The Hangover (2009)
Genre: Komedie
Speelduur: 100 minuten / 108 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Todd Phillips
Met onder meer: Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis
Releasedatum: 11 juni 2009
Bekijk via Videoland
Plot The Hangover
"Some guys just can't handle Vegas."
Twee dagen voor zijn huwelijk, gaat Doug met drie vrienden naar Las Vegas, om daar een knallend vrijgezellenfeest te houden. Ze feesten er op los, maar als ze de volgende morgen wakker worden weten ze niks meer van de vorige avond. Om één of andere reden vinden ze een tijger in de douche en zitten ze opgescheept met een zes maanden oude baby. Doug is echter nergens te bekennen. Een race tegen de klok volgt om Doug toch nog op tijd voor het altaar te laten verschijnen.
- IMDb (7,7 / 919428)
- Trailer (YouTube)
- The Hangover (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Mr. Chow
Melissa
Mike Tyson
ssk
Dit is gewoon letterlijk een topmovie met een hoge gehalte komedie, gewoon doodlachen, naar mijn mening zeker het kijken waard
JoyceHam
Man wat een slechte film!!!!!
Heb hem met moeite afgekeken, heb het schijfje zelfs weggegooid nu!!!!!!!!!!!!!!!!
maxwevalli
dan moet je toch gruwelijk opzoek naar een leven. want als je dit niks vond heb je een somber bestaan maarja is jou mening en die moeten we respecteren.
2,20
Leuke film ! Hahaaa zelfs bij de aftiteling lag ik helemaal dubbel ! Hele leuke film nogmaals
DeCol
Jammer genoeg werd ik ook tot (te) grote verwachting verleid. Berichten hier en berichten van vrienden toonden aan dat het een hilarische film zou zijn. Ik denk dat ik het eerste half uur niet eens heb moeten glimlachen. Daarna werd het dan wel grappiger, maar ik heb nooit dubbel gelegen.
Toch mag dat niet helemaal deren. The Hangover is wel een leuke film. Want ook al is hij niet hilarisch, de situaties waar ze in verzeild raken zijn vaak wel leuk. Vooral omdat je als kijker onwetend bent, je ziet deels wat er is gebeurd, maar niet hoe. De opbouw is dus leuk gedaan. En ook goed, want het maakt het juist geen standaard bachelor party-film.
Tenslotte zit The Hangover vol leuke personages. Goed gedaan door de drie heren op de poster. Alleen die kleine Chinees vond ik totaal niet grappig overkomen.
Deze wil ik zeker nog eens herzien, voor nu: 3,5*
lientje123
leuke film. Erg grappig. Vooral dat baby'tje is schattig!!!

