• 9.376.802 stemmen

From Paris with Love (2010)

Actie / Misdaad | 92 minuten

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Mandarijn

Releasedatum: 18 maart 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot From Paris with Love

"Two agents. One city. No merci."

James Reece, assistent van de Britse ambassadeur in Parijs heeft de ambitie te slagen bij de geheime dienst. Hij krijgt zijn kans wanneer hij de opdracht krijgt samen te werken met de Amerikaanse CIA-agent Charlie Wax om een terroristische aanslag in Parijs te voorkomen. Charlie Wax is echter een loose canon die de stad binnen de kortste keren op z'n kop zet en Reece als zijn chauffeur behandelt.

avatar van Rosicky

Rosicky

De Parijse voorsteden waren de afgelopen jaren vaak het toneel van gewelddadige botsingen tussen jongeren en de politie. Op veel plaatsen is sprake van een hoge werkloosheid onder de jeugd.

Zo begint het verhaaltje hier bovenaan de pagina. Dit heeft totaal niks met de film te maken. Deze film gaat namelijk gewoon over een dik uitgevalle John Travolta die kont schopt, er een dozijn one-liners tegenaan gooit en een hele vette achtervolgingsscene op een snelweg meemaakt. Rhys-Meyers doet ook nog mee, maar die speelt duidelijk de tweede viool.

Een verhaal heeft from Paris with Love nauwelijks, en de actiescenes zijn niet allemaal even leuk. Het is maar goed dat deze film erg kort duurt anders was de verveling waarschijnlijk snel aangetreden. Nu valt dat grif mee. Lekkere nonsens film, met een coole Travolta, die zelfs nog een keer zijn drie meest legendarische woorden aller tijden mag uitspreken: "Royale with Cheese", jazeker.

avatar van Zinema

Uit Besson's koker.

En wederom van Morel, die ik aardig op dreef vond met Taken en het betere B13.

Deze is helaas een tandje minder. De actie is weer volledig over de top en prettig. Alsmede de op hol geslagen Travolta. Het verhaaltje is echter wel heel mager. Meestal doet dat er niet toe bij films als deze, ware het niet dat de makers ons een geforceerde twist doen opvreten die niet bij de film past of werkt.

En daar kan een cheeseburger volgens het Frans metriek stelsel helemaal niets aan veranderen.

Redelijk.

avatar van GastHeer

GastHeer

jumpstylemovie schreef:

Vette poste, ja

Wel wat minder subtiel als de vorige.

Volgens mij vragen ze Luc altijd als een film zich in zijn buurt afspeelt

Hehe, hij zal wel niet speciaal goed zijn maar wat dan ook met invloeden van Luc, moeten we zoizo zien eh , zal wel boven de gemiddelde actiefilm uitsteken...

GastHeer schreef:

Rush Hour voor volwassenen

Zoals shoot'em up dus? Of minder cult? Nuja ik ontdek het vanavond wel zelf

avatar van doodah

doodah

GastHeer schreef:

doodah schreef:

Waarmee je uiteraard niet wil zeggen dat Rush Hour slecht is?

Rush Hour is toch slecht alle

louisvf

Jammer, toch weer zo'n film waar vragen niet worden beantwoord en een hamburger kou word...

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

Waardeloos. Nu vind ik travolta best tof hoor, maar die dialogen slaan echt nergens op. verders weinig spectacualaire actie. en travolta schiet iedereen wel ff 1.2.3 neer zonder ook maar een druppeltje zweet. erg ongeloofwaardig. dat laatste geeft neit,als de actie dan nog spectaculair is, maar dat is hij dus ook niet. zoals hij dus in shoot em up ( ook ik schiet iedereen 1.2.3 ner film) dan weer wel was...

nee zware teleurstelling. nog 0,5 punt vanwege de stoere kale kop.

waardeloze film. HEt verhaal. tja volgens mij had de film nog nite eens een verhaal.

avatar van The Oceanic Six

Ik heb me er nog best wel mee vermaakt.

Zo op zijn tijd heb ik best lol met een hersenloze actiefilm.

Verhaal? Nauwelijks gezien. Is dat erg? In dit geval niet. Travolta speelt een erg aardige rol als schietende macho. Stoere kop, paar geinige oneliners en vooral veel schieten.

Ik zocht ook niet zo heel veel meer in een film als deze. Gelukkig ook nog kwam de actie wel goed over. De achtervolging op de snelweg, de shootout als ze met zijn vieren hebben gegeten etc. De film maakt ook gebruik van een manier van filmen en monteren wat je tegenwoordig veel ziet in actiefilms. Snel, schokkend en met slomotions. Denk aan films als Crank. Bij deze film paste dat best wel.

Zoek je een lekkere actiefilm die je even snel wil zien (film duurt nog geen anderhalf uur), dan is From Paris With Love een aanradertje.

avatar van Thampon

Thampon

Vertel anders alles al... Damn zeg

avatar van Rosicky

Rosicky

Hoezo? Hij geeft amper plotdetails weg, laat staan spoilers...

avatar van mixmaster

mixmaster

leuke actie film met een niet al te best verhaal.

alles is flink overdreven maar ach , het is ook wel weer vermakend.

geen echte topper maar wel een leuke actie film om gezien te hebben .

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Komt deze nou 18 of 4 maart in de bios?

Pathe zegt 18 maart.

Imdb en MM zeggen 4 maart.

avatar van Stefan-Z

Stefan-Z

mixmaster schreef:
leuke actie film met een niet al te best verhaal.
alles is flink overdreven maar ach , het is ook wel weer vermakend.

geen echte topper maar wel een leuke actie film om gezien te hebben .

