Genre: Horror / Komedie
Alternatieve titel: Dead Snow
Noorwegen
Geregisseerd door: Tommy Wirkola
Met onder meer: Jenny Skavlan, Charlotte Frogner en Ane Dahl Torp
Gesproken taal: Noors
Plot Død Snø
"Eins, Zwei, Die!"
In 1945 werd in Øksfjord de Duitse bezetter door de lokale bevolking afgeslacht. Ze vluchtten hierna de bergen in, waar ze doodvroren. Jaren later is een groepje vrienden op weg naar een huisje in Øksfjord. Met ski's en een ongelofelijk hoeveelheid bier zijn ze voorbereid op een gezellig weekend. Sara is het best bekend in de bergen. Ze heeft een andere route naar het huisje gekozen, maar niemand kijkt op als zij eerder arriveren dan zij. Misschien zat ze vast door het slechte weer. Niemand vermoedt echter dat ze het slachtoffer zou kunnen zijn van het kwaad dat zich al jaren in de bergen verbergt. Dat verandert al snel wanneer de hut omringd wordt door een bataljon bloeddorstige Duitse zombiesoldaten...
Knisper
Ik kon er wel om lachen. Niet echt heel verheffend, maar zeker erg vermakelijk. Vooral het tweede deel van de film , waar de confrontaties komen, is erg vermakelijk. Een leuke geestige insteek en grappig hoe iedereen constant met bebloede gezichten rondloopt.
De muziek is inderdaad niet best en Wirkola is ook niet de beste regisseur, maar erg vermakelijk is het wel.
Ver van originele horrorfilm waarin een groepje vrienden wordt aangevallen door nazi-zombies. De eerste helft is verschrikkelijk saai en ook het acteerwerk is bedroevend slecht. Tweede helft bevat genoeg actie, bloed en flauwe humor, maar het is allemaal niet boeiend (en vooral ook alles eerder en beter gezien).
sinterklaas
Ja, van Hollywood hebben we al bepaalde splatterfilms gezien. Nu is het de beurt aan Noorwegen met de film Dead Snow. De titel is al spotgoedkoop maar de film is gewoon buitenweg geweldig en het verhaal is ook alweer zoooo oud. Studenten komen op een plekje waar zich toevallig ook een massamoord heeft afgespeeld. Dit maal in de tweede wereld oorlog waarbij het groepje allemaal moffenzombies op hun dak krijgen met hun WO2 Kleding nog aan. Het begin is wel spannend waneer de film zich nog begint op te bouwen en ik moest bij die manier hoe bepaalde stukjes vanuit een sight seening worden gefilmt die met zaklamp focussen op het donkere bos nog wel denken aan andere Noorse horrorfilm Dark Woods. Na de bijtende onvoorspelbare spanning breekt de hel los en kan het bloedvergieten beginnen.
En zo komen we bij het humoristische en splatter gedeelde waarbij de nerdjes met zijn allen de Duitse zombies te lijf gaan en de bloed, ingewanden en ledematen vliegen gewoon letterlijk en figuurlijk in de lucht, van zowel de studenten als de horde zombies. Wapens: Shotgun, bijlen, kettingzagen.. noem maar op.
Ook dat stukje waarbij die ene kerel zijn arm eraf zaagt omdat hij denkt dat hij besmet is en vervolgens nog in zijn noten word gebeten en even moet nadenken om die er ook nog af te zagen is hillarisch.
Ook die scene waarbij die andere student het in zijn uppie opneemt tegen die zombie. Ook de dames waren mooi. En de besneeuwde bergen hadden ook een prima achtergrond.
Maar verder een prima Europees splatterfilmpje.
Lennert
Død Snø wordt waarschijnlijk verdiend een fijne cultklassieker, al had er toch wel iets meer in kunnen zitten. Misschien dat ik Noorse humor niet begrijp, maar de film kwam met knullige personages en krampachtige pogingen tot humor erg traag van de grond, iets wat ook kwam door het vrij matige acteerwerk. Afgezien van de held op de sneeuwscooter bestond de cast voornamelijk uit een groep irritante nietsnutten waarvan het niet erg was dat ze er aan gingen. Hoeft geen probleem te zijn, maar ik had toch graag iets meer sympathie gevoeld met een paar acteurs.
