My Sister's Keeper (2009)
Geregisseerd door: Nick Cassavetes
Met onder meer: Cameron Diaz, Abigail Breslin en Alec Baldwin
Gesproken taal: Kroatisch en Engels
Releasedatum: 27 augustus 2009
Plot My Sister's Keeper
"A tale of life, love, and letting go."
Kate (Sofia Vassilieva) en Anna (Abigail Breslin) hebben een band die hechter is dan die van de meeste zusjes: hoewel Kate ouder is, is ze afhankelijk van haar kleine zusje. Haar leven ligt zelfs in de handen van Anna, zij is namelijk een 'donorbaby', een kind dat geboren is om lichaamsdelen af te staan aan haar zus als die deze nodig heeft. Anna besluit dat dit niet langer zo door kan gaan en regelt een advocaat. Sara (Cameron Diaz) is een liefhebbende echtgenote en moeder die haar carrière als advocaat heeft opgegeven om voor haar dochter te zorgen. Ze verliest zichzelf soms in haar rol als de toegewijde zorgverlener die ze is geworden in haar strijd om Kate te redden. Hun enige zoon Jesse (Evan Ellingson) voelt zich onzichtbaar terwijl Kate en Anna alle aandacht krijgen.
Sara Fitzgerald
Aunt Kelly
Jesse Fitzgerald
Gus
GinolaEHV
Dan moet je tissues voor je meissie meenemen
Nou... ik had een beter plan: helemaal niet naar deze film gaan. Niet omdat ik de film niet wil zien, maar om nou zo ongeveer als enige man tussen 100 huilende vrouwen in te zitten...
freebert
Whaha, laten we het er op houden dat z'n bericht gewoon nutteloos was.
Wat een hoogstaande repliek zeg.
horned_reaper
Prachtige film !
Enige minpuntje was dat hij afentoe net iets te Amerikaans is.
Maar verder, perfect geacteerd, zeer emotioneel en prachtig meeslepend opgenomen.
Goed camera werk en prachtige muziek !
En dikke vette welverdiende 4* !
xlynn
Dit was echt een geweldige film! Heel de zaal zat ook vol en hoorde op het einde ook iedereen met me mee sniffen. Zeker een aanrader, zelfs voor jongens. Ook heel goed acteerwerk, en behoort echt toe tot 1 van mijn favo films.
missl
sterke film, sterke rollen. Wat emotioneel, ik geloof dat de hele zaal aan het snotteren was.
Enige minpuntje was de af en toe wel heel dramatische muziek.
Frerke
Absolute topfilm!
De flashbacks, de verschillende invalshoeken en verhaallijnen maken het uitermate boeiend. En op het eind valt alles op zijn plaats. Geen overdreven sentimentzoekerij.
Het moment van het plakboek met de verwijzing naar de plaats in de bus is echt ongelooflijk pakkend en mooi.
Ik (kerel) heb er echt van genoten.
!!!!*Lucky
Enige minpuntje was de af en toe wel heel dramatische muziek.
Ik heb de film zelf nog niet gezien hoor, dus kan niet weten hoe " erg " het is, maar als jij het enige minpuntje de muziek " af en toe " vind, dan vind ik 3.5* wel laag zeg? Maar misschien zie ik dat wel helemaal verkeerd.
Viel me gewoon op.
Viel me gewoon op.
dan doe ik nog een minpuntje als zo mijn cijfer te laag is
de soms wel heel cliche gesprekken/ opmerkingen. duidelijk bedoelt om tranen op te roepen bij mensen, niet echt toevoeging aan het verhaal.
!!!!*Lucky
dan doe ik nog een minpuntje als zo mijn cijfer te laag is
Het was niet als aanval bedoeld, het viel me gewoon op.
Maar het is duidelijk.
De Knip
Ik zal lichtelijk bevooroordeeld aan de film beginnen. Mijn stelling: compleet eens met de dochter. Wat bezielt ouders uberhaupt om een donorkind te maken?
Elineloves
Oeps, ja klopt! Zie je, was nog helemaal van de wereld af door deze film.
De Knip
Niet veel meer dan een RTL 4 filmpje. Omdat ik me helaas niet helemaal kon inleven - dat heb je weleens -, is het niet meer dan middelmaat. eigenlijk vond ik de grap: shut up Judge, het hoogtepunt vd film...
***
missl
nou ik vind het wel een film waar je over na kan denken. zoals erg ziek zijn en eigenlijk niet meer verder willen leven. of donor zijn.
t-i-m
zeer goede emotionele film. acteurs waren uitstekend. verder niks over te zeggen, gewoon zien, hijs mooi
De Knip
Eigenlijk stoorde ik me aan de moeder (Diaz deed het wel goed, daar niet van). Uiteindelijk wordt die enorme plaat voor haar hoofd weggebeukt, maar dat duurde mij veel te lang, zodat het té ongeloofwaardig op mij overkwam. Het stoorde me. Zodat de clue me te weinig meer kon doen.
Motato
Ik vond het een mooie film. Wel een enigzins vrouwenfilm, maar had mij over laten halen door mijn zuster.
Ik vond het niet ongeloofwaardig, maar kon mij goed inleven in de situatie, erg mooi gebracht allemaal.
Het enige minpunt voor mij was het einde. Ik vond dat een te hoog Hollywood gehalte hebben, teveel van dit gebeurde er nog en dit ook. Dat was, voor mij, een overkill.
Verder prima film, heeft mij wel kunnen raken. 4 sterren!
June.
Heerlijke film! Het is zeker geen 'leuke' film, maar wel erg mooi. Een tip: neem bergen tissues mee
