My Sister's Keeper (2009)
Geregisseerd door: Nick Cassavetes
Met onder meer: Cameron Diaz, Abigail Breslin en Alec Baldwin
Gesproken taal: Kroatisch en Engels
Releasedatum: 27 augustus 2009
Plot My Sister's Keeper
"A tale of life, love, and letting go."
Kate (Sofia Vassilieva) en Anna (Abigail Breslin) hebben een band die hechter is dan die van de meeste zusjes: hoewel Kate ouder is, is ze afhankelijk van haar kleine zusje. Haar leven ligt zelfs in de handen van Anna, zij is namelijk een 'donorbaby', een kind dat geboren is om lichaamsdelen af te staan aan haar zus als die deze nodig heeft. Anna besluit dat dit niet langer zo door kan gaan en regelt een advocaat. Sara (Cameron Diaz) is een liefhebbende echtgenote en moeder die haar carrière als advocaat heeft opgegeven om voor haar dochter te zorgen. Ze verliest zichzelf soms in haar rol als de toegewijde zorgverlener die ze is geworden in haar strijd om Kate te redden. Hun enige zoon Jesse (Evan Ellingson) voelt zich onzichtbaar terwijl Kate en Anna alle aandacht krijgen.
Sara Fitzgerald
Aunt Kelly
Jesse Fitzgerald
Gus
Sander14
Sterke film die verschillende emoties losweekt. Naast het 'bleitfilm'-gehalte wil ik ook de humor aanhalen. Ik heb bij momenten echt goed moeten lachen met de aanwezige humor (vaak door Alec Baldwin ten berde gebracht). Aanrader!
hedrick
Had toch meer verwacht van deze film, maar wellicht dat de
onderliggende reden, het transplanteren van organen en merg
van het zusje,die tevens geboren was voor deze doeleinden te serieus was en niet helemaal gelijk staat aan de realiteit.
Denk dat dit ten koste ging van het inlevingsvermogen van de acteurs naar het wat meer emotionele onderwerp, namelijk de dochter en zus, die lijdt aan leukemie. Het moment op het strand
en de onderliggende muziek was daarentegen wel weer goed uitgekozen als emotioneel moment in deze film. Maar denk toch dat er een nog wat meer emotionele draai aan deze film had moeten worden gegeven en wellicht niet Cameron Diaz
Stephanovic
Had toch meer verwacht van deze film, maar wellicht dat de
onderliggende reden, het transplanteren van organen en merg
Die laatste zin is wat vaag, wat zeg je er nou precies mee? Niet om een grammarnazi te zijn ofzo, maar volgens mij ben je wat woorden vergeten. Als je bedoelt dat de rol van moeder niet aan Diaz gegeven had moeten worden dan ben ik dat in elk geval niet eens met je. Diaz speelt hier echt een gruwelijk sterke rol, haar personage drijft op het einde flink door en dat weet Diaz echt geweldig te spelen. Zo geweldig dat je jezelf aan de moeder gaat irriteren, knap staaltje zeg ik!
Manny23
Dit klopt niet helemaal.
De versie in deze film is van Edwina Hayes. Het orgineel is van Randy Newman. Chantal Kreviazuk heeft ook een erg mooie versie die ook wordt gebruikt in de film: How to loose a guy in ten days.
Norah Jones heeft toevallig een album dat ook zo heet maar is zeker niet de zangeres van het mooie nummer in deze evenmooie film.
Moemsie
"Ongeacht de melodrama. Als een film je aan 't huilen maakt dan wil dat zeggen dat het indruk op je maakt, dat het gevoelens bij je losmaakt. En als dat gebeurd, dan heb je een goede film neergezet." Julie
Ben het hier helemaal mee eens...zeer mooi, droevig maar tevens hoopgevend drama
Randstad
Vond hem erg tegen vallen. Het was allemaal sterk geacteerd en de emoties waren natuurlijk erg aanwezig, maar ik vond dat de film heeeeeeel erg langdradig was. Het duurde allemaal veels te lang, er zaten bijna geen schokkende momenten in en ik had zelfs de neiging de film uit te zetten of door te spoelen, omdat er simpel weg gewoon niets gebeurde in de film. Het zal ook deels aan mij liggen en er zullen zeker mensen zijn die het een topfilm vinden, maar voor mij is deze film niet gemaakt, maar kijk ik naar de kwaliteit van de film en mijn eigen visie op de film kom ik uit op een 2,5
Randstad
Nee spijt van mijn vorige post. De mensen die opzoek zijn naar een mooie drama film die hebben met My Sister's Keeper een topfilm in huis, ik denk dat ik gewoon niet de persoon ben voor deze soort films. Als ik kijk naar de kwaliteit van de film doe ik deze met een 2,5 veels te kort en ga ik deze film 1 punt omhoog schroeven.