Gelukkig zat het met de gore prima in elkaar. Soms overdreven, maar nergens op zo'n manier dat het te cartoonesque a la Braindead werd. Soms echt effectief (zoals het uit elkaar getrokken hoofd) en soms fijn subtiel, allemaal goed afgewisseld. Door de ijzersterke regie is de film in het eerste gedeelte zelfs behoorlijk spannend, iets wat echter snel is afgelopen zodra de zombies in volle glorie zichtbaar zijn.
Het script is verder vanzelfsprekend verwaarloosbaar, maar daar zul je me hier absoluut niet over horen zeuren. Als men iets meer rekening had gehouden met leukere dialogen en iets overtuigendere acteurs was het een briljante film geweest, nu is het voornamelijk leuk.
IcU
Wel leuk. De film staat bol van de clichés; zonder de film gezien te hebben kun je al precies vertellen wat er gebeurt. Maar de film heeft veel te bieden op horror gebeid. Goede gore van uitgerukte ingewanden tot opengetrokken hoofden, deze film heeft het allemaal. Daarnaast is dit een typische genre combinatie film; Horror/Komedie. Hoewel het verhaal zichzelf op een gegeven moment wel heel erg niet serieus neemt, zijn er genoeg momenten die een glimlach op het gelaat willen toveren.
John Lee Hooker
Toch iets te saai...
Na 'Outpost' gezien te hebben verheugde ik me eigenlijk wel op deze dvd. Jammer dat het zo cliché wordt uitgewerkt. Er wordt een party gehouden in the middle of nowhere en als er iemand naar het houten toilet gaat weet je al genoeg. Ze worden omsingeld, de paniek sluipt in en ze moeten een plan maken. Er vallen slachtoffers... en we eindigen met één persoon.
De cast is erg zwak.
Het bloed en de special effects zien er nep uit. Het was een beetje vreemd dat The Wanderer, de man die de geschiedenis van het gebied kent, zomaar in open terrein zijn lichtgevende tentje opsloeg. Verder vond ik het een beetje onnodig om die arm meteen te amputeren.
Als komedie is het ook mislukt, ik heb alleen even kunnen glimlachen toen er een hoofd in een boom viel. Het lompe geweld is wel leuk... maar het werkt niet genoeg op de lachspieren.
En de nasynchronisatie in het Duits maakt het er ook niet veel beter op.
Hier had meer uitgehaald kunnen worden.
Chainsaw
Ergens halverwege Dead Snow loopt één van de karakters met een T-shirt van Peter Jackson's Braindead. En rond diezelfde tijd zit je als kijker nog steeds ontzettend te hopen dat de film eens tempo maakt en zich ook op dát terrein gaat bevinden. Dead Snow heeft een behoorlijk trage start, waarbij niet alleen de horror afwezig is, maar vreemd genoeg ook de humor. Dus duikt al snel de vraag op; wat houdt ons dan wel bij de les? De niet de boeiende karakters? Het zacht uitgedrukt niet bepaald uitmuntende acteerwerk? Met andere woorden; het is even flink doorbijten voor de film daadwerkelijk laat zien waar iedereen al vanaf minuut 1 op zit te wachten.
Als vervolgens het geweld begint, laat Dead Snow vrij aardig amusement voorbij komen. De film komt met een flink portie gore (ingewanden en lichaamsdelen racen door het beeld), gecombineerd met veel flauwekul en lekker flauwe humor (dat moment met de molotovcocktail was bijvoorbeeld erg geestig). De makers laten met zichtbaar plezier hun karakters aan stukken scheuren en hebben duidelijk goed naar andere horrorfilms gekeken. Vooral The Evil Dead serie is een overduidelijke inspiratiebron geweest. Maar is de film uiteindelijk zo leuk als een Evil Dead 2 of Braindead? Nee. Dead Snow is een vermakelijke horrorkomedie, maar mede dankzij het horror- en humorloze (en zelfs saaie) begin en het feit dat de film maar weinig 'eigens' heeft blijft het daarbij. Daarnaast kon het sowieso allemaal wel ietsjes scherper, naar mijn mening.
