Genre: Actie / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Matthew Vaughn
Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz
Releasedatum: 15 april 2010
Bekijk via Videoland
Plot Kick-Ass
"Shut up. Kick-ass."
Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.
Dave Lizewski / Kick-Ass
Mrs. Lizewski
Sergeant Marcus Williams
Detective Gigante
Madecineman (moderator films)
Kick-Ass zag ik in dezelfde week als waarin ik The Scent of Green Papaya zag. Het verschil tussen beidde films kan haast niet groter zijn. Waar de een ingetogen, onthaast arthouse is is Kick-Ass een ADHD gebeuren wat een dun lijntje bewandelt tussen cult en popcorn. En toch kan ik van beidde films evenveel genieten, mooi medium is het toch film
Adrenaline rush, met overdreven zinloos en zwaar aangedikt geweld en actie. Het blijft leuk zelfs rond het welbekende (en te vaak uitgemolken) superhelden thema. Superhelden zijn toch een beetje de iconen van de populaire kunst. Een product bij uitstek van het hedendaagse Amerika, beetje plastic maar tegelijkertijd ontzettend cool. Vaughn weet met deze film wel de juiste snaar te raken wat mij betreft.
Ga de film niet beoordelen op inhoud dan kom je bedrogen uit maar de fun-factor is des te hoger. De film doet nogal aan overdrijven maar doet het op de goede manier. Enkele van de fijnste actie-sequencies van de laatste jaren (Big Daddy in actie en het gevecht tegen de eindbaas). Heerlijke choreografie, visueel spetterend geweld dat lekker tegen de goede smaak in gaat
De film jat ook van alles bij elkaar uit andere genregenoten (inclusief de soundtrack) maar weet het te mixen tot een lekkere en uiteindelijk eigenwijze cocktail. Beetje waar Tarantino heer en meester in is geworden... Niet dat Vaughn dat niveau haalt maar een meer dan aardige poging is het wel.
Alhoewel ik Kick-Ass als hoofdpersoon wel aardig vind is het toch de combi Hit-Girl en Big-Daddy die de show steelt. Geweldige rollen en jammer dat Cage zo snel het loodje legde. Alhoewel de live martel-scene wel echt heel ruig gedaan is. De bad-guys hadden wel wat meer uitgewerkt mogen worden. Ik hou altijd wel van een aansprekende en gruwelijke klootzak in een film
Lekkere film, nergens pedagogisch verantwoord maar dat zal me verder een zorg zijn. Vaughn is iig een regisseur om in de gaten te houden.
Inderdaad, zo komt er een punt in het leven van elke tiener wanneer hij besluit in felkleurige maillot de maffia te lijf te gaan.