mandylamers
Wat een prachtige film. Sterk acteerwerk, goede cast (had niet beter gekund denk ik), juiste muziekkeuze en een mooi verhaal. Ik vond hem zeker niet langdradig en was erg verrast op een bepaald moment. Heb een paar flinke tranen moeten laten en deze film heeft veel indruk op me gemaakt. Lang geleden dat ik zo'n goede dramafilm heb gezien. Echt een topper!
Ow en het is niet alleen maar drama, ook de humor in de film past helemaal in het verhaal.
Pafnes
Zwaar verhaal, maar dat is altijd als het over dit onderwerp gaat.
Slechte keus voor cameron diaz als moeder, is niet erg geloofwaardig.
Breslin zet goed acteerwerk weg.
Simon van collum
Mooi verhaal goed verfilmd. Hoewel in de eerste minuten even gedacht 'dit wordt een lange zit' herstelde de film zich vrij snel door het thema goed te belichten. Sterk acteerwerk: 4 dikke sterren
Madeinusa
Helaas had ik het boek al gelezen vóór de film en week de film er op bepaalde punten vanaf. Als ze het einde in het boek hadden genomen, Anna overleed in een auto ongeluk en redde Kate uiteindelijk alsnog, zelfs nadat ze de rechtszaak hadden gewonnen en haar moeder akkoord ging met de dood van Kate, was de film minder voorspelbaar geworden dan het nu is (natuurlijk zijn de mensen die het boek hebben gelezen een uitzondering daarop).
Bij deze film heb ik het gevoel dat ze alle verhaallijnen wilde uitlichtte en daardoor te alles van elke verhaallijn hebben laten zien. De film mistte de diepgang in het personage van de advocaat. Zijn epileptische aanval op het eind was overbodig.
Verder hadden ze ook wat meer aandacht aan de manier waarop die broer ermee omging mogen geven.
Al met al toch een goede film. Goed acteerwerk en ondanks dat hij soms wat inzakte, was hij op andere momenten zeer aangrijpend. Er zaten mooie scènes tussen!
Ontroerend familiedrama waarvan de oudste dochter kanker heeft. Oversentimenteel, zoals wel meer films van Nick Cassavetes, maar ook zeker de moeite waard. Het verhaal richt zich soms teveel op de zieke dochter, terwijl het gedeelte van de rechtzaak van de andere dochter tegen haar ouders boeiender is. Uitstekend acteerwerk door de gehele cast. En dit is de zoveelste film waarin Abigail Breslin uitblinkt. Als ze zo doorgaat, voorzie ik een grote toekomst voor deze jonge actrice.
lelie1977
Ik heb de film vandaag voor het eerst gezien. Mooie, ontroerende film en goede acteurs, vooral Sofia Vassilieva speelde de rol van de zieke Kate erg goed!!
rubberenrobbie
Sterke film die diep raakt. Ik ben niet snel van mn stuk gebracht maar de brok in mn keel aan het einde zegt genoeg.
Miszmi
Goede film en een heel sterk verhaal. Heb toch mijn tranen in bedwang moeten houden bij deze film. Knap acteerwerk!
Archibald
Deze film raakte me echt. Ongelofelijk sterk geacteerd door iedereen. De film is in evenwicht. De film had de rol van de advocaat niet verder hoeven uit te leggen, zijn rol in de film is door subtiele dingen prima uitgelegd. Datzelfde geldt voor de broer van Anna en Kate. Ik denk dat de film juist zijn kracht had verloren als het ook nog eens deze rollen zou hebben moeten uitleggen. De film zijn, in mijn optiek, te lang zijn geworden en daarmee zou het zijn kracht hebben verloren. De film vertelde, wat er verteld moest worden.
Abigail Breslin is overigens dé reden waarom ik deze film wilde kijken. Wederom is ze ongelofelijk goed. Fantastisch, wat een talent.
