Genre: Actie / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Matthew Vaughn
Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz
Releasedatum: 15 april 2010
Bekijk via Videoland
Plot Kick-Ass
"Shut up. Kick-ass."
Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.
Dave Lizewski / Kick-Ass
Mrs. Lizewski
Sergeant Marcus Williams
Detective Gigante
Wamel
Vond hem ook erg grappig. Dacht dat het een soort kinderfilm was maar kwam bedrogen uit. Zo'n klein meisje dat zo makkelijk moord is toch wel grappig. Heb mij er uitstekend mee vermaakt!!
Infected90
Superfilm!!! Erg vermakelijk en de gevechten zitten goed in mekaar. De bloederigheid vond ik niet storend, dat maakte het eigenlijk nog droger. Ik bedoel je zag niet echt darmen dus vies was het niet, noem het maar functioneel bloederig. Nicolage Cage vond ik erg goed acteren, hoe die praatte als Big Daddy was geweldig. Kortom een topper!
limelight73
Ik vind dit een van de slechtste films die ik ooit gezien had.
Het verhaal boeide me totaal niet, en ik heb me dus eigenlijk gewoon zitten vervelen.
Tig keer de film stop gezet om eten te halen, enzovoort.
Ik bedoel: de film gaat over iemand die een superheld wil zijn. Hij koopt een duikerspak en gaat tegen mensen vechten?
Niet echt een goed verhaal.
misschien moet je de film afkijken!???
chevy93
Volgens mij hebben ze het idee van Hit-girl (Mindy) van de Belgische Mega Mindy.
wibro
Heerlijk filmpje.
Het duurde even voordat ik in de stemming kwam maar toen Hit Girl haar opwachting maakte was het ook gelijk dolle pret. Ik heb mij kostelijk geamuseerd met deze Hit Girl, voor mij verreweg het leukste personage in deze heerlijk vlotte actiekomedie. De actiescènes waren echt een lust om naar te kijken. Dolkomisch aan het eind vond ik de scène met die bazooka. Ook amusant vond ik de scène met Hit Girl toen zij in schooluniform uitgedost een groepje bewakers uitschakelde. De muziek van Ennio Morricone uit een van zijn spaghetti westerns gaf deze scène extra impact. En zo kan ik nog meer leuke momenten opnoemen uit deze zeer vermakelijke film die voor mij behoort tot de beste films van 2010 die ik gezien heb, dit ook mede vanwege het uitstekende camerawerk en de zeer geslaagde en mooie soundtrack. Na al die arthouse bagger die ik de laatste tijd heb mogen aanschouwen voelde dit filmje voor mij aan als een ware verademing.
DB10
Voor een bepaalde doelgroep wel ja
Leo1954
- 2073 berichten
Heerlijk filmpje.
Ik had precies hetzelfde, Hit_girl rocks!