Spooky
Gisteravond gekeken. Wist niet echt wat ik moest verwachten, maar wat een geweldige film. Vechtscenes deden me aan Kill Bill denken. Zelfde soort over the top actie. Ga hem zeker nog eens bekijken.
Topper!
sinterklaas
Bah, Nicolas Cage.
Doet me overigens wel een beetje denken aan The Forbidden Kingdom.
Wel weer een stripverfilming, ben toch wel benieuwd, Matthew Vaughn maakt toch wel leuke films.
Oke, dat ie toen niet uit was maar The Forbidden Kingdom?
ErickZonderK
Jammer dat Kick-Ass 2 moet wachten. De stripboeken van Balls To The Wall kunnen we in ieder geval wel verwachten.
what is truth
Het blijft wat mij betreft een topfilm met daarin in ieder geval 1 van de beste scenes die ik ooit heb gezien. Lekker meeslepend, stroboscopisch.
the new guy
Herzien, kleine bijstelling: 4.5 --> 4*
Het blijft topvermaak, maar in mijn herinnering vond ik 'm beter. Kon me gisteren minder boeien dan de eerste keer, maar het blijft een goede film.
flaphead
een enorme over-the-top film. genoeg vreselijke speelfilmcliche's zijn ook aanwezig, zoals de sul-naar-held, de romance en de dramatische sterfscene. gelukkig is er ook plek voor foute humor, wat de boel soms een beetje redt.
het gekke zit hem in de vreemdsoortige switchen tussen cheesy tienersuperheldfilm en keiharde actie. de idiote tienervermaak is lastig te verteren, want die slaat natuurlijk helemaal nergens op. op gaan sommen waar het onrealistisch is heeft met zo'n film geen zin en dat hoeft ook niet, maar als de film zich qua actie ineens wél serieus gaat nemen, wordt het toch nog lastig te verteren. als voor het eerst een moord aan lijkt te komen (bij Rasul), denk je nog dat er een grappige swing achteraan komt, maar het bleek bloedserieus. veel actie is overdreven, maar sommige scenes zitten zeker goed in elkaar en passen eigenlijk niet in zo'n soort film, dat het eigenlijk zonde was dat het niet in een échte actiefilm gebruikt werd.
en wat moeten we zeggen van een 11-jarig meisje dat met wapens omgaat en mensen vermoord als ze een zwaargetrainde navy-seal is (en ook nog even in schooluniform langskomt). tja. en dan de 'eindbaas' te lijf gaan met een mep in zijn gezicht.
rare film, vooral door de vreemde stijlvorm. dat maakt hem aan de ene kant bijzonder (dat zal dan ook wel de hoge waarderingen opleveren), aan de andere kant moeilijk kijkbaar. ik hou het bij een clichematige tienerfilm met ballen. ik heb me al bij al meer verzucht als vermaakt.
Wat Scream was voor de slasher is Kick-Ass voor de superheldenfilm. Post-modern, zelfbewust, spelend met clichés. Het soort film dat alleen werkt als er al zoveel films in het genre zijn dat er een hoop cliches zijn. Vrolijk vermaak. Jammergenoeg lang niet zo verdorven en duister als gehoopt, erg nadrukkelijk vissend naar een cultreputatie ook. Neemt niet weg dat vooral het eerste uur behoorlijk fun is, het tweede uur is echter nogal voorspelbaar. Cage haalt lang niet alles uit zijn rol, Johnson en Moretz zijn leuk. En de verleiding was vast groot om alles nog net een beetje te minderen voor een ruimere rating, gelukkig is dat niet gebeurd.
Vermakelijk voor twee uurtjes, maar ik zie er zeker niet de popcorntopper in die veel MM'ers erin zien.
ILDIB
Geweldige mix van comedy en actie. Tel daarbij op de bijzonder goede muziek en je hebt een prima film. Enige minpuntje, de wat sullige beveiligers van Frank. Dat was iets te slapstick achtig.
paul83
het gekke zit hem in de vreemdsoortige switchen tussen cheesy tienersuperheldfilm en keiharde actie. de idiote tienervermaak is lastig te verteren, want die slaat natuurlijk helemaal nergens op. op gaan sommen waar het onrealistisch is heeft met zo'n film geen zin en dat hoeft ook niet, maar als de film zich qua actie ineens wél serieus gaat nemen, wordt het toch nog lastig te verteren. .
Serieus gaat nemen? Geen enkele actiescene moet je serieus nemen in de film.
flaphead
er zaten enkele scenes in, vergeef me dat ik niet zo snel een voorbeeld weet te noemen, die qua actie echt wel goed te noemen waren en niet misstaan hadden in een 'normale' actiefilm. bij zo'n tienerfilm, wat dit eigenlijk toch gewoon is, verwacht je sullige en cliche actie. en hoewel die er ook wel is, verbaasde me de 'serieuze actie' me wel in dit prentje, net alsof de regisseur die niet wilde bewaren voor zijn volgende actiefilm zeg maar.
nou ja, ik word vaag merk ik.
Martijnnn
Dat de actiescenes zich kunnen meten met de 'normale' actiefilms is toch alleen maar goed. Ik vind zelfs dat vele actiefilms lang niet zulke sterke actiescenes hebben als Kick-Ass!
Ninto
Ik ken geen enkele actie-film die kan tippen aan dit gruwelijke spektakel!
Zojuist voor het eerst op blu-ray gekeken. Wel eerder al 2 keer in de bios gezien en 1 maal op DVD. Blu-ray kan helaas net niet tippen aan de bioscoop, maar ik kreeg weer een aanval van kippenvel-momenten over me heen. Wat een geweldige film...
Waren er maar meer films met dit sfeertje/stijltje van dit kaliber.
Tefferkix
dit was een hele leuke film om te zien. Her personage van Hit Girl was geweldig. Goeie en leuke actie, veel gevloek wat ik wel grappig vond. In het begin dacht ik dat het een soort kinder film was, maar dat is het zeker niet. Veel bloed en geweld en gescheld, maar zeker kijken, het is echt een leuke film om te zien, de actie scenes zijn spectaculair. 3.5