Over de tranen: ik heb écht een zwak voor fotoalbums in films (met name als men terugkijkt naar het leven). Om de een of andere manier kan ik het dan gewoon niet drooghouden. Fijne constatering, nadat ik het ook al niet droog kon houden in Up (uiteraard niet gerelateerd aan deze film).
miss_efron
Wat een mooie film!Ben een fan van diaz dus wou hem zeker zien.Als je het verhaal leest op de achterkant van de dvd wil je hem al zeker zien.Heb ik dus gedaan en jaja! er was wat aan het rollen/vloeien uit mijn ogen!
dennis1979
Erg lang getwijfeld wat voor cijfer ik My sister's keeper moest geven. Vandaar dat ik express twee dagen heb gewacht met deze post.
Toch blijf ik bij mijn eerste oordeel en dat is 4,5*. Vanwege het aangrijpende en ongelofelijke verhaal was ik bang dat ik meer op emotie zou stemmen dan op de acteerprestaties en bijv. het camerawerk maar dat was allemaal meer dan prima in orde.
Voor het zien van deze film had ik me niet voor kunnen stellen dat ik ooit voor een scherm zou zitten, kijkend naar Cameron Diaz en denkend, g@dv$%^mme wat haat ik dat teringwijf??!! Maar dat is dus wel gebeurd en dan ben je in mijn optiek een topactrice van heel, heel hoog niveau.
Daarnaast was het ook weer eens heerlijk om Alec Baldwin in een rol te zien waarin hij echt tot zijn recht komt.
Deze film heeft bij mij een plaatsje in mijn persoonlijke top 10 veroverd. Eens kijken of ik er over 6 maanden nog zo over denk.......
De film nu voor de tweede maal bekeken en er gaat een half puntje af maar hij blijft zeer indrukwekkend en het plot zit onwijs goed in elkaar, daarnaast blijft de acteerprestatie van Diaz in deze film van ongekend hoog niveau.
Willemweetniet
Cassavetes neemt veel te veel hooi op de vork en werkt een geweldig uitgangspunt veel te klef uit. Ik had liever gezien dat we alleen de de rechtszaak volgden van Anna, de zijpaadjes waren net te veel soapie.
Net als Komt een vrouw bij de dokter is geprobeerd te veel 'huil-momenten' in de film te stoppen, veel te geforceerd. De film pakt me daarom niet waar het verhaal dit wel zou moeten doen. Bovendien vond ik de muziek ook niks.
Erg jammer, want nogmaals, het verhaal heeft het in zich een geweldige film te zijn. Daarom was het wellicht beter geweest een andere regisseur hiervoor te nemen, Cassavetes liet met de Notebook al zien te veel bezig te zijn met geforceerde Hollywoodromantiek.
Jessen0wnt
Gisternacht gekeken. Het verhaal is modern en recent, het zouden de buren kunnen zijn, wat juist de film zo sterk maakt. De film is vooral gebasseerd op menselijke emoties, veel veel (emotionele) dialogen en wat ''zielige'' voice-overs met bijpassende beelden. Wat sterk naar voren komt is de sterke cast, stuk voor stuk komt iedereen geloofwaardig over. Mijn ode gaat toch uit naar Sofia Vassilieva (Kate), ze draagt de film heel goed en weet de perfecte rol af te leveren.
Ik heb maar bij 1 andere film ''gehuild (tranen wegpinken)'', en dat was bij Simon, ik durf te melden dat het nog steeds op 1 blijft, My Sister's Keeper had mij geen tranen maar wel kippenvel bezorgd. Het moment wanneer Kate, Anna en Jesse bij elkaar komen in het ziekenhuis, na het ''geheim'' te hebben verteld in de rechtzaal was gewoonweg memorabel. Erg pakkend en heeft me niet los gelaten.
Wel heb ik de film een halfpuntje naar beneden gegeven, het emotionele sfeertje is natuurlijk wel bijpassend bij een onderwerp zoals deze, alleen vond ik sommige scènes al emotioneel genoeg en met de ''verdikking'' van de muziek, de voice-over, de close-ups, werd het weer ''net niet''. Erg dubbel allemaal, maar een zeer goede film die ik iedereen aanraad. 4 sterren
Gish
Mensen met gevoel en een hart geven deze film een 4 of 5 sterren stem. Mensen die zich moeizaam voortbewegen in de wereld van kille games, animatie, electronische muziek en chemische pillen slachten hem af met 1 of 2 sterren. Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde, maar ik ben blij dat ik bij de eerste categorie hoor.
