Genre: Actie / Misdaad
Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Mandarijn
Releasedatum: 18 maart 2010
Bekijk via Videoland
Plot From Paris with Love
"Two agents. One city. No merci."
James Reece, assistent van de Britse ambassadeur in Parijs heeft de ambitie te slagen bij de geheime dienst. Hij krijgt zijn kans wanneer hij de opdracht krijgt samen te werken met de Amerikaanse CIA-agent Charlie Wax om een terroristische aanslag in Parijs te voorkomen. Charlie Wax is echter een loose canon die de stad binnen de kortste keren op z'n kop zet en Reece als zijn chauffeur behandelt.
Charlie Wax
Foreign Minister
The Thug
Rashid
The Pimp
Tja, wat moet je met deze film. Brok entertainment is het wel, al had ik er net iets meer van verwacht. Figuren achter de schermen als Luc Besson en Pierre Morel geven de film gelukkig dat ietsje meer. De scènes met actie zijn dan ook mooi geschoten. Morel laat zien wat hij kan, al had ik ook visueel iets meer verwacht stijl Transporter, District 13 en Unleashed. Maar kom, als de actie al werkt in een actiefilm, is het gelukkig wel genieten.
De acteurs dan: Travolta heet een leuke rol, maar acteert op automatische piloot. Waar is de acteur van de jaren '90 met films als Face/Off en Pulp Fiction? Ryers zal nooit een opvallende acteur worden, maar past op zijn manier wel diverse rollen (Elvis, Henry VIII, ...).
Het script is niet echt speciaal, maar heeft af en toe een leuke wending en helpt de actie wel vooruit. En in verhouding vrij actueel met de zelfmoordterroriste, wat vroeger nog een Russische spion zou geweest zijn.
Fiegel1972
Leuke actiefilm, moest wel even wennen aan de combi harde actiefilm en humor, maar dat beviel goed!
AardeWerk
Het soort film dat ik kijk als ik zin heb in een stukje vermaak. Je hoeft er niet bij na te denken en kunt er moeiteloos van genieten. Wax on / Wax of. Charlie Wax is misschien wel een van Travolta's meest verknipte personages. Heerlijk toch !? Niets verkeerds aan deze film. (3,5*)
Jawaddedadde
Wat kan ik over deze film nog vertellen?
Erg weinig eigenlijk. Geen slechte film, maar uiteindelijk nergens bijzonder. Veel geknal en schier onmogelijke situaties zoals het in dit soort films betaamt maar niets wat je nog niet eerder gezien hebt. Dat deert niet, want film werkt en doet wat van zich verwacht wordt: entertainen.
Travolta is best aardig en zorgt met z'n botte bijl ook duidelijk voor de komische noot.
Broek
Het is duidelijk wat je over deze film moet vertellen.
Het is niets bijzonders.
Ik mis creativiteit in veel delen van de film,voorspelbaar script en veelal cliche conversaties.
Kortom is deze film het best omschreven als een beetje jammer.
Fran
- 1953 berichten
In het begin wist ik even niet wat ik met de film aanmoest. Het kwam wat saai over. Maar vanaf het moment dat Travolta in beeld kwam werd het genieten. Wat een sterk samenspel tussen de twee geheime agenten. Het verhaal is niet al te ingewikkeld maar je krijgt wel een heleboel sterke actiescènes voorgeschoteld met een heleboel humor. Ik heb vaak echt goed gelachen. Bijvoorbeeld toen ze met zn tweeen en wenteltrap op liepen. Charlie liep een eind vooruit en je ziet al die chinezen naar beneden vliegen. Zo kan ik er wel een heleboel opnoemen. Zeer sterk spel van Travolta.
gizmo_o
Prima actiefilm, waarbij het samenspel tussen Travolta & Rhys Meyers de film net wat extra's geeft. M.n. Travolta is op dreef als de keiharde, ongemanierde, onorthodoxe Wax! De actiescenes worden goed in beeld gebracht en de cameratechnieken (e.g. slomotion) op het juiste moment toegepast. Aan humor ontbreekt het de film ook niet met knipogen naar andere films zoals de scene waarin Wax zijn lievelingshap krijgt: Royale with cheese.
Het verhaal is vrij standaard maar op een leuke manier uitgewerkt en in een echt hedendaags jasje gestoken met zelfmoordterroristes.
