• 9.381.104 stemmen

The Hangover (2009)

Komedie | 100 minuten / 108 minuten (unrated version)

Genre: Komedie

Speelduur: 100 minuten / 108 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Todd Phillips

Met onder meer: Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis

Releasedatum: 11 juni 2009

Plot The Hangover

"Some guys just can't handle Vegas."

Twee dagen voor zijn huwelijk, gaat Doug met drie vrienden naar Las Vegas, om daar een knallend vrijgezellenfeest te houden. Ze feesten er op los, maar als ze de volgende morgen wakker worden weten ze niks meer van de vorige avond. Om één of andere reden vinden ze een tijger in de douche en zitten ze opgescheept met een zes maanden oude baby. Doug is echter nergens te bekennen. Een race tegen de klok volgt om Doug toch nog op tijd voor het altaar te laten verschijnen.

avatar van MrLee

MrLee

Aardige comedy, niet hilarisch, maar best ok.

mrwhite

de nummer 2 van 2009 en volledig terecht.dit is een super film.

avatar van Reinbo

Nummer 2 plaats terecht? Nou dan heb je ook niet veel (goede) films gezien afgelopen jaar......

avatar van barns

barns

Reinbo schreef:

avatar van Rimko

Rimko

lijkt me heel leuk!

Reinbo schreef:

ik dacht dat jij niet veel goeie films gezien had met dat je avatar op één wilde.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

mrwhite schreef:

Touché.

Reinbo; je avatar is niet meer zo scherp als voorheen.

avatar van Marjoleine89

Marjoleine89

Leuke komedie! Viel een klein beetje tegen maar heb toch gelachen.

avatar van tboezem

tboezem

Deze film is echt te gek! Super uitgewerkt.

Ik heb er niet héél veel om moeten lachen, hoewel het verhaal echt hilarisch is.

Slechts 2 minpuntjes (voor mij dan): Die irritante mafiachinees en het feit dat ze op het laatst die camera vonden. Vond dat een beetje goedkoop.

Maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Hebben me enorm vermaakt bij deze film.

avatar van film_fan

film_fan

Gisteren gezien ipv de verschrikkelijke cabaretiers die op tv waren. Vond hem wel leuk eigenlijk, leuker dan ik verwachtte. Ik was er heel bang voor dat de film te ver door zou slaan naar onzin-aan-elkaar-geplakt, maar vond dat er nog een redelijk verhaal in zat, met leuke grappen. Had alleen de uitkomst dat Doug op het dak lag al aan zien komen vanaf het moment dat dat matras op het dak lag.

Niet de op één na leukste film van 2009, maar verdiend zeker een plaatje in de top 10. 3.5*

avatar van Franklin1975

Franklin1975

Begin van de week gezien van de harddisc, omdat mijn vriendin hem in de bios had gezien en hem erg leuk vond.

Ik niet dus. Wat een saaie, neppe film zeg. Alsof de makers letterlijk een blauwdruk hebben gebruikt om dit soort 'slapstick'-lozertjes films te maken.

Een enkele keer heb ik wel even moeten grijnzen (die aziaat met zijn "mother fuckeeeeeeeeeeeeeers" vlak voor het raampje van zijn suv dicht gaat). Maar de film is puur en puur alleen gemaakt om geld te verdienen (dan heb ik het nieteens over het kleine rolletje van Heather Graham met haar blote tiet).

OK, dat zijn de meest films uit Hollywood, zo niet alle, maar maak er dan een léuke film van, niet zoiets als dit.

avatar van rickx

rickx

Vandaag de film voor de 2e maal gezien en ik vind het echt 1 van de beste comedie films van dit moment.

De typetjes uit deze film zijn voornamelijk geniaal en die maken de film dan ook tot een echte topper.

Deze film is geschikt voor een breed publiek en mijn vrouw gaf zelfs aan dat ze dit de beste "mannen" film vond.

avatar van TheJamm

TheJamm

Ik heb net een account aangemaakt omdat ik het niet eens ben met de hoge score.

Dit is naar mijn mening de op een na slechtste film die ik in 2009 heb gezien. Alleen 'Spion van Oranje' was nog erger.

0,5 ster omdat ik halverwege ben afgehaakt!

avatar van rep_robert

Hoop dat je je account verder wel op een normale manier benut ipv alleen deze haatstem?

avatar van TheJamm

TheJamm

rep_robert schreef:

Het 'op een normale manier benutten van een account' houd volgens mij niet in dat ik het met iedereen eens moet zijn.

En waarom gelijk mijn mening meteen bestempelen als een haatstem? Ik zeg alleen maar wat ik bij deze film voel en dat was gewoon bijzonder weinig.

Het kan zijn dat jij deze film wel een topper vind. Respect daarvoor!

avatar van rep_robert

Je eerste berichtje kwam gewoon nogal raar over. Hoopte gewoon niet dat je een account aanmaakte om een 0,5* te geven en vervolgens nooit meer online te komen.

Maar zie dat je al inmiddels wat meer films hebt beoordeeld, dus ik neem mijn woorden terug

avatar van dulcinea

dulcinea

2e beste film van het jaar? Tja I don't get it wat iedereen hier zo geweldig aan vindt, had er ook hoge verwachtingen bij maar het was een bittere teleurstelling

avatar van rep_robert

Het is duidelijk een film die humor bevat waar je van houdt of niet.

mrwhite schreef:

Nee Antichrist is mijn nummer 1 van 2009, maar Avatar was op een heel ander vlak net zo'n enerverende ervaring.

Leland Palmer schreef:

Touché.

Nee hoor, Avatar is gewoon een dijk van een film, toch niet vergelijkbaar met een puberkomedietje als The Hangover.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Deze film is gewoon zo absurd dat het geniaal is!

avatar van cm_punk

cm_punk

Wat een overrated film is dit zeg. Alle grappen zaten in de trailer verwerkt en die grappen over aziaten is ook al 100 X gedaan. Nee, ik zal m niet weer op gaan zetten. Geef mij dan maar Superbad

avatar van Banjo

Banjo

• 2041 berichten

Totaal niet bijzonder.. of heel erg grappig. ik snap totaal niet wat er zo goed is aan deze film.

avatar van johnny-core

johnny-core

Leuke film, 2 keer in de bios gezien.

Ik zou hem pas na een jaartje weer willen kijken, even om duidelijk te zijn.. xD

cm_punk schreef:

Sorry hoor, maar the Hangover stond nou niet bekend om zijn enerverende trailers, juist die waren minder en lieten bijna geen leuke grappen zien.

avatar van Pizzeria

Pizzeria

Eindelijk nog eens een komedie waarbij ik verschillende malen hardop heb kunnen lachen, dat was alweer een tijdje geleden...

De (meeste) grappen zijn niet te voorspelbaar en het niveau blijft de hele film hetzelfde. Kortom, ik heb ervan genoten! Als eerste film in 2010 kan dit wel tellen!

avatar van Clor

Clor

De meeste grappen waren vrij simpel en makkelijk, en het plot was niet echt een climax te noemen. Neemt niet weg dat ik een paar keer stevig heb moeten lachen en dat sommige vondsten op het leuk absurde afgingen. Al met al, voor mij, een gewone middelmatige platte komedie: 3*.

mrwhite

ik heb veel goeie films gezien en die geef ik dan bvb 4*.

4,5* en 5* geef je aan uitstekende films niet een goeie films.

en heb ik gelijk als ik zeg dat je snel tevreden bent.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Lijkt me een geniale lach film!

avatar van rensbreda

rensbreda

wat een heerlijke film.

Het is lang geleden dat ik zo heb moeten lachen om een film