• 9.378.415 stemmen

My Sister's Keeper (2009)

Geregisseerd door: Nick Cassavetes

Met onder meer: Cameron Diaz, Abigail Breslin en Alec Baldwin

Gesproken taal: Kroatisch en Engels

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot My Sister's Keeper

"A tale of life, love, and letting go."

Kate (Sofia Vassilieva) en Anna (Abigail Breslin) hebben een band die hechter is dan die van de meeste zusjes: hoewel Kate ouder is, is ze afhankelijk van haar kleine zusje. Haar leven ligt zelfs in de handen van Anna, zij is namelijk een 'donorbaby', een kind dat geboren is om lichaamsdelen af te staan aan haar zus als die deze nodig heeft. Anna besluit dat dit niet langer zo door kan gaan en regelt een advocaat. Sara (Cameron Diaz) is een liefhebbende echtgenote en moeder die haar carrière als advocaat heeft opgegeven om voor haar dochter te zorgen. Ze verliest zichzelf soms in haar rol als de toegewijde zorgverlener die ze is geworden in haar strijd om Kate te redden. Hun enige zoon Jesse (Evan Ellingson) voelt zich onzichtbaar terwijl Kate en Anna alle aandacht krijgen.

Sara Fitzgerald

Judge De Salvo

Jesse Fitzgerald

avatar van miss-jojo

miss-jojo

Vind het een supergoeie film en ook goed en ijzersterk acteerwerk

vooral van cameron diaz heb haar nog niet eerder zo een rol zien spelen

meestal heeft ze van die lollige komische rollen

maar ze bewijst hiermee dat ze op meerdere vlakken een geweldige actrice is en meer is dan alleen die blonde van the sweetest thing.

De film heeft me echt geraakt en dat is niet alleen door de ziekte die zich

in deze film bevind maar ook het sterke acteerwerk en de band tussen moeder en dochter.

avatar van Theunissen

Mooi en aangrijpend drama (soms wel wat cliché en Hollywood achtig) met een uitstekende cast. Vooral Sofia Vassilieva speelde haar rol zeer overtuigend.

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Zeer goed

Aangrijpend verhaal zeer mooi verfilmd.

De dilemma's die voorbij komen zijn allemaal erg begrijpelijk voor de kijker. De film daarbij zet dit om in een erg fraaie belevenis van het probleem.

Prima acteerwerk en goed gecast, zeker van de jonge hoofdrolspeelsters.

Alec Baldwin doet het naar mijn idee altijd beter in een serieuze rol.

Ik ben het eens met meerderen hier dat Diaz niet helemaal de rol heeft gekregen die haar zou passen, maar ze acteert hem wel goed weg....

Op bepaalde momenten krijg ik zelfs echt een soort van hekel aan de 'kortzichtigheid" en 'egoïstische' trekken van de persoon die ze vertolkt. Prima gedaan dus imo.

Ik ben niet echt snel geroerd door een film, maar deze liet me toch af en toe slikken.

Mooie scenes en beelden in combinatie met goede en goed gekozen soundtrack.

Verbaasde me er over dat deze mooie film eigenlijk niet eerder onder mijn aandacht is gevallen.

One to watch!

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Gish schreef:

Mensen met gevoel en een hart geven deze film een 4 of 5 sterren stem. Mensen die zich moeizaam voortbewegen in de wereld van kille games, animatie, electronische muziek en chemische pillen slachten hem af met 1 of 2 sterren. Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde, maar ik ben blij dat ik bij de eerste categorie hoor.

Mensen die hier stemmen in uitersten om zodoende de rating te beïnvloeden snap ik sowieso nooit helemaal.

Als je een film echt gaar vindt op alle vlakken (of meerdere iig) kan ik een 1 of 0.5* wel bevatten.

