• 9.380.540 stemmen

The Hangover (2009)

Komedie | 100 minuten / 108 minuten (unrated version)

Genre: Komedie

Speelduur: 100 minuten / 108 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Todd Phillips

Met onder meer: Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis

Releasedatum: 11 juni 2009

Plot The Hangover

"Some guys just can't handle Vegas."

Twee dagen voor zijn huwelijk, gaat Doug met drie vrienden naar Las Vegas, om daar een knallend vrijgezellenfeest te houden. Ze feesten er op los, maar als ze de volgende morgen wakker worden weten ze niks meer van de vorige avond. Om één of andere reden vinden ze een tijger in de douche en zitten ze opgescheept met een zes maanden oude baby. Doug is echter nergens te bekennen. Een race tegen de klok volgt om Doug toch nog op tijd voor het altaar te laten verschijnen.

avatar van miranoa

miranoa

Ik heb me prima vermaakt met deze film , heb hartelijk gelachen.

Lekker flauwe humor..

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Zonet nog eens bezien, het blijft echt de beste komedie die ik al heb gezien. Laat het vervolg mar komen !

avatar van andijvie

andijvie

Goeie lachfilm, een van de betere van afgelopen periode. Zeker het kijken waard, maar "de slappe lach" heb ik er niet van gekregen, dus 3.5 punten.

avatar van 88Fabian

88Fabian

yeyo schreef:

Boehoe zeg, ben jij even de Gandhi van het world wide web.

Bedankt voor het compliment

avatar van 7Vlinder7

7Vlinder7

Geniale film! Ik lach niet zo snel met films, maar dit was echt een uitzondering! 4*!

avatar van McQuick

McQuick

Ik heb de laatste jaren niet meer een goede lachfilm gezien.

Dit is toch echt wel een topper onder de lachfilms

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Inderdaad 1 van de betere komedies van de laatste jaren! Erg leuk ook als je een keer in Vegas geweest bent

avatar van Livefree70

Livefree70

Wat een geweldige komedie!
Na een hele tijd geen film gezien te hebben, heb ik weer even tijd genomen om toch weer eens een paar filmpjes te gaan bekijken.
The hangover is oprecht de meest hilarische film die ik het afgelopen jaar gezien heb; fantastisch geacteerd, leuke characters, en een ontzettend grappig verhaal, waarvan het "dat zou mij/ons zomaar kunnen zijn overkomen"-gehalte altijd aanwezig blijft! Mike Tyson die een kleine bijrol heeft valt ook allezins mee. Alles klopt aan deze komedie, waarbij ik zeggen moet dat de broer van de bruid en de aziatische gangster/gokker het meest in het oog sprongen.
Heel heel heel goed!
P.s. geweldig ook dat toen ze de bruidegom na twee dagen vonden op het dak, hoe rood/bruin hij was echt hilarisch !!

avatar van 88Fabian

88Fabian

Vergelijk deze USA humor film nou is met bijvoorbeeld een USA humor film zoals 'The Big Lebowski' dan is dit toch helemaal niks?

Heel zwak leedvermaak is dit hoor,ik weet niet maar ik heb het idee dat mensen liever

dit hebben dan dat ze lang moeten wachten voordat er wel een goeie humorfilm verschijnt of niet dan?.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Ik denk dat er ook veel vanaf hangt in welk gezelschap je deze film kijkt. De meeste komedies vind ik leuker als ik ze met vrienden (en met bier) kijk

avatar van sander.h

sander.h

JTV-kijker schreef:

Ja dat vind ik ook. Een film als The Big Lebowski kijk ik persoonlijk bijvoorbeeld liever in mijn eentje (en met bier ) omdat die humor veel specifieker is. Dan wil ik niet de hele tijd mensen om me heen hebben die er niets aan vinden of het niet snappen.

Maar ik kan daarnaast ook gewoon zin hebben in een film als deze, met wat meer val- en smijthumor. Ik vind het allebei leuk. Het is maar net in wat voor bui ik ben.

avatar van Bartez

Bartez

Beste komedie die er is. Meerdere malen tranen in mn ogen van het lachen...

avatar van Laurav

Laurav

Geweldige film! Normaal kijk ik bijna nooit komedies, omdat ik die meestal niet erg leuk vind. Deze daarentegen was erg grappig.

Catscan

Geniaal.... ach, zelfs toen de film afgelopen was en ik haalde sommige stukken weer naar voren schoot ik weer in de lach!

Dit is met stip de beste comedie OOIT gemaakt!.. echt geniaal!

5+*

avatar van Musicer

Musicer

Had na het zien van de grote waardering zowel hier als op imdb grote verwachtingen, maar helaas zijn deze niet voldaan.

Ik zie hier reacties als 'beste komedie ooit', 'nog nooit zo hard gelachen', maar ik kan wel zeggen dat ik niet 1 keer heb gelachen bij het zien van deze film (wel bijna, in de scènes in het politiekantoor). Ze proberen er voornamelijk vanaf te komen met erg goedkope humor (hoofdpersonages in elkaar kloppen, wat rondlummelen met een baby en er flauwe opmerkingen over maken,...), maar niets wat we nog niet gezien hebben.

Bij veel grappen merk je dat ze proberen grappig te zijn, maar het lukt gewoon niet. Net zoals de muziek; men probeert hip te doen met de soundtrack, maar imo draagt het amper iets bij aan de sfeer ( 'Candy Shop' laten zingen op je trouwfeest?! )

Acteerwerk is niets om over naar huis te schrijven (alleen Galifianakis en de actrice die Melissa speelt doen het wat goed, maar Ken Jeong is een van de meest irritante 'acteurs' die op het moment rondlopen) en het script hapert hier en daar wat. Zo zijn er een paar situaties die niet echt realistisch zijn (het hotel geeft er blijkbaar niet om dat hun luxe-suite vernield is, ze hebben alle moeite van de wereld om een verdoofde tijger in hun wagen naar Tyson te brengen, maar op de camera's zie je dan weer dat ze met 4 man erbij makkelijk in 1 auto kunnen zonder verwond te worden). Tyson's cameo is waardeloos btw.

Erg zwakke ontknoping (hij zat op het dak ) en dat je amper meevoelt met de personages helpt ook niet. Als ze dan ook nog komen aandraven met flauwe plotwendingen om het verhaal toch maar aan de gang te houden (Alan zat achter de roofies, ze gaan blackjacken om het geld terug te winnen,...).

Waarschijnlijk was het beter geweest als ze er wat flashbacks in hadden verwerkt, want de meest hilarische situaties blijven uit beeld.

Een van de meest overgewaardeerde komedies ooit, als ik het beoordeel als actie/avonturenfilm (of roadmovie kan ook nog wel) kan er nog net een 2,5* van af.

avatar van mister blonde

mister blonde

Ik zou het gewoon beoordelen als film.

panjoe

Echt, ik vind het flauw om mensen om hun smaak af te kraken, maar als je dit de beste komedie ooit vindt zit er naar mijn mening echt iets flink mis met je smaak...

panjoe schreef:

...Noem eens een betere komedie op dan?!! Blijkbaar heb je een zeer ervaren filmkennis met 20 jaar, en wie ben jij dan om op die leeftijd al te oordelen over iemands smaak?

Mocht je een betere komedie weten hoor ik dat graag..

Catscan schreef:

Mocht je een betere komedie weten hoor ik dat graag..

Ik had het niet tegen iemand persoonlijk hoor.

Met één klik op de knop ben je bij m'n stemmen, iedere film die ik hoger dan een 3,5 heb gegeven (o.a. The Big Lebowski, Snatch en Office Space) vind ik blijkbaar beter dan deze. Beetje minder dat jij (met je 31 jaar levenservaring ) blijkbaar niet vindt dat mijn leeftijd buiten deze discussie staat, ik vind namelijk dat je op íedere leeftijd mag oordelen over iemands smaak.

