• 9.378.590 stemmen

My Sister's Keeper (2009)

Geregisseerd door: Nick Cassavetes

Met onder meer: Cameron Diaz, Abigail Breslin en Alec Baldwin

Gesproken taal: Kroatisch en Engels

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot My Sister's Keeper

"A tale of life, love, and letting go."

Kate (Sofia Vassilieva) en Anna (Abigail Breslin) hebben een band die hechter is dan die van de meeste zusjes: hoewel Kate ouder is, is ze afhankelijk van haar kleine zusje. Haar leven ligt zelfs in de handen van Anna, zij is namelijk een 'donorbaby', een kind dat geboren is om lichaamsdelen af te staan aan haar zus als die deze nodig heeft. Anna besluit dat dit niet langer zo door kan gaan en regelt een advocaat. Sara (Cameron Diaz) is een liefhebbende echtgenote en moeder die haar carrière als advocaat heeft opgegeven om voor haar dochter te zorgen. Ze verliest zichzelf soms in haar rol als de toegewijde zorgverlener die ze is geworden in haar strijd om Kate te redden. Hun enige zoon Jesse (Evan Ellingson) voelt zich onzichtbaar terwijl Kate en Anna alle aandacht krijgen.

Sara Fitzgerald

Andromeda "Anna" Fitzgerald

Kate Fitzgerald

Campbell Alexander

Brian Fitzgerald

Judge De Salvo

Jesse Fitzgerald

Fantastische film vind ik.

Hij is heavy, maar toont de harde waarheid. Je hoort almaar meer van deze verhalen en ik denk dat bijna iedereen wel minstens iemand kent die kanker heeft, of gehad heeft. Deze film zet je wel aan het denken...

Volgens mij kan je deze film gewoon niet uitkijken zonder tranen te laten

avatar van Tina123

Tina123

Mooi ontroerend verhaal. Vind wel dat het stuk over anna, dat ze haar zus niet meer wil helpen, nogal op de achtergrond verdwijnt.

Maar de weg van kate vind ik wel erg mooi gedaan.

Heb toch wel een traantje moeten laten.

avatar van rari

rari

Pracht film!!!

Zeer sterk en erg overtuigend geacteerd!

Ook ik heb af en toe een traan gelaten!!!

**** sterren

avatar van Lúthien

Lúthien

Ik vond het echt een goede film, ik denk dat de mensen die zelf iemand met terminale kanker in het gezin hebben meegemaakt, dit beter begrijpen. Wat dat betreft waren de emoties en conversaties erg op zijn plaats. Goed gedaan.

avatar van Suuziejj

Suuziejj

erg mooie film!

ik huil nooit bij films, bij deze ook niet, maar bij deze moest ik wel moeite doen om ze in te houden.

dus, die moet je echt zien, hij echt mooi!

avatar van balosa

balosa

op zich een aardige drama, maar het lag er té dik op vind ik, ook dat Anna de rechtszaak tegen haar ouders ging aanspannen op verzoek van Kate zag ik allang aankomen

avatar van Tessa100

Tessa100

Ik vond de film geweldig mijn vriend vondt het niet zo veel aan maar mis komt dat doordat hij zelf nooit iemand aan kanker heeft verloren maar hij is geweldig de film het is gewoon de waarheid

avatar van gratis

gratis

Goed verhaal en net zo goed geacteerd. Mijn vriendin hoorde ik af en toe snikken en ik had een brok in mijn keel van heb ik jou daar. Als de emoties nog langer zo doorgingen dan weet ik niet hoe lang ik de tranen nog binnen had gehouden. Gelukkig kwam toen het einde al snel. AANRADER!

avatar van Mondragon

Mondragon

Oef.....erg zwaar dit. Wel goed !

Wat een mooie ontroerende film. Ik heb 5 sterren gegeven, dit omdat ik in lange tijd niet zo'n mooie film heb gezien.

avatar van Woltertjes

Woltertjes

Wat een goede film was dit zeg. Had ik niet verwacht.

Erg emotionele stukken zitten erin.

avatar van chocodillen

chocodillen

Prachtige film. Goed geacteerd! Zien!!

avatar van SiD3Sp|N

SiD3Sp|N

Echt een hele mooie film.

Mooi verhaal, goed geacteerd, goede muziek alles klopt aan deze film.

Als je dan ook nog wat inlevingsvermogen hebt of zelf wat dingen hebt meegemaakt dan raakt deze film je zeker.

Halve ster aftrek omdat hij toch ietwat voorspelbaar was maar altijd nog een welverdiende 4,5*

avatar van egelhunter

egelhunter

superfilm, met een brok in mn keel gekeken. Je zal het maar hebben

avatar van S141

S141

Ik vond het op zich wel een mooie film maar wat ontzettend sentimenteel zeg! Zo over de top dramatisch, van begin tot het einde. Het is natuurlijk een verschrikkelijk onderwerp alleen de manier waarop sommige hun rol neerzetten was mij te sentimenteel. Nee ik ben er niet zo kapot van.

avatar van Leursio

Leursio

Bril-jan-te film. Ik zit normaal niet te wachten op dit soort tranentrekkers, maar ook ik hield het niet droog. En ja natuurlijk lag het er erg dik op, maar dit soort emotionele gebeurtenissen kun je, en moet je nou eenmaal niet zakelijk of klinisch benaderen. Ijzersterk acteerwerk van de 2 dochters.

avatar van tal1b

tal1b

erg goeie film, op een gegeven moment tegen het einde aan wordt het nét even te, eerlijk gezegt. Maar wat goed geacteerd allemaal

avatar van Sven Vermant

Sven Vermant

Niet helemaal mijn type film, maar zeker geen slechte film.