Cipres
Persoonlijk vind ik dit echt een topfilm! Ik heb hem nu 2 keer in de bios gezien, omdat het veel impact op mij heeft gemaakt. Gelukkig kan ik onbeperkt naar de film, dus geniet ik daar volop van. Ik ben zelfs van plan om hem voor de 3e keer te bekijken. Dit omdat deze ziekte dicht bij mij stond en daarom heeft het zoveel impact op mij gehad. Bij de eerste keer had ik zeker tissues wel nodig! Zelf bij de 2de keer had ik moeite om mijn tranen binnen te houden.
Kortom, ik vind het een zeer mooie film.
JGW
Ik ben gisteren naar de bioscoop geweest en ben echt helemaal onder de indruk van de film. Geweldige cast en prima gespeeld. krijgt daarom ook van mij dikke 5 sterren
kapper
een indrukwekkende film zeker een zakdoek in de buurt houden en niet kijken samen met je vriend! lekkere meiden avond
francoise1984
ik vond het echt een super goede film.
heel emotioneel en sterk karakter.
echt een dikke 8 waard!
en je gaat ook beter over het leven nadenken als je die film gezien hebt.
Delvenaartje
***
Vind ik het toch knap, dat je zo'n film 3 sterren geeft, klinkt een beetje ongeloofwaardig, je commentaar tegenover je stem?
Freakylici0us
Ik heb de film gezien en ik vind hem geweldig!!! Heerlijke drama..erg emotioneel.. iedereen in de zaal begon te huilen incl. ik.. zeker de moeite waard voor vrouwen..
Beleza
In één woord: Wauw. Ik weet niet hoe ik deze film moet omschrijven, maar het is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende films die ik ooit in mijn leven gezien heb.
Geweldige acteerprestaties (ik was vooral onder de indruk van Joan Cusack, die de rol van de rechter op zich nam en van Sofia Vassilieva als de zieke Kate) en prachtige, indrukwekkende en vooral emotionele scenes (vooral de strand-scene gaf me kippenvel van mijn kruin tot aan mijn tenen. Ik geloof niet dat iemand in de zaal het op dat moment droog hield. Die eenvoudige maar ontroerende beelden van de relatie tussen de familieleden gecombineerd met de prachtige muziek van Edwina Hayes. I mean, wow...)
My Sister's Keeper is een zeer indrukwekkende en vooral emotionele film, die misschien niet voor iedereen geschikt zal zijn. Maar voor je als man de verkeerde conclusies gaat trekken, raad ik je aan hem toch eerst even te gaan bekijken.
ralfsjam
over het algemeen een goede film, en dat hij zo hoog scoort is te begrijpen. ook van mij krijgt hij een 3.5. maar....
hij had een 4 kunnen krijgen, of misschien wel een 4.5 als het een bijvoorbeeld Franse of Deense film zou zijn. uit the USA komen goede drama's, en ook deze was prima, maar te Americaans. of te wel te zoet en te veel Emo-tv. lange tranentrekshot's met zoete liederen op de achtergrond. iets waar ik me aan kan irriteren.
en als ik dat ga doen, geniet ik meteen minder van een film.
en dat scheeld een ster.
maar nogmaals... het is een prima film met een goed verhaal en goede opbouw. al gaf dat telefoontje tussen de zussen wel heel erg veel weg, en dat was jammer. maargoed dan weet je in iedergeval waar het heen gaat.
kelama3
Pff, wat een film...
Ik heb me toch zitten janken.
Wat een acteerwerk van... allemaal eigenlijk! Er was er niet een die zijn best niet heeft gedaan!
Vooral Sofia Vassilieva, sjonge wat kan die meid dit goed neerzetten! De stranddag was echt raak!
Ik wordt een beetje moe als ik dingen lees zoals: ze heeft niet echt haar haar afgeknipt... wat een gezeik zeg, nou en??
Brad Pitt doet bijvoorbeeld ook niet al zijn stunts zelf, lig ik daarvan wakker? NEE! Lekker belangrijk ook zeg!
Het gaat erom dat de boodschap overkomt...en als je niet van dit genre houdt, kijk hem dan niet.
Het is lang geleden dat een film mij zo gepakt heeft!
Aanrader voor een vrouwen/vriendinnen -avondje, (zakdoekjes erbij houden, of gelijk een laken pakken) maar ik weet zeker dat mannen deze film ook kunnen waarderen.
Van mij krijgt hij vier dikke, welverdiende sterren.;)
EmanuelScheper
- 1953 stemmen
Gisteren deze film gekeken. Lange tijd geleden dat ik met zo'n enorme knoop in mijn maag de dvd uitzette. Wel jammer van de titel...deze land bij mij totaal niet
denoot
topper, erg emotionele film, zeker als je zelf een k..... geval van dichtbij hebt meegemaakt. tranen bij mij in overvloed
cameron kan meer als komedies blijkt wel.
4 * zeker
RickZ
Zwaar en emotioneel drama over dodelijk ziek kind in gezin met mogelijke donordochter. Goed acteerwerk!

Netflix verwijdert onder meer deze titels binnenkort uit het aanbod

Netflix in November: 'Little Women' en 'My Sister's Keeper'

Kabadayi
Misdaad / Drama, 2007

La Cara Oculta
Thriller / Mystery, 2011
broer of zus relatieouder-kindrelatierechtszaakin vitro fertilisationmedical examinerkidney transplant