menu

La Región Salvaje (2016)

Alternatieve titel: The Untamed

mijn stem
3,31 (92)
92 stemmen

Mexico / Denemarken / Frankrijk / Duitsland / Noorwegen / Zwitserland
Drama
100 minuten

geregisseerd door Amat Escalante
met Ruth Ramos, Simone Bucio en Jesús Meza

In het hoogland van Mexico probeert Veronica de plaats van impact van een meteoriet te vinden die de configuratie van de regio heeft veranderd. Op dezelfde manier zal zij de levens van Angel en Alejandra veranderen. De vastberadenheid van het jonge koppel met twee kinderen wordt op de proef gesteld als ze een tegenslag moeten overwinnen.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=ldP_DNGlxLc

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van leatherhead
3,5
Ik lees over vergelijkingen met Zulawski, Cronenberg, Under the Skin... Schijnt iets totaal anders te zijn dan Escalante's vorige werk. Best benieuwd naar.

avatar van Montorsi
4,0
Eindelijk weer iets dat echt onder de huid kruipt.

3,0
Aardig idioot maar ook wel een beetje leuk macaber. Die paar shots met de copulerende dieren waren verbazingwekkend! Wat een prestatie, hoe dan ook gemaakt. Maar die paar seconden waren het hoogtepunt.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Vanaf 15 juni in de bioscoop (Cinéart)

avatar van tbouwh
3,0
Het zal mij benieuwen hoeveel volk hier op af komt in NL. Tamelijke acquired taste.

avatar van tbouwh
3,0
Met zijn eerste shots verbindt de Mexicaanse regisseur Amat Escalante (Heli) in La región salvaje het aardse met het unheimliche. Een door de ruimte zwevende meteoriet, een vrijzinnige motorrijdster die in het mistige Mexicaanse hoogland op zoek is naar een plaats van impact. Dit fantasierijke drama verwezenlijkt het potentieel van haar bevreemdende ouverture niet, maar blijkt wel een verontrustende melange van intrige en symboliek.

Verder lezen: Recensie La región salvaje (2016)

avatar van leatherhead
3,5
Goed. Al kwam wat ik een klein beetje vreesde wel uit en was het naar mijn smaak nog iets teveel sociaal drama daar waar ik eigenlijk nog wel wat meer weirdness had willen zien. Ondanks dat lijkt me dit verder wel een opvallende film in Escalante's oeuvre (wat voor mij positief is) en ontstijgt het met gemak de saaiheid van een Heli.

De film kent verder echt een aantal geweldige momenten, zoals de dieren orgie, en eigenlijk elke scene met het creatuur. Verder is het ook vooral het onheilspellende karakter wat de film op de been houdt. De relatie perikelen zijn an sich niet al te boeiend, maar door het constante gevoel van dreiging wat je als kijker voelt blijf je geboeid. De film blijft de ganse speelduur mysterieus en ik moet bekennen dat toen de eindcredits abrupt op het scherm tevoorschijn kwamen ik toch even een minuutje flabbergasted voor me uit zat te staren. Da's meestal een goed teken.

Eentje om vaker te zien, voor nu 3,5*.

avatar van Drulko Vlaschjan
4,0
Fijn hoor. Wat mij betreft was het niet het vrij bizarre verhaal wat deze film zo goed maakt, maar de manier waarop het verteld wordt. Scènes worden gevoelsmatig steeds net iets te snel afgebroken, bij elke volgende scène is het even zoeken: wat is er gebeurd, waar zijn we, hoe zit het precies? Voor bepaalde lieden zal het onbevredigend zijn dat je niet overal een antwoord op krijgt. Zelf hou ik er wel van. Heb ik mijn verbeeldingskracht niet voor niets meegekregen. Na anderhalf jaar Cineville kan ik niet anders zeggen dan dat het aanbod mij tegenvalt. Het is erg conventioneel allemaal. Ik denk dat deze film daar zeker een halve ster aan te danken heeft. Zó goed en bijzonder is het allemaal niet, maar in het land der blinden etc.

avatar van sveneras
3,0
Mooi en interessant, voelde echter vrij weinig.

Geen opwinding, geen onheil, geen angst.

Heel mooi gefilmd en interessant idee, uitwerking toch net niet overtuigend, jammer, zo veel potentie.

avatar van rhcdg
Bijzondere film, met een openingsshot als een statement, bijna als l'Origine du monde van Courbet. De pendant, letterlijk de tegenhanger, is wat er in de schuur aan het plafond hangt, het mannelijk geslachtsdeel als de bron van genot en van vernietiging. Ook het vele plassen in de film komt uit die twee voorstellingen vandaan.
Ik hou nog wel wat vragen over, zoals wat de rol is van Veronique en waarom zij van die vrouw het veld moet ruimen. Is zij niet ook de tegenhanger van Angel?
Ook in de cameravoering zie je dat er vaak een verdeling is, zoals tijdens de ruzie tussen Angel en Fabian op het parkeerterrein, wanneer telkens één van hen maar in beeld is. Spiegelingen en tegenstellingen, ik ben er nog niet helemaal uit...

