My Sister's Keeper (2009)
Geregisseerd door: Nick Cassavetes
Met onder meer: Cameron Diaz, Abigail Breslin en Alec Baldwin
Gesproken taal: Kroatisch en Engels
Releasedatum: 27 augustus 2009
Plot My Sister's Keeper
"A tale of life, love, and letting go."
Kate (Sofia Vassilieva) en Anna (Abigail Breslin) hebben een band die hechter is dan die van de meeste zusjes: hoewel Kate ouder is, is ze afhankelijk van haar kleine zusje. Haar leven ligt zelfs in de handen van Anna, zij is namelijk een 'donorbaby', een kind dat geboren is om lichaamsdelen af te staan aan haar zus als die deze nodig heeft. Anna besluit dat dit niet langer zo door kan gaan en regelt een advocaat. Sara (Cameron Diaz) is een liefhebbende echtgenote en moeder die haar carrière als advocaat heeft opgegeven om voor haar dochter te zorgen. Ze verliest zichzelf soms in haar rol als de toegewijde zorgverlener die ze is geworden in haar strijd om Kate te redden. Hun enige zoon Jesse (Evan Ellingson) voelt zich onzichtbaar terwijl Kate en Anna alle aandacht krijgen.
Sara Fitzgerald
Aunt Kelly
Jesse Fitzgerald
Gus
Mai*
Een verhaal dat gebasseerd is op wat er dagelijks in de wereld gebeurt. Tenminste hoe je kanker patiënten ziet opfleuren maar ok aftakelen, hoe liefde en onmacht een hoofdrol spelen in dit soort momenten.
Een mooie film om te zien. Niet echt mijn genre maar bleef wel geboeid op 1 of andere manier.
Dat het dan op een jankfilm gaat lijken zoals hierboven door Onderhond wordt beschreven en compleet de grond ingeschreven heeft weinig te maken met de opzet van de film of de spelers, maar meer met het gegeven van afscheid willen/moeten/niet kunnen nemen van het leven/geliefden, de macht of onmacht daar iets aan te kunnen doen en ieders kijk daar op. Een ieder die daar niets van meekrijgt maar zich slechts blind staart op een technische analyse zal niets van deze film begrijpen die echter wel degelijk een grote kracht heeft. Maar misschien meer van toepassing op zij die ervaring hebben met het lelijke fenomeen van kanker zoals ondergetekende.
Tsja, het gaat er denk ik ook om hoe het wordt gepresenteerd. Je zegt het zelf ook al, het uitgangspunt is zeer ongeloofwaardig. Ik vraag me af in hoeverre dit legaal is, ik vind het echter wel zeer verwerperlijk de manier waarop Diaz met haar donor dochter omgaat in de film. Ik vind dat ze het compleet verkeerd aanpakken, deze methode wekt eerder afgrijzing dan sympathie op. Vooral omdat ze het ook nog zo een zoet karakter meegeven(aan het einde van de film). Jammer dat Anna niets met haar uitstekende argumenten doet en dat het uiteindelijk allemaal maar schijn is gebleken aan het einde van de film, wat de film een lachertje maakt voor mij.
gerwinmaster
Wat een heerlijke acteur is Alec Baldwin toch, bijna elke film met hem erin is goed. Zo ook deze, al vind ik het qua ontroering allemaal wel meevallen.
Sesing
Deze film is heel mooi gemaakt. Het raakt mij ook vanwege persoonlijke redenen.!
timbo_
Deze film lang vermeden omdat ik op basis van de trailer en de synopsis bang was voor een oversentimenteeel drama. Na het zien van My Sister's Keeper kan ik niet anders concluderen dat die die angst niet onterecht was maar dat het in dit geval alles behalve een minpunt is. Sterker nog, ik kan me de laatste keer dat ik zo ontroerd en geraakt ben door een film niet herinneren.
Het verhaal over het 11-jarige meisje Anna dat op de wereld is gezet om het leven van haar oudere en doodzieke zus Kate te verlengen is daarbij natuurlijk ook een sterk uitgangspunt. Tel daar nog bij op dat het acteerwerk over de gehele lijn bijzonder goed is, en dat Abigail Breslin en Sofia Vassilieva als de twee zusjes helemaal imponeren, en je hebt een dijk van een drama dat weinigen onberoerd zal laten.
Ontroerend.
Net als bij The Notebook weet ook hier Nick Cassavetes bij mij de juiste snaar te raken.
De emoties weten te bereiken en binnen te dringen, en voelen voor mij, i.t.t. sommigen, totaal niet geforceerd aan en twijfelde geen moment aan de geloofwaardigheid. Mede door de goed regie en niet op de laatste plaats de cast die het uitmuntend doet (zowel hoofd- als bijrollen).
