My Sister's Keeper (2009)
Geregisseerd door: Nick Cassavetes
Met onder meer: Cameron Diaz, Abigail Breslin en Alec Baldwin
Gesproken taal: Kroatisch en Engels
Releasedatum: 27 augustus 2009
Plot My Sister's Keeper
"A tale of life, love, and letting go."
Kate (Sofia Vassilieva) en Anna (Abigail Breslin) hebben een band die hechter is dan die van de meeste zusjes: hoewel Kate ouder is, is ze afhankelijk van haar kleine zusje. Haar leven ligt zelfs in de handen van Anna, zij is namelijk een 'donorbaby', een kind dat geboren is om lichaamsdelen af te staan aan haar zus als die deze nodig heeft. Anna besluit dat dit niet langer zo door kan gaan en regelt een advocaat. Sara (Cameron Diaz) is een liefhebbende echtgenote en moeder die haar carrière als advocaat heeft opgegeven om voor haar dochter te zorgen. Ze verliest zichzelf soms in haar rol als de toegewijde zorgverlener die ze is geworden in haar strijd om Kate te redden. Hun enige zoon Jesse (Evan Ellingson) voelt zich onzichtbaar terwijl Kate en Anna alle aandacht krijgen.
Sara Fitzgerald
Aunt Kelly
Jesse Fitzgerald
Gus
dennis1979
Erg lang getwijfeld wat voor cijfer ik My sister's keeper moest geven. Vandaar dat ik express twee dagen heb gewacht met deze post.
Toch blijf ik bij mijn eerste oordeel en dat is 4,5*. Vanwege het aangrijpende en ongelofelijke verhaal was ik bang dat ik meer op emotie zou stemmen dan op de acteerprestaties en bijv. het camerawerk maar dat was allemaal meer dan prima in orde.
Voor het zien van deze film had ik me niet voor kunnen stellen dat ik ooit voor een scherm zou zitten, kijkend naar Cameron Diaz en denkend, g@dv$%^mme wat haat ik dat teringwijf??!! Maar dat is dus wel gebeurd en dan ben je in mijn optiek een topactrice van heel, heel hoog niveau.
Daarnaast was het ook weer eens heerlijk om Alec Baldwin in een rol te zien waarin hij echt tot zijn recht komt.
Deze film heeft bij mij een plaatsje in mijn persoonlijke top 10 veroverd. Eens kijken of ik er over 6 maanden nog zo over denk.......
AmazingPP
Aangrijpend drama, waarbij ik echt weer eens een traantje heb gelaten. OK, daar doelt de film wel een beetje op, dat moet ik eerlijk toegeven. Als je dat gegeven achter je laat kijk je werkelijk naar een prachtige film. Het acteerwerk is van alle acteurs en actrices van een heel hoog niveau. Diaz laat haar van haar meest verrassende kant zien en Baldwin laat ook weer eens zien waar hij goed in is. Het is allemaal zeer dramatisch wat patiënten met kanker moeten doorstaan, maar ik denk dat veel van die patiënten veel kracht en steun uit deze film kunnen halen. Ook mensen die iemand verloren zijn aan kanker kunnen enorm veel troost uit deze film halen. Topfilm. 4,5 *
revadebe
Mooie drama. Ik kon me goed inleven in zowel Anna als Kate. Ook mooi hoe in de film gewisseld wordt van perspectief. (Over)bezorgde ouders kun je overal in het wild aantreffen, zo blijkt wel weer.
Er waren eigenlijk maar een paar dingetjes die van mij niet hadden gehoeven in deze film: dat vriendje van Kate en de epilepsie van de advocaat. Dat vond ik net iets teveel drama toevoegen aan verhaal dat sowieso al veel drama bevat.
Leuk om Cameron Diaz en Alec Baldwin eens in een andere rol gezien te hebben dan ik van ze gewend was. De acteerprestaties logen er niet om.
Vier sterren.
Ceeda7
Dit is zonder twijfel de zwaarste film die ik gezien heb in mijn prille leven.