Score in orde en Smutniak mag er wezen
Matige buddy-actie film met een mager en conventioneel verhaaltje. De actie is redelijk stijlvol in beeld gebracht, maar bestaat voornamelijk uit schiet-scenes en op een gegeven moment heb je dat wel gezien. Ook het gebruik van locaties stelt teleur, zoals de scene op de eiffeltoren die eigenlijk wordt afgekapt zonder dat daar ook maar iets is gebeurd. De personages zijn ook niet echt interessant, maar John Travolta ziet er zeker wel cool uit.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
From Paris with Love is vooral tussendoorwerk, al maakt John Travolta het een stukje frisser.
Ik vind John Travolta komischer dan een Bruce Willis in zijn laatste Die Hard, die ik laatst zag. Fijne oneliners en stoer genoeg. En wat ziet-ie eruit met z'n kale kop en ringbaard, alsof ze Danny uit Grease door de modder hebben gehaald, vervolgens van de trap hebben gesmeten (één van de hobby's van Charlie Wax) en daarna in de wasmachine hebben gestopt.
De film is (natuurlijk) enorm opgeklopt, hier en daar wat flauw en voorspelbaar, maar bovenal erg vermakelijk, zonder ergens te pieken. Had de actie iets scherper en vooral spectaculairder verwacht. Het einde van een film is een belangrijk onderdeel en helaas gaat de film hier nogal het mistige gebied in. Had gehoopt dat Charlie Wax de verloofde van Reece droog had neergeknald door één kogel door haar hoofd te boren. Dat had de film een halve ster extra opgeleverd.
Kom nu uit op een ruime 3*.
gr.jske
Ik heb me doodgelachen met deze film. Sowieso ik ben een grote fan van Luc Besson , maar er zit ook zoveel lekkere humor en actie in. En tjaaaa, Travolta is geknipt voor dit soort rollen. En natuurlijk is die andere ook lollig, maar mijn aandacht ging met name uit naar onze Schjonny. Leuke film, met veel humor en over-de-top actie die niet tegen zal vallen. Gewoon als je opzoek bent naar een typische aktie/komedie is dit wel een aanrader.
Ik hoop echt ook op een sequel..........
Score in orde en Smutniak mag er wezen
.Ik heb mij uitstekend prima vermaakt en ga dus royaal boven het gemiddelde zitten: 4*.
Prachtig verwoord
4,5 en plaats in top 10
puckb96
Geniale actiefilm. Travolta speelt leuk.
- 1948 berichten
Geniale actiefilm. Travolta speelt leuk.
puckb96
Jazekerzz, ik houdt wel van dit soort onzin maar "geniale" actiefilms.
en tja Travolta blijft gewoon echt goed. zo speelt ie ook heel goed in taking of pelham 123
- 1948 berichten
Ja hij is zeker goed. Deze film trouwens ook, alleen vind ik dit meer een rol voor Bruce Willis en niet voor John Travolta. Travolta speelde het erg goed hoor, maar ik heb het altijd meer een Willis rol gevonden.
puckb96
Echt? Ja, ik heb er niet zo erg bij nagedacht. Ik houdt er wel van wanneer travolta van die 'harde maar komische' rollen speelt
- 1948 berichten
Ja Travolta speelt het prima hoor, dat zei ik al, alleen kreeg ik erg het gevoel dat ze Willis niet konden krijgen voor deze rol en daarna voor Travolta hebben gekozen. Maar ik zei al prima rol van Travolta.
puckb96
Hmm tja, charlie wax is in feiten ook te vergelijken met john mcclane
4.5 ster. Wat speelde John Travolta gruwelijk sterk
Welkom bij de club
Slam_Duck
Zo'n fantastische film met toch een redelijk lage score van 3,16? spamt iemand slechte punten?
puckb96
toch hoop ik echt nog een keer dat er een vervolg wordt gemaakt
wat blijft john travolta toch geniaal spelen als heerlijke brute/hilarische agent!
bozzy
Leuke spannende actiefilm,met een lekker brute rol van Travolta.
Beetje over de top allemaal,maar met een bak popcorn kijkt tie lekker weg.
Leuk plot ook wel.
VincentL
Deze film moet je kijken als je zin heb in bijna verhaalloze actie
VincentL
"Fantastische film"? Deze film vind je goed als je van echte actie houd. Ben je geneigt een ander genre te volgen dan is deze film echt helemaal niets voor je. Een score van 3.16 is dus helemaal niet slecht.
Heheheheh, helemaal gelijk.
Travolta speelt inderdaad geniaal. Gelukkig ben ik niet de enige die zo denkt.
Feit
soms denk ik niet zo ver na, maar was enorm verschoten van de kwaliteit van deze film.

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix