• 9.378.621 stemmen

From Paris with Love (2010)

Actie / Misdaad | 92 minuten

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Mandarijn

Releasedatum: 18 maart 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot From Paris with Love

"Two agents. One city. No merci."

James Reece, assistent van de Britse ambassadeur in Parijs heeft de ambitie te slagen bij de geheime dienst. Hij krijgt zijn kans wanneer hij de opdracht krijgt samen te werken met de Amerikaanse CIA-agent Charlie Wax om een terroristische aanslag in Parijs te voorkomen. Charlie Wax is echter een loose canon die de stad binnen de kortste keren op z'n kop zet en Reece als zijn chauffeur behandelt.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

100% entertainment en weer een film met referenties.

From Paris with Love verwijst naar een James Bond titel en bijvoorbeeld Royal with cheese naar .... moet ik dat nog zeggen?

Maar ben ik nou gek of zit er in deze film een ode aan the Matrix.

Een bepaalde scène heeft namelijk wel erg veel weg van de scène uit the Matrix 1 wanneer Neo en Trinity samen alles overhoop schieten.

From Paris with Love heeft dezelfde coolheidsfactor als Taken, al is FPWL wat meer ongeremd. Waarom kijk je een film als dit? Omdat je met dit soort films gewoon weet waar je aan toe bent. En als het geheel op een plezierige manier met een vadsige knipoog wordt gebracht, dan ben ik content.

De vele actiefilms van 15 tot 20 jaar geleden werden geslikt als zoete koek en het was allemaal prima. Een vrij standaard verhaaltje, actie, grappen en grollen en actie. FPWL is voor mij dus ook een verwijzing naar die films van vroeger, maar dan in een 21e eeuws jasje.

Het gaf voldoening om John Travolta in een rol als deze te zien. Hij heeft overduidelijk lol. En Jonathan Rhys met zijn arrogante hoofd zat ook prima in zijn rol. Iedereen eigenlijk wel.

De houdbaarheid is dan wel met minder voor deze film, want je kijkt hem 1 a 2x en dan is het klaar. Het was gewoon even heel erg leuk, dus meer dan een 3,5* kan ik er ook echt niet voor geven.

Een overheerlijke pretentieloze film en de groeten uit Parijs.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

100% actie, 0% fun, zo zou ik het kunnen samenvatten. Het verhaal stelt idd niet veel voor en wordt erg slecht opgebouwd... zelfs de gewone doorsnee MM-user zou zo'n script kunnen verzinnen en neerpennen. Daarenboven komt From Paris with Love enkel op de proppen met een hoop alom gekende twists en turns. Nee, dit was voor mij de mindere actiefilm door de weinige fun die ik erbij had. Gelukkig redt Travolta nog de film van de totale ondergang met zijn übercoole verschijning, maar ook hij doet alleen maar wat hij best kan.

avatar van Insignificance

Insignificance

Stukken leuker dan Taken. Ook onzin, maar hier beter verpakt. Met name door Travolta, die heel wat flair meebrengt (in tegenstelling tot zijn Pelham-performance) en in Rhys Meyers ook nog een aardige tegenspeler treft. Leuk koppeltje, zeker als de laatste wat badass trekjes begint te vertonen.

Travolta's look is ook wel geinig, net als het gedoe met de vaas. De actie had wat inventiever gekund, maar verder wel ok. Plusje voor de manier waarop Wax al vurend head first de brandtrap afgaat. Al met al niks nieuws onder de zon, maar ook weinig om je kapot aan te ergeren. Wel leuk voor een keertje.

avatar van Theunissen

Verhaal van niets, veel actie en een leuke rol van John Travolta. Dan heb je deze film wel samengevat. De wending in de film na ongeveer een uur was wel aardig gevonden.

