Genre: Oorlog / Komedie
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot Inglourious Basterds
"Once upon a time in Nazi occupied France..."
In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.
- Trailer (YouTube)
- Quentin Tarantino's Inglourious Basterds (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
SGT. Hugo Stiglitz
CPL. Wilhelm Wicki
Marcel
dutchtuga
Hele vette poster idd. Laat deze tekenstijlen maar weer terugkomen wat mij betreft.
Gisteren in Pathe den Haag gezien,
Geweldige film van Tarantino, maar wat langdradig in de dialogen.
Half uurtje knippen en je hebt een meesterwerk.
Prachtig in beeld gebracht en goed acteerwerk.
Ik had graag wat meer daden van de basterds gezien.
Metalfist
Mooie poster. Jammer dat deze nooit gebruikt is. Titel en credits erop en deze had zo als theatrical poster gekund wat mij betreft, zonde. Al vind ik de huidige ook erg mooi.
Ben ik de enige die aan Indiana Jones moet denken?
wimnoot
Ben ik de enige die aan Indiana Jones moet denken?
Haha lol! Ik dacht precies hetzelfde!
ps Niet te hopen dat ik dat tijdens de film ook heb. Heb hogere verwachtingen van IB.
Filmi Corleone™
Persoonlijk toch echt wel de film van het jaar!
En it beats D9 by a clear mile
michielw
Snap niet dat mensen stemmen op deze film met 1 ster als ze m niet gezien hebben simpel omdat ze QT niet goed vinden! Heb IB nu 2x gezien en is gelukkig weer van het 'oude' niveau zoals pulp fiction dus QT z´n lange vakantie heeft goedgedaan. Erg sterk geacteerd van de kolonel (Christoph Waltz) en mooi einde als ie in de truck naar de dolk lacht, this one is my masterpiece haha prachtig echt QT! Mooie scene hoe het afloopt met Fredrich Zoller had wel sympathie voor de persoon zelf ondanks de 300 moorden uit een bird's nest. Ook leuk dat het een fictie is eindelijk met een WWII film dus verassend deze film is een aanrader voor liefhebbers van dit genre. We do one thing and one thing only... killing nazi's! En die actie met 'bear Jew' die angst voor hem prachtig:) Wil er dieper op ingaan maar kan niets verklappen uiteraard dus kijk zelf is echt weer een goede film voor mij sinds L'Instinct de Mort.
Mochizuki Rokuro
denk je toch even aan je spoilertags, ook al zeg je niks te willen verklappen?
movieonly
Het was dan ook mijn mening en dus mijn visie. (het is trouwens jouW reactie).
Hoe dan ook, het is niet omdat een paar critici de film nu onder Tarantino's top drie scharen, dat dit uiteindelijk ook zal gebeuren of dat ik hiermee moet instemmen. De film wordt nu inderdaad best hoog gewaardeerd, maar ik ben er zeker van dat nadat de hype hier rond een beetje is gedaald, dat de algemene score al snel zal dalen. Het is nu momenteel eenmaal hip om Tarantino geniaal en hilarisch te vinden, reden daartoe ontgaat mij helemaal.
Ik heb het idee dat het hip is om Tarantino af te branden en wat cultureel verantwoorde orientaalse films op je lijst te zetten.
movieonly
Die mag je mij dan wel eens aanwijzen.
die orientaalse films moet je nog wat aan werken, staat goed op je lijstje.
AddictedToMovies
Gewoon heel vroeg komen, een kaart voor de film in de zaal aan de overkant kopen en al binnen gaan zitten.
Valt te proberen...
Mr_White
- 2067 berichten
Ik had al lang vantevoren het gelekte script gelezen en dus wist ik al wel wat ik kon verwachten. Op een paar aanpassingen na was de uiteindelijke film ook ongeveer gelijk, en volgens mij is alleen het achtergrond-verhaal van Shosanna (hoe ze eigenaresse van de bioscoop wordt) eruit gehaald.
De film gaat vooral van spanningsopbouwende dialoog naar spanningsopbouwende dialoog die heerlijk lang duren. Daar komt bij dat de meest sullige zaken je meer bewegen dan je zou verwachten, bijv. Landa die wat slagroom op zijn strüdel wil. Op zich is daar niks spannends aan maar toch zit je te kijken van "Oh nee oh nee" alsof ikweetnietwat staat te gebeuren.
Enige minpuntje is de beperkte rol van de Basterds, die amper belicht worden en eigenlijk pas vanaf Chapter 4 invloed hebben op het hoofdplot. Wel schitterend is de cinematografie, met name de projectie van de maniakaal lachende Shosanna op het brandende scherm en daarna op de rook. Al met al dus weer een geweldige Tarantino-film.
DonLeone
ja, de Basterds hebben nauwelijks iets gedaan wat shockerend te noemen was
ze waren zogezegd 'bloeddorstiger' dan de Nazis
wel, ik kan me veel dingen inbeelden die gruwelijker waren dan wat we te zien kregen van wat de Basterds deden
Bla
Vrijdag ga ik hem eindelijk zien, kan niet wachten. Trailers zijn zeer veelbelovend.
Bart013
(Eerste post hier op MM) Vandaag naar deze film geweest in de Euroscoop, en hij heeft me eerlijk gezegd positief verrast. Had deze film niet echt in de gaten gehouden, dus misschien is dat ook wel een van de redenen.
