- Home
Releasedatum: 18 maart 2010
Bekijk via Videoland
Vandaag om 20:00 uur op RTL 7
Plot From Paris with Love
"Two agents. One city. No merci."
James Reece, assistent van de Britse ambassadeur in Parijs heeft de ambitie te slagen bij de geheime dienst. Hij krijgt zijn kans wanneer hij de opdracht krijgt samen te werken met de Amerikaanse CIA-agent Charlie Wax om een terroristische aanslag in Parijs te voorkomen. Charlie Wax is echter een loose canon die de stad binnen de kortste keren op z'n kop zet en Reece als zijn chauffeur behandelt.
Charlie Wax
The Thug
Rashid
The Pimp
Maximilian
Zojuist tijdens Sneak Preview gezien.
De actie blijft steken bij het lompe "niemand-raakt-mij-maar-ik -schiet-iedereen-in-1-keer-dood" en de oneliners van Travolta zijn meestal painfully unfunny (hoewel de spreuk I already forgot stuff that you didn't even learn yet me lang zal bijblijven
2.5*/5
Uit Besson's koker.
En wederom van Morel, die ik aardig op dreef vond met Taken en het betere B13.
Deze is helaas een tandje minder. De actie is weer volledig over de top en prettig. Alsmede de op hol geslagen Travolta. Het verhaaltje is echter wel heel mager. Meestal doet dat er niet toe bij films als deze, ware het niet dat de makers ons een geforceerde twist doen opvreten die niet bij de film past of werkt.
En daar kan een cheeseburger volgens het Frans metriek stelsel helemaal niets aan veranderen.
Redelijk.
Ik heb me er nog best wel mee vermaakt.
Zo op zijn tijd heb ik best lol met een hersenloze actiefilm.
Verhaal? Nauwelijks gezien. Is dat erg? In dit geval niet. Travolta speelt een erg aardige rol als schietende macho. Stoere kop, paar geinige oneliners en vooral veel schieten.
Ik zocht ook niet zo heel veel meer in een film als deze. Gelukkig ook nog kwam de actie wel goed over. De achtervolging op de snelweg, de shootout als ze met zijn vieren hebben gegeten etc. De film maakt ook gebruik van een manier van filmen en monteren wat je tegenwoordig veel ziet in actiefilms. Snel, schokkend en met slomotions. Denk aan films als Crank. Bij deze film paste dat best wel.
Zoek je een lekkere actiefilm die je even snel wil zien (film duurt nog geen anderhalf uur), dan is From Paris With Love een aanradertje.
Stefan-Z
leuke actie film met een niet al te best verhaal.
alles is flink overdreven maar ach , het is ook wel weer vermakend.
geen echte topper maar wel een leuke actie film om gezien te hebben .
Helemaal mee eens. Het verhaal is niet echt geweldig en Travolta komt wel heel vaak weg zonder neergeschoten te worden. Ze kunnen wel wegspringen bij 10 chinezen met automatische wapens, maar Rhys Meyers wordt wel in 1 keer door zijn vriendin neergeschoten.
Verder wel vermakelijk.
gjnt
Lekkere over de top film, met goede actie. De film heeft een langzame start waarin men probeert wat achtergrond informatie te geven, wat eigenlijk saai overkomt en vervelend is, Maar daarna vlieg je door de film heen en zie je een op hol geslagen Travolta zoals alleen hij dat kan.
Verwacht geen hoogvlieger, maar een snelle actie film waar je alleen maar naar hoeft te kijken. Leuk om gezien te hebben.

Jeremiah1989
De Parijse voorsteden waren de afgelopen jaren vaak het toneel van gewelddadige botsingen tussen jongeren en de politie. Op veel plaatsen is sprake van een hoge werkloosheid onder de jeugd.
Zo begint het verhaaltje hier bovenaan de pagina. Dit heeft totaal niks met de film te maken. Deze film gaat namelijk gewoon over een dik uitgevalle John Travolta die kont schopt, er een dozijn one-liners tegenaan gooit en een hele vette achtervolgingsscene op een snelweg meemaakt. Rhys-Meyers doet ook nog mee, maar die speelt duidelijk de tweede viool.