Desondanks geestig om eens te zien. 3 sterren.
thunderball
Deze net gezien.
Geinige niet al te serieus te nemen horrorcomedy.
Er wordt driftig geciteerd uit Evil Dead incl amputatie van arm en qua gore kom je zeker goed aan je trekken. Heb een aantal keer behoorlijk zitten lachen om het grof geweld wat lekker bot en bloederig was.
De meiden waren ontzettend lekker, want duidelijk op hun uiterlijk uitgekozen.
Nergens echt spannend, maar zeker leuk om gezien te hebben.
Enige echte minpuntje was de vreselijke muziek, die Noorse songs hadden van mij niet gehoeven.
Een dikke zeven, ofwel 3,5 ster.
jordandejong
Onverwacht goede zombie/komedie. Veel mensen klagen over het langdradige begin, dat vond ik wel meevallen eerlijk gezegd. Kwam er wel snel doorheen.
Bovendien is het het wachten waard want na een tijdje (als de zombies op stoom komen) is het genieten. Leuke humor, coole zombies en heel veel uitstekende gore.
Het voelt vernieuwend en verfrissend aan, is een keer geen slenterende dom ogende, saaie zombies waar je eigenlijk zo van kunt wegrennen, maar zombies die nog weten wat rennen is.
Een film die je vooral niet serieus moet en kan nemen, gewoon genieten van zombieslachtingen, afgehakte ledematen en al dat soort ongein.
Top van RTL 7 om toch zo'n gokje te wagen. Een Noorse zombiefilm, maar ik kan het alleen maar toejuichen.
SaNDuTjE
Bijzonder vermakelijke film die laat zien hoe een zombiefilm hoort te zijn, simpel maar effectief.
De lange maar interessante opbouw is perfect voor het spektakel wat daarop volgt vol humor en gore die in de juiste verhoudingen naar de kijker wordt geslingerd. Prima en niet te overdreven rollen van de dames en de heren die de film luchtig maar overtuigend maken zonder al te veel domme acties.
Erg leuk en een dikke aanrader.
BoordAppel
Too little too late.
Het goregedeelte van Død Snø is best geslaagd met wat aardige gore (hoewel de make up van de zombies een beetje saai was) en wat originele sneeuwscooterkills maar helaas moet je jezelf dan wel door een uur aan slap gezever slepen met irritante oninteressante personages waarvan je het geen reet kan boeien of ze wel of niet het loodje leggen.
Samen met de horror komt de humor ook pas in het laatste half uur om de hoek kijken. In het eerste uur doen ze wat pogingen maar die falen pijnlijk. Jammer, want in het gegeven van nazi-zombies zit vast een goede film. Hopelijk wordt Frankenstein's Army een stuk beter of durft iemand het aan om Return to Castle Wolfenstein te verfilmen.
maxcomthrilla
Lollig!
Je merkt duidelijk aan deze regisseur dat hij de horrorkneepjes van het vak kent. Daar voegt hij een origineel aspect nazi zombies aan toe en een vermakelijke film is geboren. Het eerste half uur moet de film wel even op gang komen maar wordt hij wat mij betreft gered door de sfeervol witte, idyllische omgeving. Een rustige aanloop èn een groot contrast naar een daverende ontknoping zo blijkt. De scene waarin er op muziek veel zombies worden vermoord is fantastisch in beeld gebracht, de bijna penis - amputatie scene even zo goed.
Geen hoogvlieger, maar gewoon meer dan vermakelijk ondanks de aanwezigheid van vervelende jeugd die zoals het hoort allemaal het loodje leggen. Een kleine 3,5*
xxc
Na het zien van Outpost (die ik erg goed vond) ben ik rond gaan kijken voor meer horrorfilms over soldaten. Voornamelijk zombiesoldaten.