EvErT-hAnS-PiNo
Heerlijke hersenloze actieflick. Als er een lijst bestond met films waarvan ik achteraf wenste dat ik m in de bioscoop had gezien, zou deze zeker hoog eindigen. Een lekkere slap-in-your-face richting al die verschrikkelijke overdone action-superbad storyline-films. Een verademing in het genre. Alle benodigdheden voor filmavond met vrienden: lekker wijf, kei-en keiharde actie waar je een soort van yeahh-gevoel bij krijgt, een klootzak, en een kleuter die haar twee keer zo grote tegenstanders met een messcherp arsenaal secuur in stukjes hakt. Beter kan het niet worden!
Cassevis
Dit vind ik nou een zeer vermakelijke actie/comedy
Als je deze film ziet liggend dan denk je toch wel bij je zelf: "Oh nee, niet weer zo'n superhelden film waarbij alles heel onrealistich en voorspelbaar is". Maar dan zet je de film op en is de openingsscene eigenlijk al gelijk het antwoord.
Dat vind ik nou zo mooi van deze film. Waar andere actiefilms onrealistisch worden, wordt deze film alleen maar leuker.
Verder zitten er een aantal harde en leuk actiescenes in met in de hoofdrol Hit-Girl die goed werd geacteerd door Chloe Moretz. Ook Aaron Johnson en Christopher Mintz Plasse deden het erg goed.
De andere, comische, kant van de film van de film was nog veel leuker. De film is echt iets waar ik om kan lachen. Met name om Red Mist kan ik erg lachen. Wat een sukkeltje is die zeg
Echt een aanrader voor zowel de actie fans als de humorliefhebbers.
mjk87 (moderator films)
Een film die me vaak deed denken aan Watchmen. Ook een wat andere superheldenfilm, ook met een poppy soundtrack en waar geweld en bloed niet worden geschuwd. Watchmen had zijn tekortkomingen, maar is in veel beter dan dit werkje.
We krijgen een hoofdpersoon, niet best gespeeld door Johnson, die de gebruikelijke tienerhormonen heeft. Laat ik zo zeggen, het basisgegeven is leuk, dat iemand superheld wil worden. Maar waarom moeten er dan echt sterke helden bijkomen? Had je geconcentreerd op enkel die suffe tiener, en je had een interessantere film. Wel het eerste halfuur heb je dat, met zijn problemen, het meisje, maar uiteindelijk wordt het niets anders dan een normale knokfilm. Karakteruitdieping maakt plaats voor wat andere grotere set pieces, en nog meer geweld. Gelukkig zien sommige scènes er prima uit, met aardige muziek, maar vaak was die muziek in een Watchmen gewoon beter. Hoogtepunt vond ik de scène met het knipperende licht. Maar ook al te vaak was de actie gewoon niet opwindend, tot soms ongeloofwaardig. je pistolen al vliegend herladen in de lucht, mwoh
De acteurs zijn verder aardig in hun bijrollen. Cage is prima, Moretz is lief maar laat haar geen one-liners spuien, en ook bij het boevengilde zitten prima mensen. Verder ziet de film er soms heel kleurrijk en fel uit, prima als stripverfilming, net als de tekstbalkjes een aantal maal in beeld. Meestal was de film ook wel vermakelijk, maar soms werd het gewoontjes en saai. Dodelijk in een film.
jippie2010
Een film waarbij voor mijn gevoel geen keuze gemaakt kon worden welk genre het zou moeten worden. Het was een soms bizerre combinatie van drama, teencomedie & harde aktiescenes. Ik kon er tijdens het kijken niet veel mee. Maar blijft misschien daarom wel hangen. Mooie rol voor nicolas cage trouwens, doet me goed dat hij zo'n rol ook goed kan neerzetten. 4.0
sweinsteiger
Mister_Movie
nou ja, ik word vaag merk ik.
Wat mij betreft is de hele film een geweldige actietrip met niets anders dan serieuze actiescenes. Enkele scenes zijn zelfs redelijk memorabel. En dat dit een tienerfilm is ben ik ook niet eens.
martijn011
- 2034 berichten
In 1 woord: Geweldig!!
Deze film heeft alles wat een goede film moet hebben: goede acteurs, origineel verhaal, goede actie, keigave soundtrack, keiharde kills, strakke humor en een perfecte regie.
Alle 4 de 'superhelden' hebben wel iets: De onnozele Kick-Ass die zonder het zelf te beseffen een hele maffiabendemoord op z'n geweten heeft.. De geweldige Red Mist in de persoon van Christopher Mintz-Plasse die met z'n onnozelheid z'n vader wil helpen in de vorm van zijn superheld Red Mist.
Maar helemaal geweldig zijn Nicolas Cage en Chloe Moretz, in vader-dochter relatie, die nog een appeltje te schillen heeft met schurk Mark Strong.
De keiharde kills zorgen voor gigantisch vermaak evenals de geweldige muziek. Ook de
onvoorspelbaarheid van de film zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel blijft zitten.
Kan nu al niet wachten op deel 2.
puckb96
Nou ik heb wel gehoord dat Christopher Mintz Plasse zo snel mogelijk wil beginnen met deel 2. Helemaal gelijk heeft die jongen ook
Jitse
ik vond Christopher Mintz Plasse net een van de minste, maar hij zal wel een grotere rol krijgen in kick ass 2.
Ik was vooral onder de indruk van hitgirl, hoe ze daar binnenstapt als het kleine lieve meisje zalig
Af en toe ook goede muziek in de film.

Kick-Ass 2
2013

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

The Dark Knight

Taken
Actie / Thriller, 2008

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
crime fightergeheime identiteitheldstripboeksuperheldgebaseerd op stripmoordmysteriedonkere komediemaffiaredtienergeweldfamilierealismmist adventurerrookieaanpassingyoung heroes young adultcriminal heroesunlikely heroes heroeskickass pretending to be gayteen