Goed.
Meen je dat nou serieus?
Ik vind het best cheesy en ongeloofwaardig.
Ik vind dit juist een heel zwak uitgangspunt, dat je je kind zoiets kan aandoen. Dan heb je al een kind met een erge ziekte en dan ga je vervolgens je andere gezonde kind ook nog is kapot gooien met operaties, die op het einde toch nutteloos blijken aangezien het schattige meisje met kanker toch overlijdt. Vind eigenlijk dat het verboden zou moeten worden, weet ook niet in hoeverre dit wettelijk ook kan wat er in de film gebeurt. Ik kan het me niet voorstellen dat mensen dit doen.
- 1931 stemmen
Meen ik serieus, wist me op de een of andere manier gewoon te pakken..
BB1991
erg goede film....
de film geeft ons een zwaar en hard probleem dat voor een dusdanige situatie zorgt dat er eigenlijk geen winnaar kan zijn. Realistisch gezien weet je als kijker dat de film dan ook geen ‘happy end’ kan hebben, mits de film een onrealistische wending neemt. Het is heel geruststellend dat ‘My Sister’s Keeper’ er voor kiest om realistisch te blijven. Daardoor slaagt de film erin alle pijn en verdriet ontroerend over te laten komen zonder geforceerd klef te zijn. Welke mening je ook hebt ten opzichte van de conflicten, de film zorgt ervoor dat je door een emotionele achtbaan gaat die zelfs de ijskoudste persoon rillingen moet geven.
timbo_
Ik ook niet. Bedoelde met sterk uitgangspunt dan ook niet dat het geloofwaardig is, maar wel dat het een sterk uitgangspunt is voor een drama film die er op uit is om te ontroeren en emotioneren.
S141
Over de top sentimenteel. Het verhaal wordt zo neergezet dat je eigenlijk vanaf het begin tot het einde moet snikken en huilen. Alleen maar drama van het begin tot het eind. Ja het onderwerp op zich is natuurlijk verschrikkelijk maar het is weer zo typisch allemaal.
Op zich geen hele slechte film maar ik vind hem ook absoluut niet geweldig.
schaap2403
zeer aangrijpende film, de film 3 dagen geleden bekeken en moet er nog steeds aan denken, zeer goede acteer prestaties, met name van de kinderen. daarom van mijn 5 sterren.
Merk
Aan het begin van de film wist je al dat het meisje dood gaat., tenminste dat had ik.
Voor de rest begon de film heel erg slecht, maar het einde vond ik dan wel weer beter worden. Niet dat typishce gedoe aan eht einde, daar heb ik doorheen gekeken.
Ik vond het goed geacteerd, alleen vond Cameron Diaz een beetje irritant.
het nadeel van de twijfel 2,5*
Linds
Ik vond het een heel mooie en pakkende film.
Zakdoekjes zeker nodig gehad.
Alleen vond ik de rol van Cameron Diaz als moeder raar gekozen, dit maakte het iets minder geloofwaardig.
Voor de rest leuk filmpje om nog eens over te zien!
Norma
Wat een verdrietig verhaal! Voor veel mensen werkelijkheid helaas. Emotioneel word ik wel een beetje bij zo'n film.
Ik had verwacht dat het (juridische) touwtrekken tussen moeder en dochter centraal zou staan, maar het bleek meer een niet-chronologisch relaas van het sterven van een jong meisje, verteld door haarzelf en de gezinsleden. Sommige scènes (met het vriendje, of aan het strand) kregen ruime aandacht en duurden vrij lang, wat enerzijds nogal overdreven zoet overkwam maar anderzijds wel benadrukte hoe goed het is om de tijd te nemen om van mooie momenten te genieten.
Abigail zal ik wel nooit fan van worden. Ze is wat minder irritant nu ze ouder wordt en ze zal het objectief bekeken zeker niet onaardig doen, maar prettig vind ik haar niet. Wel aardige rollen van het zusje en haar vriendje trouwens en Diaz is ook redelijk overtuigend als knokkende mama die niet los kan laten. Maar vooral het broertje viel me op, in zijn summiere speeltijd wist hij goed te laten zien hoe hij in stilte leed terwijl hij er qua aandacht volkomen bij inschoot. Kon me goed indenken dat dit vaak zo zal gaan. Storend element vond ik die tante, het hoe en waarom van haar voortdurende aanwezigheid was me een raadsel?
Als film absoluut niet bijzonder, maar het verhaal laat me dan toch weer niet onberoerd.
Tezz
Prachtige, aangrijpende film.
De scene op het strand en de 1 op 1 scenes tussen Anna en Kate grepen me echt aan.
Glansrol ook van Cameron. Voor mij bewijst ze hier mee dat ze als actrice wel degelijk serieus genomen mag worden.
