Genre: Thriller / Drama
Met onder meer: Samuel L. Jackson, Carrie-Anne Moss en Michael Sheen
Gesproken taal: Engels, Hongaars en Oekraïens
Releasedatum: 8 juli 2010
Plot Unthinkable
"Right and Wrong no longer exist"
Een terrorist, die kennis heeft over nucleaire bommen die ergens in Amerika zullen afgaan, wordt ondervraagd door een FBI-agent en een 'black-ops'-ondervrager. Ze worden hierbij geconfronteerd met het dilemma welke methodes nog geoorloofd zijn en welke niet.
Henry Harold 'H' Humphries
Agent Leandro
Agent D.J Jackson
Agent Phillips
Stephan
Deze film laat toch wel heel duidelijk zien dat martelen niet helpt. Iets dat met het jongste debacle uit de VS al duidelijk had moeten zijn.
De rol van 'H' zie ik dan ook meer als boodschapper van dit gegeven. 'H' lijkt de martelpraktijken juist te overdrijven om aan te geven dat zelfs het ondenkbare geen redmiddel is, daar de terroristen met volle overtuiging en geloof hun daden verrichten.
Het offeren van enkele levens om 10.000-en te redden mag dan wel nobel lijken, maar objectief gezien sla je de plank daarmee volkomen mis. Je verlaagt jezelf van een niveau dat het 'redden waard' is naar een barbaarsheid dat veel meer schade berokkent dan dat je er mee wint. Wie dit niet door heeft moet nog maar eens goed in de geschiedenisboeken kijken en er lering uit trekken.
mcdaktari
Toch komisch dat de film al bijna 300 stemmen heeft, terwijl hij nog niet eens in de bioscoop draait.
Vind jij dat raar dan??
Ik neem toch aan dat jij inmiddels toch ook wel weet dat er een hele hoop films al op internet te zien zijn voordat ze in de bioscoop komen, dus dat deze film al zo'n 300 stemmen heeft is helemaal niet vreemd. Er zijn wel meer films die nog in de bios moeten komen die ik allang gezien heb.
AchmedATM
Ik heb de trailer gezien in de bios, en ik ben eerlijk gezegd nog niet onder de indruk.
Kiros
Wil je een tip?
Leer het kijken naar trailers sowieso af.
De keren dat ik af ben gegaan op een trailer en teleurgesteld ben, zijn niet te tellen. De keren dat ik geen trek had in een bepaalde film omdat de trailer zo godsgruwelijk saai was, idem dito. Jaren later kom je er dan achter dat de film toch eigenlijk goed was. Trailers verraden ook nog eens teveel.Zo zag ik de trailer van deze film pas nadat ik de film zag. Viel me op dat je in de trailer een flinke explosie ziet.
Maw: Je weet dus al dat er een bom af gaat. Dat had ik niet willen weten.
zjandannybob
Vond de film wel wat tegenvallen. Weinig actie, weinig spanning. Achterliggende gedacht is wel leuk en ook vrij sterk geacteerd. Ook weer eens een erg saai einde. Overall toch nog een voldoende, omdat hij op 1 of andere manier toch nog wel boeiend bleef.
Niet echt een aanrader, zeker niet om in de biosscoop te zien, want dan zou ik in slaap zijn gevallen..
matthieu1204
veel van verwacht...
viel me toch zwaar tegen......
idd geen film om in de bioscoop te zien !!!
Botje1970
Hele aparte film, ik vond hem wel goed, vergeet niet het gedeelte na de aftiteling te kijken
Fast Eddy
Goeie film met een prima gecaste Samuel L.Jackson.
Ook Carrie-Anne Moss doet het niet slecht (eens iets anders dan Trinity 'The Matrix')
Een goed opgebouwde spanning, en je blijft in twijfel of er nu al of niet sprake is van echte bommen (teminste als je de trailer niet gezien hebt) en hoe ver zal 'H' gaan.
Je vraagt jezelf af hoe je zou reageren als je zelf verantwoordelijk bent voor duizende levens en een andere het vuile werk kan laten opknappen.
