nouja, de dialogen, spanning en natuurlijk ook nog de fijne aanwezige actiescene's. En natuurlijk kijken hoe Garber en de politie de klopjacht opent op Ryder.
Verder zijn de wilde technische beelden van New York enz ook fantastisch en het lijkt er ook op dat de NY politie niet eens normaal een politieauto kan neerzetten of besturen. Want maar 1 draai om de stuur en ze botsen al overal tegenaan en vliegen in het ronde.
Ach, verder weer een uitstekend gijzelings actiefilm. Komt er wel weer mee door.
88Fabian
Deze regiseur heeft naar mijn mening maar 1 goeie film gemaakt genaamd 'Man On Fire' dit jaar komt een film van hem uit WEER kan je wel zeggen want het lijkt wel per jaar te gaan nu,dat kan je ook wel merken,het idee van deze nu film genaamd 'Unstoppable' is simpelweg gejat van 'Speed' als je de onderstaande trailer bekijkt begrijp je wat ik bedoel,ook het kleurgebruik van de film is weer enorm kitsch (wansmaak) voor degene die niet weten wat ik hiermee bedoel,
bekijk de trailer en u zult zien.
GuyB
Tja, dit moet dan een Thriller wezen.
Als je echt eens niets te doen hebt en wat geld kwijt wilt koop/huur je deze. Je zult je niet vervelen, maar ook niet echt amuseren. Een doorsnee-film.
nairobi
bekijk de trailer en u zult zien.
Vind de trailer er eigenlijk best veelbelovend uitzien,, de kleuren spreken me eigenlijk ook wel aan,, ach smaken verschillen zullen we maar zeggen....
Monkey68
Metrootje, groepje gevaarlijke jongens en een aan de kant geschoven held. Gáááááp, WAT een baggerzooi, zeg.
MyOwnStyle
Heb je nog een andere reden behalve dat ie niet zo origineel is? ;p
ibrahimovic9
mooie film, goed acteer werk. alleen jammer dat het bijna alleen op een plek afspeelde
timbo_
Prima voorbeeld van een remake die mij vooraf nogal overbodig leek maar die achteraf toch een welkome aanvulling op het origineel genoemd mag worden. Allereerst is de film er qua acteerwerk zeker niet op achteruit gegaan. Denzel Washington is lekker op dreef en John Travolta vind het overduidelijk bijzonder leuk om weer eens een prettig gestoorde bad guy te spelen.
Verder blijft ook het basisverhaal van een metrokaping en de daaropvolgende verbale confrontatie tussen de overvaller en de toezichthouder van de New Yorkse metro meer dan de moeite waard. Enige minpuntje blijft wat mij betreft dat de film richting einde enigzins uit de bocht vliegt en het daardoor bij lange na niet haalt bij de ontknoping uit het origineel. Toch een hele dikke voldoende voor The Taking of Pelham 1 2 3.
Kleine 4 sterren
joeythebest
Had van Travolta en van Washington iets meer verwacht. De rollen zijn goed uitgevoerd, maar de film is allemaal iets te gemakkelijk.
dave
Matige actiethriller die zoveel mogelijk het boekje probeert te volgen. Typische bad-guy/good-guy wisselwerking, dito opbouw en een voorspelbaar einde. De dialogen tussen beide hoofdpersonages zijn vrij simpel en weinig omvattend. Veel meer dan het clichématige gelul over religie en dergelijke ga je niet tegenkomen. Washington geeft zijn rol nauwelijks iets van waarde mee, hetgeen al gauw resulteert in een afname in interesse. Travolta scoort hoger, doch lijkt niet de gepaste overtuigingskracht te vinden.
Over het algemeen valt er slechts heel af en toe daadwerkelijk iets te beleven. Van echte spanning was eigenlijk geen sprake, maar sommige scènes in de New Yorkse tube waren wel goed vormgegeven. Daarnaast valt de regie nauwelijks iets kwalijk te nemen. Allemaal wat te gemaakt, maar hier voldoende.
2,50
Mars4i
Tony Scott + Denzel Washington + John Travolta, dat zou toch een veel betere film op moeten leveren. De enige die zijn normale niveau haalt is Washington. De stijl van filmen is erg rommelig naar mijn mening. B.v. de scene waarbij het losgeld naar het metrostation wordt gebracht verloopt erg rommelig. Travolta vind ik erg overdreven acteren.
NKS
hmmm, nie zo... Travolta was matig, hij kan betere slechterikken spelen.
MMXMMX
Lekkere film die je mee sleept naar het einde .
Leuk dat hij de melk niet is vergeten
intezar
Lekkere film die je mee sleept naar het einde .
Waar helemaal niets gebeurt.
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Mooie film. Ik vond het verhaal redelijk, de acteerprestaties waren goed. Er zat niet al te veel actie, maar het was wel spannend.
The Almighty
Goede, spannende film met een uitstekend acterende Travolta en Washington.
3e verfilming van dit verhaal. Geen flauw idee waarom dit zoveel verfilmd is, want meer dan een gijzeling in een trein is het niet. Scott en de combinatie tussen Travolta en Washington maken nog wat goed, maar die hebben toch ook al beter afgeleverd. Resultaat is een goed onderhouden, maar toch doorsnee actiethriller. Leuk om een keertje te zien, maar ik vrees dat ik hem volgende week al vergeten ben.

Blood Diamond

Seven Pounds
Drama, 2008

Law Abiding Citizen
Drama / Thriller, 2009
new york citygijzelaarmotorcycle crashremakenew york subwaysubway train stock marketsubway tunnel post-credits scene