Zoals dennis1979 perfect verwoord is het nog vroeg hierover een stem uit te brengen, overmand door emoties. Maar volgens mij iets té veel emoties, waarbij Cassavetes vergeten is er luchtigheid aan toe te voegen, waardoor de film een beetje evenwichtiger zou worden.
Ik weet dat het moeilijk is, om bij dit thema over luchtigheid te praten, maar ik zit met een keiharde steen in mijn maag. En dat is niet echt de bedoeling na het zien van een film. Een film die ik waarschijnlijk nooit meer zal herbekijken, hoe mooi hij ook is.
Dat had ik bijv bij La Scaphandre et le Papillon niet. Ook een loodzware mooie film, maar daar heb je het steenmaaggevoel minder.
Ceeda7
Het word allemaal erg dichtbij de realiteit gehouden, met 100min lang sombere gezichten en leed van een kanker patient.
Beelden die je liever weer achter je laat na het zien van de film.
Mijn collega's nemen me de woorden uit de mond.
t-i-m
eigenlijk ben ik best wel verbaasd dat deze film overgeslagen is bij de Golden Globe nominaties....ik ging eigenlijk al vanuit dat in ieder geval
Sofia Vassilieva wel wat beeldjes zou mogen komen ophalen, en eigenlijk ook wel een Oscar...misschien wordt ze hiervoor wel genomineerd.
Turkeyloverz
Abigail Breslin is geweldig zeg, maar het verhaal verveelt tegen het einde. Het is steeds hetzelfde, van begin tot eind en toevallig heeft iedereen maar dan ook iedereen (zelfs de rechter en de advocaat) gezondheid- en/of emotionele problemen. Vond het ietwat overdreven, verder redelijke film.
Kadafi
M'n meid heeft gedurende de hele film zitten janken. Dat snap ik wel, het is natuurlijk een groot drama deze film. Ik had het ook behoorlijk zwaar. Ik ben blij dat ik me had voorbereid op wat komen ging, want je weet gewoon welke ellende er gaat komen als iemand ongeneeslijk ziek is. Stukje voorspelbaarheid in de film wel. Maar toch een mooie beoordeling, als een film zoveel emoties los kan krijgen, is 'ie wat mij betreft zeer geslaagd.
+ Mooi aangrijpend verhaal.
+ Goed geacteerd.
+ Een paar schitterende scenes.
Lavigne
Wauw.. wat een enorm mooie film.
Heb hem vanavond bekeken en ben echt enorm verbaasd.
Wat een verhaal, en hoe het is uitgewerkt.
Mooi verwerkt met flashbacks! Geweldig!
Zeker 5 sterren waard!
Cutiepie
Mooie film.
Ik had er veel over gehoord, maar had niet gedacht dat deze daadwerkelijk zoveel indruk op me zou maken!
daantje81
Top film.
Totaal niet verwacht dat de film deze wending kreeg dat het verzoek van de zus zelf kwam om geen behandelingen meer te krijgen.
Met sommige echt ontroerende momenten zoals het dagje naar het strand vond ik erg aangrijpend.
denk dat veel mannen zullen zeggen dat het een echte vrouwenfilm is maar ik als man heb ook met veel plezier en ontroering naar deze film gekeken.
Goede rol van Cameron Diaz!!!
Ook super goed gedaan van het zieke meisje lijkt me zeer moeilijk om zoiets te spelen.
SiD3Sp|N
Top film.
Dat was bij mij nou juist wel het geval, ik zag dit van mijlenver al aankomen. Daarom van mij ook 4,5 ipv 5 sterren, als ik dit niet had zien aankomen had deze film nu wss in mijn top10 gestaan.
Het is alweer een tijdje geleden dat ik hem zag, ik denk dat ik hem nog eens ga bekijken.
Eigenlijk vond ik nog het mooiste moment uit de film helemaal op het eind toen het meisje de moeder liet weten dat het zo wel goed was, en dat de moeder toen in snikken uitbarstte, dat was heel, heel heftig.