Een verhaal heeft from Paris with Love nauwelijks, en de actiescenes zijn niet allemaal even leuk. Het is maar goed dat deze film erg kort duurt anders was de verveling waarschijnlijk snel aangetreden. Nu valt dat grif mee. Lekkere nonsens film, met een coole Travolta, die zelfs nog een keer zijn drie meest legendarische woorden aller tijden mag uitspreken: "Royale with Cheese", jazeker.
Maar waarom dan 3 sterren?
Vond het geen leuke film en die jonge frans man, vind ik zeer slecht en irritant spelen.
Geen goede dialogen, geen goed acteerwerk.
kortom. niet de moeite waard
Goede actie film met een redelijk maar soms verrassend verhaal.
Goed geacteerd en vooral travolta vond ik goed.
Prima actie en mooie achtervolging op de snelweg.
3,5 ster
Justinw
Actie, Actie ik wil actie, A-C-T-I-E.
En dat kreeg ik ook. Taken is veel beter maar dit was ook prima te doen. Travolta was op dreef en Rhys Meyers een paar meter erachter. Gewoon een lekker filmpje, niet meer niet minder.
Prudh
Heel hard boem doen. Wat een boel suffe berichten staan hier. Beetje zeuren over het verhaal of over clichés. Of ongeloofwaardigheid. Ongeloofwaardigheid! Ik zeg het niet snel, maar als je met zulke termen komt aanzetten dan snap je gewoon geen bal van een film als deze. Terwijl het zo ontiegelijk simpel is. Heel hard boem doen. Pierre Morel snapt het gelukkig wel en hij schuwt daarom geen clichés, maar levert gewoon een vlotte en gelikte actiefilm af. Ik durf best te beweren dat hij één van de meest coole actieregisseurs van dit moment is. Bij deze. Lekker simpel en zonder scrupules. Fuck verhaal. Fuck originaliteit. Travolta met ringbaardje die Wax On Wax Off roept: huzah!
Royale with cheese.
Erg geinig actiefilmpje. Typisch Besson, een oliedom verhaaltje, maar waar een film als Taken niet verder kwam dan zo'n suf opzetje, heeft deze film veel meer te bieden omdat het niet de moeite doet serieus over te komen.
Het is volslagen over-the-top met vooral Travolta in een heerlijke rol als losgeslagen agent. Prachtig hoe hij Reece steeds zit aan te sporen om iets gewelddadigs te doen
Leuke actie (Die Audi's
) en geinige personages zorgen voor een leuk actiefilmpje, waar je maar even om de stompzinnige plotvindinkjes heen moet kijken.
Macmanus
Morel heeft het niet meer.
B13 vond ik toch een best leuk filmpje. Actie leek toch wel ergens op. Helaas is het hier net als in Taken vrij vervelend. Positieve itt Taken is wel dat deze film zich minder serieus neemt indd. Helaas kan Rhys niet los genoeg spelen omdat te voelen, en heeft de rol van Travolta iets geforceerds, zijn bad assnes komt net als bij Neeson niet over. Hij is oud en dik, de stunts waren ook te duidelijk gedaan door een stand in. Bijrollen waren allen kleurloos als wat. Waren die er met tekst gelukkig ook amper. Maar dat maakte de chemie tussen de twee hoofdrolspelers extra belangrijk en die was er eigenlijk niet.
Actie viel tegen, kijkbaar maar niet goed of memorabel. In een willekeurige JcvD film vindt je dit ook wel.
2 sterren. Middelmatige actie uit de zelden echt uitmuntende Besson productiedoos.
Leland Palmer
Wat een heerlijk gestoorde rol van Travolta.
Erg vermakelijk filmpje die zichzelf echt nergens serieus neemt. Een lekkere mix tussen actie en humor; zo vond ik de scéne van Travolta met die bazooka uit de superstoere Audi echt helemaal fantastisch. Heerlijk over-the-top allemaal.
Meyers doet aardig mee, maar het is natuurlijk Sjon die de show steelt met z'n heerlijke streken, one-liners, brute handelingen en de ene 'fuck' na de andere. Het moment dat hij die meid aan die etenstafel zonder twijfelen ineens dood knalt komt dan weer keihard aan, erg verrassend en strak gedaan. Het verhaaltje vliegt van de hak op de tak en stelt niks voor, maar biedt genoeg hersenloos vermaak en is precies fout genoeg om het allemaal lekker te laten werken.
Nu alledrie filmpjes van regisseur Morel gezien. Taken blijft m'n favoriet, maar dan komt deze toch wel. Die kale kop van Travolta is alleen al geweldig.
Zonder hem had deze film denk ik ook een stuk minder geweest. Nu een dikke voldoende voor deze prent.
imro
Ik vond het een leuke film met veel humor en actie; de perfecte combinatie en een echte Travolta film
eddyeddy
Een aardige komedie/actie/thriller leuk om te zien en beleef het met een vette knipoog, Travolta als bulldozer met een bijna perfecte timing.
Een lekker vermakelijke film, al heeft die wel een kwartier nodig voordat deze op gang komt. De film neemt zich gelukkig geen moment serieus en pretendeert ook nooit meer te zijn dan een lekker hersenloos actiefilmpje en daar op zich goed in slaagt. Dat is vooral te danken aan John Travolta, die een paar grappige oneliners erop los laat, er verder lustig op los slaat en die zich van niemand wat aan lijkt te trekken. Het verhaaltje is flinterdun en verder ook pure bijzaak. Veel geschiet, veel actie, een snelle Audi en je hebt een leuke vlotte actiefilm te pakken. Wel mooi vond ik het dat James op het einde geen genade met zijn vriendin toont en haar dwars door het hoofd schiet. Aanradertje als je een film zoekt in de lijn van Crank en The Transporter, al zul je in deze film geen Jason Statham tegenkomen.
wwelover
Heerlijke over the top actie film, verhaal is voorspelbaar en niet bijster spannend maar wel nog leuk om te volgen. Gecombineerd met de zeer droge humor van Travolta maakt dit een ideale bioscoopfilm. Want het ziet er echt superstrak uit. Natuurlijk slaat het nergens op dat Travolta nooit geraakt wordt, maar het is zo lekker gefilmd allemaal dat je dat niet kwalijk moet nemen. Muziek was overigens ook erg goed! Travolta speelt zijn rol erg leuk, maar vind Meyers toch net wat beter. Zeer goede acteur, verwacht nog veel van hem.
Film Fan
In het begin dacht ik nog dat deze film nog redelijk realistisch zou worden maar al snel werd het steeds absurder. Ook nu weer een goeie rol voor Travolta. Hij laat steeds weer zien dat hij heel ver boven Saterday Night Fever uitgegroeid is. Inmiddels ben ik een fan van hem geworden.
De film is behoorlijk gewelddadig (1 dode per uur) maar dat hoort gewoon bij dit type film. Gewoon onderuit op de bank en het allemaal voorbij laten komen. Ben nog steeds benieuwd wie de schaakpartij heeft gewonnen.
LeeGer
Ik ging naar deze film toe met de hoop op een leuke actiefilm met een beetje humor, en dat was precies wat je krijgt. voor mij daarom zeker een geslaagde avond. Veel actie, een film die zichzelf niet al te serieus neemt en wat droge humor er tussendoor.
Caldora
Compleet ongrijpbaar mager plot. Travolta zit goed in z'n vel in deze rol en dat is te zien; zoals Duuckje al zei 'met flair'. Rhys Meyers is ongeloofwaardig, eerst als kantoorsukkel in twee dagen naar een harde special ops agent wanneer hij zelf zijn verloofde vermoord na een dramatisch slechte emotionele scène.
Er zitten wat leuke vechtscènes in die wel de moeite waard zijn, maar vooral de achtervolgingen hadden een stuk spannender kunnen zijn lijkt me. Zelfs in Jackie Chans en Taxi zijn die leuker. Verder deed de explosie op de snelweg erg veel denken aan die in Ronin..
Pluspuntje voor mij waren Travolta's Royal with Cheese wat toch wel moet wijzen op PulpFiction
Het is een vermakelijke niets aan de hand actiefilm met wat droge grappen en wat explosies. Meer niet, zeker niet meer waard dan 2 misschien 2.5 ster voor mij
Mescaline
Vermakelijke actie comedy-film die alleen geslaagd is door de leuke en vanzelf sprekende goed geacteerde rol van John Travolta.
