• 9.381.094 stemmen

The Hangover (2009)

Komedie | 100 minuten / 108 minuten (unrated version)

Genre: Komedie

Speelduur: 100 minuten / 108 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Todd Phillips

Met onder meer: Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis

Releasedatum: 11 juni 2009

Plot The Hangover

"Some guys just can't handle Vegas."

Twee dagen voor zijn huwelijk, gaat Doug met drie vrienden naar Las Vegas, om daar een knallend vrijgezellenfeest te houden. Ze feesten er op los, maar als ze de volgende morgen wakker worden weten ze niks meer van de vorige avond. Om één of andere reden vinden ze een tijger in de douche en zitten ze opgescheept met een zes maanden oude baby. Doug is echter nergens te bekennen. Een race tegen de klok volgt om Doug toch nog op tijd voor het altaar te laten verschijnen.

avatar van Kevin13

Kevin13

Dat zegt hij toch niet. Dat je de film vergelijkt met Fear and Loathing is fout.

Tha-Joker

Ik citeer van mijn eigen bericht: IK vond dit maar een SOORTvan slap aftreksel van Fear and Loathing in Las Vegas. Het woord ik wijst op MIJN mening. Daarna een soort wijst op een vage vergelijking.

avatar van yeyo

yeyo

Dat hele "dat is gewoon mijn mening"-gedoe moet nu ook niet escaleren. Op die manier wordt discussiëren echt onmogelijk

Tha-Joker

Whahaaa. Ok. Sorry voor mijn onduidelijkheid en ik ben ook geen fan van het dat is mijn mening. Ik bedoelde gewoon dat de film mij deed denken aan Fear and Loathing in Las Vegas en dat de film daarbij in ieder geval verbleekte.

Zo ik heb mijn fout bekend. Daar heb ik het nog wel eens moeilijk mee . Maar misschien moeten jullie niet alleen op die ene zin in mijn beoordeling/reactie letten. Maargoed dat is niet aan mij.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Dat jouw dit aan VaLiLV doet denken maakt mij persoonlijk niks uit. Wel vind ik vreemd dat je het woord 'saai' noemt in je uitleg. Want daar kan ik persoonlijjk helemaal niet bijkomen.

Threeohthree schreef:

Tja ik denk een kwestie van smaak. Je valt van de ene gebeurtenis in de andere en sommige gebeurtenissen konden bij totaal niet boeien. Vandaar dat ik de film op sommige stukken saai vond

avatar van Devoo

Devoo

Ik vond het een erg goede film, maar ik had er toch iets meer van verwacht. Vond hem bijlange niet zo ontzettend grappig. Toch wel een leuke film, met enkele erg leuke momenten!

avatar van xiqu0n

xiqu0n

Deze film heb ik zowel in bios als op DVD gezien. Hij blijft echt geweldig. Dit is naar mijn mening echt geweldige humor en alles is leuk uitgewerkt.

De film verloopt vlot en toch blijf je je afvragen waar die gast nu naartoe is en wat er allemaal gebeurt is. De grappen in deze film vind ik echt geweldig en de foto's die op het laatst getoond worden al helemaal. Alle acteurs zetten hun verhaal goed neer. De gast met de baard is echt grappig. Kortom, ik vond het een heel erg goede komdie en het krijgt van mij dan ook 4,5*

avatar van panjoe

panjoe

Ik vond die acteur die die leraar mooiboy speelde zó slecht spelen. Hij had af en toe zijn regels echt nog beter van het papier af kunnen lezen, gewoonlijk vind ik een beetje slecht acteren niet zo erg maar dit was gewoon zonde.

avatar van Madeline

Madeline

Zondag voor de tweede keer gekeken. Hij blijft érg grappig.

avatar van mer1973

mer1973

Deze moet je kijken met een paar man en een lekker koud biertje, dan is dit een toppertje

avatar van diaantje85

diaantje85

Eindelijk eens een film waar er constant iets gebeurd waarom je moet lachen! super!

avatar van Chefchenko

Chefchenko

Leuk en grappig, maar wel erg overrated hoor.

avatar van ILDIB

ILDIB

Ik snap het hoge punt niet helemaal. Het eerste uur is nl heel traag en 1 groot cliche. Pas daarna komt ie goed los, maar is ie ook weer zo af.

avatar van RideOnAppie

RideOnAppie

Hahah deze is zo droog xD in de bioscoop lagen de meesten toch wel plat van het lachen. [vooral dat stelletje leuke jongens voor ons, wat ook de moeite was om naar te kijken, ander verhaal ) Maar ik vond hem geslaagd ja.

avatar van panjoe

panjoe

avatar van Let me see it

Let me see it

GEWELDIGE film! super gelachen! alleen die Mike Tyson was een beetje overbodig..