Helemaal mee eens. Het verhaal is niet echt geweldig en Travolta komt wel heel vaak weg zonder neergeschoten te worden. Ze kunnen wel wegspringen bij 10 chinezen met automatische wapens, maar Rhys Meyers wordt wel in 1 keer door zijn vriendin neergeschoten.

Verder wel vermakelijk.

avatar van The Oceanic Six

Thampon schreef:

Vertel anders alles al... Damn zeg

En wat vertel ik dan wel wat je nog niet had willen weten?

avatar van Zinema

Een beetje nadenkende kijker zal na je 'stukje' niet verrast worden door de shoot-out. Ze eten namelijk maar één keer met zijn vieren.

Handig is om zulke woorden tussen spoilertags te plaatsen. Zeker gezien het feit dat dit een van de meest onverwachte gebeurtenissen is.

avatar van scorepio

scorepio

Leuke maar totaal onrealistische film over twee geheim agenten.

Travolta zet alweer een super cool type neer.

Met een betere uitwerking , had dit beslist een topper kunnen zijn.

Al bij al een aanrader.

avatar van GastHeer

GastHeer

doodah schreef:

Waarmee je uiteraard niet wil zeggen dat Rush Hour slecht is?

Ik vind Rush Hour niet goed en niet slecht, het is net als bij Rush Hour gewoon het standaard verhaaltje van een net agentje die een rebel als partner krijgt en die samen met behulp van veel grappen, one-liners en schietgevechten even de wereld redden. En met het "voor volwassenen" doel ik op het feit dat deze film gewoon bloed vertoont en er een klein honderdtal aan vloeken in terug komt.

Dus ja het is het type film wat je met verstand op nul gewoon kunt kijken en een dag later alweer vergeten bent, dit wil niet zeggen dat het geen uitstekend vermaak is voor de zaterdagavond

avatar van gjnt

gjnt

Lekkere over de top film, met goede actie. De film heeft een langzame start waarin men probeert wat achtergrond informatie te geven, wat eigenlijk saai overkomt en vervelend is, Maar daarna vlieg je door de film heen en zie je een op hol geslagen Travolta zoals alleen hij dat kan.

Verwacht geen hoogvlieger, maar een snelle actie film waar je alleen maar naar hoeft te kijken. Leuk om gezien te hebben.

avatar van o0Timmy0o

o0Timmy0o

Heerlijke actie film met een wending die je niet verwacht. Net wanneer je denkt dat de actie wel eventjes voorbij is begint alles weer..

Geweldig!

Travolta is absoluut degene die deze film naar een hoger niveau brengt.

Als je een azijnpisser bent die alleen maar naar schoonheidsfoutjes kijkt en totaal niet van over the top films houd, kan maar beter gewoon weg blijven.

avatar van o0Timmy0o

o0Timmy0o

johnhendrikos schreef:

nee zware teleurstelling. nog 0,5 punt vanwege de stoere kale kop.

Dit is dus precies zo'n "azijnpisser" voorbeeld. Als je niet van over de top actie houd, blijf dan weg. Met je Shutter Island een 5 geven.

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Heb me goed vermaakt met deze film, maar hij is wel een beetje over the top.

Maar goed dat hoort bij dit soort films.

Vindt Travolta weer even wennen.

Goede rol van travolta, mag vaker zo een rol spelen....

avatar van ralfsjam

ralfsjam

allemachtig. wat een clichematig actie filmpje zeg! alles zat er in om het een doorsnee USA actie filmpje te laten worden. Travolta met een Agassi look als Bad-ass cop (wat natuurlijk op zijn lijf is geschreven) en Rhys als sullig mannetje met een droom. en dat monde uit in een film met de achtevolging! de 23 tegen 2 vecht partij! de one-liners! de romance! de heldendaden! ongeloofwaardige "elke kogel is raak" schietpartij! in het gewone amerikaanse jasje waar al die films in zitten.
kortom: een opzich nietszeggende film met Travolta als aandachtstrekker.
2.5

p.s. en die poster dan.... slechter kan toch haast niet eigenlijk

avatar van Jeremiah1989

Jeremiah1989

Rosicky schreef:

Maar waarom dan 3 sterren?

Vond het geen leuke film en die jonge frans man, vind ik zeer slecht en irritant spelen.

Geen goede dialogen, geen goed acteerwerk.

kortom. niet de moeite waard

avatar van 606

Goede actie film met een redelijk maar soms verrassend verhaal.

Goed geacteerd en vooral travolta vond ik goed.

Prima actie en mooie achtervolging op de snelweg.

3,5 ster

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

En weer een goeie van Morel......de regisseur van `t schitterende "TAKEN".
Vond deze ietwat minder, maar als cast, Travolta is een topper van een geheim agent.
Daarentegen is Meyers niet ècht een sidekick, maar dat achterwege.
Ik vond em echt top....over the top....en dan nog `s.
Daar heb je `t alweer, dit zijn nou mijn soort films.
Actie, flinterdun verhaal, en leuke oneliners.
Precies dezelfde stijl als in "TAKEN", alleen nog iets sneller.
De minuten vliegen voorbij.
Hoogtepunt is uiteraard voor mij De achtervolging met de audi....die ook al gebruikt werd in de vorige film...taken dus...en `t goed gemikte shot van Travolta..
Heb Travolta nog nooit met een kale kop gezien, maar hierin komt ie dus goed van pas.....een heel goeie rol.
Morel mag van mij meer van zulk soort films maken, met uiteraard Besson als producent, die altijd even meekijkt over zijn schouder.
Een topfilm in dit genre.

avatar van crxman

crxman

Goede actie film , ik heb me geen moment verveeld.

Travolta speelt een goede rol.

Veel actie een aanrader

avatar van snoeiV

snoeiV

k*t afgezet bij de gemorste saus mijn mening: sleeeecht