• 9.377.126 stemmen

My Sister's Keeper (2009)

Geregisseerd door: Nick Cassavetes

Met onder meer: Cameron Diaz, Abigail Breslin en Alec Baldwin

Gesproken taal: Kroatisch en Engels

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot My Sister's Keeper

"A tale of life, love, and letting go."

Kate (Sofia Vassilieva) en Anna (Abigail Breslin) hebben een band die hechter is dan die van de meeste zusjes: hoewel Kate ouder is, is ze afhankelijk van haar kleine zusje. Haar leven ligt zelfs in de handen van Anna, zij is namelijk een 'donorbaby', een kind dat geboren is om lichaamsdelen af te staan aan haar zus als die deze nodig heeft. Anna besluit dat dit niet langer zo door kan gaan en regelt een advocaat. Sara (Cameron Diaz) is een liefhebbende echtgenote en moeder die haar carrière als advocaat heeft opgegeven om voor haar dochter te zorgen. Ze verliest zichzelf soms in haar rol als de toegewijde zorgverlener die ze is geworden in haar strijd om Kate te redden. Hun enige zoon Jesse (Evan Ellingson) voelt zich onzichtbaar terwijl Kate en Anna alle aandacht krijgen.

Sara Fitzgerald

Judge De Salvo

Jesse Fitzgerald

avatar van Hankieh

Hankieh

Goede regisseur maar dit verhaal lijkt mij verschrikkelijk.

avatar van Kiralona

Kiralona

Echt een waanzinnige mooie film! Acteerwerk is ook echt heel goed, vooral van de kinderen.

Ik heb bijna de hele film door met een nat gezicht gezeten, net zoals de rest van de zaal.

Het einde vond ik ook erg bijzonder, omdat het totaal niet voorspelbaar was.

avatar van dropjerob

dropjerob

De film was zeer indrukwekkend.

Omdat het zeer realistisch is en zeer dichtbij komt en het kan zomaar iedereen overkomen.

Dat is heel erg naar.

De acteerprestaties van Diaz waren zeer goed en vond dat ze het goed neer had gezet als moeder.

Het verhaal zat ook goed in elkaar en je werd er helemaal in mee getrokken en krijg je echt brok in je keel.

Aantal sterren: ****

avatar van Gollem

Gollem

Ontzettend goede geacteerd drama dat erg ontroerend is, maar nooit té sentimenteel wordt!!

jumpstylemovie schreef:

Diaz zal ook kaal zijn in deze film

Ze had niet het lef om het echt kaal te laten scheren(wat ik wel snap)

avatar van timburton

timburton

rose schreef:

Ze had niet het lef om het echt kaal te laten scheren(wat ik wel snap)

Terwijl dat kleine kind dat wel deed voor de film. Maar goed, schijnt toch een tamelijk goede film te zijn, niet? Al ben ik nooit zo'n fan geweest van Diaz' Amerikaanse geblèr.

timburton schreef:

Klopt. Ik vind dat wel lef hebben, maar of ik dat ook zou doen?

lykathea

Vaak iets te geforceerd, dat jammer genoeg wel, maar hartverscheurend als geheel. Qua acteerwerk een beetje all over the place, Diaz is behoorlijk matig, Baldwin vrij standaard, maar Vassilieva, Breslin en Patric zijn geweldig.

Qua verhaallijn begint de film behoorlijk flets, en moeten we alle details maar voor lief nemen, maar gaande weg ontpopt de film zich als een sterk drama, door zich meer te richten op Vassilieva zelf dan op het feit dat Breslin voor haarzelf wil "opkomen".

De scene op het strand, en de begravenis zullen nog wel een tijdje in mijn gedachte blijven. Ijzersterke scenes, waarin vooral de laatste schittert in z'n kilheid, ook qua dialoog. "Er werden geen straten naar haar vernoemd, ze heeft geen wetten kunnen veranderen, er veranderde niets... ze was er gewoon niet meer."

avatar van t3kn0b0y

t3kn0b0y

Aardige film, vond het verhaal niet erg bijzonder natuurlijk wel ontroerend maar vanaf dat ze die jonge had ontmoet was de film erg voorspelbaar.

Goed acteerwerk dat moet ik wel zeggen alleen die broer hadden ze van mij wel weg mogen laten als ik eerlijk ben.

Kortom, 3*

mandy7

Abigail Breslin is geniaal zoals gewoonlijk.

Vassilieva was ook een positieve verrassing..
Maar ik was ook onder de indruk van Diaz, die deed het helemaal niet slecht. Ze staat bekent als romcom actrice, maar ze kan dit ook heel behoorlijk aan!

Verhaal was mooi, wel voorspelbaar, maar voorspelbaar hoeft niet altijd slecht te betekenen.

avatar van N9ine

N9ine

Super mooie film! Erg indrukwekkend en realistisch.

