My Sister's Keeper (2009)
Geregisseerd door: Nick Cassavetes
Met onder meer: Cameron Diaz, Abigail Breslin en Alec Baldwin
Gesproken taal: Kroatisch en Engels
Releasedatum: 27 augustus 2009
Plot My Sister's Keeper
"A tale of life, love, and letting go."
Kate (Sofia Vassilieva) en Anna (Abigail Breslin) hebben een band die hechter is dan die van de meeste zusjes: hoewel Kate ouder is, is ze afhankelijk van haar kleine zusje. Haar leven ligt zelfs in de handen van Anna, zij is namelijk een 'donorbaby', een kind dat geboren is om lichaamsdelen af te staan aan haar zus als die deze nodig heeft. Anna besluit dat dit niet langer zo door kan gaan en regelt een advocaat. Sara (Cameron Diaz) is een liefhebbende echtgenote en moeder die haar carrière als advocaat heeft opgegeven om voor haar dochter te zorgen. Ze verliest zichzelf soms in haar rol als de toegewijde zorgverlener die ze is geworden in haar strijd om Kate te redden. Hun enige zoon Jesse (Evan Ellingson) voelt zich onzichtbaar terwijl Kate en Anna alle aandacht krijgen.
Sara Fitzgerald
Aunt Kelly
Jesse Fitzgerald
Gus
Ralf81
In één woord geweldig! Voor de vrouwen (en misschien ook wel voor de mannen): vergeet de tissues niet!
mrwhite
zeer aangrijpende en sterke film.het is niet de eerste keer dat je cameron diaz zo goed ziet acteren.
Keane1983
Normaal probeer ik dit soort films te mijden...waarom? Omdat dit te zeer bij de realiteit komt en het dan geen ontspanning meer voor mij is.
De film heb ik opgezet zonder enige voorkennis. En waar zeer verrast door hetgene wat ik allemaal te zien kreeg.
Een mooi en meeslepend verhaal waarin erg goed in wordt geacteerd.
De film weet het niet allemaal te dramatisch te maken en weet op zijn tijd ook een klein vleugje humor erin te verwerken (zeer zeker niet storend, voor mij werkte het wel).
Het acteerwerk is zeer zeker top. Ik moest wel wennen aan de rol van diaz...het haar nog nooit in zo een soort rol gezien.
Wat ik wel soms een beetje moeite mee had waren de flash-backs, deze maakte het voor mij soms wat on overzichtelijk en bij tijden wist ik niet meer als we in het hede of verlede waren.
Al met al een prachtige film maar ik hoop er niet te veel meer van te hoeven te zien.
kardiena
Volgens mij ging Diaz kaal naar de kermis en werden er ook heel veel foto's gemaakt. Hoezo één shot???
Nanaki
Ik vrees dat ik tot de verkeerde doelgroep behoor, want in deze zeer manipulatieve draak kon ik weinig goeds ontdekken. Dit is tranentrekkerij van het ergste soort: Alle ellende in de film wordt misbruikt om zoveel mogelijk tissues te doorweken, van plotwendingen, naar strategisch geplaatste zwijmelsongs tot aan een rits karakters die allemaal iets tragisch aan hun kont hebben hangen. Meer iets voor de RTL 4 woensdag avond of voor de bouquet reeks liefhebbers...
Fijn om te lezen dat ik niet gek ben, ik vond het ook echt een draak van een film. Misschien had ik wat te hoge verwachtingen door de grotendeels positieve reacties, blijkbaar hoor ook ik niet tot de doelgroep.
Het ethisch dilemma van de dochter is op zich een interessant gegeven, maar de ontelbare (irritante) slow-motionbeelden de zwijmelmuziek en die wat makkelijke plotwending gaven de doorslag, het lukte me niet om daar doorheen te kijken.
CorX360
geweldig goede film. Normaal gezien ga ik dit soort films niet kijken in de bios, maar na het zien van de trailer was ik erg nieuwsgierig geworden. Dus gisteren maar is gaan kijken en het heeft me zeker niet teleurgesteld. Erg goed acteerwerk, goed en zeer realistisch verhaal wat ieder kan overkomen. Kortom, best aangrijpende film.
Angrod_Pallanén
Een aardig drama.
Het plot is erg goed en wat betreft de familie is het verhaal erg goed uitgewerkt. Toch gaat de film veel te lang door. Het stukje met Kate's vriendje leid zo veel af van de rechtzaak dat wanneer deze weer aanbod komt het je eigenlijk niet meer zo veel boeit. En hoewel de film erg emotioneel is wordt Kate's dood te ver uitgerekt. Op een gegeven moment is het onvermeidelijk en dan verliezen de tussengelegen scènes hun waarde.
Aardig acteerwerk, mooi familie drama, maar met minpunten.
3.5
wimendaan
Pfffff ben blij dat ik deze film alleen heb gekeken want ooooh wat heb ik zitten snikken...maar echt zou het er niet voor laten want het is echt een superfilm...echt heel dicht bij de realiteit en net wat er al gezegd wordt...goed acteerwerk !!!
Saaaarrtje
Vooral voor moeders erg zwaar denk ik. Uit de groep waar ik mee ging hadden alle mama's in elk geval rode ogen na de film.
Vond hem érg aangrijpend en mooi, acteerwerk van Sofia Vassilieva vind ik vooral heel sterk en dat van Cameron Diaz uiteraard ook.
scholtie
Wat is dit een mooie film. Ik verbaas me keer op keer weer over de mensen die deze film 2,0 of lager geven. Dan denk ik bij me zelf, hier hebben we wel te maken met harteloze types. Maar ja ieder zijn wil
Ik zat niet te snikken, maar deze film deed me wel wat.
4,5 *
Siorgi