Zou me overigens niet verbazen als er een tweede deel van komt.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Lekkere lompe actiefilm. Komt een beetje traag op gang, maar zo kom je wat meer te weten over een van de twee hoofdpersonen. Het verhaal verandert een paar keer flink van koers en dat is een pluspuntje, maar het verhaal stelt sowieso niet zoveel voor. De film moet het vooral hebben van de actie (overvloedige kogelregen) en de lompe werkwijze van John Travolta's personage. Normaal vind ik het geen geweldige acteur, maar in deze film weet Travolta een uitstekend typetje neer te zetten.

nog net een 4*

avatar van Cas1988

Cas1988

Een leuke lekkere actiefilm. Met het lekker ouderweste knallen. Ik vind dat John Travolta zeer goed in deze rol terechtkomt. Het is echt op zijn buik geschreven. Het verhaal was ook niet te slecht.

Al met al een dik verdiende 3.5 ster!

avatar van Shinobi

Shinobi

Op zich wel een redelijke film met nauwelijks een verhaallijn. Gewoon kijken met het verstand uit eigenlijk.

Zitten hier en daar wel wat leuke stukken in, zoals: in het Chinese restaurant en in het drugsgebouw.

Travolta acteert op de automaat en dat doet 'ie goed, Meyers was wel oké.

Leuk om een keer gezien te hebben, maar dat is het ook wel.

Nipt 3, 0 sterren.

avatar van sterboz

sterboz

Had persoonlijk iets meer verwacht van deze film aangezien het team van "taken" 'm heeft gemaakt. Het was uiteraard een vermakelijke aktiefilm met een zeer coole John Travolta. Dat hij te oud is voor deze film vind ik complete onzin! Het verhaal was aardig maar origineel is hij zeker, wel heerlijke aktie voor ultieme ontsapnning. 2,5 ster lijkt me genoeg!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Aardige actie. Rhys Meyers en Travolta maken een leuk team. Parijs is een mooie achtergrond en de twist in de film is goed. Simpel, leuk en vermakelijk.

2,5

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Verrassend leuke prent! Dit soort ordehandhavers, die er op z'n zachtst gezegd onorthodoxe onderzoeksmethoden op nahouden, vind ik altijd wel komisch. Zie ook The Shield of Bad Lieutenant: Part Of Call, hoewel From Paris With Love dat niveau naar mijn gevoel niet haalt.

Zowel John Travolta als Jonathan Rhys Meyers doen het hier prima, hoewel vooral de eerste met de film aan de haal gaat. Over the top, maar toch echt genietbaar wat mij betreft.

Op visueel vlak niet het soort cinema dat me compleet verbluft achterlaat, maar wel een geslaagd stadssfeertje bij momenten. Het winterse Parijs is toch best een leuke locatie. Ook de actiescènes mogen er meer dan wezen.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Slappe film, die hier en daar niet klopt. Te weinig inleving in personages, dus de plottwist kon me ook niet boeien. En er is ook niets nieuws te zien in deze film. Tegenvaller!

avatar van walkingwonder

walkingwonder

1 brok actie en daar is alles met gezegd. Ben je op zoek naar een goed verhaal, dan moet je even verder zoeken. Ben je op zoek naar een echte actiefilm, dan moet je deze zeker gaan zien ! 4 sterren dus.

avatar van schram101

schram101

Heerlijke film van het concept 'Hapklare brokken'. Idiote actie, scheurende (auto)achtervolgingen en een stel stoere jongens. Niet altijd leuk, maar in deze film heerlijk uitgewerkt. Geen levensechte dialogen, realistische actie, sterk uitgediepte personages een ijzersterk plot, maar dat is uiteraard ook niet wat je moet zoeken in een film als dit.

John Travolta is geniaal in zijn rol. Evenals zijn kapsel overigens!

Kasia Smutniak is daarnaast een prachtige vrouw.

