• 9.381.447 stemmen

The Hangover (2009)

Komedie | 100 minuten / 108 minuten (unrated version)

Genre: Komedie

Speelduur: 100 minuten / 108 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Todd Phillips

Met onder meer: Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis

Releasedatum: 11 juni 2009

Plot The Hangover

"Some guys just can't handle Vegas."

Twee dagen voor zijn huwelijk, gaat Doug met drie vrienden naar Las Vegas, om daar een knallend vrijgezellenfeest te houden. Ze feesten er op los, maar als ze de volgende morgen wakker worden weten ze niks meer van de vorige avond. Om één of andere reden vinden ze een tijger in de douche en zitten ze opgescheept met een zes maanden oude baby. Doug is echter nergens te bekennen. Een race tegen de klok volgt om Doug toch nog op tijd voor het altaar te laten verschijnen.

avatar van canciser

canciser

Erg grappige film, hoger niveau dan de gemiddelde comedy. 3.5*

avatar van rodneyVL

rodneyVL

Kan iemand mij vertellen wat deze film 3,90 gemiddeld maakt. M.a.w. wat is er buitensporig grappig of origineel aan? Ik vind dit soort films best leuk, maar wat verklaart het bovengemiddelde?

gaarne een reactie!

gaarne een reactie!

Is er wat met je ogen? 25 Pagina's vol.

avatar van rodneyVL

rodneyVL

He Paul niet meteen boos worden he kerel. Zo fel meteen. Ik vind het een kunstmatig hooggehouden werkje, want zeker niet briljant, wel aardig, dat wel. Een kindje dat wordt 'afgetrokken' door een schlemiele, bebaarde kerel, dat is behoorlijk American Pie humor kerel. Dat je dat leuk vindt verklaart wellicht je 'onvolwassen' reactie. Cheers

avatar van clockwork72

clockwork72

Hij is een echte reservoir dog...

avatar van chevy93

chevy93

rodneyVL schreef:

Ben je gelijk onvolwassen als je American Pie leuk vind?
Mooi is dat

avatar van Paulus90

Paulus90

rep_robert schreef:

Hmmm, maar Dude where´s my car komt nooit in de buurt van het niveau the Hangover, hoe ondergewaardeerd die ook mag zijn..

"Niveau The Hangover"? Welke niveau is dat dan? Want uiteindelijk vermaak ik me beter met Dude Where's My Car (meer gelachen) dan the Hangover...

avatar van rep_robert

Tsja ik vond die film ook wel leuk.

Dude where's my car is toch meer hersenloze poep/pies/seks/alcohol/drugs humor dan the Hangover.

Ik denk dat dat voor iedereen anders geldt, gezien het gemiddelde vindt de overgrote meerderheid the Hangover denk ik leuker

Maar dat is meer een kwestie van smaak.

rodneyVL schreef:

Dus jij weet welke grappen ik allemaal leuk vond?.......

onvolwassen reactie? 'Kerel', Jij stelt domme vragen

avatar van pooper

pooper

geslaagde film!!! 3,5*

jammer dat ze een hangover 2 maken.

past gewoon niet.

avatar van tijn79

tijn79

Gisteren heb ik hem ein-de-lijk eens gezien.

Ik had er veel goeie, dingen over gehoord/gelezen, dus was erg benieuwd..

Het is een onzinnige, lekker wegkijkende film, maar ik kon het niet laten om aan het einde te concluderen dat ie mij toch niet het gevoel gaf wat ik had verwacht.

Ik heb misschien maar 4 a 5 keer echt gelachen en ik had toch verwacht dit veel meer te doen.

Zoals ik al zei, het is een erg lekkere film, maar niet naar vewachting dus...

avatar van slowhouses

slowhouses

Geestig... Film die je beter met vrienden kan kijken dan met je vriendin.

avatar van rep_robert

tijn79 schreef:

Gisteren heb ik hem ein-de-lijk eens gezien.

Ik had er veel goeie, dingen over gehoord/gelezen, dus was erg benieuwd..

Zoals ik al zei, het is een erg lekkere film, maar niet naar vewachting dus...

