• 9.381.008 stemmen

The Hangover (2009)

Komedie | 100 minuten / 108 minuten (unrated version)

Genre: Komedie

Speelduur: 100 minuten / 108 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Todd Phillips

Met onder meer: Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis

Releasedatum: 11 juni 2009

Plot The Hangover

"Some guys just can't handle Vegas."

Twee dagen voor zijn huwelijk, gaat Doug met drie vrienden naar Las Vegas, om daar een knallend vrijgezellenfeest te houden. Ze feesten er op los, maar als ze de volgende morgen wakker worden weten ze niks meer van de vorige avond. Om één of andere reden vinden ze een tijger in de douche en zitten ze opgescheept met een zes maanden oude baby. Doug is echter nergens te bekennen. Een race tegen de klok volgt om Doug toch nog op tijd voor het altaar te laten verschijnen.

avatar van Raconteur

Raconteur

ventenhumor die naar het einde toe wat minder wordt

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Ik had erg hoge verwachtingen van deze film, door alle verhalen en aanraders van iedereen. Misschien dat de film daarom wat tegen viel. Hij is erg negatief, alles gaat verkeerd. Ik heb ook weinig echt gelachen.

Hij is kijkbaar / vermakelijk voor een avondje film kijken.

avatar van raoulb5

raoulb5

Als ik een comedie film kijk dan moeten ze bij mij heel erg hun best doen om me te laten lachen maar bij deze film was dat toch wel gelukt.

zeker grappige humor en allemaal heel erg leuk bedacht. Als je van comedies houd is deze zeker één die je moet gezien hebben.

avatar van Franklin1975

Franklin1975

Gisteren deze film weer gezien om hem een 2e kans te geven, maar echt leuker of beter is het er niet op geworden. Op een of andere manier doet deze film mij gewoon weinig. En dat heb ik wel meer met hoog-gewaardeerde films (Se7en, The Shawshank Redemption om maar wat te noemen).

En andersom is dit ook vaak aan de orde. So be it.

avatar van ManMetPet

ManMetPet

Godzijndank, er komt een 2de deel van deze goede film. Ik heb echt moeten huilen van het lachen. Gelukkig was ik niet de enige.

Deze film moet je gewoon een keer hebben gezien.

avatar van 606

Gewoon een leuke film voor 1 keer, met paar grappige momenten.

De homo japanner was dan weer wel een leuke type.

Het verhaal is wel goed gevonden, en acteren was niks op aan te merken.

3,5 ster

avatar van GuyB

GuyB

Funny.

De film is automatisch al grappig met zo'n verhaal, wakker worden met een tijger en een baby en zonder één van je vrienden. Vond het hilarisch, alleen had ik graag af en toe wat meer flashbacks gezien van wat er gebeurde, maar i guess what happened in Vegas, stays in Vegas. Tenzij je wacht tot de credits, maar beelden zouden leuker geweest zijn.

De hoofdfiguren zijn vergelijkbaar met die van Wild Hogs, met een zeurpiet ertussen. (die zanger op het einde was trouwens een letterlijke kopie uit WH) Over het algemeen een geslaagde komedie waar je af en toe kunt lachen en met enkele heerlijke wtf-momentjes zoals die matras doorheen één van de standbeelden op Caeser's Palace gespiesd.

avatar van lvlvlv

lvlvlv

Een van de beste komedies die ik ken!!!!

Zo een lachwekkende film, die tand die eruit was, en die foto's op het einde!!!!!

Die tijger op de badkamer en die baby in de kast, gewoon een supergeweldige komedie voor een late vrijdag avond.

avatar van soom

soom

Who let the dogs out?

Flauwe humor. Ik vond het beter uitgewerkt in Due Date, maar dat kan ook komen door het charisma van Robert Downey Jr, die gewoon Due Date tot een zekere hoogte tilde. The Hangover is overduidelijk net niet zo leuk, en toch wel leuk genoeg. Daar niet van, maar geef mij dan toch maar liever een komische film met Robert, daar ben ik meer benieuwd naar, dan een stel pubertjes die duidelijk over de uiterste verkoopdatum heen zijn.

Tja, natuurlijk is Bradley grappig, en is hij duidelijk het meest op z'n gemak met dit soort flauwe humor. Zach Galifianikas, of hoe je dat ook typt (ik waag me dus nooit meer aan het typen van z'n naam, bij de volgende film die ik ga zien toch maar copy pasten of alleen z'n voornaam), is ook echt veel leuker en beter met Robert. Ondanks dat, het is wél allemaal leuk, en lichtelijk vermakelijk. Alleen haalt 'ie het gewoon niet bij een haast perfecte film als Due Date, want jaaa, die vond ik echt geweldig.

En neen, spijt dat ik the Hangover heb gezien, heb ik niet, nee. Al blijft 'ie wel in de schaduw van Due Date liggen. En dat heb ik nu op welke manier dan ook genoeg kenbaar gemaakt.

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

Dit is een komedie die ik al meer dan 15 keer heb gezien, heb nog nooit een komedie zo vaak bekeken en het blijft ook nog leuk (word zelfs beter na meerdere malen kijken), meestal houd het bij 1 of 2 kijk beurten op, deze hoort in de top250, no doubt about it.

Ben benieuwd naar The Hangover Part II, kijk nooit vooruit naar komedie films, the hangover is echt een uitzondering voor mij.

avatar van @quikfit

@quikfit

Deze komedie is er een om ooit nog eens te zien,lekker absurd,

avatar van pluislim

pluislim

GuyB schreef:

Vond het hilarisch, alleen had ik graag af en toe wat meer flashbacks gezien van wat er gebeurde, maar i guess what happened in Vegas, stays in Vegas. Tenzij je wacht tot de credits, maar beelden zouden leuker geweest zijn..