Heel mooie film, ontroerend tot en met. De acteerprestaties maken dat het nooit te melig en ongeloofwaardig wordt. Dikke 4,5*
rose
Fnd-
Een mooi en meeslepend verhaal waarin erg goed in wordt geacteerd.
Haha dat komt me bekend voor, ik mijd ook liever dit soort films en dat om dezelfde redenen maar toch denk ik dat het af en toe wel goed is om zo'n film als deze te zien. Want soms verliezen mensen wel is de realiteit uit het oog.
Ik heb de film aandachtig zitten kijken, en af en toe werd het best emotioneel. Het is een goed verhaal maar inderdaad is het af en toe verwarrend of het in het heden afspeelt of het verleden.
Deze film was goed om 1 keer te zien maar meer ook niet, hou totaal niet van dit soort films en de reden dat ik hem heb gekeken is uit nieuwsgierigheid.
Een 3,5
phaco
Geweldig !!! Wat een film. Boeit en ontroert van begin tot eind. Eindelijk eens 'n film waarbij je de tijd vergeet. 'n vijf !!!!
Nancy1980
Ok serieus mn ogen uit mn kop gejankt, wat een film zeg!
Heel erg goed en ontroerend.
5 sterren zeker waard.
Goede en degelijke film, die op een paar momenten wat geforceerd aanvoelt, door vooral Diaz haar spel dat eigenlijk helemaal niet zo goed is. Verder zit het allemaal redelijk goed in elkaar. De twee meiden spelen allebei erg goed. Vooral Abigail Breslin is toch wel een talentje. Wist zij eerder al de show te stelen in Little Miss Sunshine, doet ze het hier wederom erg goed. Emotioneel deed de film me op zich niet zo veel, maar ik kan goed begrijpen dat deze film een hoop mensen zal raken. Mooiste scene was voor mij het uitje naar het strand met het hele gezin. Muziek en beelden smolten daar even op een zeer fraaie manier samen. Mooi gedaan dus.
tevelenco
Verrassend goede film met een droevig maar mooi verhaal, wat goed en sfeervol in beeld wordt gebracht en voorzien is van een mooie soundtrack.
Maar ook de akteerprestaties vond ik verrassend goed.
Cameron Diaz was erg overtuigend in haar serieuze rol als vastberaden moeder, en ook Aibigal Breslin vond ik overtuigend en minder irritant als in sommige van haar eerdere films.
Kortom een prima film die me van begin tot eind wist te boeien en regelmatig ook te ontroeren.
Tonypulp
Brok in je keel film.
Ten eerste moet ik even kwijt dat ik niet graag naar dit type film kijk, je kunt je er haast alleen maar slechter door gaan voelen. Waarom zou je dat zoeken in een film?
Maar dat terzijde, het is wel een erg geslaagde film.
'Mooi' verhaal, die zonder het acteerwerk nooit het gewenste effect zou hebben gehad, want de cast maakt deze film goed.
Diaz viel zeker niet tegen, maar de echte uitblinker is natuurlijk: Vassilieva. Geweldig hoe zij een moeilijke rol als deze zo perfect neer weet te zetten.
Het word allemaal erg dichtbij de realiteit gehouden, met 100min lang sombere gezichten en leed van een kanker patient.
Beelden die je liever weer achter je laat na het zien van de film.
4*, soort van mooi
SecretAngel-xx
Wauw. Deze film heeft me echt diep geraakt. Aantal keren flink mee zitten snotteren ook.
Deze film krijgt van mij 4,5 *, wat die zeker wel verdiend!
maus9
Tranentrekker eerste klas. Maar moet toegeven dat ik Cameron Diaz in deze rol wel leuk vond, inplaats van altijd maar dat snolletje in die komedies. *4.0
rebelman
Kijk zo kan je ook een film maken over kanker en de impact en verwerking daarvan.
Zo goed en mooi gemaakt zet daar nou eens dat puur commerciele produkt " Komt een vrouw bij de dokter " tegenover.
Bla
Goede en degelijke film, die op een paar momenten wat geforceerd aanvoelt
Precies dit. Ik snap nog steeds niet goed waarom maar de film deed me gewoon niet zo veel. Echter een gevoelloos iemand ben ik absoluut niet.
Stephanovic
Ligt misschien ook aan de stemming waarin je bent. Ik vond het in elk geval een mooie verfilming, Cameron Diaz die heel erg overtuigt, en ook Abigail Breslin die een sterke rol speelt, gaan we ongetwijfeld nog van horen in de toekomst.
hessel
Wat een zeer indrukwekkende film. Als je voor je ontspanning een film gaat kijken, zet deze dan niet op. Ik was kapot toen de film klaar was. Ongelooflijk hard, direct en prachtig! Nick Cassavetes is echt een van de meest shokkerende regiseurs, samen met the Notebook is dit ook echt weer een pareltje! 4,5* voor het prachtige acteerwerk en zeer indringende scene's!
helleke
Lang geleden dat een film nog zo'n indruk op mij heeft nagelaten.
De acteerprestaties waren uitmuntend en het verhaal was zo aangrijpend dat ik er op het eind volledig stil van werd.
Voor mensen die zelf iemand in de familie hebben die lijdt aan leukemie moet dit nog een pak meer aangrijpend zijn.
4 dik verdiende sterren.

Netflix verwijdert onder meer deze titels binnenkort uit het aanbod

Netflix in November: 'Little Women' en 'My Sister's Keeper'

Kabadayi
Misdaad / Drama, 2007

La Cara Oculta
Thriller / Mystery, 2011
broer of zus relatieouder-kindrelatierechtszaakin vitro fertilisationmedical examinerkidney transplant