• 9.381.092 stemmen

The Hangover (2009)

Komedie | 100 minuten / 108 minuten (unrated version)

Genre: Komedie

Speelduur: 100 minuten / 108 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Todd Phillips

Met onder meer: Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis

Releasedatum: 11 juni 2009

Plot The Hangover

"Some guys just can't handle Vegas."

Twee dagen voor zijn huwelijk, gaat Doug met drie vrienden naar Las Vegas, om daar een knallend vrijgezellenfeest te houden. Ze feesten er op los, maar als ze de volgende morgen wakker worden weten ze niks meer van de vorige avond. Om één of andere reden vinden ze een tijger in de douche en zitten ze opgescheept met een zes maanden oude baby. Doug is echter nergens te bekennen. Een race tegen de klok volgt om Doug toch nog op tijd voor het altaar te laten verschijnen.

avatar van Kelsey16

Kelsey16

Heerlijke film, al vaak gekeken en blijf hem leuk vinden.

De acteurs maken voor mij echt de film.

Kan neit wachten om the wolfpack opnieuw in actie te zien.

avatar van netsiej

netsiej

hahaha, ik zei hetzelfde toen ik Stu zag! Mark Rutte jah!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Erg grappige komedie. Het lijkt er wel op dat ik me ook meer en meer in komedies ga verdiepen waar ik dus niet zo lang hiervoor geen ene zak aan vond. Afhankelijk van wat voor komedie het is zolang het maar geen Amerikaanse is. (muv Coen Bros) Maar The Hangover staat gerant voor een katerige topvermaak.

Het hele plot en de logica is ook al zo maf opgezet. De vier heren, waarvan de bruid en de bruidegom willen voor het huwelijk nog even flink pottenzuipen om het voor te vieren. En ja, alles begint onschuldig. Soms als een roadmovie en waneer de jongens in het hotel gearriveerd zijn en het eerste pilletje eringaat, worden de verdere details ons bespaard en worden ze wakker in een enorme chaos en weten ze niet meer wat er is gebeurd. Hoe komt de tijger in de badkamer en van wie is die baby. Dat word een heel gepuzzel na zo'n heerlijk avontje zuipen, met alle hillarische en pijnlijke gevolgen van dien.

Heb gewoon heerlijk genoten van deze film en ook erg veel gelachen en een warm gevoel ervan gekregen. Ook de vele toilet en vieze humor komt hier aan bod en de mafste potentiele dingen die voor kunnen komen voor zo'n hangover blijven ons niet onbespaard. En het einde is nog "happy" ook. En die aftiteling met die foto's is ook geweldig.

Mooie voorlichtingscampange van "drank maakt meer kapot dan je lief is"

avatar van Denzz

Denzz

Stem verlaagd van 4.0* naar 3.5*. De eerste keer is de film geweldig, de tweede keer al minder.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Regisseur van zowel G.G. Allin-docu Hated als van verschrikkelijke ongein als Road Trip en die vreselijke Starsky & Hutch-remake.

Gelukkig prima vermaakt met deze kruising tussen Very Bad Things en Dude, Where's My Car? - wees gerust beide films worden ruimschoots overtroffen.

Net iets over de 80% van de grappen treffen doel en een paar keer hardop gelachen.

avatar van Illum Sphere

Illum Sphere

Ik ben op deze film gekomen door de trailer van deel 2 en omdat ik toch wel een fan van Ken Jeong (Senor Chang van Community) geworden ben. Het is een hele leuke film die er toch wel voor zorgt dat je de hele film met een glimlach zit te kijken. Langdurige lach-uitbarstingen had ik wel niet, hooguit de glimlach. Nu ligt dat waarschijnlijk aan mij. Ook vond ik Alan (Zach Galifianakis) het leukste personage van de vier.

Helaas moet ik er toch ook bij zeggenen dat ik soms vond dat de film meer van de hak naar de tak sprong en dat gevoel had ik bij het naderen van het einde en het einde zelf.

Some Guys Just Can't Handle Vegas

Ik heb voor deze film speciaal de unrated versie gekocht. Geweldige film, leuke grappen. De acteurs waren ook erg goed. De film begon al zoals een paar andere film. Je ziet wat er op de helft gaat gebeuren.

Alan
Retard...
It's Prenounced Re-Tard.