Shaky
Ik vond dit een heerlijke film. De film heeft er een goed tempo inzitten en kijkt zich lekker weg. Acteerwerk is prima.
kuk
misschien moet je de film afkijken!???
Mwoah, het einde is nu niet bepaald het hoogtepunt?
yeyo
Kick-Ass slaagt in zijn opzet, voornamelijk omdat het een 'film' blijft en niet ontaardt in een troosteloze gimmick of onleuke parodie zoals Superhero Movie, waar deze film jammerlijk genoeg al mee vergeleken is. Het lijkt eerder de bedoeling om als frisse adem te gelden binnen het veel te serieuze, vaak bombastische superhelden genre.
De humor is dan ook niet volledig overheersend, er is m.a.w. geen constante nood om grappig uit de hoek te komen, maar via subtiele, gevatte dialogen en situaties wordt er een loopje genomen met de Amerikaanse (blockbuster) cultuur. Toch bevat de film ook genoeg vermakelijke over-the-top actie om interessant te blijven. Erg bloederig allemaal, geen wonder daarom dat de film bij sommigen niet in de smaak viel. De personages zijn stuk voor stuk leuk, sterk neergezet en blijven ondanks de vele gekke toestanden in een zekere mate coherent qua karakterisering. Chloe Moretz en Nic Cage blinken uit in hun hilarische vader-dochter relatie, die liefdevol van vorm, maar gruwelijk van invulling is. Ook audiovisueel is alles dik in orde, de gevarieerde soundtrack viel zeker bij me in de smaak.
JigSaw_Doll
chevy93
wordt er een loopje genomen met de Amerikaanse (blockbuster) cultuur.
Leland Palmer
yeyo
Je kunt het zo spannend maken als je zelf wil, maar dit net zo'n parodie als Superhero Movie. Hier wordt echter wat verder gegaan (allemaal over the top).
Over the top is natuurlijk niet hetzelfde als een parodie. Zeker omdat 'over the top' hier vooral betrekking heeft tot het geweld en dus niet tot de humor. Deze film heeft eigenlijk veel meer een "tongue in cheek' aanpak dan platvloerse spoofs als Superhero Movie. Vergeet ook niet dat deze film ook gewoon op een strip is gebaseerd waar er heel wat ironischer met het begrip superheld wordt omgesprongen dan in de meeste varianten.
moviemafketel
- 19752 berichten
Kick-Ass is net weer wat anders dan we in het superhelden-genre gewend zijn. Ik was behoorlijk gereserveerd, aangezien ik Watchmen een 3 uur durende hel vond. Gelukkig is hier de insteek totaal anders.
Het is een aaneenschakeling van humor en geweld. Gewoon mensen tegen mensen, geen superkrachten of tentakels als armen of wat dan ook. Alleen een lelijk pak, de juiste attitude en een zooi wapens en gaan met die banaan.
Ik vond de muziek tijdens de vecht-scenes gewoon heel vet, vooral bij de scene dat Cage die gasten afmaakt en de fabriek in de fik zet.
Muziek is gewoon heel belangrijk om je nog meer in te leven in zo'n situatie.
En ook een verademing dat ik mij niet kapot heb lopen ergeren aan een kindsterretje. Chloe Moretz speelt de sterren van de hemel en is gewoon stoer.
De manier hoe iedereen wordt afgemaakt en hoe dit in beeld wordt gebracht is klasse. Je zit er helemaal in en wil na de zoveelste keiharde kill bijna applaudisseren, zo'n rush voel je.
Mindere puntjes vond ik:
Big Daddy die weliswaar in de fik stond en flink in elkaar werd gebeukt, maar aan die verwondingen overlijden vond ik een beetje raar op dat moment. Meestal overleven ze van alles en al helemaal in dit soort films. Ik had hem misschien gewoon graag in de laatste scene ook zien meedoen.
Hit-Girl leek wel erg snel over de dood van haar vader heen. Ze is hard opgevoed, maar ze blijft 11 he?
Ik vond de vrienden van Kick-Ass een behoorlijke miscast.
Opvulling, maar geen aanvulling. En je had er verder ook geen ene ruk aan.
Hit-Girl had echt 2 keer afgemaakt moeten zijn. De bazooka had al lang afgevuurd kunnen worden en later had Frank D'Amico ook alle tijd om haar af te knallen.
Ik snap dat het allemaal nog een beetje goed moet eindigen, maar de hele film zit vol met keiharde afrekeningen, haar vader komt gruwelijk aan zijn dood, maar het 11-jarige meisje moet en zal blijven leven he?