Vond de brute acties van de basterds echt super om te zien. De actie met BearJew, nog een paar keer schieten op hitler terwijl hij al dood was en dergelijke. Het verhaal wist me ook gedurende de hele film erg te boeien, en de scenes zaten erg tof in elkaar. Toch geef ik de film geen 5 sterren omdat ik de soms wel erg lange dialogen een beetje ziek was, er had iets meer ingeknipt mogen worden, niet alles was noodzakelijk geweest.
4/5 sterren
AddictedToMovies
Jack Sparrow
Peter de Bruijn van het NRC komt weer eens met een nietszeggende recensie over Inglourious Basterds. Want om deze film 1 ster te geven gaat te ver. En het blijkt maar weer eens dat deze krant films die maar een enig commercieel oogmerk hebben standaard moeten afzeiken. Het is prima om een film slecht te vinden maar in deze recensie wordt het voor Peter bijna een sport om werkelijk elk detail af te zeiken. Hij gebruikt hiervoor zinnen als:
" Op enig moment moet Quentin Tarantino zijn gaan geloven dat hij een groot schrijver is. Anders valt de eindeloze woordenbrij van Inglourious Basterds niet te verklaren, ruim 2,5 uur verbale incontinentie, zo tergend voor de toeschouwer dat de verleiding groot is om naar het scherm te roepen: hou toch eens vijf minuten je waffel! De figuren op het doek zullen dat niet horen, want ze zijn voortdurend zelf aan het woord. "
What the fuck? Tarantino is juist groot geworden met het schrijven van scherpe dialogen die als het even kan nergens over gaan maar toch blijven boeien. Als je zelf al niet eens een fatsoenlijke recensie kan schrijven hoe durf je dan een groot schrijver als Tarantino neer te zetten met termen als Incontinentie? Het is mij nu wel duidelijk dat bij het NRC alleen maar mensen werken die niks van film begrijpen. Ik denk dat Peter het niet kan waarderen dat films over berggeiten in Zwitserland niet bezocht worden en dat hij daarom een reden heeft gevonden om commercieel interessante films neer te zetten als kunstmatig en saai. Bij Peter de Bruijn gaat de regel op, stop toch eens op met schrijven, en zoek een andere baan want schrijven kun je niet. Bah!
Onzin, genoeg commerciële films die ze goed vinden. Je hele verhaaltje gaat dus al nergens over.
Mochizuki Rokuro
[...] het NRC komt weer eens met een nietszeggende recensie over Inglourious Basterds. Want om deze film 1 ster te geven gaat te ver. En het blijkt maar weer eens dat deze krant films die maar een enig commercieel oogmerk hebben standaard moeten afzeiken. [...] Bah!
NRC gaf vorig jaar The Dark Knight 5 sterren anders...
Seamus
Zoals bij elke recensie is dit simpelweg een persoonlijke mening en betekent evenveel dan jouw of mijn mening.
Die persoon krijgt echter de mogelijkheid om dit op een bekende site te zetten en spijtig genoeg gaan veel mensen hun beslissing nemen aan de hand van zo'n recensie.
Ik lig echt niet meer wakker van al die recensies.
Zoals ze zeggen, je gaat een ander zijn werk recenseren als je het zelf niet kan
JDSsmetje
Hee, hoe ben je als 15-jarige de film binnengekomen?
In België staat hij toch als kinderen toegelaten.
Jack Sparrow
NRC gaf vorig jaar The Dark Knight 5 sterren anders...
Niet mee eens, een commerciële film dient bij het NRC veelal minstens een één of andere intellectuele boodschap te bevatten. Zo niet dan wordt een film 9 op de 10 keer slecht beoordeeld. Dit was dus bij The Dark Knight een uitzondering omdat het NRC hier een sterke intellectuele boodschap in vond zitten. Terecht overigens maar ik vind dat je een film niet alleen om een boodschap hoeft te beoordelen. Ik vind het belangrijker dat een regisseur zijn visie toont. En dat een regisseur hiermee laat zien waarom hij een film heeft gemaakt. Dit kan ook prima, door bijvoorbeeld bij Transformers alleen met beeld en geluid. Een boodschap is in Transformers totaal niet belangrijk. Ik vind overigens dat Tarantino in deze film wel degelijk een boodschap heeft verpakt en dat het daarmee erg vreemd is dat een krant als het NRC deze film neersabelt. Ik heb dan ook sterk het idee dat het meer een tegenstem is omdat ze niet kunnen waarderen dat een film als Inglourious Basterds goed bezocht wordt.
Bart013
Hee, hoe ben je als 15-jarige de film binnengekomen?
Deden ze niet moeilijk over, ze vroegen niet om mijn ID. Mijn broertje van 13 kwam zelfs de film mee binnen (Als alternatief hadden we GI Joe wanneer hij niet bij Inglorious binnenkwam). Bovendien ben ik over een paar dagen 16, dus als ze het al gevraagd hadden denk ik dat ze er geen probleem van hadden gemaakt.

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' van Quentin Tarantino komt weer naar Netflix

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' verdwijnt binnenkort van Netflix

Tarantino-klassieker 'Inglourious Basterds' komt zeer binnenkort naar Netflix

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

The Godfather
Misdaad, 1972