Catscan

En dat is nou smaken verschillen, maar val geen mensen aan met.. dan is er iets mis met je smaak zoals jij deed. Want als je zoiets beweerd komt er wel zeker leeftijd bij kijken. Heb het niet over filmkennis, dat is voor 1 ieder verschillend. Maar met jou leeftijd kun je gewoon niet iemand anders zijn smaak betwisten.

Bedoel het ook niet afzeikerig ofzo, maar als je zegt dat er iets mis is met een andermans smaak weet je gewoon niet waar je het over hebt.

Dus laten we het maar bij wat het is... smaken verschillen, en over smaak valt niet te twisten.

No hard feelings.

Catscan schreef:

No hard feelings.

[/quote]

avatar van Mevrouwtje04.

Mevrouwtje04.

haha geweldige komedie! Ik heb me suf gelachen! De tweede keer heb ik me ook gewoon vermaakt! Deze film is gewoon geweldig!

avatar van kb-zfc

kb-zfc

haha dit is verreweg de mooiste komedie ooit, als iemand een film weet waar je nog meer om kunt lachen: stuur maar, maar ik geloof niet dat dat kan...

avatar van jikamajoja

jikamajoja

De film, die ik bestempel als een puberale komedie, begint zeer sterk.

Het wordt een vermakelijke speurtocht, met enkele leuke grappen en komische situatie’s.

Jammer van het slecht acteerwerk van Mike Tysson …

Gelukkig maken de tijger en de kip véél goed

Op het einde van de film moest alles plots zo snel gaan en waren er zwakke plotwendingen nodig om het verhaal gaande te houden. De eindgeneriek met de foto’s vond ik wel leuk.

De soundtrack leek me ook wel prima, maar al bij al was deze film voor mij niet meer dan een “verstand-op-nul ” tussendoortje.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Heel degelijk in elkaar gezet, deze film, maar grappig wordt 'ie helaas geen moment. Typisch zo'n Amerikaanse komedie waar je lam voor moet zijn om 'm te kunnen waarderen - en dan maar hopen dat je d'r achteraf niets meer van kunt herinneren. Flauw, voorspelbaar en lang niet absurd genoeg voor een glimlach. Misschien moeten de makers er de volgende keer eens over nadenken om er een grap in te stoppen die je níet van tevoren aan ziet komen. Waar het hoge gemiddelde vandaan komt is me een raadsel, deze film was voor mij een en al teleurstelling.

avatar van mauzst

mauzst

Grappig wordt ie geen moment? Heb je deze film gezien midden in een depressieve periode?

Niet absurd genoeg? Mike Tyson die in een hotelkamer een lied van Phil Collins staat mee te zingen is niet absurd genoeg? Een tijger in de badkamer? Een baby in de kast? Een huwelijk met een hoer? Dude....

En voorspelbaar. Jij wist het al die tijd natuurlijk al...

avatar van Poepgezicht

Poepgezicht

Na jouw reactie kan iedereen het voorspellen. Handig die spoilertags zo af en toe.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Nee, grappig vond ik 'm inderdaad niet. Humor van het niveau ik-stoot-mijn-hoofd-tegen-de-autodeur-au! Kan niet zeggen dat er echt een goedbedachte grap in zat, het was allemaal nogal makkelijk. Enige leuke opmerking vond ik deze:

"What if Doug's dead? I can't afford to lose somebody close to me again, it hurts too much. I was so upset when my grandpa died."
"How'd he die?"
"World War II."
"Died in battle?"
"No, he was skiing in Vermont, it was just during World War II."

En met niet absurd genoeg, bedoel ik eigenlijk niet over the top genoeg. Als je dan toch zo'n makkelijke film maakt, ga dan ook all the way. De film had niet genoeg ballen, zogezegd.

avatar van mauzst

mauzst

Poepgezicht schreef:

Ik typ niets dat je niet in de trailer kan zien. Maar voor jouw plezier, graag gedaan.

Karl van H. schreef:

"How'd he die?"
"World War II."
"Died in battle?"
"No, he was skiing in Vermont, it was just during World War II."

Oké. Goede onderbouwing.

Maar toch.......