Het plot begint aardig maar valt al snel in een standaard cliché verhaaltje, dit was opzich helemaal niet zo erg want het was allemaal lekker vermakelijk maar toen het einde in beeld kwam zat ik toch met een dubbel gevoel het was in mijn ogen een beetje een slordig en veels te kort einde.
Kortom: Als geheel en leuke vermakelijke film die niet echt uitsteekt boven andere in dit genre, maar John Travolta zie ik wel erg graag in rollen als deze!
3 sterren.
mrwhite
standaard actie filmtje met weinig inhoud.ik ben van john travolta wel meer gewoon,maar dan heb ik het niet over zijn laatste paar films.
had toch wel iets verwacht van deze film na het zeer sterke "taken".
Behoorlijk standaard formulewerkje.
Ik had de eerste twintig minuten erg veel moeite om erin te komen, er zat weinig lijn in het verhaal en wat je zag boeide me eigenlijk ook vrij weinig. Gelukkig kwam daarna met de komst van Travolta iets meer humor bij en na een tijdje ging het ook ergens naar toe, al bleef het een beetje oppervlakkig en vrij voorspelbaar allemaal.
Vond ook wel dat er erg overbodig veel geknalt werd,al was het allemaal wel weer vet in beeld gebracht.
Helaas geen topper...
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Best oke actie-vermaak, maar meer ook niet.
De introductie is lala en daardoor ben je al bijna halverwege de film eer je er goed in zit.
Cast mwaah, niet slecht.
Mjaah, best leuk voor een keertje, maar niet de actie-topper die ik erin hoopte te zien.
dennis1979
Dat mensen 'Taken' hier als betere film benoemen zegt toch wel iets over het IQ van de gemiddelde Nederlander..
Het beoordelen, waarnemen en het ontwikkelen van smaak en voorkeur heeft niets met de hoogte van iemands IQ te maken. Het wordt ontwikkeld tussen je vijfde en vijftiende levensjaar. Smaak en voorkeur hebben wel te maken met een zekere vorm van intelligentie maar intelligentie heeft weer niets te maken met je IQ hoewel dit wel vaak wordt verondersteld.
Dan kom ik vanzelf bij jouw post waarop ik eigenlijk wil reageren. Hehalve dat deze respectloos is, geeft hij blijk van een groot gebrek aan intelligentie. Daarnaast heb je geen inhoud, kom je heel onzeker over en het is zielig om te zien dat je reageert als een neanderthaler. (Waarschijnlijk weet je niet wat ik daar mee bedoel, want zo smart kom je niet over dus raadpleeg Wiki even.)
Als forumleden een andere mening is toebedeeld dan jijzelf, probeer dan iets beter te reageren, het enige wat je nu hebt bereikt is dat je overkomt als een domme, lompe sukkel.
Maar als ik je post nog eens goed bekijk is dat waarschijnlijk ook precies wat je bent, maar dat zegt niet over je IQ.

shrike12
Vond het toch de moeite om te reageren. Alle b-film cliches zijn uit de kast gesleurd. Groter budget dan de gemiddelde b-film, dat zie je terug. Slechte en loze dialogen, slecht geacteerd.
Vond ik Battlefield Earth nog beter gespeeld.
El ralpho
een 2,5 voor mij. Aardige plotwending met de vriendin een paar leuke one-liners, en wat ''aardige action shots'' ik zeg bewust aardig, omdat ze zeker niet meer dan dat waren. Dit was ook precies de reden waarom de film voor mij zo tegenviel. Ik had het gevoel dat deze film maar een klein budget had, en dat met wat meer geld er veel meer ingezeten had. als voorbeeld noem ik nu films als shoot em' up,mr. & mrs. smith en The island. Ook over the top action movies, maar wel films die veel strakkere shots hebben waarbij en de actie een stuk ''grootser'' is. het was bij deze film allemaal zo minimaal..Bijvoorbeeld de scene op de snelweg wanneer travolta die terrorist van de weg afblaast: auto wordt geraakt knalt uit elkaar en klaar. Vetter was geweest als deze terrorist gemerkt had dat er op hem gericht werd, de raket had ontweken, vervolgens zelf een rocketlauncher had gepakt en op de brug schoot waar travolta opstond. Deze kon dan nog net wegduiken, brug stort in chaos op de snelgweg ik noem maar een dwarsstraat. de shootouts waren wel aardig, maar dit soort ''grote scenes'' ontbraken en lieten de actie minimaal overkomen. De enige reden dat deze film de nederlandse bioscopen heeft gehaald is omdat John travolta erin zit (die dan wel een geweldige leading rol heeft) maar voor de totaal niet bijzondere actie hoef je het niet te doen. fikse tegenvaller. Zeker als je denkt aan Taken. die overigens ook veel beter in elkaar was gezet dan deze film.