Denk wel dat the Hangover typisch een film is die je niet alleen moet kijken, maar met een (grote) groep. Heb je hem alleen bekeken?

avatar van XQlusive

XQlusive

Ik heb deze film een tijd terug gezien (samen met een aantal goede vrienden van me), maar 't blijft in mijn ogen een redelijke film, niks bijzonders. Uitspraken als "staande ovatie aan het einde" lijken mij dan ook zwaar overdreven.

En jongetjes niet zo ruziën of ik zet jullie allebei in de hoek...

avatar van tijn79

tijn79

rep_robert schreef:

Nee, dat vind ik niet.

Waarom zou je een film met een groep moeten kijken?

Zegt dat niet veel over een film, als je hem niet alleen of met zijn 2 zou moeten kijken? :s

Ik heb hem gewoon lekker samen met de vrouw gekeken en geloof me, wij houden wel van een goede lach

avatar van kryptex

kryptex

Dit is (in mijn ogen, schiet me niet af) toch wel de meest overroepen film van het jaar. Overal rondom mij hoorde ik lovende commentaar over hoe sterk deze film wel niet boven de gemiddelde onderbroeken-lol-komedie uitstijgt, maar het is misschien wel net daardoor dat de film bij mij zo tegenvalt.

Ik heb een aantal keer gelachen, en dat verwacht je ook van zo'n film, maar verder dan een flauw lachje kwam ik toch nooit.

Conclusie: deze blijft bij mij in de schuif liggen van de 'dertien in een dozijn'-komedies.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Hahaha wat een geweldige film! Van begin tot helemaal aan het einde gelachen! Ik heb in tijden niet zo'n goeie humorfilm gezien als

The Hangover.

Zeer zeker een aanrader, mooi ook om eens film te zien waarin je niet ziet wat er gebeurt is maar wat de gevolgen zijn xD

4* zonder twijfel

avatar van EDJ90

EDJ90

Geweldige film, boven aan mijn favorieten lijst!

Goed acteerwerk en het verhaal is gewoon lachwekkend!

Humor 10!

5.0

avatar van _Daan_

_Daan_

Binnenkort maar eens kijken net een trailer gezien erg top...

avatar van Oosie

Oosie

ZEKER EEN AANRADER , en ik heb genoten/gelachen van begin tot het einde!

avatar van bauwens

bauwens

Hier is simpelweg niets, maar dan ook helemaal niets, op aan te merken! Ik geef hem daarom ook meteen 5*! briljant.

avatar van Thom1994

Thom1994

canciser schreef:

Erg grappige film, hoger niveau dan de gemiddelde comedy. 3.5*

Als een komedie erg grappig is , dan is hij toch volledig geslaagd en een 5* waard? Of heb je ook argumenten waardoor de filmbeoordeling lager dan 5* is?

avatar van canciser

canciser

Ik geef net als 90% van alle andere moviemeter gebruikers alleen goede punten voor echt goede films, ik heb in totaal maar 3 films die volgens mij een 5 verdienen. Deze film absoluut niet, hij kan toch ook erg grappig zijn zonder dat hij geniaal is?

avatar van RubenvVelzen

RubenvVelzen

Hahahaha supervette film!:D.. Echt een film die na een paar keer kijken gewoon nog steeds leuk is!

CLASSIC!

avatar van kerelberel

kerelberel

Ik vond deze helemaal niks. Moest om die vage dude een paar keer slechts glimlachen. Na 50 min gaf ik het op en had het maar uitgezet.

kerelberel schreef:

Beoordeel hem dan ook niet want je mist nog 40 minuten

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Thom1994 schreef:

Ik ken maar 1 komedie die volledig geslaagd is. En dat is met The Dude...

avatar van DragQueen

DragQueen

Een bovengemiddelde komedie, die tenminste niet overal het standaardpatroon volgt. leuk opgezet qua verhaallijn en montage. ze worden wakker in de suite, en je vraagt je af wat er in hemelsnaam is gebeurd. daarna stapelen de hilarische situaties zich verder op. ook zijn de personages grappig, en wordt er leuk geacteerd. de film was beter dan ik van tevoren gedacht had. 4 sterren.

avatar van Miss A

Miss A

Gewoon een geweldige film dit!

Echt kapot gelachen en je vraagt je gewoon de hele tijd af wat er nou is gebeurt..

Zeker een aanrader dit!

avatar van miesmol

miesmol

heel geslaagd, bij vlagen hebben we flink gelachen.Gaan we zeker nog een keer kijken.