Het verhaal is zondermeer aangrijpend, maar helaas lag het er allemaal net iets te dik bovenop.

Pluimpje voor het sterk acteerwerk (na eerdere sterke optredens in Little Miss Sunshine en The Ultimate Gift) van de jonge veelbelovende Abigail Breslin.

Net niet voldoende ovor 3,5* maar toch bovengemiddeld, een verdienstelijke dikke 3*

avatar van Movielicious

Movielicious

Met een beetje tegenzin ben ik deze film gaan kijken met een aantal dames. Ondanks dat drama niet mijn genre is, moet ik toegeven dat ik dit een prachtige film vond. Het verhaal is aangrijpend en de personages zijn stuk voor stuk sterk. Er wordt ook zonder uitzondering zeer goed geacteerd. Ik kon merken dat ik onder de indruk was van de film want het verhaal bleef na afloop nog wel even hangen in mijn hoofd. Een van de beste en mooiste films van het afgelopen jaar als je het mij vraagt! 4,5*

avatar van Ayuri

Ayuri

Ik ben het met Movielicious eens. Vooraf wist ik niet zeker of dit wel mijn film zou zijn.. Maar het verhaal en het acteerwerk van echt ieder karakter is erg goed. Bleef echt hangen in mijn hoofd en liet me nadenken dat we het toch maar goed hebben.

avatar van SiD3Sp|N

SiD3Sp|N

Opvallend vond ik trouwens hoe goed Cameron Diaz in deze rol acteerde, had ik niet van haar verwacht dat ze zo'n zware rol ook goed zou kunnen neerzetten...

avatar van tomola

tomola

zeer goeie en ontroerende film!

absolute aanrader!!

avatar van N_SANE

N_SANE

Vooraf had ik geen verwachtingen van deze film, ik wist zelfs ook niet eens waar het over ging. Op aanraden van een vriendin ben ik er ook voor gaan zitten. Achteraf bekeken ben ik ontzettend blij dat ik deze film gezien heb. Wat een prachtfilm!

Het verhaal zit zeer sterk in elkaar, de scenes worden goed in beeld gebracht, de gedachten komen naar voren en een sterk punt zijn de lange stiltes op bepaalde emotionele momenten. Stiltes die je goed laten meeleven en nadenken over wat er allemaal gebeurd en dat het een ieder kan overkomen.

Het mooie van de film is het sterke acteren. Het lijkt erop alsof je met het gezin meekijkt in hun leven en wat er allemaal gaande is. Het voelt dan ook allemaal zeer echt aan en het is dan ook alsof je het allemaal van dichtbij meemaakt. Het volgen van het leven van Kate is ontroerend, net zoals dat van de andere gezinsleden.

Een echte aanrader!

avatar van MissyNador

MissyNador

Prachtige film!! Cameron Diaz, Abigail Breslin & Sofia Vassilieva speelde geweldig! Je werd helemaal meegesleurd in het verhaal. Wat een prachtig verhaal zeg!

avatar van erpunited

erpunited

Sterke film. Goed verhaal, goed geacteerd. Echt een aanrader! en zeker voor vrouwen

avatar van Taxi066

Taxi066

Uitstekend weergegeven film, zou niet weten waar ik wat op zou moeten aanmerken, Cameron Diaz speelt echt fantastisch, mijn eerste 5 sterren film hier!

avatar van Rutte

Rutte

Erg mooie film met een goed verhaal en fantastisch acteerwerk van alle acteurs.

Damn, wat vond ik Diaz af en toe een bitch zeg, maar wel eentje met balls. Dit laatste geldt ook voor beide dochters.

Qua sentiment vond ik het eigenlijk nog wel meevallen, sommige dingen lagen er wat te dik bovenop.

Desalniettemin toch behoorlijk aangrijpend bij vlagen.

Voor de drama liefhebber een must see, maar in mijn ogen is het geen meesterwerk.

avatar van jeanine83

jeanine83

Mooie film die je maar weer eens laat zien hoe het is. Ik wist van te voren niet wat ik moest verwachten van Diaz, maar ze zette een mooie rol neer. Goeie film als je van drama houdt!

avatar van Tomsheep

Tomsheep

Kunstwerk van een film. Karakters zijn allemaal schitterend neer gezet. Vond zelf Diaz eigenlijk nog het minst en dat zegt veel over deze film.

avatar van kanjertje

kanjertje

Keigoeie en meeslepende film.

Personages perfect neergezet.

Aangrijpend en ontroerend tot en met.

En zelfs bij momenten even grappig in dit erg trieste verhaal.