Ik vond hem wel geniaal. ook leuk dat hij voorkomt in due date. Hij had echt hele grappige grappen. Je wist niet of hij mentaal gestoord was of gewoon normaal.

Waking Up In Vegas
Sinds ze wakker waren geworden was het echt heel geniaal.
- Ze hebben een politie auto
- Ze hebben tijger in de badkamer
- Ze hadden baby in de kast

Geniaal, en natuurlijk nog veel meer.

De politie vond ik een beetje overdreven, dat is een van de enige minpunten.
Maar gewoon zoveel goede grappen, maar niet echt een diepgaand verhaal dus valt niet echt veel over te zeggen.

4.5

sinterklaas schreef:
Mooie voorlichtingscampange van "drank maakt meer kapot dan je lief is"

Drank, bedoel je niet drugs ?

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Hoorde een tijd lang lovende berichten over deze film, ben hem dus gaan kijken met hoge verwachtingen en dat is altijd gevaarlijk... zo ook in dit geval is The Hangover me redelijk tegen gevallen.

Het verhaal en de diverse bizarre situaties zijn origineel en grappig bedacht, maar misschien heb ik toch een ander soort humor, het was hier en daar een beetje doorsnee allemaal. Toch vond ik de dikke baardmans en de gaychinees wel het lachen waard zo nu en dan.

The Hangover is een klein beetje te vergelijken met Dude where's my car, alleen vind ik die vele malen leuker.. komt waarschijnlijk door Ashton. Als hij nu eens in the Hangover had gezeten... hmm tjaa. Volgende keer beter...

avatar van Metalfist

Metalfist

Remember, what happens in Vegas stays in Vegas. Except for herpes. That shit'll come back with you

Gisteren, toen ik met mijn broer en een kameraad in de cinema zaten voor Scream 4, gaven ze een trailer voor The Hangover II. Dat zag er weer allemaal hilarisch uit maar ik realiseerde me toen dat het eigenlijk al van in de cinema was geleden dat ik het eerste deel nog had gezien. Toen een onverwachte topper die me heeft doen schaterlachen van plezier. We besloten gisteren dan ook om na Scream 4 deze ook nog eens op te zetten, voornamelijk als introductie op het 2e deel maar ook omdat het echt al zo lang geleden was.

Al moet ik eerlijk zijn, ik wist eigenlijk echt nog enorm veel van de film en ergens maakte dat het allemaal wat minder. The Hangover is nog altijd één van de beste komedies van de afgelopen jaren maar ik kreeg niet hetzelfde effect als toen ik in de cinema zat. De film komt nogal traag op gang, het wordt pas echt leuk wanneer de bende wakker wordt en dat Doug weg is, maar gelukkig krijgt de film vanaf dan een andere vaart. Uitstekende grappen worden afgewisseld met soms iets te lang doorgevoerd. Zo is heel de Mike Tyson scène geniaal maar duurt het allemaal iets te lang. Geen grote minpunten, verre van, maar opgeteld zorgen ze wel voor een kleine verlaging in mijn waardering. Maar dit neemt niet weg dat Todd Philips hier nog altijd een uitstekend stukje komedie voorschotelt. Vooral doordat er wordt gekozen om een coherent verhaal te vertellen met grappige gebeurtenissen en dat we geen halfbakken plot krijgen dat als kapstok dient om een aantal leuke gebeurtenissen aan te hangen. Neen, The Hangover is op dit gebied een uitschieter in het genre. Want om eerlijk te zijn, dit is echt wel een hilarische vrijgezellenavond. Grappige scènes worden afgewisseld met hilarische momenten maar dat is natuurlijk te wijten aan de meer dan uitstekende cast.