Heerlijk vermaak!

avatar van eltorro

eltorro

Redelijke actie film

De film weet wel te vermaken en heeft door dat het niet al te serieus kan zijn (op het einde na dan). John Travolta was lekker gestoord en over de top en Rhys Meyers liep er maar een beetje achteraan. De actie was vooral de eerste uur erg eentonig, maar gelukkig kwam er daarna nog wat afwisseling. Met als hoogtepunt de achtervolging op de snelweg. Jammer genoeg viel het einde erg tegen, doordat er nog werd geprobeerd een serieus draai aan te geven.
Ik moet trouwens Koike88 (bericht hierboven) gelijk geven dat de tempo van de film een beetje te hoog ligt, je krijgt niet vaak de tijd om alles tot je te laten komen.
Een aanrader voor mensen die een avondje hersenloos vermaak willen. 2,5*

avatar van Minotaures

Minotaures

Qua actie ging het wel. Daar moet deze het van hebben, zijn actie. Als je op goed acteerwerk, realisme en mooie decors zit te wachten, moet je er niet op rekenen.

Ook is het totaal ongeloofwaardig. Travolta makkelijk 30 man doden zonder een wond of anders. Wat wel leuk is zijn de kleine opnames van Parijs (Eiffeltoren dan) en Travolta's beroemde Royale with cheese.

Leek me leuk een keer een kleine recensie te schrijven dus hier komt ie:

Ik laat me altijd verrassen; ik kijk nooit trailers en lees nooit recensies vóórdat ik de film heb gezien. In de Bios draai ik altijd mijn hoofd weg bij de trailers voordat de hoofdfilm start. Ik had dus geen idee wat ik kon verwachten.

Je kunt de film vergelijken met Lethal Weapon en Miami Vice (2006). Minder spectaculaire actie weliswaar dan Miami Vice en wat minder over the top humor dan LW, maar zeker grappig en vol actie.
John kennen we al heel lang, was hier goed in zn sas (heeft ie nou een face liftje gehad..?) . Jonathan kende ik zelf nog niet. Doet t prima, geloofwaardig neergezette good guy. Rol van John is wat minder geloofwaardig, maar dat is nou juist een sterk punt van de film, you gotta love this guy. Vol trots staat ie Jonathan aan te moedigen als ie zn eerste boef in elkaar rost. Super!

Verhaallijn blijft boeien, te meer omdat ik van te voren dus niks wist. Het is weliswaar een politiefilm maar het is een bewijs dat dit genre, hoe uitgekauwd ook, nog steeds een film kan opleveren waar je eens lekker voor moet gaan zitten.

betreft het einde ( niet lezen voor dat je gaat kijken)
Had van mij minder Cliché matig mogen eindigen, je zag dit van mijlen ver aankomen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Weinig opvallend.

Maar wel zeer degelijk. Vlotte actiefilm die met tijd en wijle lekker straight forward is, geen overdreven aanwezig onzin plot en bovendien Travolta die er wel iets leuks mee doet. Alhoewel het vele malen beter kon, is dat meer aan het script te danken dan aan zijn verschijning.

De actie probeert flink over de top te gaan, maar weet zich toch veelal te beperken tot de bekende situaties. De ene wat leuker dan de andere, het blijft iig 90minuten lang een vermakelijke zit. Het mist snedige one-liners en de nodige wow-effecten, maar al met al weet het te brengen wat het hoort te brengen; pretentieloos vermaak.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Vreselijke film...
Een film met een verhaal van niks, zo ongeloofwaardig als weet ik het wat, alles loopt waarachtig op rolletjes, natuurlijk schiet Reece zijn zogenaamde verloofde een kogel door dr kop, enzovoort, enzovoort..
Zonde van je tijd dit.
Nog 2 sterren omdat Travolta als enige nog iets van z'n rol weet te maken.
Nee, dit soort films maar niet meer kjiken.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik had geloof ik een heel ander beeld van deze film, maar al met al was het best vermakelijk. Hersenloze entertainment, veel actie, oneliners.. en boordevol met cliche's. Het verhaal is flinterdun, maargoed, waar hebben we het over bij een dergelijke actiefilm? Er is natuurlijk ook een verschil tussen een goede film en een leuke film. Dat tweede is de juiste benaming. Het kijkt vlot weg, het is met vlagen grappig en net boeiend genoeg om de 92 minuten uit te zitten.