Helemaal mee eens. Dat had ik ook verwacht.

Verder vond ik de film wel OK, maar ook nie meer dan dat.

Wou de film graag zien, maar had er meer van verwacht. Er gebeurde een beetje teveel om heet geloofwaardig te houden.

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Geniaal ook dat deze film over een half jaartje ofzoiets gewoon in de top 250 staat. Voorderest een heerlijke film. Ben het er mee eens dat het jammer is dat je niets ziet van de avond, maar daar hadden ze opzich een aardig alternatief voor. Hier en daar wel over the top maar met zo film kan je dat ook wel verwachten.

avatar van Mescaline

Mescaline

Travolta_Jackson schreef:

Geniaal? vind het eerder zonde van die mooie top 250, een film als deze is vermakelijk maar geen top 250 plaats waardig.

avatar van HeatWave

HeatWave

Een film met erg veel clichematige gebeurtenissen maar o zo grappig.

Hierbij vind ik wel dat hoe meer naar het einde hoe onvoorspelbaarder het ging worden, ook een groot pluspunt dus.

Ik had in het begin niet verwacht dat ik "The Hangover" zo'n geslaagde comedy zou vinden.

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Mescaline schreef:

Ik zeg ook niet dat ik er blij mee ben, maar valt me op en vind het grappig om te zien dat deze over een tijdje in de top 250 staat. Zonde vind ik het ook niet want in zijn genre is het gewoon een topfilm. Tenminste dat is mijn mening.

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

Ja precies, je moet het qua genre beoordelen en the hangover behoort echt tot 1 van de betere comedie's ooit.

En voor de mensen die het over realisme hebben, het is een film en dat betekend entertainment, entertainment betekend vermaak en dat is mijn ogen vaak absurditeit en ongeloofwaardigheid (fantasy).

Uiteindelijk laat de hangover wel een beetje zien dat je alcohol, drugs en andere gevaarlijke dingen zoveel mogelijk moet vermijden, het is alleen geromantiseerd en overdreven neergezet.

avatar van 4leafclover

4leafclover

lekkere film, heb zeker een aantal malen hardop moeten lachen

voor mij 4sterren

avatar van Film-Master

Film-Master

Zoals veel USA humor was dit ook weer bar slecht te noemen.

Beste komedie tot nu toe, aanrader!!

avatar van rambam3

rambam3

Had erg hoge verwachtingen. Iedereen raadde mij deze film aan.

Heb weinig moeten lachen en het verhaal is te sneu voor woorden. Iets te Amerikaans als je het mij vraagt... Hopelijk bevalt 'The hangover part II' mij meer.

avatar van Awake78

Awake78

rambam3 schreef:

Hopelijk bevalt 'The hangover part II' mij meer.

2.5 ster

Mag je hopen, maar aangezien dit een succes was zullen ze weinig sleutelen aan het concept....

avatar van aburex

aburex

Lange tijd geleden dat ik nog zo gelachen heb. Een geweldige komedie. Verder niets over te zeggen

avatar van paul83

paul83

rambam3 schreef:

Had erg hoge verwachtingen. Iedereen raadde mij deze film aan.

2.5 ster

Dan alvast een waarschuwing voor je:

Deel 2 heeft bijna hetzelfde plot, heeft dezelfde acteurs en regiseur.

avatar van Skycrawler

Skycrawler

Slechte film. De rode draad van het verhaal is in tientallen andere films beter verwerkt en alle acteurs met uitzondering van de lieftallige Heather Graham (wat een mooie vrouw is dat toch!) zijn irritant. Vooral die Zack Galiafinogwat is onuitstaanbaar en een totaal non-talent. Ik heb nu drie films met Bradley Cooper gezien, te weten The A-Team, Midnight Meat Train en deze maar ook hij heeft me nog niet weten te overtuigen of hij wel in het bezit is van enig acteertalent. Hij is vooralsnog voor mij de zoveelste pretty boy. De situaties waarin onze feestvrienden verzeild zijn geraakt zijn lafjes en niet zo knotsgek als dat er wordt beweerd. Hopelijk is Due Date wat beter, er zit in ieder geval een acteur in die ook daadwerkelijk zijn acteerstrepen heeft verdiend. Bij deze film heb ik me 100 minuten lang verveeld. Dude Where's My Car is vele malen beter dan dit gedrocht.

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Skycrawler schreef:

... en deze maar ook hij heeft me nog weten te overtuigen of hij wel in het bezit is van enig acteertalent. Hij is vooralsnog voor mij de zoveelste pretty boy.

Hij heeft je alsnog weten te overtuigen?!

De rode draad van het verhaal is in tientallen andere films beter verwerkt

Zien! Welke films dan? Ik kan er niet zo heel gauw opkomen Ik sta altijd open voor voor suggesties.

avatar van Skycrawler

Skycrawler

Cinemaniak schreef:

Hij heeft je alsnog weten te overtuigen?!

Oeps.

avatar van paul83

paul83

Skycrawler schreef:

Dude Where's My Car is vele malen beter dan dit gedrocht.

Juist.......

avatar van Rujar

Rujar

Als ik aan lekker aan het zappen ben en kom weer eens langs deze film dan blijf ik toch elke keer weer even plakken. Hoewel ik niet hardop kan lachen om de film is hij zeker geslaagd als komedie. Je zit wel met een een grote grijns te kijken.

avatar van Diiman

Diiman

Goede komedie. Wat heb ik toch een aantal keer hard moeten lachen om de humor die erin zit