Ik ken de strips verder niet, dus zal ook wel niet anders hebben gekund.
Ik wil graag positief eindigen en zeggen dat ik heel erg heb genoten van deze film. De tijd vliegt om en dat is een groot compliment.
3,5 sterren
Filmkriebel
Grappige review van onze conservatieve Britse vrienden bij 'The Daily Mail'.
Zegt meer over de reviewer dan over de film... Na de film knop omdraaien.
yeyo
Ja die Christopher Tookey kan er wat van.. Onlangs heeft hij Antichrist aan al zijn lezers afgeraden zonder dat hij de film zelfs gezien had.
TragieStar.*
Muziek is gewoon heel belangrijk om je nog meer in te leven in zo'n situatie.
Mindere puntjes vond ik:
Ik vond de vrienden van Kick-Ass een behoorlijke miscast.
Opvulling, maar geen aanvulling. En je had er verder ook geen ene ruk aan.
Ik ken de strips verder niet, dus zal ook wel niet anders hebben gekund.
3,5 sterren
Jij bent 1 van de weinige personen hier op moviemeter waarbij ik de resencie in 1 zucht uitlees.
Minotaures
deze komt metteen uit met een set armbanden, misschien een CI voor de fans
kuk
Wait WHAT?!
Juist wel
Al die hectische onzin en een mongool in een jetpack noem ik geen hoogtepunt
Climax wordt mijns inziens al bereiks als Vader en dochter voor het eerst langskomen en een schietles plaatsvindt. Heerlijk, zo'n moment. Daarna gaat het snel bergafwaards.
stfuympos
Dat was wel het hoogte punt idd. Maar Hit-Girl heeft daarna ook nog wel memorabele momenten!
moviemafketel
- 19752 berichten
Leuk om te lezen, thanks
chevy93
Waar veel mensen voor vallen (i.t.t. Superhero Movie) is het extreme, expliciete geweld in Kick-Ass. Kick-Ass heeft meer te bieden dan de standaard parodieën dat de laatste jaren voortgebracht is. Het durft iets meer. Voor de rest is alles daar ook mee gezegd.
Ik snap ook niet dat mensen niet zien dat Rick uit Superhero Movie gewoon de originele versie van Kick-Ass is.
yeyo
Ik beweer ook niet dat het hetzelfde is, maar er zit toch een (groot) parodiërend gedeelte in Kick-Ass. Dat geef je immers zelf aan.
Uiteraard, maar waar Superhero Movie niet meer dan een uit de hand gelopen sketch is (net als alle '.... Movies'), heeft Kick-Ass wel wat meer te bieden dan een paar cheap laughs.
Beide films parodiëren gewoon het cliché van de typische protagonist in comics: de schuchtere nerd met het stoere alter-ego. De enige gelijkenis tussen de twee personages berust daarop.
chevy93
Ik vind de humor uit Superhero Movie net zo flauw, cliché en kinderachtig als uit Kick-Ass. Met als grote verschil dat ik daar wél een aantal keer heb moeten (glim)lachen.
Het extreme geweld en de keuze voor een 11-jarige voelde meer aan als een afleiding van het echte verhaal, welke niet beter/spectaculairder/interessanter is dan de andere parodieën. Het heeft blijkbaar gewerkt.
Freekers
Afgelopen Woensdag deze film gezien op het grote buitenscherm bij de Zwarte Doos op het TU/e terrein..
Het begin is nogal saai eerlijk gezegd en het verhaal komt traag op gang, echter als het eenmaal op gang is, dan is het ook actie na actie na actie.
Verhaal krijgt meerdere malen gedurende de film een verassende wending en is zodoende naar mijn mening ook niet echt voorspelbaar, integendeel wat sommige schrijven.
Een vrij lange film, met een trage start, maar uiteindelijk toch de moeite waard. 4 sterren.
Het Jetpack vond ik dan weer wel nét iets té over de top

Kick-Ass 2
2013

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

The Dark Knight

Taken
Actie / Thriller, 2008

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
crime fightergeheime identiteitheldstripboeksuperheldgebaseerd op stripmoordmysteriedonkere komediemaffiaredtienergeweldfamilierealismmist adventurerrookieaanpassingyoung heroes young adultcriminal heroesunlikely heroes heroeskickass pretending to be gayteen