Zo kwam ik ook terecht bij Dead Snow..
Er stond bij dat het ook een komedie zou zijn. En alhoewel ik daar normaal gesproken niet van hou, wou ik deze een kans geven. Gewoon, om te kijken hoe het is.
De eerste 20 à 30 minuten vond ik erg goed, lekker spannend. Rond die tijd heb ik dan ook al een soldaat gezien..
Maar daarna, daarna begint het onzinnige komische gedeelte van de film. Nee, dat was niks voor mij.
Ik begrijp het wel.. Sommige mensen zullen dit vast wel een goed filmpje vinden.
Ik heb hem samen met mijn vriend bekeken en daar zag ik ook een aantal keer een lach vanaf komen. Maar voor mij is het gewoon niks. Het moment bijvoorbeeld dat die jongen aan de darmen van de soldaat hangt..Nee..
Ook vond ik dat de soldaten er soms maar bagger uitzagen. Denk wel dat ze het beter hadden kunnen doen dan dat.
Maar dat zou dan ook weer mee kunnen spelen met het hele 'komediegebeuren'.
Acteerprestaties zijn verder in orde.
Insignificance
Sympathiek knipogende horrorklucht. Niet dat ik van de bank rol van het lachen, maar zo'n schaamteloze vertoning als die van de wandelaar die met een sjekkie op de lippen even komt uitleggen dat het niet pluis is, kan ik wel waarderen. Helemaal als je ziet hoe hij er even later zelf bij zit. Er gaat wel eens wat mis, maar er zitten toch nog vrij veel geinige en gore momenten in.
Zo is een zombie die zich bijna verslikt in het dons van een sneeuwpak net zo droog als het leuk is en het vervelendste personage krijgt z'n welverdiende loon in een van de beste scènes van de film. Die zit er dan wel vroeg in, maar het losgeslagen bloedbad dat het slot kleurt, is zeker genietbaar. Beetje rubberig, die nazi's, maar Herzog is eigenlijk best een licht memorabel Führertje. Aufstehen!
Shinobi
Redelijke film, al vind ik het comedy gedeelte niet zo geslaagd op een paar dingen na.Het had beter een pure horror kunnen blijven.
Met de gore en kills zit het overigens wel goed.
Nipt 2,0 sterren.
Perry Meer
beetje dubbel, een verrassende film dat wel maar er zijn geen 'schrikmomenten' of spanning
het is hakken, darmen, bloed en sneeuw maar nergens is het echt spannend
wel zien de nazi's zombies er eng uit en grommen vervaarlijk
al met al een bekijkbare film en goed voor 3 sneeuwballen
MovieHolic
Omg wat was dit belachelijk slecht!! Dan mag er staan horror / komedie , maar dat rechtvaardigd de belachelijke specials absoluut niet! Het begon zo goed... maar zodra de zombies in beeld kwamen heb ik me alleen maar kapot zitten ergeren aan al het belachelijke wat voorbij kwam.
Nee dit verkracht het horror genre totaal naar mijn mening.
blurp194
Ondode nazi's in de sneeuw.
Niet beslist een origineel gegeven, maar toch wel aardig. Vooral leuk vanwege de gore en de botheid. Verder op zich een redelijk degelijke maar ook standaard slasher - pas naar het einde toe wordt het leuker, met goeie absurde actie, fijn lompe scenes met onwaarschijnlijk veel nepbloed en hardhandige kills.