Mooi hoe de film verteld werd.. en dat je ook diverse keren een backflash ziet. ik vind het een aanrader!! Neem wel zakdoekjes mee!

Jammer dat het einde van de film te veel van het boek verschilt

Gelukkig verschillen ze (enorm!). Cassavetes heeft de goede keuze gemaakt om van deze film een verhaal te maken over de strijd tegen kanker, de mooie momenten die je nog over hebt, en de uiteindelijke dood die volgt, en de vrede die het karakter daarmee heeft. Haar de ziekte te laten overwinnen, hoe mooi en goed dat ook mag klinken, schiet volkomen het doel van de film voorbij, en zou behoorlijk ongepast zijn.

lykathea schreef:

Ik vind het einde van het boek niet bepaald ongepast.
Het is gewoon een mooi boek, met een niet hllywood einde.
Maar dat einde zou niet ongepast zijn. Alleen heel schokkend.
Maar ieder heeft recht op zijn of haar mening hierover

lykathea

In het boek is het misschien niet ongepast, maar in deze film Anna laten omkomen zodat ze alsnog haar organen af kan staan (wat uberhaubt al z'n doel voorbij schiet, want Anna wil dat best, Kate juist niet), en daardoor Kate wonderbaarlijk te laten genezen van haar ziekte is zowat het meest slechte wat je kunt verzinnen als einde.

avatar van Mr.VS

Mr.VS

Goede film die alleen op het begin wat matig was.

Paar zeer goede scene's, vooral die op het strand. Weet iemand hoe dat nummer heet tijdens de strandscene?

Delvenaartje

Een van de mooiste films, die ik in tijden heb gezien..

Hoorde de hele zaal meesniffen en doen, maar op een gegeven moment was het voor mij ook niet echt meer te houden, paar grote tranen door het mooie neerzetten van het doel van de film.

Erg mooi hoe ze sterk ze Kate neerzetten.. en ook mooi hoe ze laten zien hoe Mr. Alexander (Alec Baldwin) 'meegedreven' word door het verhaal van de kleine meid (Anna).

Voor mij zeker een film die ik nog een keer wil zien, als ie op dvd uit is.

4.5*!

rose

Was compleet van slag. Heb bijna de hele film gehuild. De hoofrolspeelster was enorm overtuigend. Wat zette zij een rol neer, tjeempie. Petje af!

Mr.VS schreef:

Goede film die alleen op het begin wat matig was.

It feels like home Van Norah Jones...Prachtig nummer. Werd ook gebruikt in How to loose a guy in ten days.

t3kn0b0y schreef:

Kortom, 3*

Voorspelbaar? Dat was de hele film toch? Maar enorm goed neergezet.

jumpstylemovie schreef:

Diaz zal ook kaal zijn in deze film

Dat vond ik dan net het minpuntje van deze film. Je zag het in 1 shot, maar kwam verder nergens terug in de film. Jammer...

sanderkorst schreef:

RAMPZALIG!! Dit is hecht het soort films waar ik precies NEIT van hou, bleeeh

Als je alle reacties erover hier leest, en het verhaal zelf leest wéét je volgens mij al dat 't zo'n soort film is, waarom kijk je dan?

avatar van Elineloves

Elineloves

Net terug uit de bioscoop.. wat een schitterende, emotionele film. Op een gegeven moment zat de hele zaal te huilen, iedereen leefde mee.

Geweldig hoe die twee jonge meiden zo'n rol zo realistisch kunnen neerzetten. Geen enkel moment geloofde ik aan de geloofwaardigheid van deze film.

Geweldige cast, echt helemaal top.

sanderkorst schreef:

Delvenaartje schreef:

waarschijnlijk om te kunnen zeiken

net zoals arthouse liefhebbers graag naar actiefilms gaan

om ze vervolgens af te kraken, en duidelijk te laten merken dat hun smaak in films vele malen beter is dan die van mensen die wel van actiefilms houden

Elineloves schreef:

Geweldige cast, echt helemaal top.

Geloofde moet twijfelde zijn neem ik aan?

waarschijnlijk om te kunnen zeiken

net zoals arthouse liefhebbers graag naar actiefilms gaan

Whaha, laten we het er op houden dat z'n bericht gewoon nutteloos was.

avatar van Mx1991x

Mx1991x

Whahaha is m'n reactie nou echt verwijderd

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Ik ga hier vanavond heen met mijn vriendin... maar als ik hier lees dat dat de hele zaal vol jankende dames zit... hm...

GinolaEHV schreef:

Dan moet je tissues voor je meissie meenemen

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik ga morgenavond met mijn mams en een vriendin. Ben wel benieuwd, aan de verhalen te lezen zal het echt snotteren worden, nou ja de zakdoekjes liggen alvast klaar