Andersom idem dito

Maar stemmen om zodoende de rating dus omhoog of omlaag te brengen heeft niemand iets aan naar mijn idee.

avatar van Willemweetniet

Willemweetniet

Gish schreef:

Ik game nooit, ik luister vooral folk-muziek, ik kijk vooral rustige drama-films en ik gebruik geen drugs of wat dan ook en toch vond ik dit een matige film. Waarom? Het is maar een film. Tuurlijk, het onderwerp is heftig of mooi of hoe je het ook noemen wilt, maar ik stoor mij aan de uitwerking ervan. Het komt op mij over van: "Hee kijker hier is ellende, erg he? En nu moet je gaan huilen!" Zo werkt dat niet bij mij. Als het wel werkt bij een ander prima, laat je er dan door emotioneren, maar mij deed het niet veel. Je mag je mening hebben maar om critici van deze film nu af te schilderen als min of meer 'leeg' en 'gevoelloos' vind ik stigmatisering.

avatar van The Oceanic Six

Overtuigende tranentrekker.

My Sister's Keeper is een behoorlijk geslaagd en overtuigend drama over de naderende dood van leukemie patiente Kate die misschien gered kan worden door zusje Anna's lichaam. Maar zij heeft er grote moeite mee dat ze alleen om die reden ter wereld is gebracht. Geef haar eens ongelijk. Ondanks dat de keuze voor vooral de moeder natuurlijk hartverscheurend is, sta je als kijker wel achter Anna's keuze. Dat komt natuurlijk ook omdat moeders nou niet bepaald symphatiek overkomt in de film. Die rol wordt overigens best goed gespeeld door Cameron Diaz. Maar haar personage zou je toch wel een flinke schop onder de kont willen geven op meerdere momenten; ze wekte soms behoorlijk wat ergenis op.

Uiteindelijk kent de film een twist waardoor alles in elkaar valt. De mooiste scene van de film vond ik de strand scene. Best wel ontroerend hoor. Het moment bij de begrafenis op het einde was ook hard. Ze is weg en ze komt gewoon niet terug.
Ik vond het plot alleen wel wat vergezocht. Ik kan me niet voorstellen dat ouders dit ooit zouden doen. Wie neemt nu een kind om het kind daarna medisch te beperken om je andere kind te redden? Dat zou geen ouder denk ik doen, das is best onmenselijk.

Mooie rollen trouwens. Het gezin werd goed gespeeld, net als de advocaat en de rechter. Ik heb me aan niemand gestoord op dat gebied. De film was bij vlagen best zielig en weet je te raken. Wel kent de film een aantal subplotjes die wat afleiden van het hoofdplot. Was niet altijd even nodig. My Sister's Keeper is geen topper, wel een aanrader.

avatar van rep_robert

Dat is denk ik ook het grootste probleem. Het plot is zo vergezocht dat dit gewoon nauwelijk meer te kijken valt, ondanks de soms sympathieke hoofdrolspeelster.

avatar van daoneandonly

daoneandonly

Willemweetniet schreef:

@ Willem

Amen

@ Gish

Zo, jij weet wel hoe je moet generaliseren mevrouwtje!

OT

Op het acteren van bepaalde personages in de film, kon deze film mij echt niet boeien. Dit is een prima voorbeeld waar je de kwaliteit alleen uit het meelij-gehalte van deze film moet halen. Tranenverwekkers, die lange scènes mooie stukjes film, een zielig achtergrond muziekje en huilende personages. Sorry maar ik ben daar te nuchter voor. En dan blijft er voor mij niet veel film meer over. Alhoewel staan Mvr. Diaz en Mnr. Baldwin erg sterk in deze film. Dat is dan de enige reden voor alle waardering die ik deze film kan hebben.

Prachtige film maar een ding heb ik niet begrepen.....die vriend van kate, Jesse waarom belde hij nou niet terug dan?

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Ik geloof omdat hij was overleden...

avatar van The Oceanic Six

SaNDuTjE schreef:
Ik geloof omdat hij was overleden...

Je moet de film wel heel slecht gevolgd hebben als dat niet duidelijk was geworden trouwens.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Het leek mij inderdaad ook vrij duidelijk. Maar goed, men kan het gemist hebben

avatar van jess1

jess1

Wat een geweldige film!!! Hij heeft me van het begin tot het einde ontroerd, een echte tranentrekker dus! En wat een goede actrice is Abigail Breslin!