sinterklaas
Na Banlieue 13 en Taken schoteld Morel ons weer een heerlijke actiefilm voor: From Paris With Love. Over de toppe actiefans opgelet.
De titel is inderdaad nageaapt van From Russia With Love maar toch en dat maakt de titel al sarcastisch. Morel schoteld ons weer een heerlijke no brain-actiefilm af die ook wel wat Crank-snufjes heeft. Jonathan Ryes Meyers vond ik toch erg leuk spelen als een nerdy bloedserieus agentje die zich met tegenzin laat meeslepen door die Roekeloze schietgrage Charlie Wax. Erg mooi gespeeld door de kale John Travolta met zijn ringbaardje. Zijn vele synistische botte humor was echt om te lachen, maar daarnaast probeert ie wel heel vaak stoer over te komen. Voor verhaal moet je deze film iig niet kijken maar voor de actiescenes die toch wel heerlijk vlot en over de top zijn en echt zo zijn gemaakt waarvan je toch een grijns op je smoel krijgt. (vooral die in die Chinese restaurant, die ene plek met die modelpoppen en ook in die flat) Ook de botte humor en de vele slimme trucjes van Waxwaarbij je kan zien dat ie uiteindelijk wel vaak gelijk heeft ondanks ie zowat de hele film door amper serieus is zijn om te smullen. Ook de mooie toeristische kiekjes van Parijs moeten we niet vergeten mee te tellen.
Gewoon een film die je als actiefan niet moet missen. Heerlijk, zo wil ik het zien.
Welcome to Paris baby!
jipt
Aardige actiefilm van Morel. Totdat het personage van Travolta wordt geÏntroduceerd was het helemaal niks. Als zijn personage dan komt breekt de hel los en wordt het knallen geblazen, vooral de schietscènes met de Chineze waren goed. Travolta red eigenlijk deze film (niet zijn acteerwerk maar zijn verschijning, humor en personages). Actie was goed, verhaal ging van de hak op de tak, dan weer over drugs, dan over terrorsime en de ene idiote plotwending na de andere waardoor de film tegen het einde aan nergens, maar dan ook totaal nergens meer op sloeg. Verder vond ik Meyers niet noemenswaardig spelen, heb voorheen ook nog nooit over hem gehoord. Qua camerawerk was het in orde, niet bijzonder ofzo.
Ik geef 2,5* voor een aardige actiefilm die hoe langer hij doet, hoe minder hij ergens op slaat, maar toch blijft knallen.
Q Jones
Geinig filmpje waar je niet teveel bij na hoeft te denken.
Travolta is top als de bad ass Charlie Wax, van Rhys Meyers weet ik nog steeds niet wat ik moet denken, hij speelt wel aardig maar krijgt niet echt de ruimte om te laten zien dat hij echt goed kan acteren.
Het verhaal stelt geen zak voor en hebben we al honderd duizend keer gezien alleen dat net in een iets ander jasje. Maar de trip naar het einde is leuk en heel vermakelijk.
Kortom een leuke film om thuis met je vrienden te kijken.
Revolt
Mja, redelijk vermakelijke actiefilm, waar je je niet moet storen aan het hersenloze/nutteloze geknal en de quasi-humor die er in voorkomt.
Stereotypetje Wax heeft weinig nodig om een schietpartij in te gaan, maar vaak komen er redelijk vermakelijke scenes uit te voorschijn. Wel zijn zijn one-liners behoorlijk vervelend; 1 op de 5 tovert nog een glimlach op je gezicht.
Een krappe voldoende voor de redelijk verrassende plottwist (al was die verrassend omdat je totaal geen band kreeg met de spelers), en de technisch redelijk uitgevoerde actiescenes waar het vol mee zat.
5,9/10

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'