Wel eigenlijk een verplicht onderdeel om te zien vanwege deel twee. Hier wordt de basis gelegd die in het veel leukere deel twee wordt uitgewerkt. Daarmee toch een onlosmakelijk onderdeel van een cult-tweeluik.
moviemafketel
- 19752 berichten
Had hem al eens gezien, maar toen vergeten te stemmen. Ik heb me echt wel vermaakt met alle brute en originele kills. De zombies zien er eng en grappig tegelijk uit. Setting in de sneeuw is helemaal perfect gekozen. Geeft toch wat meer sfeer mee. Prima filmpje om eens op te zetten met kerst met de hele familie haha
Donkerwoud
Zoals wel vaker in dit genre is het idee leuker dan de uitwerking ervan. Met nazi zombie's kun je zoveel kanten op, maar hier wordt toch vooral ingezet op het gebruikelijke horrorscenario van het hutje in de wildernis en de ondode plaag. Wel een pluim voor de zeer geslaagde kostuums en de paar amusante scenes tijdens het slotstuk.
Kondoro
Død Snø
Død Snø is een zeer vermakelijke Nazi-Zombie film die pas echt opgang komt als de zombies in beeld komen. Deze Noorse zombie film is prima uitgepakt en heeft me erg vermaakt! Kwa horror past hij goed in z'n genre... Je ziet mensen die hun eigen benen eraf hakken.. En je ziet zelfs bij iemand dat z'n darm vast zat aan een tak.. Lekker Lekker hoor
! Kwa bruutheid is de film ook niet zachtzinnig. Je staat voor een raam en opeens word je naar buiten gesleurd en volgens mij (?) werd zijn hoofd eraf getrokken.. Ook de actie scene's waren goed gedaan en de film was leuk bedacht / in elkaar gezet. Het concept pakte goed uit en de Nazi-Zombies zagen er tenminste als echte zombies uit. En daar was ook helemaal niks mis mee!
FillumGek
Ik heb mezelf er toch maar aan gewaagd na al die tijd. Geen groot fan van Scandinavische films maar het tweede deel wilde ik sowieso ook graag zien. De eerste drie kwartier zijn helaas veel te saai, waardoor de film al geen topscore meer kan krijgen.
De tieners hebben geen van allen uitstraling, en grappig is het al helemaal niet. Gelukkig is de grootste troef een horde nazi-zombies zodat het toch nog vermakelijk wordt. De zombies waren overtuigend, vooral de leider. Maar de gore is toch wel echt het grootste feest. Levensecht, maar de overdreven manieren waarop mensen aan hun einde komen zorgde voor een onsmakelijke glimlach.
Hopelijk is de sequel vanaf het begin al spot on, dan wordt het een topper.
SturyNijmegen
"per ongeluk gezien" Het is niet mijn genre maar het is wel leuk gedaan allemaal, simpel verhaal met maximale horroreffecten.
VonThirsty
Zombiefilms zijn niet mijn ding. Hier en daar was deze wel komisch en lekker luchtig: 'ik zei toch dat we naar Sunny Beach moesten gaan!'
Misschien dat ik het tweede deel nog wel een kans geef, gezien het hogere gemiddelde. Deze geef ik niet meer dan 2,0 sterren.
Gang_Star
Een aardig eerste deel waarin een vriendengroep word aangevallen door een groep nazi zombies. Deze zombies worden vrij behoorlijk ingevuld en de leider van deze groep is ook een goed ingevulde rol.
De gore is meer dan prima, het bloed spat in het rond en de make-up is eveneens goed. De humor maakt de film compleet, waardoor het resultaat voldoende is.
Vijf jaar later kreeg de film nog een vervolg, een vervolg dat nota bene nog beter was dan dit eerste deel.
cucciolo
Had hier best wel wat van verwacht. Maar het enige wat daarvan overeind blijft is een complimentje voor het concept. Veel te langdradig allemaal. Hoop overbodige scenes in de naam van opbouw. Toen die zombies dan eindelijk op kwamen dagen had ik ze spectaculairder verwacht, terwijl ik nu zoiets had van 'Oh ok dat zijn ze dan'. Verder een hoop hele foute oneliners die totaal niet grappig waren, noch in de film pasten. Eigenlijk is het gewoon een vrij saaie horrorfilm waaraan een paar goedkope geforceerde stukjes zijn toegevoegd om het geheel als horrorkomedie te doen voorkomen, maar dat maakt het nog geen echte horrorkomedie..Het enige echte goede moment vond ik toen die man in het begin dat verhaal over die plaats vertelde, maar voor de rest snel vergeten deze prul!