Jonathan Rhys-Meyers is nieuw voor mij, maar doet het zeker niet slecht. John Travolta is lekker extreem en extravagant. Het hele over the top gebeuren is voor sommige mensen vast en zeker een turnoff, maar ik vond het wel vermakelijk.

3.0* voor de gestoorde Travolta, de vlotte actie en de one-liners.

avatar van gotti

Compleet absurde nonsens waar aan het eind de poging te emotioneren compleet in het niet valt door alles wat voorheen gebeurd is. Gelachen is er wel. Om Travolta met bijbehorende sik.

avatar van Decec

Decec

Ik vond een geweldige actiefilm...

Bekende acteur John Travolta speelt goed...

Acteur Jonathan Rhys Meyers speelt ook goed...

Prima camerawerk...

Zeker moeite waard...

Prima verhaal...

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Deze film staat symbool voor een anonieme film.

Crank (2006) staat mischien op dit moment voor mij effe symbool hoe je met een ontzettend simpel verhaaltje toch iets kan produceren. Crank heeft eigenlijk de formule waar From Paris With love absoluut in tekort schiet namelijk creativiteit.

De enige personage dat een beetje identiteit heeft is een provocerende John Travolta.

avatar van DVD-T

DVD-T

Erg vermakelijk.

De film begint erg leuk. Travolta speelt een geweldig leuke rol die hem op het lijf geschreven is. Ook de rest van de cast doet het aardig, maar het is dan toch echt Travolta die de film naar een hoger niveau trekt. Het tempo is moordend, zoals we van de regisseur gewend zijn. Ik weet niet hoeveel doden er wel niet vallen in alleen al het eerste half uur. Daarnaast zijn de shoot-outs fraai in beeld gezet. Na het uur gaat het tempo aanzienlijk naar beneden en lijkt de inspiratie wat op te raken. De film verzand in niets meer dan een standaard terroristen filmpje met een erg cliché einde. Had toch net iets meer in gezeten nog.

avatar van david bohm

david bohm

In de stemming voor een niemendalletje deze film aangekeken. Die mafkees van een Travolta presteert het om binnen een minuut ergernis op te wekken, ook een prestatie. Maar het went.

Het scenario is niet per se slecht maar wel cliché en onrealistisch. Als Charlie Wax zijn intrede heeft gedaan doet het verhaal er eigenlijk ook nauwelijks meer toe. Acteerwerk is vrij slecht, met name de bijrollen worden matig ingevuld. Make up of hoe het ook heet, dit is een rubriek die ik meestal oversla, is onvoldoende. Dat hoofd van Mr Travolta ziet er niet uit.

Enfin, met het verstand op nul is de film te doen. Na Hollywood begrippen redelijk wild, met gebruik van verdovende drugsmiddelen enzo. Maar ja, we zijn in Europa do as the Romans do, nog wat prostitutie in de mix.
De regisseur heeft trouwens iets met trappen is me opgevallen.
Twee sterretjes

avatar van Film Pegasus

Tja, wat moet je met deze film. Brok entertainment is het wel, al had ik er net iets meer van verwacht. Figuren achter de schermen als Luc Besson en Pierre Morel geven de film gelukkig dat ietsje meer. De scènes met actie zijn dan ook mooi geschoten. Morel laat zien wat hij kan, al had ik ook visueel iets meer verwacht stijl Transporter, District 13 en Unleashed. Maar kom, als de actie al werkt in een actiefilm, is het gelukkig wel genieten.

De acteurs dan: Travolta heet een leuke rol, maar acteert op automatische piloot. Waar is de acteur van de jaren '90 met films als Face/Off en Pulp Fiction? Ryers zal nooit een opvallende acteur worden, maar past op zijn manier wel diverse rollen (Elvis, Henry VIII, ...).