augurkje
Ok ok ok, mensen tonen weer eens kuddegedrag.
Paar grappige scenes, maar dan nog hardop schreeuwen dat het een zeer grappige film is gaat wat te ver natuurlijk.
Thom1994
Man wat een slechte film!!!!!
Dus je hebt de film gedownload
Even voor de duidelijkheid.
Wat was er slecht aan deze film? Ik vond deze film in geen enkel opzicht slecht. Misschien heb je de verkeerde film gedownload? En zoniet, misschien schort er dan iets aan je gevoel voor humor? In elk geval zou ik je aanraden om een paar redelijke argumenten op te noemen, ter verduidelijking van je zeer lage beoordeling voor een zeer goede komediefilm.
Thom1994
Ok ok ok, mensen tonen weer eens kuddegedrag.
Vind jij misschien, maar dan kan je bij elke film wel gaan beginnen met de hoge beoordeling te verklaren door middel van Kuddegedrag.
Heel misschien zou de hoge beoordeling komen omdat mensen deze film grappig vonden, omdat er op deze aarde ook mensen zijn die een goed gevoel voor humor hebben.
Ik ga toch ook niet bij elke film die jij hoog beoordeeld zoiets onzinnigs neerzetten?
Ik zie net dat deze gebruiker al geband is, dit zal niet de enige film zijn waar hij een of ander onzinnig bericht heeft neergezet.
IronHide
Een van de vermakelijkste films van dit jaar. Geweldige humor. Leuke onvoorspelbare dingen erin. Ik heb echt gelachen om deze film.
Tharoy
Goed gevoel voor humor? Zoiets bestaat niet. Ik vind het ook opgehypt allemaal, het is een geinige film, maar niet meer. Hoezo heb ik dan geen gevoel voor humor?
Vinokourov
Het duurde even, maar ik heb weer smakelijk en daverend kunnen lachen om een komedie. Ongelooflijk dat filmmakers nog nooit eerder op zo'n simpel idee als in 'The Hangover' gekomen zijn. Wie heeft dat nou niet gehad, dat je de volgende dag na een feest je afvraagt wat jij en anderen allemaal uitgespookt hebben? Of zijn er films die ik over het hoofd zie? Anyway prachtige karakters, waarbij ik Stu het leukst vond. Alan als nerdige dumb-ass was wel een beetje gemakkelijk gevonden, maar eveneens zeer vermakelijk.
Arkan_Srbija
Wel grappige film.. Ook een leuk stuk waar je opeens totaal onverwacht Mike Tyson in ziet verschijnen. Er zitten een heleboel ''flauwe humor'' momenten in, waar je gewoon opeens spontaan om moet lachen omdat je er zelf nooit op zou komen. Zeker een film die je een keer moet gezien hebben..!!!
Thom1994
Ja, maar dan hoef je toch niet per see te zeggen dat de hoge beoordeling kuddegedrag is? De hoge beoordeling komt gewoon doordat de film goed is, omdat meneer hem dan niet goed vind, gaat hij ons maar meteen allemaal ongelijk geven en beweren dat deze film helemaal niet goed is. Dat is zijn mening, niks kuddegedrag.
proxihox
Heerlijk gelachen. Lekkere lol maar minder plat dan je zou verwachten (ik althans ) en daardoor geniaal.
Revolution64
ik vond hem bij vlagen grappig, maar de humor was dikwijls iets te voorspelbaar.
Zeker geen slechte film, maar ik had grappiger verwacht.
Mr. Olaf
Schitterende film, heb we kapotgelachen.
De humor is top in deze film, zo kan het dus ook!
skitz0frenix
Goede humor in deze film en voor een komedie een behoorlijk goed verhaal.
Ik juist wel
Denzz
Ik vond deze film echt hilarisch. De film wordt gedragen door enkele minder beroemde acteurs en net daarom is deze film zo grappig; de acteurs zijn perfect gecast. Vanaf de eerste minuut word je belegerd met hilarische scenes en goede grappen.
Een perfecte film voor een avondje gieren met je vrienden.
Zelfs bij de aftiteling moet je lachen!!!
Esp
Haha ja, door de foto's van de avond die ze waren vergeten werd de aftiteling ook het kijken waard.
Thom1994
Inderdaad. Écht geweldig gedaan.
P.S. Érg slim. Aan het einde van een film zo'n leuk stuk werkt wel mee met de beoordeling. Vaak is de laatste indruk van een film ( Het einde dus) de belangrijkste. Een goed einde is dus echt wel nodig. En bij deze film heeft dat zeker meegeholpen aan de beoordeling.
parel123
Hilarische film! Grappig verhaal en erg leuk geacteerd. Ik heb me kostelijk vermaakt.
Zeker aanrader!
dragongirl
Precies.
Ik heb in een deuk gelegen om de film, heeft niks met kuddegedrag te maken. Het is gewoon onwijs grappig
Tonypulp
Heerlijk
Heb me helemaal slap gelachen om deze film.
Het verhaal is verfrissend, acteerwerk erg goed, vele geslaagde grappen en de vaart zit er vanaf het begin tot het einde goed in.
Gewoon genieten 4*
JacoBaco
Grappige komedie en niet te truttig. Niet alle grappen zijn origineel, want iedereen wist denk wel wat er ging gebeuren met de Taser-scene en ik vond Mr. Chow niet zo heel leuk.
Maar dit zijn toch wel de komedies waar ik van hou. Komedies met een beetje Cojones.
Naomi Watts
Tegenvallend, overrated en erg braaf.
Dat zijn de drie woorden die het eerst in me opkomt. Vanaf het begin dat deze in de bioscoop kwam is hij in de armen gesloten door recensisten en filmfans. Een film voor het grote publiek dat zeker maar ook een beetje het niveau van het average filmpubliek.
Het concept is al vaker gedaan en The Hangover doet een gooi, en met vooral Bradley Cooper doen ze een leuke gooi maar helaas is hij het enige positieve aan de cast. Galifianakis valt nog het meest door de mand, een schreeuwerd die eigenlijk elke keer weer pijnlijk ongrappig is maar ik moet zeggen dat de grappen eigenlijk ook totaal niet goed geschreven zijn. Een Rogen had hier toch meer mee gedaan.
Ook de zogenaamde hilarische situaties is een gegeven waar deze vele Vegas comedies ook mee op de proppen komt maar zo hilarisch is het eigenlijk allemaal niet. Phillips doe tte hard zijn best om over-the-top scenarios te bedenken dat het erg geforceerd aanvoelt. Op elk punt is The Hangover de mindere van BPV. Ook de typetjes die voorbij komen grossieren in niet grappig zijn en dat doet de film weinig goed (vooral Chow is eigenlijk totaal niet leuk). Cooper leukt het af en toe leuk op maar omdat het allemaal zo irritant niet grappig is weet hij zijn topvorm niet te halen (die hij dus constant wist te halen in Kitchen Confidential). Al ligt dat niet echt aan hem, hij doet zijn best maar hij heeft te weinig om mee te werken.
Nee, erg overhypte comedy, grappen soms een hit maar te vaak een miss en BPV is eigenlijk op elk front leuker dan The Hangover.

The Hangover Part III
2013

The Hangover Part II
2011

Brak op nieuwjaarsdag? Vandaag kijk je naar 'The Hangover' op televisie

Geliefde komedie 'The Hangover' vanavond (14 juli) op televisie te zien

'Casino,' 'Ocean's Elven' & andere filmklassiekers: waar wordt gokken gethematiseerd?

De tien best beoordeelde films van de jarige Bradley Cooper (49)

Intouchables

Shutter Island
Mystery / Thriller, 2010

Toy Story 3
Animatie / Komedie, 2010
blackjackstag nighthangoverlost weekend bag over headchapelhit with tire iron geheugenverlieslas vegasdrugsduringcreditsstingerelevator