Antinous
Ik kan niet anders zeggen ,maar dit is een Superfilm!!
Kijkt heerlijk weg en het bloed vloeit er rijkelijk, en zeg nou eerlijk,wie wil er nu geen bloed zien.
vooral die scene waarin een gebeten slachtoffer met een kettingzaag zijn eigen arm afzaagt en dan lachend een gebaar maakt van daar doen we niet moeilijk over,het is toch maar een armpje haha
is echt master.
van zulke films kan ik geen genoeg krijgen en moeten ze er veel meer van maken en op tv uitzenden. minstens elke week. van mij krijgt deze film meer dan een hele vette 10
Shadowed
Matige slasher.
Tja, het concept is ook niet erg origineel. De zombies zelf misschien wel en een nieuwe locatie dan dat ik meestal zie. Maar het verhaal zelf is natuurlijk flinterdun. Paniekerende groep vrienden die dan omringd zijn en een manier moeten vinden om terug te vechten.
Niets nieuws, en soms ook een beetje saai. Maar blij vlagen zitten er brute en zeer vermakelijke scenes in. Met als voorbeeld Een sneeuwscooter met mini gun en een gezicht dat open gerukt word door zombies. en die scenes maken deze film wel een voldoende.
Het vervolg was verrassend beter
IH88
Død Snø
Origineel, gruwelijk, grappig en expliciet. Død Snø heeft op het eerste gezicht een standaard verhaal met een combinatie van een slasherfilm en iedere zombiefilm die je ooit hebt gezien. De film staat als komedie omschreven, maar dat vond ik nog best meevallen. Veel te lachen valt er niet, hoe dom de personages zich soms ook gedragen. Het plezier straalt er wel vanaf, en regisseur Wirkola heeft overduidelijk een passie en genegenheid voor het genre. De moorden zien er gruwelijk uit en zijn inventief in beeld gebracht, en dat is ook altijd een groot pluspunt in dit soort films.
Roger Thornhill
Graag zou ik deze leuker vinden dan nu het geval is, maar na de setup begin ik steeds verlangender naar de fast-forward-button op mijn afstandsbediening te kijken. De personages zijn aardig (hoewel clichématig) en de sneeuwlandschappen zijn prachtig in beeld gebracht, maar op de één of andere manier willen de aanvallen maar niet ófwel grappig ófwel eng ófwel tegelijkertijd allebei worden, misschien wel omdat Sam Raimi de hele tijd in mijn achterhoofd zit. De twee grappen met de lange uitgerekte darm (eerst bij de afgrond, later in een bosje) zijn geweldig, en er zitten genoeg leuke ideeën in, maar toch ebt mijn interesse al vèr voor het einde weg, en dan helpen al die kills ook niet meer.
Fisico
Hoe kom je erbij om een zombiefilm met nazi’s te maken? Blijkbaar ook al eens gebruikt in de obscure horror pulpfilms van de seventies of eighties, maar bizar is het wel. Hoewel moorddadig is het niet zozeer het bloed (of hersenen) dat hen het meest aanspreekt. Blijkbaar zijn ze op zoek naar de verborgen schat van goudstukken, letterlijk zelfs...
De sneeuwlandschappen zijn fenomenaal, altijd fijn en een toegevoegde waarde. Inhoudelijk stelt het allemaal niet zo veel voor, maar als slasher is het best wel leuk om te volgen. Hier en daar een grappige noot, zoals de boomtak, maar te weinig om komisch geslaagd te zijn.
Ik kon de zombies moeilijk inschatten. Als soldaat zijnde laten ze zich wel erg makkelijk in de luren leggen door wat studentjes. Veel bloed en gore, dus best vermakelijk...