Ik denk dat je wel van dit soort films moet houden want als je je niet in kunt leven in de personages zal het een stuk minder ontroerend zijn maar ik vond hem echt ontzettend mooi.

avatar van Japie1971

Japie1971

skullcandygirl94 schreef:

Ik neem aan dat dit geen serieuze vraag was? Het is immers lastig bellen als je niet meer ademt.

Maar goed, zo bleu als ik was dacht ik na het horen van de titel dat dit een van de vele komische rollen was van La Diaz over een soort van oppas....
Pas na het lezen van de info op deze site, werd ik nieuwsgierig maar ik vond wel dat ik klaar moest zijn voor een film over dit gevoelige onderwerp.

En klaar was ik vandaag en hoe erg ben ik onder de indruk geraakt van deze film. Een beauty in zijn soort. Prachtig verfilmd, sterk geacteed en de wisselende voice-overs werkte ook perfect.
Ik heb zeker een traan gelaten maar daarnaast ook op een passende manier genoten.

Hier kan onze Arnie van "oogwerken" nog wat van leren. Want ondanks dat het een totaal ander verhaal is, is het onderwerp vergelijkbaar maar koos hij voor de te snelle platte variant i.p.v. het onderwerp de plaats te geven die het verdient.

Een dikke 4,5*

avatar van Hereistom

Hereistom

Eindelijk heb ik 'm gezien en wat een ontroerend verhaal, ik heb het niet droog kunnen houden.

Zeer goed acteer werk en een mooi verhaal.

avatar van Grolsch82

Grolsch82

Een goede film met een gevoelig onderwerp.

Niet 100% geloofwaardig, want ik kan namelijk niet geloven dat mensen "donor baby's" maken, maar verder een echte tranentrekker, en daarmee perfect geschikt voor een zondagmiddag met vriendin op de bank

Ik vond de mooiste scene dat Kate haar beslissing heeft genomen en als "cadeau" het plakboek aan haar moeder geeft

avatar van jadolino

jadolino

Zo deze film doet het hier erg goed, wat betreft stemmen 3.88 gemiddeld. Zou een 115 ste plaats in de top 250 allertijde betekenen over een jaartje of twee , drie.Ben benieuwd hoe dan de rating van deze film is .

Ik ga deze zeker zien , ben benieuwd.

avatar van skullcandygirl94

skullcandygirl94

Ajax&Litmanen1 schreef:

Sorry, ik dacht al zoiets maar ik wist het niet zeker....

avatar van jadolino

jadolino

Prachtige drama.

Is zijn stemmen hier en op imdb meer dan waard.

Topper.

avatar van lvlvlv

lvlvlv

Magische film, en ik kan niet zo goed tegen erge films.

rara, wat heb ik gedaan??

avatar van Eemster

Eemster

Zeer mooie ontroerende film, je moet er wel voor in de stemming zijn!

avatar van Basso89

Basso89

Wat een film zeg. Wat een acteerwerk. Totaal niet mijn genre film, maar het heeft me toch kunnen aangrijpen.

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik vond de plot wel wat vergezocht

maar het was een goede ontroerende film

zeker een aanrader

breslin is geweldig

avatar van mister blonde

mister blonde

Moet eerlijk zeggen dat het verhaal an sich wel redelijk boeide en me zelfs niet geheel onberoerd liet, maar als dat verder in zo'n matige film zit verwerkt... Acteerprestaties vond ik mager, film zit vol sentimentele trucjes, muziek was er over, visueel matig (hoewel dat het minst erge is) en als je kwaad wil kan je zelfs zeggen dat het een dramatisch erg foute film is en het leukemie exploiteert. Dat laatste gaat misschien wat ver, hoewel als je kijkt naar de aanpak, twijfel ik wel een beetje aan de goede intenties van Cassavetes. Ben benieuwd wat vaderlief van zijn films zou vinden. 2,5 sterren.

avatar van Nierika

Nierika

Ik hou niet van sentimentele films.