Ik weet nog dat dit mijn eerste kennismaking was met Zach Galifianakis en dat ik direct fan was. Wat een geweldig gestoord personage. De one-liners die hij verteld, de idiote opmerkingen, de stomme gelaatsuitdrukkingen, ... Geniale rol, althans dat dacht ik toen. Ondertussen ben ik Galifianakis in wat meer films tegen gekomen en moet ik eerlijk toegeven, hij begint me wat te irriteren. Zijn rol in Dinner For Schmucks heeft enorm veel kapot gemaakt maar hij speelt ook gewoon altijd dezelfde rol. Er is echt niet veel verschil tussen Alan en Ethan uit Due Date. Oké, het zijn films van dezelfde regisseur maar ik ben hem ietwat beu aan het geraken. Dat neemt gelukkig wel niet weg dat ik hem hier nog altijd enorm kan appreciëren maar The Hangover II zal denk ik het laatste zijn waarin ik hem zal kunnen waarderen, of hij moest me nog enorm verrassen natuurlijk en dat kan altijd. Bradley Cooper is tegenwoordig hot door in films zoals The A-Team en Limitless op te draven maar dat heeft hij grotendeels te wijten aan deze film. Dit was zijn doorbraak en terecht want Cooper weet vaak enorm leuk uit de hoek te komen. Vooral de conversaties tussen hem en Galifianakis zijn vaak goud waard. Ed Helms moet natuurlijk ook een vermelding krijgen. Hij lijkt niet echt bij het groepje te passen, enorm braaf en ietwat een seut, maar hij is juist degene die het hardste los gaat en dat zorgt voor een paar heerlijke paniekreacties wanneer hij ontdekt wat hij allemaal heeft uitgestoken. De mooie Heather Graham is ook wel een pluspunt maar qua bijrollen zijn er wel meer leuke types te ontdekken. De rol van Tyson is natuurlijk goud waard maar ook Ken Jeong als Mr. Chow is een erg memorabel personage.

Erg fijne film. Het plot zit goed in elkaar, de personages zijn hilarisch en de situaties waarin het trio terecht komen zijn goud waard. Alleen jammer dat het allemaal ietwat traag op gang komt en dat er hier en daar wat te lang op eenzelfde grap wordt voortgeborduurd. Ach, het zijn allemaal maar kleine foutjes op een voor de rest geweldige film. Ik kijk in ieder geval uit naar het volgende deel.

Dikke 4*

avatar van Timmy757

Timmy757

Heel veel mensen positief gehoord over deze film, ik moest hem volgens vele echt zien dus toch maar gaan kijken, maar moet zeggen dat hij aardig tegenviel. De film is vermakelijk, kijkt lekker weg, zo nu en dan grappig, maar daar blijft het dan ook bij. Leuk voor tussendoor, maar bijzonder geenszins, 3*.

avatar van Keutul

Keutul

Zeker vermakelijk als je er niet te veel van verwacht.

avatar van davincstyle

davincstyle

De film was geweldig, erg leuk verhaal. Het boeide me allemaal tot het eind en zeker een film om aan te raden! Goed stuk acteerwerk en de deel 2 lijkt me erg cool!

avatar van Dirtdiver

Dirtdiver

Denzz schreef:

Voor mij andersom. Wat is deze geweldig! Maar snel naar 'part2'!

Some Guys Just Can't Handle Vegas

Alan
Retard...
It's Prenounced Re-Tard.

Waking Up In Vegas
Sinds ze wakker waren geworden was het echt heel geniaal.
- Ze hebben een politie auto
- Ze hebben tijger in de badkamer
- Ze hadden baby in de kast

Geniaal, en natuurlijk nog veel meer.

De politie vond ik een beetje overdreven, dat is een van de enige minpunten.

4.5

met 0.5 verhoogt naar een 5.
Het is gewoon echt een klassieker!

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Film die zelfs na herziening hilarisch is en zelfs een halfje verhoging krijgt.

Ik wilde deze film nog snel even zien voordat ik naar 'the Hangover part II' ga. Gewoon om weer lekker in het sfeertje te komen.

Wat is dit een fantastische komedie zeg..

De grappen zijn ijzersterk en volgen mekaar in hoog tempo op.

Natuurlijk is het einde met al die foto's hilarisch. Ik weet nog goed dat ik in de bios helemaal dubbel lag van het lachen.

Ik heb zin in deel 2, alleen heb ik er niet al te hoge verwachtingen van. Beter dan deze kan ik me niet voorstellen en de grappen zullen wel ongeveer hetzelfde zijn.

Deze is in ieder geval fantastisch, het sfeertje is heerlijk en Las Vegas ziet er echt 'awesome' uit!

Hulde voor Alan..

avatar van chevy93

chevy93

Zoals (bijna) altijd ben ik te laat met de hypes als het om films gaat. Nu heb ik The Hangover wel al vanaf het begin gevolg, maar het trok me nooit zo. Vandaag heb ik hem dan eindelijk gezien en ik moet zeggen dat het precies wat ik verwacht was, maar wel in positieve zin. Het is heerlijke gortdroge humor met een heerlijk verhaal. Van die films die nergens over gaan zie ik tegenwoordig te weinig. En goede films zoals The Hangover worden tegenwoordig ook nog maar zelden gemaakt. Jammer, want ik denk toch dat er tegenwoordig veel vraag naar is.