Nou ja, misschien dat het je wat meer doet als je zelf kinderen hebt en je jezelf dan in zo'n situatie gaat voortellen... dat is wat ik dan doen en dan heeft zo'n film echt effekt....brrrr
Anyway, deze film denderd straks mooi de top250 binnen, of top100 zelfs, en dat is dik verdiend
rotem
Heb de film slechts 10 minuten gekeken.
Het zal vast een mooie film zijn, maar ik had ff geen zin in ellenlange drama's en het verlies/ziek zijn etc.. van kinderen.
Geen sterren uitgedeeld want dat zou niet eerlijk zijn.
Ja, dat was inderdaad erg voorspelbaar en ook een beetje suf aan de film dat ze daar zo moeilijk over moesten doen.
Op zich vond ik het ook wel wat jammer dat het plot zo verliep want in principe was het ook wel een aardig gegeven, het originele gegeven dat je niet zomaar een 'reddingskind' kunt maken om een ander te reden. Maar van dat idee blijft dus uiteindelijk niks over.
Verder een aardig drama, effectieve tearjerker en goed gespeeld. Cameron Diaz zoekt tegenwoordig toch wel ondankbare rollen uit, wat best getuigt van enig lef.
Evolady
Wat had ik veel van deze film verwacht zeg...
Ik heb het boek gelezen, en zoals ik hier ook al las, heeft het einde een hele andere wending gekregen. Dat vond ik niet het enige.
In het boek wordt alles veel uitgebreider verteld. Ik miste de opbouw naar de rechtzaken toe e.d.
Het verhaal blijft mooi, maar na het boek te hebben te hebben gelezen blijven er helaas niet meer sterren over dan 1,5. Erg jammer, want ik keek al erg lang uit naar deze film.
girlygirl
oh wat een zielige mooie fim...heb alleen lopen huilen wat erg
5.0 sterren gegeven...
trojan.exe
ga weinig woorden over deze film vuil maken, alles is al gezegd.
ijzersterk drama!
4,5 *
Wat een zeer wisselvalligen film zeg, laat ik maar beginnen bij het begin. Dat is namelijk het feit dat ik de rol van Diaz in deze film niet gepast vindt, ik had liever iemand anders in die rol gezien, ondanks dat acteert ze wel goed in deze film. Het grootste probleem was nog wel het script, dat liet de film een aantal keren zwaar in de steek. Het hele uitgangspunt vind ik trouwens al te achterlijk voor woorden, welke ouders laten nog een kind op de wereld komen om vervolgens misbruik te maken van dit kind op zo'n manier, terwijl het kind volkomen gezond is. Dan kan je andere kind nog zo ziek zijn, je gaat niet zomaar je kinderen lichamelijk gehandicapt maken, dan ga je voorbij aan het hele doel van een ouder zijn. Daarom vond ik het ook rechtvaardigheid dat Anna haar ouders aanklaagt. Des te ergerlijker vond ik het dat aan het einde van de film niets meer overbleef van dit standpunt en de film veel, maar dan ook veelste lief eindigde. Die moeder(Diaz) hoort wat mij betreft gewoon in de gevangenis, dit doe je je kinderen gewoon niet vrijwillig aan.
Verder zijn veel individuele scenes wel indrukwekkend(veelal de flashbacks waarin de mensen nog wel logisch handelen), zolang je dat rotte karakter van die moeder in het heden maar niet tegenkomt. Wel kan het verhaal wat sterker, de verwaarlozing van de zoon e.d. komt totaal niet naar voren en er is ook te weinig mee gedaan. Die zoon komt verder ook totaal niet voor zichzelf op. De vader speelt gelukkig wel een sympathieke rol, net zoals dat vriendje van Kate. Dit zijn toch wat hoogtepuntjes in de film, de cast overtuigt dus gelukkig wel.
Conclusie
My Sister's Keeper probeert wat mij betreft te goedkoop sentiment op te wekken, het verhaal is gewoon te dom, personages handelen niet logisch en het einde was gewoon een zware anti-climax.
Zwaar overtrokken die 3,95 dus...