Ik hou niet van zielige films.

Ze ergeren me telkens weer mateloos.

En toen ik, dik tegen mijn zin, samen met mijn vriendin moest kijken, bleek hij me, totaal onverwachts, toch te boeien.

Wat me achteraf nog het meest verwonderde, is dat de film me ook emotioneel raakte.

De enige keer dat ik me nog herinner geraakt te zijn door een film, was bij de eindscène van het waar gebeurde "Into the Wild", bij de foto van de échte Chris McCandless.

Een film die op emoties speelt, en die me toch raakt, ze zijn zeldzaam.

Voor mij is dit dan ook een heel goeie film, die zeker in mijn persoonlijke top 250 thuishoort.

avatar van daxclusive

daxclusive

Mooie film, keihard en realistish.

Ook niet echt een topfilm, en duurt me net even iets te lang.

Wel 3* sterren waard, voor de verhaallijn, opbouw en acteerprestaties.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Hoewel de film niet slecht was, is het gewoon niet echt mijn ding.

Sentiment te over, gecombineerd met een zoetsappige soundtrack, bijvoorbeeld bij de scene op het strand, iets te veel van het goede naar mijn mening..

Terwijl het verhaal op zich prachtig is.

Een echtpaar dat nog een kind maakt zodat ze als donor kan dienen voor haar oudere zus die leukemie heeft en anders sterft.

Het donorkind kiest wanneer ze 11 is dat ze zelf over haar lichaam wil beschikken en het donorschap niet meer wil.

Hierdoor volgt er een rechtszaak tussen moeder en kind, uiteraard met gevolgen.

Zoals gezegd is er met het verhaal weinig mis, en het is ook nog wel behoorlijk indrukwekkend.

Alleen het komt niet echt op me over, ik bleef er nogal koel onder en dat is voor mij de reden dat ik toch niet echt een hoge score uit kan delen.

Het acteerwerk zit trouwens wel snor en Cameron Diaz bewijst dat ze absoluut een serieuze rol aankan!

Een ruime 3 sterren dan maar!

avatar van FullMoon

FullMoon

Ik heb sommigen hier zien zeggen dat ze het verhaal iets te ver gezocht vinden. Ik ben het daar mee eens, maar is dat een reden dat het verhaal dan niet goed is of dat de film om die reden minder goed wordt gekeurd? Dan kan je net zo goed alle science-fiction films net zo goed een 0.5 geven of bijna elk andere film. Waar het om draait in een film is dat het je wel of niet gaat boeien, het acteer werk en alles wat er bij hoort. Voor de rest doet er niet zo veel toe of het verhaal op zichzelf realistisch is of niet. Dat is mijn mening, verder vind ik deze film behoorlijk geslaagd. Het acteerwerk is uitmunted geweest en voor de gevoelige mensen raad ik wat zakdoeken aan.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Wel oké.

Cameron Diaz heb ik altijd al een doos gevonden en ook hier kan ze niets anders doen dan klagen en schreeuwen.

De vader van de twee meisjes krijgt maar weinig speeltijd en hoeft niet zoveel te doen.

Jesse hing er maar een beetje bij en hij had niet echt veel toevoeging.

Alec Baldwin zet weer een overtuigend rolletje neer.

Sofia Vassilieva (Kate) vond ik erg sterk. De make-up zal er aan bijgedragen hebben maar ik vond dat ze zeer goed in haar rol zat. Zelfs als ze lachte kon je zien dat ze niet helemaal gelukkig was.

Het wordt nergens echt aangrijpend of meeslepend. Het gedoe in de rechtbank komt niet helemaal goed uit de verf en wanneer Jesse zomaar in het openbaar kon spreken vroeg ik me af in hoeverre ik deze situatie sirieus moest nemen.

De muziekkeuze vond ik opvallend. Het pastte er soms gek genoeg wel aardig bij maar op andere momenten vroeg ik mezelf af waarom er hier voor was gekozen.

American flag.

Plot is niet heel erg boeiend maar het is redelijk verfilmd.