Een klein minpuntje misschien: De moord op de vrouw van de terrorist. Dit was vanuit het standpunt van 'H' niet logisch, daar hij haar nog kon gebruiken om de terrorist te laten spreken. Ofwel was hij toen al van plan om de kinderen te gebruiken.
Natuurlijk kan je het ook verklaren door te zeggen dat hij gek of doorgeslagen was. Maar volgens deed hij alles met een reden.Een verdiende 3.5
Filmkriebel
Oei, niet gezien. Wat gebeurde er dan nog?
Toontje35
Vond de film niet echt boeiend en niet spannend. Natuurlijk spelen de acteurs prima. Maar dat kon niet het nivo van de film omhoog halen
ASman
Uitstekende film.
Spannend, intens, realistisch en dait allemaal goed weergegeven door de regisseur. Jackson speelt weer fenomenaal en zet in feite een maniakale psychopaat neer die toch nog ergens herkenbaar blijft.
l-d
Als het einde nou net ietsje uitgebreider was geweest had hij 4 sterren gekregen..
Picker
Ik vond het een vreemde film, die me desondanks toch vanaf het begin tot het eind wist te boeien.
Sluit me hier bij aan.
eddyeddy
Een boeiende film die je na het kijken een beetje verwarrend achterlaat....de aparte aftiteling is daar credit aan.
Erbe
Sluit me hier bij aan.
Helemaal mee eens. Er had ook een ander einde bij gemoeten. Hierdoor krijgt het van mij een 3.5. met een goed einde had ie van mij minimaal 4 sterren gehad, want het hele verhaal boeide me wel.....en na de eerste aftiteling een eind doorspoelen voor een ander einde..
Mister Movie
Wat een goede Film!
Gister in de Sneak gezien in Pathe Eindhoven.
Bijna heel de zaal zat op het puntje van zijn stoel..
En op de vraag wel of geen bioscoop film,
Als je een Unlimited kaart hebt zeker gaan kijken zo niet dan niet
Maar effe wachten en lekker thuis op de bank.
Faab_E
Ondanks dat er weinig actie in zit vind ik het een mooie film. Een film waarbij je toch verder gaat denken, hoe dit in de realiteit zou (kunnen) gaan.
Alleen een groot punt qua kritiek, wat een kl*te einde! Verliest hierdoor bij mij een ster en eindigt op 2.5 sterren.
Verder zeker een aanrader om te kijken....
l-d
Het hoeft niet persé goed af te lopen, slecht mag ook..
Maar nu hield het op met..nouja met 'niets' eigenlijk...Ze hadden er ook geen kwartier aan hoeven breien..2 minuten (met net íetsje meer dan nu), had voor mij al veel gescheeld
xiqu0n
Ik geef deze film 4*.
Het heeft een degelijke inhoud terwijl het zich maar afspeelt op enkele locaties. Zoiets is ook terug te vinden in films als Resevoir Dogs of 12 Angry men. Zo kan je zien dat je met een redelijk low budget film toch wel een degelijke film kan neerzetten.
Ik vond de rol van Samuel L. Jackson erg sterk. Zijn acteerwerk in deze film is weer prachtig. Al met al een leuke film om eens gezien te hebben.
dragonmaster
goede acteerfilm met spanning op een kleine ruimte. heb zelf de extended versie gezien. bijrollen van de Benito Martinez uit The Shield en een heel kleine rol van Jason Clarke uit Brotherhood. met weinig geld valt er toch nog een goede film te maken.
Leek wel een cursus "Martelen voor Dummies".
Verhaal was best boeiend en Samuel L. Jackson was lekker op dreef
djkoelkast
Vrij matige film. Nergens echt spannend of echt eng en het eind behoorlijk slap en voorspelbaar. Als je je verveelt prima, maar niet als je een goede spannende thriller zoekt.
andrehoek
Om te beginnen was dit toch wel de slechtst gecaste generaal ooit!!! Wie was die vent?