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Bah, wat valt deze film de tweede keer tegen zeg. Nauwelijks een glimlachje meer, terwijl ik in de bios echt stuk lag van het lachen, verlaagt naar 3 sterren.

avatar van Thom1994

Thom1994

MoFeDu schreef:

Dat gevoel had ik ook. Maar toch vond ik hem nog wel goed toen ik hem op TV zag. Maar hij viel mij ook erg tegen.

avatar van Luppie00

Luppie00

lach van begin tot het eind helemaal dubbel

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Ja, er zit dit jaar weer een vrijgezellenfeest aan te komen voor een van mijn maatjes die gaat trouwen dus kan het geen kwaad eens wat inspiratie op te doen dacht ik zo...
Blijf het een vreemd fenomeen vinden dat ze in de VS het vrijgezellen feest echt net de avond voor de trouwerij houden (of zou dat alleen in films zijn ) zodat de meeste huwelijken dan toch met een enorme drankkegel gesloten zouden moeten worden.

The Hangover, ik vind het wel een geslaagde film, lekkere onpretentieuze, niet te moeilijke humor. Gelukkig niet (puur) gericht op 15 jarige pubers maar wat meer in de lijn van Amerikaanse komedies als Office Space of films uit de Apatow stal, iets waar de 30-plusser ook nog wat mee kan. Natuurlijk komt zowat onvermijdelijk de vergelijking op zetten met Very bad Things echter is die zwartgalliger en giftiger. In dat opzicht blijft The Hangover veel braver en wordt er duidelijk meer op safe gespeeld. Het eindigt dan ook allemaal heel veilig onder moeder de vrouw haar rokken tijdens de bruiloft, alhoewel de fotoreportage tijdens de eindcredits nog wel het een en ander goed weet te maken.

Qua plotontwikkeling vind ik helaas ook zeker niet alles even sterk uitgedacht. Vooropgesteld, de uitgangssituatie is erg leuk bedacht. De totale chaos waarin er wordt ontwaakt na een uit de hand gelopen nachtje heftig stappen in good 'oll Vegas. Dat je als kijker net zo veel weet als de brakke koppen op het scherm... Maar, het hele gedoe met die Aziaat en Mike Tyson vind ik zelf nogal geforceerd overkomen was wat mij betreft niet nodig geweest.
Daar staat tegenover dat de 3 hoofdrolspelers het er eigenlijk de hele film bijzonder goed van af brengen, ze zijn grappig en er lijkt een goede onderlinge chemie te zijn. De dialogen zijn goed uitgedacht en vaak slimmer dan in de gemiddelde doorsnee komedie afkomstig uit Hollywood

En dan natuurlijk last 'but not least' de overheerlijke Heather 'Roller Girl" Graham die sinds Boogie Nights wel 13 jaar ouder is geworden maar nog steeds even 'Sexy as Hell' is...

88Fabian

Een buitengewone bedroevende film.

kan iemand mij uitleggen waarom dit in vredesnaam gemaakt wordt

I Have No Idea.wat willen ze met deze film zeggen?.

wat is het nut,dit is kan je zelfs nog geen leedvermaak noemen.

maar je krijgt het wel leed van goh waar blijft de tijd van goeie komedies klinkt ouderwets maar he,het is wel zo.

I Have No Idea.wat willen ze met deze film zeggen?.

Wat wil jij hier in godsnaam zeggen, kan je ook een keer inhoudelijk op de film ingaan?

Het is een komedie for Christ sake, er zit geen diepere laag in de film of een verborgen boodschap. Puur een komedie om te entertainen.

rep_robert schreef:

De film heeft geen inhoud hoe moet ik daar dan inhoudelijk op reageren.

avatar van rep_robert

Wat een onzin opmerking, kan je echt niet beter dan dat?

Discussie gesloten

avatar van AchmedATM

AchmedATM

88Fabian schreef:

Een buitengewone bedroevende film.

kan iemand mij uitleggen waarom dit in vredesnaam gemaakt wordt

I Have No Idea.wat willen ze met deze film zeggen?.

wat is het nut,dit is kan je zelfs nog geen leedvermaak noemen.

Zo oud ben jij ook weer niet dus ik weet niet over welke tijd je het hebt.

Met deze film willen ze zeggen, don't do drugs

Discussie gesloten

Welke discussie? Heb niks zinnigs uit jou toetsenbord zien komen

rep_robert schreef:

Welke discussie? Heb niks zinnigs uit jou toetsenbord zien komen

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Zo 88Fabian je bent wel lekker bezig hé.