3,0
Een wat vage film over lust die onze diepste verlangen en genot is maar ook een duistere, vernietigende kracht vormt. De relatieperikelen konden niet altijd boeien maar de lust werd mooi uitgebeeld.

avatar van wibro
3,0
Ik moest bij het zien van deze film niet alleen denken aan de Franse film Possession (1981) maar ook aan de Russische film III (2015) waarbij wij soortgelijke monsterachtige scènes te zien kregen. Ik vond die films wel beduidend beter dan deze laatste film van Escalante waarvan ik nog steeds niet weet wat ik er van moet vinden. Ik vond het in zijn geheel nogal onsamenhangend. Film bevatte wel enige gewaagde scènes die in een Hollywood film ondenkbaar zouden zijn.

3.0*


2,0
Nee, dit was niet mijn ding. Hou best van een element van mystery in een film, maar ik heb het niet zo op buitenaardse wezens. Ik heb gewoon te weinig verbeeldingskracht voor een film als deze, dat zal het zijn. Vond het verhaal, zo er een verhaal is, nogal warrig. Het is makkelijk samen te vatten: vrouw met twee kinderen is getrouwd met een halve psychopaat, die ook nog een verhouding heeft met haar broer. Als die hem aan de dijk zet, slaat hij hem het ziekenhuis in en belandt vervolgens in de gevangenis.

Daar is niks mystery aan. Had alleen leuk geweest als degene die hier de synopsis heeft geschreven (Baggerman?) ook de film had gezien en er niet zo'n vaag verhaal van had gebrouwen. Hoezo 'de plaats van impact'? Bedoelde je misschien inslag? Impact is iets anders. Dat heeft deze film voor mij niet.

avatar van ratfish
3,5
Kreeg een beetje Innaritu-gevoel bij deze film, maar toch redelijk uniek - vooral in dromerige seksscènes.

avatar van david bohm
3,5
Fijne film dit. Vrij conventioneel nog vind ik na het lezen van de tamelijk onnavolgbare synopsis. De balans in deze mix van filmstijlen is goed bewaard. Acteerwerk is prima en de surrealistische elementen zijn interessant en zien er puik uit.

avatar van John Milton
3,0
Hoge verwachtingen, had ik van Escalantes La Región Salvaje (2016), die helaas niet helemaal werden ingelost. Zulawski’s Possession (1981) wordt terecht vaak genoemd als zijnde een grote inspiratie, maar die beviel me toch een stuk beter dan de film van deze Mexicaanse auteur van wie ik (toegegeven} nog niets zag. Heli (2013) ligt al jaren klaar, maar het is er nog nooit van gekomen.

Hoewel er zeker wel het een en ander te halen viel, laat The Untamed me niet gelijk haast maken om zo snel mogelijk meer van Escalante te zien. Het drama is allemaal erg ingetogen, en hoewel je een hoop kunt lezen in het gedrag van de karakters en waar dit symbool voor staat op het vlak van lust, seksualiteit en andere zaken, had ik toch graag iets meer verdieping van gewild. Uiteraard daagt het wel wat uit zelf te gaan graven, maar het werkte voor mij niet helemaal. De scènes met het wezen waren dan wel weer fascinerend en ik applaudisseer Escalantes rauwe aanpak, maar al met al ben ik toch iets te onaangedaan gebleven voor die 3,5*.

3,2*

avatar van EIGER3970
4,0
Dank u wel, tbouwh voor de link naar de recensie.

avatar van wendyvortex
3,0
Grotendeels een drama waarin de macho echtgenoot er een relatie op na houdt met de homoseksuele broer van zijn echtgenote. Daar voegen we hier nog een hutje met wat Lovecraft-gebeuren aan toe, wat expliciete scenes en we zijn maar weer eens heel blij dat de hele familie vanavond op stap is, terwijl ik wat gezellig aan Mexicaanse arthouse aan het doen ben.

avatar van Filmkriebel
3,0
Bizarre film die deze week op ARTE te zien was. Een familiedrama met een science-fiction element; zo vreemd als hier ziet men ze niet vaak. Het is een film met een krachtig symbool : de "sex alien" stelt seksuele verslaving en genot als een drug voor, die hen naar hun doem kan leiden . De vier hoofdpersonages zijn stuk voor stuk seksueel gefrustreerd en innerlijk diep ongelukkig. Enkel een bezoekje aan een afgelegen hut in een bos kan hen enig plezier brengen. Dit is de tweede film van Escalante die ik zie na Heli, maar dit is een stuk zwaardere kost en bovendien blijven onvermijdelijk enkele vragen onbeantwoord. Niet voor iedereen maar de film bleef wel intrigerend, duister en geheimzinnig van begin tot eind. Zeker geen feelgood.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:11 uur

geplaatst: vandaag om 17:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.