Even tijdens mijn examens door een simpele, flauwe, maar grappige komedie kijken. Het is precies wat ik vandaag nodig had en The Hangover heeft perfect voorzien in mijn vraag. Ben ook gelijk benieuwd naar deel 2, hoewel ik bang ben dat ze in herhaling zullen vallen. We zullen het meemaken.

avatar van BS

BS

Na wat aandringen heb ik toch maar besloten hem te kijken. Was er eerst niet zo positief over, maar gelukkig valt het allemaal reuze mee

Best leuke film dus, leuk gebruik van verschillende soorten humor en toch nog een mooi eind.

Ben opzich nu wel benieuwd naar deel 2, want ja, met een winst van 400+ miljoen, dan moet er natuurlijk een deel 2 komen

avatar van nightfly1982

nightfly1982

Leuk en hylarisch.

Gewoon een leuke comedy om eens gezien te hebben.

Aangezien er ook een deel 2 is nu ben ik daar erg benieuwd naar.

avatar van sportfan27

sportfan27

Deze film is compleet langs mij heen gegaan, omdat nu deel 2 veel in de media is deze maar eens bekeken. Het uitgangspunt is leuk maar het feit dat je de hele film zit te wachten op de beelden wat er nu die nacht gebeurt is en je die niet te zien krijgt tot de foto's bij de aftiteling vond ik maar niks, de enige keer dat ik echt gelachen heb is de scene met de rukkende baby
Zach Galifianakis speelt wel de leukste rol.

avatar van louisvf

louisvf

JustMike schreef:

met 0.5 verhoogt naar een 5.

Het is gewoon echt een klassieker!

Hoe kun je dit nu een klassieker noemen?

avatar van louisvf

louisvf

Weet je eigenlijk wel wat mensen bedoelen als men zegt, "dat is nu een klassieker"?

Tis eigenlijk te belachelijk voor woorden wat je hier soms allemaal leest!!!

avatar van ibendb

ibendb

Knotsgekke film!

Deze film netgezien, en ik moet eerlijk zeggen dat ik een oersaaie, mislukte komedie zou zien.

Ik zat er naast. De wolfpack komen van de ene situatie in de andere. De aftiteling is geweldig!

avatar van nightfly1982

nightfly1982

JustMike schreef:

Drank, bedoel je niet drugs ?

Jagermeister is geen drugs dacht ik zo...en dat is toch in eerste instantie wat ze hebben gedronken, plus nog wel het een en ander, dat van de rufies kwam pas later dus op zich....leuke voorlichtings campagne...

avatar van daxclusive

daxclusive

Mwah! Redelijke film, op sommige momenten wel komisch.

Geen topper, 2,5 sterren voor deze film.

The Hangover II wil ik wel zien, kijken of die leuker is dan deel 1.

avatar van Woeke

Woeke

Briljant!. Ik heb me kapot gelachen, vooral om die gast met die baard

Heerlijke film!

avatar van richiedoom

richiedoom

Had van te voren erg hoge verwachtingen van deze film, omdat iedereen in mijn omgeving het zo geniaal vond, en tot mijn verbazing werd de film op deze site ook erg hoog beoordeeld.

Ik heb gisteravond de film gekeken en het viel me eerlijk gezegd tegen. Heb wel een aantal keren moeten lachen, maar geen enkel moment heb ik echt in een deuk gelegen. Die 4 vrienden vond ik ook niet echt memorabele personages. Een aantal erg leuke scenes redden de film nog engszins voor mij, maar meer dan 3 sterren kan ik hier niet voor geven...

avatar van ikpraatniet

ikpraatniet

ik ben benieuwd dat de 2de deel net zo geweldig zal zijn als de eerste deel.

nightfly1982 schreef:

ja, laat ze de eerste (ruig geschat) 40 minuten kijken en dan uitzetten, precies op het punt dat ze wakkerworden..

louisvf schreef:

Hoe kun je dit nu een klassieker noemen?

heb me rot gelachen dus dat is voor mij een klassieker.