Angel-76
aangrijpende mooie film.. ik heb het wel droog kunnen houden , maar dat ligt meer aan mij denk ik als ik de andere berichten allemaal lees
Loki87
Goede film, aangrijpend drama is inderdaad de goede woordkeuze.
Inhoudelijk: ik vind het onethisch om je ene kind bloot te stellen aan allerlei operaties ten gunste van het andere kind. Gelukkig is het een fantasieverhaal (neem ik aan).
Minpunten: matig acteerwerk van sommige acteurs en het volledige plot was me binnen enkele minuten al helder (zeer voorspelbare film mijns inziens).
dirkveldkamp
Wat een schitterende, aangrijpende film vond ik dit.
Ik en mijn vrouw hebben het beiden niet droog kunnen houden.
Na de aftiteling hebben we gewoon nog ff na zitten staren.
Deze film heeft echt indruk gemaakt.
Apster
Goede film, aangrijpend drama is inderdaad de goede woordkeuze.
Op dat vlak doet Cassavetes er voor de rest niet veel mee in de film en richt zich vooral op het sentimentele en voorspelbare vlak. Gelukkig had deze film wel net wat meer te bieden dan bijvoorbeeld The Notebook. Zo is bijvoorbeeld de relatie tussen de 2 zieke patienten wel mooi gedaan en is het acteerwerk op Diaz na bij de meesten uitstekend. Het script zelf was vaak onlogisch en naïef. Advocaat Baldwin die klakkeloos zo'n zaak aanneemt op grond van zijn eigen ervaringen, vond ik toch net iets te ongeloofwaardig.
Juist dat inhoudelijke punt van Loki87 heb ik me aan dood lopen ergeren. Een beetje gezond en verstandig ouder doet dit zijn/haar kinderen niet aan. Man o man, wat heb ik me toch lopen ergeren aan Diaz in deze film en dat gebeurt niet vaak dat ik me aan haar erger....
Snap dit gemiddelde van 3,94 ook totaal niet
ezra mendez
Wat een tranentrekker...even een andere manier van cinema maar zeker eentje die zijn effect bereikt.
Op een of andere manier wordt je meegezogen in het verhaal van deze niet te winnen strijd.
Zeker geen film voor een gedrimeerde zondag..:-)
Mavoe
Ontzettend mooie film. Heb ontzettend lopen huilen. Heel erg aangrijpend. Zeker als je een half jaar geleden je vader hebt moeten begraven door die klote ziekte...
Kan niet anders dan deze film 5 sterren geven. Waarschijnlijk is het voor een heel groot deel een emotionele stem, maar dat maakt me even niks uit. Filmtechnisch en over de acteerprestatie's kan ik niks negatiefs zeggen, dus ik hou het gewoon bij mijn 5.
Moet wel even iets van mijn hart: Waarom wordt kanker toch altijd zo "mooi" verfilmd en geschreven in boeken? Ik heb het van zeer dichtbij meegemaakt, en het was allesbehalve mooi. Het was verrot, afgrijselijk en misselijkmakend om iemand met kanker tot het eind toe te zien lijden.
In deze film wordt ook weer een mooi einde laten zien. Iedereen neemt afscheid, de persoon zelf kan iedereen nog met een glimlach aankijken en praten alsof ze niet opgevreten wordt door die klotekankercellen en aan de medicijnen zit. Ik heb een heel ander einde gezien. Precies het tegenover gestelde als wat hier in de film is laten zien.
kramersietse
Ze gaat binnenkort samen spelen met haar oud liefje Justin T. Daar zal de stoom dan wel van af blazen.
Yep mijn moeder in 8 maanden zien afglijden van een mooie vrouw tot een kasplantje, die hebben we uiteindelijk maar een morfinespuit gegeven, kon niet anders.

Netflix verwijdert onder meer deze titels binnenkort uit het aanbod

Netflix in November: 'Little Women' en 'My Sister's Keeper'

Kabadayi
Misdaad / Drama, 2007

La Cara Oculta
Thriller / Mystery, 2011
broer of zus relatieouder-kindrelatierechtszaakin vitro fertilisationmedical examinerkidney transplant