Het ziekteproces van Kate wordt heel realistisch neergezet.
barcelonagek
Samen met de Bucket List prachtige, ontroerende films.. Komt een vrouw bij de Dokter, stelt dan helemaal niks voor, is slechte film als je deze 2 films hebt gezien.. 1 v.d beste films ooit gemaakt!
pulletje
Schitterende film. Vriend zal wel zeggen echt een vrouwenfilm. Dit is de nachtmerrie van elke ouder.
Ik kan me de moeder goed voorstellen. Je hebt maar een ding voor ogen. Het is je kind!
Goed geacteerd en heel realistisch neergezet.
moviechick-99
wat een mooie en ontroerende film!!! jammer einde maar een beetje te verwachten
Goed geacteerd en heel realistisch neergezet.
En je andere kind dan? Die kan je wel even naar hartelust slopen voor een ander?
SubbiE
Interessant thema, die toch doet nadenken (en dat is vaak een goed teken).
Acteurs waren niet overdonderend te noemen, vooral de rol van Anna vond ik wat overacting, te volwassen overkomen...
Mensen die deze prent enkel zien als een blijtfilm snappen er niets van.
mishad
Het is toch echt niet de eerste keer dat Nick Cassavetes een 'bleitfilm' in elkaar heeft gedraaid... Ok, er wordt best aardig in geacteerd, zeker beter als in de gemiddelde woensdag avond tranentrekker, maar toch: goedkoop effect bejag, blijft goedkoop effect bejag. Ik blijf moeite hebben met door de strot geduwd melodrama.
helleke
Bleitfilm???
Ge zult het maar voorhebben dat ge ooit zelf of iemand in uw familie zoiets zal voorhebben!
Dan gaat ge wel een andere kijk hebben op dit thema en er hopelijk ook meer respect voor opbrengen.
Wat een onzin Helleke, alleen omdat het over kanker gaat moet je deze totaal ongeloofwaardige film automatisch ook goed vinden?
helleke
Wat een onzin Helleke, alleen omdat het over kanker gaat moet je deze totaal ongeloofwaardige film goed vinden?
Wat is er zo ongeloofwaardig aan?
Ik vind het een zwaar thema die ondanks dat toch heel goed verfilmd is.
Heb ik vaak genoeg al gezegd, maar voor jou kopieer ik het nog wel een keertje:
Ik vind dit juist een heel zwak uitgangspunt, dat je je kind zoiets kan aandoen. Dan heb je al een kind met een erge ziekte en dan ga je vervolgens je andere gezonde kind op zeer jonge leeftijd ook nog is kapot gooien met operaties , die op het einde toch nutteloos blijken aangezien het schattige meisje met kanker toch overlijdt. Vind eigenlijk dat het verboden zou moeten worden, weet ook niet in hoeverre dit wettelijk ook kan wat er in de film gebeurt. Ik kan het me niet voorstellen dat mensen dit doen. Wat mij betreft is het personage van Diaz gewoon rijp voor het gesticht en mag ze wat mij betreft de gevangenis in.
Het einde is ook een grote sof, als blijkt dat de "gezonde" dochter eigenlijk andere bedoelingen had.
mishad
Bleitfilm???
Ik geloof niet dat wij elkaar kennen, dus jij kan niet weten wat ik wel dan niet heb meegemaakt. Ook heeft de kwaliteit van deze fim niets te maken met hoe erg de ziekte kanker is en daar kan ik zeker over meepraten. Ik geef alleen maar mijn mening over de film. En dat ik dit een naar manipulatief werkje vind dat wel erg overduidelijk op tranen aanstuurt, mag ik best melden lijkt mij zo. Hoef je het zeker niet mee eens te zijn, maar iets minder overstuur reageren mag ook best.
- 1931 stemmen
Daar heb je eigenlijk wel gelijk in, half puntje aftrek.
Julie
Gehuild als een baby, en op momenten waar ik het helemaal niet van verwacht zou hebben.
Ongeacht de melodrama. Als een film je aan 't huilen maakt dan wil dat zeggen dat het indruk op je maakt, dat het gevoelens bij je losmaakt. En als dat gebeurd, dan heb je een goede film neergezet.
Partyboooi
Naar mijn mening een erg meeslepend drama met hele goede (jonge) actrices wat de film nog beter maakt!
Een dikke 4

Netflix verwijdert onder meer deze titels binnenkort uit het aanbod

Netflix in November: 'Little Women' en 'My Sister's Keeper'

Kabadayi
Misdaad / Drama, 2007

La Cara Oculta
Thriller / Mystery, 2011
broer of zus relatieouder-kindrelatierechtszaakin vitro fertilisationmedical examinerkidney transplant