Ik ben bezig om de bloederige en goed gewaardeerde horrorfilms uit deze eeuw eens weer te bekijken en het was nu de eer aan de Dead Snow films. Jammer dat er maar twee van zijn, had graag een trilogie gezien. Het fenomeen Nazi zombies of iets in die buurt is natuurlijk niet nieuw, daar zijn al tig films mee gemaakt. Maar het gros is wel van ongekend beroerd c-niveau en daar zit deze film gelukkig ver boven. Want ondanks dat dit vermoedelijk ook met een klein budget is gemaakt zit er duidelijk veel liefde voor dit genre in.
Dat merk je al in de eerste 45 minuten, waar het nog rustig is en je wat subtiele en minder subtiele verwijzingen naar horrorklassiekers krijgt. Zo'n figuur dat een Braindead-shirt draagt enzo. Wel geinig. De film zit natuurlijk sowieso wel gevuld met zwartgallige humor. Maar om eerlijk te zijn, de eerste helft van dit verhaal duurt echt veel te lang. Na 20 minuten ken ik de berghut en de bewoners wel en wil ik wat tempo. Het is ook geen groep die nou echt interessant of grappig is, dus je wacht als kijker netjes tot het los gaat. En dat wachten is het wel waard, want daarna wordt het heerlijk bloederig en zat ik wederom te genieten van de bikkelharde Nazi zombies die eerst los gaan, maar daarna krijgen ze uiteraard zelf een pak rammel. Momenten met bijvoorbeeld de sneeuwscooter of de amputatie zijn oprecht geinig en ze gaan ook best wel ver in het creatief moorden met een knipoog.
Jammer dat je wel gewoon merkt dat er ook een beperkt budget beschikbaar was. Zo is Kolonel Herzog wel een goed uitgewerkte creap die best smerig en wreed oogt, maar zijn voetvolk is niet altijd even overtuigend en daar zie je nog wel eens dat ze een maskertje dragen of matig gegrimeerd zijn. Maar ik neem het ze niet kwalijk, omdat het gewoon tof om te zien is.
3,5* blijven (nipt) staan
Lovelyboy
Ik zei nog zo, laten we naar de zee gaan.
De ingelaste gameavond even afsluiten met twee filmpjes waarvan de ene serieus en de laatste niet zo serieus. En waar konden we nu beter mee afsluiten dan zombies aangezien we Left For Dead 2 gespeeld hebben. En laten we het zo zeggen dat we al de nodige voorpret hadden bij het zien van de trailer, dit moest wel een hit worden, en dat werd het gelukkig ook.
Het mag duidelijk zijn dat Wirkola zijn inspiratie en ontzag voor bijvoorbeeld Sam Raimi, zijn Evil Dead reeks en in dit geval ook Peter Jackson met Brain Dead niet onder stoelen of banken steekt. Sterker, er wordt rustig oplos gelinkt naar die films want de beginsituatie van de jong volwassenen in de afgelegen hut doet bijvoorbeeld al zat denken Evil Dead en doet ook nog wel denken aan Cabin Fever in die zin, zo ook Bruce Campbell met zijn ontbrekende arm. De film vervolgt zich op vlotte wijze met het groepje dat zich kostelijk vermaakt op deze fraaie afgelegen locatie waar al snel de pleuris gaat uitbreken. En wat doet het dat op heerlijke wijze.
Buiten de onnozele seks scène op een wc waar het ver onder nul is vermaak ik me toch prima. Fijn is de Scandinavische metal soundtrack, fijn voor het oog Jenny Skavlan die helaas te vroeg sneuvelt, de paranoia en opbouw naar alle ellende en de uiteindelijke actie waar Vegard als eerste op knappe wijze om zich heen slaat. Net zo fijn de fight to survive van Martin en Roy met het nodige aan tuingereedschap, en potverdikke, wat een voortreffelijke slachting. En wat een lekkere sinistere Moffen trouwens, en echt hele slechte dingen kan ik niet vinden of bedenken in dit vet aangezette, bloed overgoten zombiefilmpje.
Ja, dit smaakte goed, smaakte naar meer, en dan zou dit ook nog de mindere van de twee films zijn. Laat deel 2 maar komen zou ik zeggen.

Død Snø 2
2014