De titel is overdreven, zo "unthinkable" is het allemaal niet. Alles wat Samuel doet is al een keer gedaan en/of beter uitgevoerd. Daarnaast zie ik het idee achter de film als een uitgebreide 24 aflevering, maar dan zonder Kiefer.
De film had rauwer gemoeten met een veel betere casting. Samuel en Michael zijn goed bezig, maar verder komt niemand in de buurt van hun niveau en met absoluut dieptepunt uiteraard meneer Osborne als de generaal.
Het gebruikte "Hollywood-achtergrond-sfeer-muziekje" was ook misplaatst. Als de beelden goed genoeg zijn is er geen muziekje nodig.
We maken een zogenaamde harde film met een schokkend uitgangspunt, maar die moet wel voor iedereen toegangbaar zijn. Bezoekersaantallen zijn belangrijker dan kwaliteit. Zonde, kans gemist...
Detail:
Had ik Arthur Younger geweest had ik toch eerst Samual L Jackson omgebracht voordat ik mezelf had neergeschoten.
Dat Arthur wordt losgesneden en een pistool kan bemachtigen vond ik voor het einde een stuk storender dan de vraag of er nu 3 of 4 bommen waren...
coenta010
Was van begin tot eind wel boeiend. Maar alleen dat einde een beetje onbevredigend je mist gewoon wat.Ik geef hem een 3. Was het einde iets beter was hij zeker een 4 waard
Joepdepapegaai
voor wie kan rekenen was het een zware tegenvaller.
ViolentGhost
IJzersterke film, van begin tot het eind aan de tv gekluisterd.
Snap niet waarom erom het einde gezeurd wordt.
BB1991
het is onmogelijk het over deze film te hebben zonder na te denken over de ideologie die het wil overbrengen. deze film laat je door een emotionele achtbaan, waarbij je telkens aan een andere kant van een morele kwestie staat. motieven worden constant tegenover elkaar gezet en er ontstaan telkens nieuwe conflicten.
er zijn drie kampen in deze film met verschillende waardes en in feite beschrijft deze film het vrijwel onoplosbare conflict tussen deze drie kampen. het is zeer representatief voor de huidige samenleving en de war-on-terrorism.
de film kiest in mijn ogen ook geen kant en dat is een hele erge opluchting voor mij. ik was bang dat de film zou eindigen in het vinden van de bommen en het ontmantelen daarvan, zodat Amerika uiteindelijk weer als morele winnaar zou uitkomen. het einde kan daarbij wel onbevredigend zijn, omdat het plot onbeantwoord blijft. de boodschap en de ideologie die het uit, worden wel bevredigend geëindigd.
dit is echter geen middelbareschool debat, vandaar dat ik het maar over de filmische kwaliteiten moet hebben. naar mijn idee slaagt de film er alleen in morele kwesties te visualiseren omdat de personages representatief zijn voor herkenbare kampen. carie-ann moss is echter een ongelooflijk irritante verschijning in deze film . ik mag haar gewoon niet in deze film. samuel l. jackson vind ik altijd vreemd overkomen in een film. het lijkt net alsof hij altijd gewoon zichzelf speelt in films en hetzelfde trucje constant in elke film overdoet. hij speelt in mijn ogen geen personages, maar de personages zijn allemaal ingenieuze constructies voor zijn verschijning.
qua plot valt er eigenlijk weinig te beleven... er zitten net zoveel gaten in het plot als in de defensie van noord korea en er worden talloze plotsegmenten onbeantwoordt gelaten die, niet in dienst zijn van de ideologie, maar gewoon amateuristisch lijken.
en om eerlijk te zijn... zo spannend is de film eigenlijk niet eens.
op wat moet ik de film nou beoordelen, omdat verschillende beoordelingsperspectieven eigenlijk altijd elkaar tegenspreken. ik kies een veilige weg en vraag mezelf af of ik me wel vermaakt heb met deze film. in dat geval krijgt hij 3 sterretjes. uiteindelijk eigenlijk helemaal niet zo bijzonder dus.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

The World's Fastest Indian
Biografie / Roadmovie, 2005