Het script is niet echt speciaal, maar heeft af en toe een leuke wending en helpt de actie wel vooruit. En in verhouding vrij actueel met de zelfmoordterroriste, wat vroeger nog een Russische spion zou geweest zijn.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Wat kan ik over deze film nog vertellen?

Erg weinig eigenlijk. Geen slechte film, maar uiteindelijk nergens bijzonder. Veel geknal en schier onmogelijke situaties zoals het in dit soort films betaamt maar niets wat je nog niet eerder gezien hebt. Dat deert niet, want film werkt en doet wat van zich verwacht wordt: entertainen.

Travolta is best aardig en zorgt met z'n botte bijl ook duidelijk voor de komische noot.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

In het begin wist ik even niet wat ik met de film aanmoest. Het kwam wat saai over. Maar vanaf het moment dat Travolta in beeld kwam werd het genieten. Wat een sterk samenspel tussen de twee geheime agenten. Het verhaal is niet al te ingewikkeld maar je krijgt wel een heleboel sterke actiescènes voorgeschoteld met een heleboel humor. Ik heb vaak echt goed gelachen. Bijvoorbeeld toen ze met zn tweeen en wenteltrap op liepen. Charlie liep een eind vooruit en je ziet al die chinezen naar beneden vliegen. Zo kan ik er wel een heleboel opnoemen. Zeer sterk spel van Travolta.

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Prima actiefilm, waarbij het samenspel tussen Travolta & Rhys Meyers de film net wat extra's geeft. M.n. Travolta is op dreef als de keiharde, ongemanierde, onorthodoxe Wax! De actiescenes worden goed in beeld gebracht en de cameratechnieken (e.g. slomotion) op het juiste moment toegepast. Aan humor ontbreekt het de film ook niet met knipogen naar andere films zoals de scene waarin Wax zijn lievelingshap krijgt: Royale with cheese.
Het verhaal is vrij standaard maar op een leuke manier uitgewerkt en in een echt hedendaags jasje gestoken met zelfmoordterroristes.
Score in orde en Smutniak mag er wezen .

Ik heb mij uitstekend prima vermaakt en ga dus royaal boven het gemiddelde zitten: 4*.

avatar van scorsese

Matige buddy-actie film met een mager en conventioneel verhaaltje. De actie is redelijk stijlvol in beeld gebracht, maar bestaat voornamelijk uit schiet-scenes en op een gegeven moment heb je dat wel gezien. Ook het gebruik van locaties stelt teleur, zoals de scene op de eiffeltoren die eigenlijk wordt afgekapt zonder dat daar ook maar iets is gebeurd. De personages zijn ook niet echt interessant, maar John Travolta ziet er zeker wel cool uit.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

From Paris with Love is vooral tussendoorwerk, al maakt John Travolta het een stukje frisser.

Ik vind John Travolta komischer dan een Bruce Willis in zijn laatste Die Hard, die ik laatst zag. Fijne oneliners en stoer genoeg. En wat ziet-ie eruit met z'n kale kop en ringbaard, alsof ze Danny uit Grease door de modder hebben gehaald, vervolgens van de trap hebben gesmeten (één van de hobby's van Charlie Wax) en daarna in de wasmachine hebben gestopt.

De film is (natuurlijk) enorm opgeklopt, hier en daar wat flauw en voorspelbaar, maar bovenal erg vermakelijk, zonder ergens te pieken. Had de actie iets scherper en vooral spectaculairder verwacht. Het einde van een film is een belangrijk onderdeel en helaas gaat de film hier nogal het mistige gebied in. Had gehoopt dat Charlie Wax de verloofde van Reece droog had neergeknald door één kogel door haar hoofd te boren. Dat had de film een halve ster extra opgeleverd.

Kom nu uit op een ruime 3*.