Jessen0wnt
Ben ik het niet mee eens, de film vindt ik zelf ook erg mooi en het heeft mij ook ontroerd maar sommige mensen vinden dit gewoon niks, misschien omdat ze zelf een situatie als deze hebben meegemaakt en ze het daarom geromantiseerd vinden, of juist té sentimenteel of vinden ze dat het heel anders word verfilmd dan van hun. Het ligt niet aan je keuze voor kille games of animatie maar meer aan je persoonlijke ervaring. Kanker is nou eenmaal een heel persoonlijk onderwerp, en ik vind het behoorlijk kil en koud als je de mensen die deze film niks vinden, zo in een hokje durft te stoppen. En daarnaast is dit een filmsite en gaat het oordelen van sterren, meer dan het ontroerd worden. Regie, dialogen, beelden, muziek enz. word ook allemaal mee beoordeeld.
nightbreed
Mooie, gevoelige en goed opgebouwde film met sterk acteerwerk.
Grindhouse88
Wat een spectaculaire film en wat geweldig geacteerd! Samen met een origineel verhaal en briljante dialogen is dit een aanrader voor iedere liefhebber van drama's. Vind het één van Cameron's betere rollen en je merkt dat ze niet bang is de 'bitch' van het verhaal uit te hangen (excuseer mijn frans). Hiernaast is naar mijn mening Abigail ook een belofte voor de toekomst, die ik in Heroes ook al geloofwaardig over vond komen. Alec speelt meesterlijk als vanouds... Heb een staande ovatie in m'n woonkamer gegeven
Decec
Ik vond een goede dramafilm....
Bekende actrice Abigail Breslin speelt weer goed....
Prima acteerwerk....
Zeker een mooi verhaal...
Zeker aangrijpende film met ontroerende scènes......
Aanrader!
SnakeDoc
Petje af voor Sofia Vassilieva. Vooral veel respect voor het meisje. Ongekend om zo te moeten en kunnen spelen. Fantastich.
Ik weet niet of ik Cameron Diaz had gekozen als moeder. Ik vind haar toch meer een type voor de iets minder serrieuse films. Neem een 'Knight and Day', dat is meer aan haar besteed.
De rest van de cast was supperieur. Vooral de dames, maar ook Alec Baldwin, wat ik nog altijd een zeer prettig acteur vind om naar te kijken. Speelt altijd goed en overtuigend.
De film zelf vond ik pittig. Zware kost. Ik had toch iets meer actie willen zien in de rechtbank. Het verhaal beperkte zich nu vooral tot het ziekenhuis bed en over Anna als 'Donor Baby' ging het uiteindelijk amper nog.
Toch al met al een zeer aangrijpende en mooie film gezien.
Jozz
Zeer aangrijpend en bijzonder verhaal. Het acteren is van hoog niveau, petje af voor de 2 meisjes in dit verhaal. Zij spelen dit script zeer overtuigend. Diaz is niet de meest voor de hand liggende cast als moeder, al valt het me reuze mee hoe ze zich in deze rol staande houdt.
Minpuntje zijn de op sommige momenten duidelijk geforceerde emotionele scenes om de kijker aan het huilen te krijgen, d.m.v. van langdradige scenes met emotionele muziek. Dit was niet altijd even natuurlijk.
Verder niets dan lof voor deze fantastisch geacteerde film.
SaNDuTjE
Redelijk geslaagde film die een zwaar onderwerp op een mooie en ontroerende wijze weet te brengen.
Vooral de kinderen zetten een formidabel en vooral emotionele rol neer en dragen wat mij betreft te film. Diaz is een complete miscast en laat hier zien niet echt geschikt te zijn voor (zware)drama films zoals deze. Baldwin is zoals verwacht goed in z'n rol als een sympathiek advocaat.
Ik snap goed dat deze film hoge ogen gooit bij veel mensen, want het is een tranentrekker van formaat. Maar wat mij betreft is het allemaal te veel van het goede en wordt er te veel geleund op de emotionele scenes met dito muziek. Het sentiment had tegenover het drama duidelijk de overhand en dat is niet voor mij weggelegd.
Sterk verhaal, door vooral Breslin goed geacteerd maar voor mij te veel van het goede.

Netflix verwijdert onder meer deze titels binnenkort uit het aanbod

Netflix in November: 'Little Women' en 'My Sister's Keeper'

Kabadayi
Misdaad / Drama, 2007

La Cara Oculta
Thriller / Mystery, 2011
broer of zus relatieouder-kindrelatierechtszaakin vitro fertilisationmedical examinerkidney transplant